Scrolla för att läsa mer

My CODAGE

serum waredrobe
( Det perfekta kitet för dig som vill ha en komplett serumgarderob och möjligheten att anpassa och variera hudens behandling från dag till dag)
Jag är sååå pepp, glad och kanske bäst beskrivet LYRISK över vår senaste lansering på Skincity. Ibland när man lanserar ett märke så tänker jag alltså det bli fasiken inte bättre än så här eller hur ska vi kunna toppa det här…. SÅ blir jag förvånad hur jag kan känna samma känsla om och om igen. Det e så häftigt och visar vilken bredd det finns av produkter alla med sin nisch och sin inriktning.
Amandine & Julien Azencott som grundat och driver Codage utveckling
CODAGE mina vänner är ett varumärke som jag dreglat över flera år. Av massor av olika anledningar så har det tagit lite tid innan vi kunnat lansera det på Skincity. MEN NU NU NU NUUUU så är det äntligen verklighet.
För en sann hudvårdsjunkie är Codage ett GENIALISKT hudvårdsmärke. Å varför säger jag så? Är inte de andra varumärkena genialiska. Jo, som jag sa tidigare alla har sin nisch och jag älskar alla våra handplockade märken (det är ju därför jag handplockat dem;)) men det som jag syftar till när jag säger att CODAGE är genialiskt är att det varumärket till absolut största del  består av olika serum. Alltså för alla ni som är galna i serum och vet vilken skillnad serum gör, älskar lavering etc etc etc. Ni dör lite nu.. jag vet det.. för det gör jag.
Alltså CODAGE har byggt hela sitt concept runt serum det är hjärtat, DNA:t, essencen, ja vad man nu vill kalla det i hela Brandet.
Å det är det som gör mig frälst, tårögd och totalt hockey som hudterapeut. För som jag vet och de flesta av er oxå så är det serumen som jobbar djupast på huden och ger de VERKLIGA resultaten ( kombinerat med syror/exolieringar som tillägg.
Känner du nu bara att SERUM what the F är det? Så kan du läsa mer HÄR!
Undrar du vad lavering är så kan du läsa mer om det HÄR!
Ok ladies and gents lets do some serious skincare:)
Jag hade förmånen att härom veckan träffa syskonparet som grundar och driver CODAGE och få en presentation av CODAGE från dem. Såååååå roligt. Alltid lite speciellt att höra det från den innersta källan så att säga.
Man vill ju ha många serum från CODAGE men om ni nu bara ska välja ETT serum för ansikte/ögon så kommer här mitt bästa tips!
codage
SERUMFAVORITEN SOM GER KRAFT & ENERGI
Jag kan känna en brist på energi i huden i bland… ni vet känslan när man kan känna sig trött i huden..Ibland syns det mycket och ibland syns det lite.. hudens känns liksom lite lös å tung, typ som när man sovit dåligt.  Hajjar ni vad jag menar? Till detta har jag inte riktigt hittat receptet förens nu. Radiance & Energy No 3 är precis vad jag behövde kila in i min hudvårdsrutin. Jag applicerar det efter min Niacinmide Booster och innan mitt Trivita C Serum.
codage
Det här serumet togs fram specifikt för filmstjärnorna på filmfestivalen i Cannes. De efterfrågade något som kunde göra att de kunde vara uppe sent på nätterna på galej, jobba hårt på dagarna och ändå se fräscha ut.  TA DAA så föddes Radiance & Energy No 3. Känns helt som ett serum i min smak även om jag inte är ute på galej hela nätterna;). Så det är verkligen speciellt utvecklat för en tött, glåmig och lysterlös hud som behöver ENERGI. Dvs precis det iaf jag behöver sätta in i rutinen nu för att mota olle i grind när jobbet rullar på i 110 och mörka hösten är på ingång. Ger huden extra kraft att återhämta vid stressiga perioder med lite sömn!
Innehåller mkt aktiva  näringsämnen, som gröna alger och flera olika typer av microalger ( detta med havets grymma ingredienser har jag oxå saknat lite i min hudvårdsrutin), lågmolekulär hyaluronsyra, DNA skyddande peptider, A,C,E-vitamin. Viper venom Peptide ( dvs lite botox effekt på flaska).  MUMMMELIMUMS. Är oxå en perfekt första antiage produkt för en ung person. Det är inget för kraftigt stimulerande så den kan verkligen användas av alla åldrar. Perfekt oxå för killar eller de som inte gillar å ha så mkt makeup men vill skapa en snygg lyster direkt på huden. Funkar även på känslig hud då den bla. innehåller lugnande neuropeptider.
Detta är en bestseller worldwide!
(finns i två storlekar)
ÖGONGODIS FÖR TRÖTTA ÖGON
Jag slog lite piruetter i luften när jag insåg att min serumfavorit oxå fanns i en version med samma inriktning specifikt för partiet runt ögonen kryddad med lite ingredienser som behandlar andra problem många av oss har där. TJOHOO sååå grymt de tänkt till här.
codage
Serum N 10 Anti-Age & Energie Detta fjäderlätta serum behandlar mörka ringar och svullnad. Ger mkt återfuktning av alger och hyaluronsyra vilket gör att små ålderslinjer blir mindre synliga. Verkligen piggar upp huden ( Jag stället mitt i kylen innan jag klappar på för att få en sån sval känsla som förstärker effekten av plufsig hud. Innehåller oxå A,C,E vitamin och den berömda botox på burk ingrediensen Viper Venom Peptide.
Jag använder detta serum nu på morgonen och fortsätter med mitt Medik8 Retinol Eye serum TR på kvällen innan min ögoncreme.
 Codage
Jag har skaffat mig ett gäng till favoriter bla Nattcremen som jag kommer lyfta till skyarna. Fasiken den bästa nattcreme jag provat. ALL TIMES !!! Ska presentera en micropeeling som e en riktig heting samt förklara lite mer om hur du ska tänka när du väljer din Codage produkt.
NUTRI-ELEMENT
Inspirationen till Codage kommer från det periodiska systemet och var och en av de 23 nutri-elementen är en cocktail av tre aktiva ingredienser. Codage väljer aktiva ingredienser som är bevisat effektiva och testade. De består av växter, mineraler och biotekniska ingredienser som alltid uppfyller högsta effektivitet och säkerhet för både dig och miljön. Många ingredienser är oxå ekologiska! De flesta nutri-elementen finns i tre olika styrkor där 3 är max, 2 är medium och 1 är minimum för noggrann dosering och full kontroll. Ska grotta in och berätta allt om detta såååå spännande å smarta system inom kort. Så Stay tuned.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 svar till “My CODAGE”

 • (31) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lotta skriver:

  wow…man blir ju sååå sugen att testa!
  Du skriver att du har Medik8 retinol Eye serum på kvällen INNAN din ögon kräm,
  vad har du sen?

 2. Annika skriver:

  Hej Annica!

  är såå sugen på att testa detta märke! men får hålla mig lite, predcis börjat med bioline desense. har serum och kräm för torr hud. samt delicate rengöring och energy toner. även primalure masken. behövde lugna huden efter för många byten av hudvårdsmärken. men undrar vilken kräm som är rikast . creme de nuit eller supernourishing vita plus från biolien =) kram /Annika

  • annica skriver:

   Hej Annika, Det är så spännande med nya märken men jättebra att du lyssnar till hudens behov och lugnar huden nu i början i första hand. Codage Night cream är en otroligt bra och barriärstärkande creme som har en rik konsistens och Bioline Supernourshing är lite fetare mer lipider till den riktigt näringsfattiga huden. Ingen jätteskillnad kanske men några få skillnader är det 🙂 Kram Annica

 3. Lisa skriver:

  Du hade ju Verso som ögonserum/créme i våras och under sommaren bytte du till medik 8 och nu kommer du pröva detta nya märkes ögoncreme Codage på morgonen. Du som då prövat alla dessa tre sorter, om du jämför dem, vad skiljer dem åt? Vilket ska man välja?!

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Det finns ju bara så mycket man är nyfiken på! 🙂 🙂 Till en början hade jag en kombination av Medik8 och Verso för ögonen vilket verkligen stärkte upp huden kring ögonen. Men ögonserumet från Codage har jag nu valt att lägga till då jag bara inte kunde hålla händerna borta. Så detta använder jag nu till dagen och fortsätter med Meidk8 till kvällen. Codage blev ett bra val då denna verkligen piggar upp direkt. Plus att den ger huden en kylande och återfuktande effekt. Vilket blir en perfekt kombination tillsammans med retinolet i Medik8. Sen går vi mot lite kallare, gråare och torrare dagar till höst och vinter och då är detta precis vad man vill ha 🙂 Så ett torrt och glåmig utseende till hösten?! nejdå detta ordnar CODAGE 🙂 Kram Annica

 4. Heléne Sandberg skriver:

  Hej Annika! Först: du är bäst 🙂 Min fundering: hur mycket Power är det i Jurlique!? Jag är sååå sugen på att övergå till en mer ekologisk hudrutin. Använder idag Medik8 hydr8 serien och är sååå nöjd. Har retinol6 till kvällen och CE Tetra serum till dagen. Kan Jurliques produkter mäta sig med det jag använder idag? Vill jobba anti age, har sprida pigmentfläckar och en yttorr blandhy…. Vill ju inte förlora för mycket oumfh liksom 🙂
  Tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Heléne Sandberg, Jurlique är verkligen ett power märke som har tagit fram en teknologi som transporterar aktiva ingredienser djupare ner i huden. Visionen är att skapa ett varumärke med det mest aktiva från naturen, men som samtidigt respekterar miljön. Svårt kanske att mäta sig med ingredienser som retinol och c-vitamin i de koncentrationer som du har idag. Ett startkit om du är nyfiken på Jurlique, Jurlique Nutri-define set Du hittar ett unikt komplex med Biosome5-teknik, som återfuktar, mjukar upp och återställer hudens elasticitet. Kram Annica

 5. Lotta skriver:

  Hej!
  Jag älskar era present inslagningar ´!
  dessa väskor blir så uppskattade!
  Dock skulle jag “önska” att fodret var i vitt- det blir så mycket lättare att se vad som finns i väskan än när det är svart….

 6. Hanna skriver:

  Hej Annica, jag har funderat på det här med ögoncreme med spf. Jag har själv medik8 spf30 ögoncreme men eftersom man ska ta så lite creme runt ögonen så känns det ju som att skyddet inte kommer att bli spf30? Dessutom så har jag jätteproblem med att lägga concealer över denna, det blir inte bra alls.Jag har bareMinerals serum concealer. kram Hanna

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Oftast tar man lite mindre kring ögonen och därför är det alltid bra att satsa på ett så högt SPF som möjligt 🙂 Tänk på att klappa in din ögoncreme och concealer i huden så att det inte blir långa strykningar, då kan produkten få svårare att fästa. En film där jag applicerar din concealer som du har idag, https://www.youtube.com/watch?v=uRUTNBc3su4&t=120s Tips! Kram Annica

 7. Hanna skriver:

  Hej, jag har en till fundering och det är om du kunde skriva lite mer om behandlingar för olika hudproblem som man kan göra bara på salong eller klinik. Du kanske har skrivit sådana inlägg redan, kanske jag som missat det. Men det vore så intressant 🙂 Man kan ju göra otroligt mycket hemma själv men jag gillar även behandlingar på salong och tycker det är intressant! kram Hanna

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Bra tips på kommande inlägg! Min första rekommendation brukar vara att börja med bra hudvård innan man för mer djupgående behandlingar. Men något som ofta behöver klinik eller salong är ytliga kärl, milier, rosacea, perioral dermatit, acne eller tillstånd där huden är ur balans och du känner att du länge försökt att behandla detta men inte fått ordning på det. Men bra hudvård att följa upp med efter din behandling blir även A och O 🙂 Kram Annica

 8. ACNEGIRL skriver:

  Men åh, vill ha allt från Codage nu!! Så sugen på att testa ögonserumet!

  • annica skriver:

   Hej ACNEGIRL, Så glad att äntligen ha Codage och helt fantastiska produkter och man blir kär i varje produkt man testar 🙂 🙂 Kram Annica

 9. Emma skriver:

  Är det inte dags för ett live event snart!!!?

 10. sandra skriver:

  Hej Annica,
  codage låter sååå spännande!! vilket serum skulle du rekommendera, nr 1 eller nr 3? har en tunn studentplånbok och måste prioritera haha. jag är 24 så har således inte ett jättestort behov av anti-age. är väldigt torr (spec på vintern), har inga större problem med finnar mer lite knottror/förstorade porer som orsakas av mkt träning och ibland ej möjlighet att rengöra ansiktet direkt efter. just nu använder jag miscellar water från garnier, toner från klairs och kräm från leeij ham. i vinter kommer jag byta ut mot en fetare från darphin. saknar därmed ett serum och vill investera i antingen nr 1 eller nr 3, vilket skulle du rekommendera? massa kramar

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Codage är verkligen ett WOW-märke som kag verkligen tycker om att arbeta med. Jag tycker att du ska börja med favoriten Serum No1. Har du en bra fuktbalansen i huden är även detta en otroligt bra pre anti-age effekt plus att den arbetar helt magiskt på en torra huden. Både på att bevara och ge rikligt med fukt till huden. Kram Annica

 11. Gitte skriver:

  Hejsan!
  Jag undrar om du kan rekommendera någon produkt som gör linjen från näsan ner till mungipan mindre framträdande?
  Kram Gitte

 12. Sus skriver:

  Hej fina du,

  Jag hade väldigt gärna velat ha råd utav dig vad gällande ett passande ögonserum och ögon créme, jag har väldigt torr och relativt känslig hud, blek och får alldrig finnar. Är 28 år. Siktar på något med mycket fukt. Och gärna något med aktiva ingredienser “än” tar tacksamt emot tips 🙂
  För övrigt använder jag Clarins hydra quench serie, gillar dock inte deras ögonkrämer, så det inte är tillräckligt funktgivande.

  • annica skriver:

   Hej Sus, Hydra-quenche är en härlig serie från Clarins med mycket fukt och har nu fått nytt namn med något uppdaterat innehåll för att vara ännu mer återfuktande, Hydra-essential. Exuviance Vespera bionic serum tillsammans med Hydrating eye complex är en fantastisk kombination att använda för att bevara och behandla fuktfattighet kring ögonen. Dessa hjälper även till att stärka upp huden och ger en jämnare och klarare hudton. Tror verkligen att detta är en kombination som kommer göra succé för dig 🙂 Kram Annica

   • Susann skriver:

    Tusen tack för din rekomendation 🙂
    Jag undrar dock om detta serum ifrån excuviance är syrabaserad ? och om man isåfall bör se till att ha solskydd hela tiden ?
    vill helst använda produkter utan syror, och så vill man använda det som är det absolut bästa förståss 🙂

    Kramar 🙂

    • annica skriver:

     Hej Susann, Samtliga av Exuviance produkter innehåller syra som har en exfolierande effekt på huden, men många produkter innehåller till största del PHA-syra som är mer fuktbindande ingrediens och som även fungerar som en antioxidant och har en liten exfolierande effekt på huden. Även om du inte använder syrabaserade produkter rekommenderar jag dig att alltid avsluta din hudvårdsrutin med ett solskydd 🙂 Kram Annica

 13. Michaela skriver:

  Hej Annika! Nyfiken på varför du tycker Codage nattkräm är så grym. Berätta gärna lite mer 🙂 är deras dag- och nattkräm mer allround för att passa alla hudtyper men så får serumen göra jobbet beroende på speciella behov? Kram o tack för ett härligt Skincity

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »