Scrolla för att läsa mer

Fortune Kokeshi :)

Hej alla älskade läsare!

Hoppas ni har haft en magisk sommar. Att ni hunnit vila å koppla av, umgås med nära å kära, bara göra ingenting, göra massa som man inte hinner annars, träna, fixa i ordning i badrumsskåpet å kanske “hjärtmarkera” några nya hudvårdsfavoriter som ska klickas hem i höst..

Jag har haft en härlig ledighet och hängt med min familj hela sommaren. Vi har spenderat nästan all ledig tid i stockholmsskärgård. De få dagar vi varit hemma så har jag gasat iväg till stallet och pussat på min lilla islandshäst som har haft ett långt härligt sommarbete.

Tänkte rivstarta denna säsong med en sååååååååå härlig å kul grej som vi gör på jobbet  (Skincity.se) i helgen. En ide som jag å några kollegor kläckte i våras och som vi har längtat sen dess.. VI har skapat en super limited edition av vår underbara kokeshi….nämligen en Fortune Kokeshi!

Alla har ni väl någon gång fått en Fortune Cookie? En liten kaka men ett litet meddelande i … VI har förvandlat vår vanliga kokeshi till en Fortune Kokeshi… dvs… öppna kokeshin genom att lyfta på huvudet och avslöja hemligheten inuti. VI har gömt en hemlig rabattkod i vår kokeshi som gäller vid ett nästa köp hos oss:) Spännande va.. :))

Dessutom är hon så söt. Kanske du sen kan ha någon annan hemlig lapp däri och ge till någon du tycker om..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 svar till “Fortune Kokeshi :)”

 • (33) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mira skriver:

  Du ser så himla pigg och fräsch ut, förstår att du haft en härlig semester :). Kul att ha dig tillbaka här på bloggen, kikar ofta in.

  Så kul med fortune kokeshin<3.

  Ha en härlig söndag!

  Kram Mira (mirandaluxskincare på IG)

  • annica skriver:

   Hej Mira, Tack för dina otroligt fina ord! Nu väntar en spännande höst och det är härligt att vara tillbaka 🙂 🙂 Roligt att du gillar senaste tillskottet med fortune kokeshi. Hoppas du får en mysig söndagskväll! Kram Annica

 2. Madelene skriver:

  Hej igen Annica!
  Hoppas du haft en din helg!
  Nu undrar jag om ett tips på en ögonbrynspenna.
  Jag är urkass på att måla dem/fylla i. Tycker det är svårt och jag får ingen bra form.
  Har du tips på någon produkt som skulle kunna passa mig så jag få lite ögonbryn iallafall.
  Är blond, mörkare i botten och ljus hy.

  Stor kram

 3. Caroline skriver:

  Hej,
  Var tvungen att lägga en beställning, för det här vill jag inte missa. Väntar nu med spänning på mitt paket. Har sett här att du tycker mkt in klairs bb-creme. När du använder den, har du då fortfarande spf under?
  Trevlig söndagskväll!

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Jag använder fortfarande min dagcreme med SPF innan jag applicerar denna så att mängden blir rätt 🙂 Oftast applicerar man lite mindre av sin foundation/BB/CC. Så för att vara på den säkra sidan blir det lite layering även med solskyddet. Kram Annica

 4. Anne Karlsson skriver:

  Hej och välkommen tillbaka från semestern som du välförtjänt njutit av!Väntar just nu på paket från er med lilla fina turdockan i,kul och spännande.Men de är alltid så fint packat från er,lilla julafton varje gång!Har en fråga oxå Annika,solskydd och fukt mist nämligen.Späds solskyddet ut av misten?Har dermalogicas antioxidant hydra mist just nu men väntar på PC nya mist i paketet.Kör med filorgas solcreme och även Sensai puder över näsan där jag har ärr.Älskar mist nämligen hihi.men förstörs solskyddet?Ha en fin start på jobbveckan!

  • annica skriver:

   Hej Anne Karlsson, Tack för dina fina ord och att du delar med dig av din upplevelse 🙂 Så länge du har applicerat rätt mängd av ditt solskydd så går det bra. Att återapplicera en mist med antioxidanter kan även stärka ditt solskydd. Mist är underbart och jag håller helt klart med dig, bästa tiden på dagen är att stanna upp ta en spray och fortsätta med mer energi. Kram Annica

 5. Charlotte G N skriver:

  Hejsan.
  Så roligt med en islandshäst, dom har en egen vilja som heter duga he he. Jag har saknat din blogg men ser fram mot höstens trevligheter. Koksshi är en super rolig ide och det är tur jag har lagt en beställning.

  Med vänliga hälsningar
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte G N, Så positiva och glada ord 🙂 Tack fina du! nu kör vi igång med HÖST! Vissa tycker säkert att vi är galna, haha! Men hösten är så inspirerande. Kram Annica

 6. Emma skriver:

  Välkommen tillbaka, jag har längtat!
  Har några funderingar:
  1: för ett antal år sedan hade jag en favvo-foundation från Sebastian-Trucco, hela märket gick i graven men jag undrar om du vet något om detta märke, tog något annat fabrikat över? Säljs motsvarande produkter av någon annan?
  2: jag gör ert hudtest regelbundet men känner mig ändå lite osäker på min hudtyp. Jag upplever att mitt största problem är torrhet, troligen yttorrhet, men har inte särskilt små porer och alltid några tilltäpptheter/orenheter/ploppar/plitor, kan bli blank i pannan men ändå känslan av stramande yta, inte plumpad, har alltid pormaskar runt näsvingarna och det finns alltid “nåt jag kan klämma”… jag reagerar ganska lätt på lågkvalité-smink, men klarar triple microdermabrasion peelingen och har gjort kurer med både AHA- och BHA- penslingar på salong utan att reagera negativt. Använde även MD:s rengöring sensitive när det såldes och det funkade bra (det var väl en AHA-rengöring, glykolsyra)
  Jag använder hela Exuviance serien för torr o känslig hy, inkl peel pads och triple microdermabrasion peeling. Har använt detta över ett år och i början upplevde jag en tydligare klarhet. Nu känns resultatet lite lamt och jag önskar mer. Märker att så fort jag byter ut en Exuviance produkt mot tex nattmask eller annat serum utan exfolierande effekt blir resultatet ännu sämre. Behöver jag mer exfoliering, annan syra? Är sugen på att testa daglig BHA 2% från PC men vet att man inte ska blanda märken. Vet att huden alltid blir värre torr och krånglig på vintern så nu skulle jag vilja ligga steget före…
  Tacksam för svar!
  Med vänlig hälsning, Emma

  • annica skriver:

   Hej Emma, Tyvärr vet jag inte vart du kan få tag på dessa produkter. Men jag hjälper dig gärna att hitta ett likvärdigt märke, kanske att Laura Mercier istället är något för dig.

   Du tänker helt rätt som önskar att ändra om något i din rutin efter att du har haft dessa under en längre period. Jag tycker att du har valt jättebra produkter från Exuviance och passar in på den hud som du beskriver. Att få torrheten i balans kan även hjälpa till så att plitorna inte lika lätt hittar tillbaka. Du ska försöka att inte blanda exfolierande syror mellan olika märken, detta kan lätt stressa huden. Men kan istället rekommendera dig att addera Clarifying solution för att minska utbrott. Du kan även addera retinol till din rutin. Retinol reglerar talg, reparerar din hud och minska bakterie tillväxten. Super retinol concentrate från Exuviance adderar du därför till din rutin och använder som ett serum ett par kvällar i veckan. Titta gärna på dessa justeringar och jag tror absolut att detta kan vara precis vad du har saknat. Kram Annica

   • Emma skriver:

    Tack för svar!
    Vågar jag använda clarifying solution om jag upplever att min hud lätt blir torr/Yttorr? Eller funkar den även på mig som är torr tack vare att det är AHA? Ska jag byta ut den mot mitt soothing toning lotion och använda som mitt dagliga ansiktsvatten? Det står ju att man Inte ska använda i hela ansiktet.. kan jag Även använda innan skinrise bionic tonic pads och triple microdermabrasion peeling? Jag ska beställa denna till att börja med och därefter testa retinol. Det står att retinol reglerar talg, vad händer med torr hud då? Fungerar retinol också exfolierande?
    Med vänlig hälsning, Emma

    • annica skriver:

     Hej Emma, Jättebra att du tänker på torrheten. Viktigt att använda produkter som passar din torrhet då detta brukar hjälpa plitorna att komma i balans. Men är huden stressad och tilltäppt på mindre partier tycker jag att du med fördel kan behandla huden med Clarifying solution. Detta är ett tillägg som du adderar efter applicering av Soothing toning lotion. Triple microdermabrasio passar den lite mer tåliga huden och viktigt att huden inte blir överexfolierad. Så lägg den går åt sidan under en kortare period för att se om torrheten kan varit pga av exfoliering. Kram Annica

 7. Malin skriver:

  Hej:)

  Jag snackade med en av dina kollegor förra veckan angående en reaktion som jag har fått när jag har kombinerat Exuviane med klairs och Leejiham. Känner mig torr om kinderna och lite varm. Slutade med allt och har enbart använt fuktserumet från klairs och en 24 kräm från babor. Är lite bättre nu men känner mig torr så att det nästan bränner i huden. Vad kan detta bero på? Värst är det på vänster kind där jag har en del små finnar.

  • annica skriver:

   Hej Malin, Detta låter som en märklig reaktion som jag har svårt att förklara exakt vad det kan bero på. Men ibland kan huden kännas lite mer stram och torr när man börjar med nya och aktiva produkter. Produkterna passar även den känsliga huden och så länge det inte sitter i låter det mer som att huden har aktiverats och inte så mycket som en reaktion. Men maila mer än gärna exakt hur din hudvårdsrutin ser ut och vad du använder och skicka gärna in en bild så ska mina fantastiska kollegor se till att titta närmare på detta och se vad det kan vara. Kram Annica

   • Malin skriver:

    Hej. Jag har gjort det och fått 3 olika svar:p Men ingen av de kunde förstå vad det berodde på. Nu har jag bara använt serumet från klairs och en dagkräm från babor i 5 dagar. Huden är fortfarande irriterad:( Idag tog jag bort serumet och använder enbart dagkrämen från babor. Kanske det är något i klairs som min hud inte tycker om? Väldigt konstigt när det ska vara för känslig hud :/ Hoppas att detta ger sig snart så jag kan börja ha normal hudvårdsrutin igen. Vad tror du om aloe Vera?

    • annica skriver:

     Hej Malin, Du gör helt rätt som håller sig till de produkter som du märker att din hud trivs med. Är du misstänksam att det är en ingrediens som du reagerar på kan det alltid bara bra att dubbelkolla detta hos en dermatolog eller läkare. Men när jag tittar på de bilder som du har skickat in upplever jag inte större reaktion som skulle kunna tyda på allergi. Vi vill så gärna hjälpa dig att hitta en passande rutin och att du ska vara nöjd med dina produkter. Så återkom gärna hur det går för dig. Produkterna är anpassade för en mycket känslig hud och det är ett stort märke i världen men få reaktioner. Men eftersom man kan vara allergisk mot vad som helst kan man få en reaktion. Kram Annica

    • Mira skriver:

     Hej!

     Läste din kommentar. Jag provade Vita Propolis sheetmasken från Leejiham och fick en stark reaktion på den morgonen efter. Blev förvånad då jag aldrig läst att någon reagerat på den. Googlade och läste om Propolis (bikitt/biwax) och att man kan reagera på det. Jag blev alldeles rödflammig i ansiktet och upplevde huden som väldigt stram, varm och irriterad. Vågade inte smörja med något under flera dagar (varken vanlig ansiktskräm eller annat). Kan ju vara så att huden varit känsligare just när man använt krämen/masken (jag hade tex ansiktsmaskat mycket innan och det kanske blev för mycket så huden reagerade på propolisen) och att man inte skulle reagera i vanliga fall.

     • Malin skriver:

      Hej.

      Du reagerade precis som jag gjorde när jag började med klairs och Leejiham. Vet inte vilken produkt det var, eller om det var en kombination av allt. Hur lång tid tog det för din hud att lägga sig? Det mesta har lagt sig på mig nu men det har tagit en vecka.

     • annica skriver:

      Hej Mira, Alltid tråkigt att reagera på produkter och har man en allergi kan man reagera på vad som helst. Men ibland kan det även vara att huden har aktiverats och att den känns lite mer på huden. Återkom gärna till info@skincity.se så får mina fantastiska kollegor titta närmare på detta och hjälpa dig vidare på bästa möjliga sätt. Berätta om det som du upplever som reaktion, skicka gärna bilder och berätta gärna mer om din hud så hjälper vi dig vidare. Kram Annica

  • may-britt skriver:

   Hej
   Jag älskar exuviance men undrar något av det samma.
   När jag använder produkterna blir min hud röd och varm ser ut som et rödt äpple. (Men det varar inte hele tiden)
   och mina kärl bli tydligare rödere.
   så det ser ut som jag har en hel del av dem.
   Jag blir inte tör i huden eller att det kliar
   Men undrar varför detta händer?
   Är detta något som är normalt?
   Kram

   • annica skriver:

    Hej Maj-britt, Det kan kännas och pirras något i huden men det ska inte skapa obehag. Att huden kan kännas varm när man tillsätter mer intensiva ingredienser kan kännas på huden och att detta ska vara övergående. Kontakta gärna kundrelationer med vad du har använt och hur du upplever din hud så ser vi till att kolla vad som kan ha inträffat för dig. Bra att du hörde av dig så att vi kan ta reda på varför din hud reagerar som den gör. Kram Annica

 8. Anne Karlsson skriver:

  Hej igen,jag kom på ett litet förslag!Skulle tycka det vore inspirerande och kul med ett FB event om hur vi ska sköta om huden bäst efter sommaren och inför hösten på bästa sätt.Vet ju du brukar ge tips på TV4,men då är de ju så ont om tid.Vad tror du om det?Nu har jag mogen hud,vi har ju alla olika hud och ålder men generella råd som passar oavsett tror jag verkligen skulle uppskattas av många!ikväll ska de testas nya masken som kom idag,yeey.Ha en fortsatt fin kväll och hoppas du gillar tipset!kram

  • annica skriver:

   Hej Anne Karlsson, Det tycker jag låter som en superbra idé 🙂 🙂 Tack för att du delar med dig av ditt tips. Tror verkligen att du kommer att gilla Vita Propolis Nutri Mask från LJH! Kram Annica

   • Anne Karlsson skriver:

    Oh jaaa!Den var helt underbar,kan verkligen rekomendera den för mogen hud.Även ampull serumet,går in så fint i huden.helt klart nya favoriter,även klairs ansiktsvatten som jag gjorde mask av.Så himla smart.Tänk om de fanns ark mask för halsområdet oxå av samma typ,de vore bra.skönt att höra misten inte späder ut solskyddet,tack snälla för alltid bra tips och råd.Kram!

 9. Fatima skriver:

  Hur länge gäller erbjudandekoden man får i sin gåva? 🙂

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »