Scrolla för att läsa mer

Söndagsmasken – Crème Masque Vernix

Jag har denna helg tillbringat över 12h i flygplan och urk på burk vad det inte är nice för huden. En gång i tiden jobbade jag som flygvärdinna och varje dag var en fight mot uttorkning. Det är det iofs oxå i torr inomhus kontorsluft men det är extra på flygplan.

Men lucky me att jag hade en liten burk av Crème Masque Vernix med mig på planet igår för den har bokstavligen varit som en Super Hero för min hud. Jag applicerade den i går morse som min dagcreme innan jag hoppade på planet (efter serum å allt sånt så klart) sen har jag under mina 12h på flyget återapplicerat 4gg. Alltså HUR BRA? Kommer aldrig mer resa långflygning utan denna i handväskan. Jag svär! Min hud som efter en långflygning, brukar strejka lite och bli yttorr trots serum å fuktsprayer å annat känns som en babyrumpa:) Tjohoo! Den skyddade huden riktigt bra mot AC luften.

Idag har jag peelat huden med Paulas 10% AHA, alltid skönt när man kommer hem efter ha varit iväg på resa att liksom “skala” av huden lite.

Ikväll typ 1h innan jag somnar kommer jag att applicera ett riiiiktigt riktigt rikt täcket på huden av Crème Masque Vernix från Biologique Recherche. Igår hade jag den som dagcreme och i kväll får den alltså bli min ansiktsmask. Jag är ju lite tagen av detta speciella brand precis som jag vet att många av er oxå är och testar nu typ allt som testas kan:). Denna är dock inte ny för mig. Denna testade jag första gången för ett par månader sen och blev lite kär. Har ju redan sen innan en förkärlek till ansiktsmasker  som är cremeiga och som man kan sova i. Denna master piece är just av denna karaktär.

creme masque VernixLite mer om produkten..

Crème Masque Vernix är en återfuktande och reparerande kombinerad ansiktscrème och mask som passar till alla hudtyper. Biologique själva menar att denna creme/mask härmar kompositionen av peptider och lipider som den skyddande huden på ett nyfött barn har – därav namnet  ”Vernix”.  Den skänker huden en känsla av på nytt-födelse. Låter hur bra? Låt min hud födas på nytt.. AMEN.

creme masque Vernix

Jag älskar denna mask när huden  känns fuktfattig och torr och lite omskakad av någon anledning. I mitt fall efter långflyg och efter chock att komma hem till  Svedala och kyla från att mått rätt bra i ljumna sköna Kapstaden. Slurp kommer det säga när jag tar på denna i kväll, det vet jag. Den ger huden massor med fukt och fett och närting samtidigt som den ser till att bevara fukten effektivt på huden. Den innehåller bl.a med plantbaserad squalen, hallonfröolja och lanolinolja. Lanolinolja passar då inte om man är Vegan, kan var bra att  tänka på då det tas från fårull. Sammansättningen är som sagt mycket varsamt framtagen för att efterlikna vår egna hud så att vi kan gottgöra oss produkten maximalt. Denna crème / mask är riktigt bra på att reparerar besvärlig eksem hud och eller hud som är skadad och obalanserad. När huden är det  i obalans alltså) så är hudens lipida hinna skadad Crème Masque Vernix hjälper huden att  återfå till en god balans och hudhälsa. Super oxå för dig som kanske ätit roaccutan och har en tor och skadad hud.

ÄLSKAR även  att den är som mumma runt ögonen.. alltså ljuvlig runt ögonen mina vänner! Speciellt vid torrhet rodnad och eksem, som balsam. Alla med eksem runt ögonen …. här har ni räddningen.

biologique Recherche

Lite snabba fakta för er som inte orkar ta er genom hela mitt utlägg om dagens söndagsmask:

 • Idealisk för alla hudtyper och åldrar
 • Intensivt återfuktande
 • Innehåller energigivande havsalger
 • Återställer en hud i obalans
 • Lugnar en stressad, röd hud
 • Kan användas som crème eller crème mask, funkar även runt ögonen
 • Förvara gärna Crème Masque Vernix i kylen för en skön, svalkande effekt vid applicering.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 svar till “Söndagsmasken – Crème Masque Vernix”

 • (34) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Rebecka skriver:

  Åh kan ni inte ha ngt erbjudande på denna nya serie, en viss procent, annars blir vi vanliga (eller i mitt fall föräldralediga ;)) helt ruinerade när man ska köpa.

  • annica skriver:

   Hej Rebecka, Inget som är planerat nu men ska försöka se till att det blir något bra erbjudande framöver 🙂 Håll även utkik senare veckan på fina erbjudanden 🙂 Kram Annica

 2. Jessica skriver:

  Vad är skillnaden på den produkt du tipsar om från Paulas Choices i detta inlägg, jämfört med denna produkt från Paulas Choices : https://skincity.se/sv/skin-perfecting-8-aha-gel
  Jag använder Paulas Choices i övrigt, blandat Niacinamide booster och Retinol booster. Kan ABSOLUT inte ha produkter med salisylsyra då min hud får finnar och blir stram och yttorr.
  Jag är 33 år ute efter att få en jämn ljusare hudton (har pigmenteringar efter finnar), gärna lyster och mindre finnar. Bör jag välja den du tipsar om identitet inlägg, den jag länkar i mun kommentar eller kanske ingen av dem? Har även funderat på Dermaceutics Trivita C3.

  Vänliga hälsningar Jessica.

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Den leave-on exfoliering som jag har använt innan denna mask används endast en kväll i veckan, kan även användas oftare om du är tålig i huden. Men den exfolieringen som du har tittat på kan du använda som daglig exfoliering 🙂 Så den du har idag tycker jag absolut att du ska fortsätta med då den anpassar dig mer för daglig användning. C-vitamin är en viktig del i rutinen för att behandla och motverka pigmenteringar. Så Tri vita C30 är ett jättebra tillägg. Även retinol, Clincial 1% retinol treatment är något du kan addera för att arbeta effektivt på ärr, missfärgningar och hudens struktur. Och viktigast av allt solskydd 🙂 Kram Annica

 3. Erik skriver:

  Halloj, läste ditt tidigare inlägg om Keratosia pilaris och hörde att Paula’s Choice CLINICAL KP Treatment Cloths skulle fungera utmärkt mot KP vilket kommentarerna s också! Dock hittar jag inte produkten någonstans.. Vart kan man få tag på den?

 4. Elisabeth skriver:

  Ni på Skincity borde göra plast-spatlar så alla hudnördar ni har kan ta med en spatel i krämerna och inte fingrarna. Det är något många glömmer bort, tänk en dyr kräm som denna få i fingrar i sig 3 gånger per vecka i typ 5 månader (beroende på hur länge den varar), va mycket baciller som samlas i krämen då.

  Jag tycker det är svårt att hitta såna spatlar, om någon vet vart man köper det hojta! Jag fick tigga till mig två av min hudterapeut haha.

  • annica skriver:

   Hej Elisabeth, En jättefin idé som är jätte roltigt att du hör av dig med! Vi har haft spatlar under en limited edition period som gåva i ordrar kring jul. Men funderar absolut på att plocka spatalar under en längre period. Så håll utkik 🙂 Kram Annica

 5. Erika skriver:

  Hej Annika! Köp Jan Marini 5-steg för normal/kombinerad hud. Men jag måste ha ett essence water i min rutin känner jag. Skulle jag som är 30 kunna köpa Lars prairie essence-in-lotion och ha som essence water? De står den även jobbar på minska porer m.m. så den låter inte som en bara någon på typ 60 ska ha…:)
  Kram Erika

 6. Anne Karlsson skriver:

  Hej Annika,jag vill fråga dig om ögonvård.I mitt fall under ögat som liksom börjar bli nästan ur holkat.Inte mörka ringar direkt.Vet de kommer med åren haha,är 58 nu så de förstår jag hör till och egentligen har jag svårt att tro någon creme kan hjälpa men du kanske har ett tips ändå.roligt med live sändning på Fb de har jag bokat in!Ha en fin start på veckan!

 7. M skriver:

  Har du koll på Perfect Image skin care och om det är bra grejer? De har ju mycket peels och så men jag tänker mer på deras lotions

  • annica skriver:

   Hej M, Inget som jag känner till så mycket faktiskt så får se till att titta närmare på detta 🙂 ser spännande ut.. Kram Annica

   • M skriver:

    Såg nu att där det säljs är från en oauktoriserad återförsäljare samt att företaget verkar vara ganska shady/oseriöst. Det är ju en djungel det där men alltid bäst att vara kritisk, speciellt när det gäller syraprodukter. Tur att Skincity finns! 🙂

 8. Karin skriver:

  Hej!
  Jag letar efter en ny dagkräm. Har exuviance i alla övriga produkter, men gillar ej deras dagkräm då jag upplever att de “rullar” upp sig, inte heller deras fluid är bra för mig – alldeles för lite fukt. Jag använder nu Paulas choice (SKIN RECOVERY DAILY MOISTURIZING LOTION SPF 30 & ANTIOXIDANTS) men tycker den känns för mycket som en solkräm och återfuktar inte heller tillräckligt för min smak. Är inte ute efter något speciellt i en dagkräm, ingen syra eller anti-ageing eller sånt. Vill bara ha en vanlig dagkräm med lite spf i, tillräckligt med fukt och någon som går bra ihop med smink ovanpå. Helst inte någon superdyr heller. Tacksam för tips!

 9. Olivia skriver:

  Hej Annica! Först och främst vill jag bara säga att jag älskar din blogg! Något inlägg som jag gärna hade önskat nu inför vår och sommar är ett inlägg om tips på solskyddsfaktor för ansiktet för oss med rosacea/hyperkänslig hy. Jag behöver verkligen hitta någon som inte förvärrar min rodnad i ansiktet. Tack på förhand! 🙂

 10. Jens skriver:

  Kom att tänka på Beauté Pacifique
  GelCoat C Dry Air Comfort när jag läste. Har du provat den ? Skulle den ha funkat på planet tror du?

  Tack för bästa bloggen 😀

  • annica skriver:

   Hej Jens, Detta är verkligen en toppen produkt att ha med på flyget. bara att ta ett par pump och badda på ansiktet vid behov 🙂 Kram Annica

 11. Josefin skriver:

  Hejsan! Jag använder bara produkter från PC i dagsläget (skin balancing + bha) men vill lägga till ansiktsmasker! Jag är sugen på både Elemis Herbal Lavender Repair Mask och Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask. Tänker mig lermasken som en bra mask mot mina pormaskar och fuktmasken eftersom jag kan vara lite yttorr. Är det lugnt att köra på andra märken på maskerna än PC? Vet att PC har en väldigt populär fuktmask också, skulle du föredra den eller den från Beauté Pacifique?

  Kram på dig Annica! Och TACK för att du alltid svarar så bra på allas kommentarer, även när du är på semester och dylikt! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Det går jättebra att addera dessa masker tillsammans med dina nuvarande proudkter. Inget som krockar och något som är en fördel för att lugna och stärka upp din hud. Beauté pacifique är min favorit till fuktmask och fördelen med denna är att den även är otroligt bra på att stärka upp din hud 🙂 Så dessa tycker jag absolut att du ska addera till din rutin! Kram Annica

  • Josefin skriver:

   Kom på en till sak.

   Jag har jobbiga pormaskar (inga finnar direkt) men ändå yttorr hud nu, vilken BHA ska jag välja från PC? Liquid, Gel eller lotion? Jag har snart gjort slut på min liquid flaska och den har gett bra resultat men känner att den gör så min hud stramar lite.

 12. Josefin skriver:

  Hej! Jag har en fråga som inte har med inlägget att göra, hoppas du kan svara 🙂

  Jag undrar om du har koll på en hemsida som heter Beautypedia, som recenserar hudvårdsprodukter och sminkprodukter (tror hemsidan tidigare var kopplad till Paula’s Choice hemsida, Paula’s Choice ligger i alla fall bakom den). De säger att deras recensioner är fullständigt vetenskapsbaserade och oberoende. Många produkter från olika populära hudvårdsmärken är recenserade här och har väldigt dåliga omdömen, så som Jan Marini, Exuviance, Dermalogica, La Prairie mm (produkter från Paula’s Choice har dock nästan enbart toppbetyg). Om du vet om denna hemsida undrar jag vad du tycker om den? Ska man ta till sig och lita på omdömena?

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Jag känner till Beutypedia och är inne där en del för att Paula Begoun skaparen av Paula’s Choice har utvärderat så otroligt många produkter. Så alltid intressant att se vad som står om produkter. Tycker absolut att det är en bra sida som du kan vara inne på. Men sen tror jag att man ska vara försiktig att gå ordagrant om vad som står 🙂 Kontakta oss gärna på info@skincity.se om du har funderar över några sepcifika produkter/ingredeinser. Kram Annica

   • Josefin skriver:

    Hej, tack för svaret! Det är tre produkter i min hudvård som är recenserade där och har väldigt dåliga omdömen, bara en stjärna.

    Jan Marini C-esta face serum – står det innehåller parfym och andra ingredienser som är mycket irriterande, och att ingrediensen DMAE inte har en positiv påverkan på hyn i det hela.

    Jan Marini Transformation face cream – står det “The claims for the actions of these ingredients are at best exaggerated, and their effectiveness isn’t established in skin-care products” och “Antioxidants the peptides in this moisturizer won’t remain potent for long due to jar packaging.”

    Dermalogica Multivitamin Power Firm ögonkräm – “it’s sabotaged by irritating citrus oils of lorange and grapefruit. This is a dangerous product to apply to skin if it will be exposed to sunlight because these citrus oils, which have no benefit for skin, can cause a phototoxic reaction when skin is exposed to UV light without protection”

    Jag blev nyligen rekommenderad denna ögonkräm och har använt den i några dagar nu innan jag läste detta. Jag undrar om man kan använda Jan Marini SPF-krämen även runt ögonen över denna, även om mina ögon är mycket känsliga, svider och rinner mycket av de flesta produkter?

    Tack så mycket för hjälpen och en så härlig blogg!

    • annica skriver:

     Hej Josein, Jag förstår att du känner oro, det hade jag nog med gjort om jag just köpt och läste detta. Jag har dock jobbat med Jan Marini i 5 år och har personligen såå bra upplevelser och resultat och har så många bra kundexempel på det med, lika med Paulas produkter och Dermalogica. Paula har en väldigt bestämd uppfattning om vad hon tycker om saker och ting. Ibland högst befogat och ibland inte, tycker jag ;). Det är många av de varumärken vi har på Skincity och som hudterapeuter/hudläkare jobbar med världen över som hon sågar rakt av. Jag älskar henne för hennes bestämda uppfattning och egna uppfattning om vad hon tycker och föredrar men jag håller inte alltid med.

     Så jag vill bara säga att du har en kanon uppsättning produkter och är övertygad om att du kommer se fina resultat på huden inom kort 🙂

     Hör av dig om du har fler frågor. Kram Annica

 13. Malin skriver:

  Hej 🙂 Vilken SPF rekommenderar du för ögonen?

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »