Scrolla för att läsa mer

Snyggaste kroppen med Retinol & AHA

Alltså jag pratar mycket om huden… men har ni tänkt på en sak.. typ 99% av de inlägg jag skriver handlar om ansiktshuden. Den är ju förhållandevis väldigt liten del av hela huden men dock det ställe där vi lägger mest tid och som vi visar mest.

Sommaren är dock nu på intåg och mycket snart åker ben och armar och kanske  ryggar och magar fram i lättare kläder och bikinis etc. Innan dess vill vi ju få ordning på kroppen.

Jag har fått många reaktioner av er såg inslaget om SYRA som jag gjorde på nyhetsmorgon häromdagen av karaktären:

-Att jag inte tänkt på att man kan ha syror till kroppen oxå.

Jag känner mig skyldig till för dåligt informerande om detta och känner att jag nu måste ta mitt ansvar som hudis och prata detta.  Men.. jag tänker ta allt ett steg längre.. för det är ju så vi gör här på min blogg.. vi tar allt till det maximala.. vi nöjer oss inte med mellanmjölkshudvård… nej, nej, nej.. vi MAXAR våra behandlingar för att få de hälsosammaste och finaste hudarna.

Så missande ni inslaget om Syror på nyhetsmorgon och lite tips om hur man kan använda dem till kroppen KOLLA IN INSLAGET HÄR.

För er som redan sett det och insett att en syra till kroppen är ju ta mig sjutton ett måste för att våga släppa fram sommar kroppen så tänkte jag ta er till nästa nivå.. Nu DOPAR vi syra-behandlingen med Retinol.  Retinol  (A-vitamin) i kombination med syra blir Retinol på STEROIDER. Håll i er för nu blir det ÅKA av!

Det finns flera sätt att kombinera syra med retinol på kroppen. Tex en peeling med i syra och en body lotion med retinol. Men ett supereffektivt sätt som oxå passar alla latmaskar därute som inte orkar hålla på å “kladda” peeling i duschen men som KRÄVER Maximala resultat så har jag lösningen:  Paulas Choice Body Treatment med 10% AHA syra  följt av Paulas Choice Resist Retinol Skin Smoothing Body Treatment.

Halleluja hörrni nu snackar vi Hudvårds Hardcore för kroppen inget mesande, inget finlir utan BAM! Results!  Här är effekterna ladies and gents:

Resist Revealing Body Treatment med 10% AHA

Effektiv för: Grov hud, torrhud, Sträv hud, ojämn hudstruktur, solskador, ojämn hudton, Keratosis pilates, Chickenskin, finnar/ acne på kroppen, verkar anti-age, pigmenteringar.

Riktigt lätt och skön men extremt återfuktande body lotion som ger en fuktmättad yta. Exfolierar huden med 10% glykolsyra och vid ett effektivt pH-intervall av 3,5 till 3,8.  Innehåller flera antioxidanter och anti-irriterande ämnen för en hälsosam hud.

 • Hudcreme med 10% exfolierande AHA-syra.
 • Lämplig för alla hudtyper, speciellt torr till mycket torr eller solskadad hud.

Resist Retinol Skin Smoothing Body Treatment

Effektiv för: Anti-age, slapphud, rynkig hud, eksem, mörka fläckar (hyperpigmentering), acne/finnar på kroppen, ojämn hudstruktur. Ni vet vad retinol gör med huden.. oj, oj… det är grejer det. Tänk er feelingen att ha det i en kroppsprodukt. Alltså Paula knows her stuff!

Mjukgör och stramar upp även GRYMT BRA för dekolletaget. pH 6. Innehåller Retinol som ju är bevisat en av de mest effektiva ingredienserna vi har i hudvård.

Bjuder på en liten selfie med Paula när vi träffades senast i februari  i år.

Viktigt att tänka på!

Väldigt känsliga hudar bör ju så klart inte ge sig på detta. Detta är för den vane hudvårdsutövaren som vill levla upp sin hudvårdsrutin.

Har man en tunn hud så ska man oxå vara försiktig eftersom den exfolierande effekten blir mkt kraftigare.

När man kombinerar Retinol med  AHA-syra så penetrerar det huden som bäst och ger både fukt (AHA-syran återfuktar oxå) och en ökad effekt; Retinol på steroider!

Alltid när man använder syra eller retinol ( eller alltid alltid tycker jag) så är det extra viktigt att vara noga med att använda UV-Skydd. Båda dessa ingredienser har en exfolierande effekt på hudytan och gör huden extra solkänslig och lätt för att bränna sig och få skador på huden som följd. Alltid SPF30 eller 50 och återapplicering frekvent.

Läs Tips!

Vill du läsa om hur du kan dopa din ansiktsrutin med syra och retinol läs detta inlägg: RETINOL PÅ STEROIDER!

HÄR läser du mer om A-vitamin

HÄR läser du mer om AHA-Syra

HÄR läser du mer om PHA-Syra

HÄR läser du mer om BHA-Syra

Här kan du kolla in en film om AHA, BHA & PHA-syra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

42 svar till “Snyggaste kroppen med Retinol & AHA”

 • (42) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lena skriver:

  Försöker vara lite restriktiv med A-vitaminet då det inte är sunt att överdosera detta vitamin. Kan du berätta lite mer om ev. risker med detta?

  • annica skriver:

   Hej Lena, Huden blir tunnare när man använder A-vitamin, så alltid viktigt att tänka på att använda solskyddsfaktor dagligen för att inte riskera pigmenteringar 🙂 Kram Annica

  • Christine skriver:

   Det undrar jag med! Hade också gärna dränkt varje centimeter av kroppen i retinol men vågar inte. Ansiktet är ju ändå en ganska liten och begränsad yta men hela kroppen känns betydligt läskigare?

 2. Maria skriver:

  Hej! Jag har lite kvar av den peelingen, fast varianten med BHA. Har främst använt den på överarmarna då huden kan vara knottrig och lite ful där.. 🙂 Har ibland använt den på axlarna och dekolletage typ. Har tänkt köpa ny när den är slut, men är osäker på vilken som passar bäst. När är det bättre att använda BHA respektive AHA? Båda går att kombinera med retionolprodukten va?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Om det är knottrig hud tycker jag att du gör rätt i att forsätta med din BHA produkt 🙂 Om du vill kan du använda denna AHA lotion en kväll i veckan, inte samma kväll som du har applicerat din BHA. Så behandlar du även torrhet, hudstruktur och missäfrgningar på huden. Kram Annica

 3. H skriver:

  Hej
  I vilken ordning använder man bodylotion (AHA)och body treatment (retinol).
  Smörjer man först in sig med exfolierande produkt och därefter med retionol (vid samma tillfälle)?
  Förstår inte riktigt. Trevlig Valborg

  • annica skriver:

   Hej H, Du tänker helt rätt! Först AHA och sedan Retinol och detta är för att boosta din retinolprodukt 🙂 Trevlig valborg! Kram Annica

 4. Helen skriver:

  Hej,
  1) hur ofta använder man denna kombo? Dagligen?

  2) Appliceras AHA+retinol samtidigt?

  3) Appliceras AHA och retionol för sig och om så i vilken ordning?

  Förstår inte riktigt hur de ska appliceras för bäst resultat, Trevlig Valborg
  Förstår inte riktigt

  • annica skriver:

   Hej Helen, Först applicerar du AHA och sedan retinol när det gäller denna superkombo 🙂 Om du inte har någon av dessa idag kan det vara en bra idé att börja med tex retinolprodukten och sedan addera in AHA-syran när du vill få ännu mer effekt. Tänk denna fantastiska retinolprodukt som en kroppslotion och anväds precis där du känner att din vanligt kroppslotion inte räcker till. Trevlig valborg! Kram Annica

 5. Emma skriver:

  Vilka är din favoritmasker för ansiktet , när det gäller fukt respektive mer rivig/peelande?

 6. Veronica skriver:

  Hej! har en fråga, det är så att jag använder en fuktkräm från dermalogica som heter skin smoothing cream. Jag har blandhy. Och jag är yttorr samtidigt som jag lätt får oljiga tendenser på ansiktet. Men jag undrar om det är möjligt att min akne påverkas negativt av skin smoothing cream, jag tänker att den kanske är för fet för min hy? Eftersom jag får oftare finnar sen jag börja använda den. Är den för fet för en blandhy? Finns det risken att jag kanske tillägger olja på redan oljig hy ?Mvh Veronica

  • annica skriver:

   Hej Veronica, Skin smoothing cream täpper inte till din hud men addera gärna ett serum som blir mer behandlande på din acne, Skin renewal booster 🙂 Är huden yttorr producerar huden lätt mer talg så jättebra att du har en creme som arbetar på yttorrheten. Kram Annica

 7. Sarah skriver:

  Går båda dessa att använda om man är gravid?

 8. Fanny skriver:

  Jag har nu blivit sugen på att bomba kroppen med syra också!!! Använder den mildaste BHA:N till ansiktet, min kropp är dock inte känslig på samma sätt som hyn i ansiktet. Den blir rödflammig vid dusch? Är rejällt så torr med torr knottror över rumpa och lår. Ska bha användas till min kropp då? Kan jag använda retinol?

  Kram och trevlig helg! 🙂

 9. Nicole skriver:

  Hej Annica,

  Läste att man kan använda dessa i ansiktet. Vad tycker du om det? 🙂

 10. Annie skriver:

  Hej!
  Bra inlägg. Jag undrar hur det är när man använder sig av bha och aha och framförallt hudblekande ( mot ärr och pigment ) produkter när man börjar få lite härligt sommarfärg i ansiktet! Är det dumt att använda hudblekande produkter när man vill behålla sin sommarglow? ( låter ju självklart men man vet ju aldrig) / Annie

  • annica skriver:

   Hej Annie, Du exfolierar inte bort din sommarglow, utan ger en finare och jämnare ton till huden 🙂 Men tänk på att syror som exfolierar din hud gör även att du blir mer solkänslig. Så alltid solskydd och tänk på att återapplicreing av ditt solskydd och rätt mängd är viktigt för ett så bra skydd som möjligt. Kram Annica

 11. Emma skriver:

  Jag dör!!! _Lider_ av keratosis pilaris och bara MÅSTE PROVA DETTA!! men jag är gravid. Ska jag hoppa retinolen då? Kan du rekommendera något annat?

  Tusen tack!

 12. Åsa skriver:

  Hej Annica! Tack för en bra blogg, alltid lika intressant att läsa.
  Hoppas du kan hjälpa mig med detta. Jag har efter att ha slutat med p-piller för nästan ett halvår sedan fått ganska mycket finnar på axlar/rygg/bröstkorg, vilket är tråkigt. Därför undrar jag nu vad jag kan göra åt det. Kan du rekommendera någon bra lotion eller annan produkt mot detta? Kikade på Resist Weightless Body Treatment 2% från PC men vill nog ändå helst ha något utan syror om det finns… särskilt nu inför sommaren.
  Tacksam för tips!

  • annica skriver:

   Hej Åsa, Eftersom fukten är minst lika viktig när huden förändras vid hormonerförändringar rekommenderar jag dig RESIST Weightless body treatment 2% BHA som du har tittat på 🙂 Salicylsyra/BHA-syra är mycket bra på att lugna inflammationer, reglera talgproduktion och minska plitor. Glöm inte att avsluta med solskydd när du har området i solen och området inte skyddas av kläder. Kram Annica

 13. Linnea skriver:

  Hej Annica! Såg precis ditt inlägg om retinol på steroider, och undrar då för det står på er sida om den 1% retinolen du tipsar att använda tillsammans med aha syran att man inte ska blanda med aha eller bha? Står såhär “Applicera inte samtidigt som en AHA eller BHA exfoliering; din exfoliering kan istället appliceras på morgonen.”
  Så blir lite förvirrad! Men blir samtidigt sååå sugen på att testa ditt tips, så till min nästa fråga.
  Du tipsar att först använda den 5% aha, jag har bara den 10%, går det bra? Brukar lägga en fuktmask över natten men vore kul att få in retinolen om dom jobbar så bra tillsammans 🙂
  Tack för superblogg och att du hjälper reda ut alla frågetecken, kram!

  • annica skriver:

   Hej Linnea, Förstår att det kan skapa förvirring och bra att du hör av dig så att jag kan förklara. Denna kombination är det kanske inte man börjar med om man aldrig har testat retinol eller AHA-syra innan. Utan detta är för den som vill ta steget längre och verkligen boosta sin retinol 🙂 Använder du 10% Weekly går detta bra men tänk på att inte använda den mer än en gång i veckan. Kram Annica

 14. Maria skriver:

  Detta lät ju väldigt intressant! Men är det onödigt att starta denna behandling när man ska åka på solsemester om 3 veckor? Då du skriver att man blir extra känslig efter behandling av dessa….

  • annica skriver:

   Hej Maria, Har du inte använt produkterna innan kanske det är synd att börja precis nu när vårsolen har tittat fram. Men så länge du har solskydd och tänker på att återapplicera ditt solskydd så kan du fortfarande använda produkterna om du önskar att sätta igång redan nu 🙂 🙂 Kram Annica

 15. Malin skriver:

  Hej Annica! Finns det några “tecken” eller saker man kan känna på huden/se om man har överexfolierat den? Började med PS 2% BHA för ca en månad sedan och har svårt att avgöra om jag genomgår en “purge” eller om jag har varit för hårdhänt mot ansiktet.. Har tidigare varit en van användare av differin i flera år! La dock bort den nu vid starten av BHAn.

  • annica skriver:

   Hej Malin, Eftersom detta är en daglig exfoliering kan du med fördel använda den så länge du inte märker att huden skiljer sig helt från de normala. Tänk istället på att inte addera andra produtker som även exfolierar huden, detta kan annars lätt stressa huden. Differin kan lätt göra huden torrare och tunnare, så tänk på att vänja in exfolieringen varannan kväll och verkligen ge huden fukt. Det kan ta 1-2 månader innan du känner att huden har vant in sig med en ny produkt 🙂 Kram Annica

 16. Fia skriver:

  Hej Annica! Tack för en jättebra blogg!
  Jag har från ingenstans fått massa finnar på dekolletaget vilket stör mig jättemycket. Brukar inte ha så mycket finnar i vanliga fall och har svårt att låta bli att klämma också så blir ju fula ärr 🙁 använder exuviance i min vanliga hudvård och har använt exuviance retexturing treatment på armarna/dekolletaget sedan någon månad tillbaka. Har du nå tips på vad jag kan göra för att få bukt med det här problemet? Kan det vara en reaktion på den krämen jag använder? MVH Fia

  • annica skriver:

   Hej Fia, Tack Fia och vad roligt att du följer 🙂 dekolletaget ska du gärna behandla precis som ditt ansikte då detta är ett känsligt och utsatt område. Så välj att gå över till dina ansiktsprodukter till dekolletaget så tror jag att du kommer se en bättre balans i din hud. Tror inte att du har fått en reaktion på produkten men huden kan ha lbivit lite överexfolierad då detta är en lite kraftfullare produkt. Kram Annica

 17. Sanna skriver:

  Hej Annica!

  Jag har länge haft Keratosis Pilaris på hela överarmarna, rumpa och lår och inget jag har testat har hjälpt. Skrubba, inte skrubba, torka ut, återfukta, återfetta… Sedan testat PC AHA-krämen som du skriver om här men hände inte speciellt mycket. Smörjde efter varje dusch i princip. Har givit det tid och gjort slut på två flaskor.
  Har jag gjort något fel eller behöver jag lägga till någon produkt? Brukar köra BUS från Hawaiian tropic då rodnaderna syns mindre då. Har även ärr efter att jag klämt de värsta knottrorna…
  Att sola hjälper dessa små djävlar men dels finns det inte så mycket sol i detta land och dels vill jag inte visa speciellt överarmarna på sommaren 🙁 Är dessutom väldigt ljushyad så solar inte så mycket aktivt.

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Jättebra att du tänker på att exoliera med AHA-syra. Det denna syra gör är att den peelar bort yttorrhet och gör att huden inte blir lika tilltäppt. Men BHA-syra häjlper till att minska rodnad och lösa upp tilltäpptheter. Så addera RESIST Weightless body treatment 2% BHA till din rutin och använd denna dagligen men börja varanna kväll så att huden vänjer in sig. Du byter sedan ut denna 1-2 kvällar i veckan mot din AHA-sura produkt för att arbeta mer yttorrheten. En mycket bra kombination mot KP är AHA och BHA 🙂 Kram Annica

 18. Lotta skriver:

  Hej, dum fråga här men tänkte för ansiktspartiet. Lärt mig att retionol ska ligga överst under en hudkräm.
  Retanol Medik8 10% ska blandas i några droppar av ansiktsvatten med AHA? El har jag missuppfatta hela grejen?
  Beställde en vara fel, hur gör man för att skicka tillbaka o få den rätta?
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Lotta, Detta beror ofta på märke och vilka produkter du ska mixa 🙂 Men jättebra fråga! Jag tycker att du kan applicera ditt retinolserum från Medik8 efter ditt ansiktsvatten och innan creme. Om du önskar att göra en retur/byte går det bra att maila in ditt ordernummer till info@skincity.se så hjälper de dig vidare 🙂 Kram Annica

 19. Tina skriver:

  Hej. Min dotter som är 17 år har keratosis pilaris på baksida lår och överarmar. Bra nu under sommaren, men brukar komma tillbaka under höst/vinter. Aldrig provat någon behandling. Vad tycker du att hon ska börja med? Kombination av dessa båda eller enbart den ena?

 20. Fia skriver:

  Jag använder smink dagligen (foundation och puder). Måste jag ändå använda solskydd efter Retinol eller syrabaserade preparat?
  Jag är 40 år, rökare, varit mycket i solen, men har trots detta bättre hy än många andra i min ålder. Får för mig att det beror på att jag “skyddat” huden med smink varje dag under alla år.
  Dock har min hud ändrats radikalt senaste halvåret (fått ögonrynkor och förstorade porer). Fick “motgiftsprutor” efter en läppinjektion som satte sig i kärlen. Kan dessa sprutor påverkat åldringsprocessen, eller är det en slump?
  Huden åldrades nästan över en natt och bara fortsätter i snabb takt.
  Kan det gå så fort naturligt, dvs att man en dag vaknar upp med rynkor och stora porer? Smink är numera en börda eftersom det framhäver åldrandet, men att minska på sminket är inget jag vill om jag inte måste.
  Hjälp mig

  • annica skriver:

   Hej Fia, Hjälper dig så gärna! Helst ska du försöka använda minst SPF30 eller mer för att vara på den säkra sidan. SPF i foundation är superbra komplement men räcker inte alltid då man sällan applicerar tillräckligt av sin foundation för att den ska ge ett fullt gott skydd! Du har olika förutsättningar i huden och inte alltid att vi behöver samma vård. Huden åldras sällan efter en natt då huden har en cellförnyelse som pågår i 28 dagar. På Skincity har jag och mina kollegor tagit fram olika hudtest för att hitta rätt produkter för er kunder. Ett mycket bra sätt för att få en skräddarsydd rekommendation. Till de olika hudtesten: https://skincity.se/sv/hudtest
   Kram Annica

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »

Jag vet att många av er frågat och varit nyfikna på min rutin och vad jag använder för produkter morgon och kväll just nu. Som hudterapeut blir man ju lixsom aldrig riktigt nöjd och håller sig knappt trogen någon produkt men ibland slår hjärtat lite extra för vissa produkter som får stanna kvar på badrumshyllan […]

Se hela inlägget »