Scrolla för att läsa mer

OSHIBORI TOWEL – Perfekt rengörings rutin!

oshibori face towelJag älskar ritualer i hudvården. Jag inspireras oxå gärna av asien. De utför sina hudvårdsritualer med stor aktsamhet och verkligen ser det hela som en stund bara med sig själv. Mina hudvårdsrutiner är lite som en Lisa för själen för mig.. det är min lilla stund på dagen, lite meditativt..  

För att förstärka rengöringsritualen av den dagliga rengöringen eller efter man kört ansiktsmask så skapade jag vår helt nya Oshibori Face Towel. En underbart skön handduk i PERFEKT storlek och tjocklek för att avsluta rengöringsritualen. Jag ville ge mig själv detta och jag vill ge er alla detta. VI är många som lägger mkt pengar och tid på hudvård och precis som jag inte bara vill applicera å tvätta av utan vill att det ska bli en stund av njutning. Så mina vänner..Upplev känslan av en professionell rengöringsrutin, inspirerad av asiatiska hudvårdsritualer.

Avsluta din dagliga rengöring med att alternera The Oshibori Face Towel ( du kan blöta den med varmt eller kallt vatten eller det ena följt av det andra i två steg) för en total känsla av välbefinnande. Eller bara använd den  torr ( som en vanlig handduk) till ditt ansikte efter rengöring. Men jag rekommenderar ju så klart att du gör som mig och följer mina 6 steg till en perfekt rengjord hud!  Skincitys Oshibori Face Towel finns i både vitt och svart. Antingen väljer du vad du tycker är snyggast, vad som passar bäst in i din inredning eller så är du praktisk och väljer tex svart om du jobbar med mkt svarta lermasker etc som kan vara svårt att få bort. Jag har några av varje så jag kan alternera.

Oshibori Face towel

De kommer i perfekta rullar så du kan lägga dem snyggt i ditt badrum.. jag använder mina oxå på vår gästtoalett.. Trevlig inslag när man har gäster med små fint rullade frottehanddukar för händerna:)

De är gjorda i 100% bomull och fixar Maskintvätt 60°C.

1. Vik handduken en gång och rulla ihop den (som den är placerad i förpackningen).
2. Använd din favoritcleanser för att rengöra ditt ansikte.
3. Blöt handduken i varmt vatten och vrid ur den.
4. Vik ut handduken och placera över ansiktet i några sekunder. Torka sedan försiktigt bort rengöringsprodukten.
5. Vik och rulla samt upprepa steg 3-4 två gånger till.
6. Avsluta med att blöta handduken i kallt vatten, vrid ur och badda ansiktet för en uppfriskande känsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 svar till “OSHIBORI TOWEL – Perfekt rengörings rutin!”

 • (16) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Thessa skriver:

  Underbart! Kan erkänna att jag haft samma idé, men den omsattes i ett mindre elegant resultat: sönderklippta gamla handdukar 😀 Som du förstår så blir det en beställning av Din snyggare variant 😉

 2. Therese skriver:

  Åh sååå nice!!! Vilken härlig nyhet Annica!!. Tänk om du kunde göra handdukar som man kan ha med sig på gymmet?! Du vet sånna där mellanstora att torka svetten på . Skulle hellre göra reklam från mitt favoritföretag Skin City än för S.A.T.S tex
  Önskar dej en underbar helg!
  Stor kramis från Therese

  • annica skriver:

   Hej Therese, Det låter som en spännande idé och vad roligt att du kommer med dina tips. Hoppas att du har haft en underbar helg! Kram Annica

 3. Kristina skriver:

  Hej Annica, denna handduk verkar toppen, men jag är osäker på om jag gör rätt när jag rengör med hjälp av en handduk. Man vill inte “gnugga” för hårt, men samtidigt vara säker på att det blir rent. Jag skulle verkligen uppskatta en video där du visar hur du använder handduken! Tack för en jättebra blogg!

 4. Anna skriver:

  Hej!

  Jag har en hud med lite röda ärr från finnar, lite ojämn hudstruktur och porer och även en del pigmenteringar. Har använt isotretinoin och slutade för ett halvår sen så har nu en normal hud. Känner att jag skulle vilja behöva några produkter som jämnar ut hudtonen, minskar porer och jobbar bort ärr och pigmenteringar. Just nu använder jag PC redness relief ansiktsrengöring och toner, PC 2% BHA Liquid, BR Placenta serum och PC redness relief dagkräm och origins nattkräm. Funderar på att börja använda mer produkter från BR ex. deras lotion P50 PIGM400, och crème placenta. Vad tror du är det bästa för att jobba på alla dessa ovan nämnda problem? Något kraftfullt serum?

  Vänliga hälsningar

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är efter 6 månader man kan börja behandla huden lite mer aktivt. Jag tycker att du har en bra rutin idag men skulle kunna arbeta ännu mer stärkande för din hud, superbra dock att du har Placenta serumet från BR. Efter en isoretinoinkur är huden även mycket känsligare och tunnare. Jag rekommenderar dig därför även att addera en ännu mer reparerande nattcreme bevarar huden och som ser till att bevara dina resultat. Creme placenta från Biologique recherche tror jag därför på till dig för att arbeta ännu mer mot ett resultat. Även en fuktbas för att arbeta ännu mer återfuktande, Serum extraits tissulaires 🙂 Kram Annica

 5. Christine skriver:

  Hej! Har precis köpt medic8 c-tetra serum och undrar över hållbarheten? Det krävs ju bara några droppar varje användning så känns som att det kommer att räcka så länge, är C-vitaminet stabilt under mer än några månader?

  • annica skriver:

   Hej Christine, Den ligger i en stabil bas och blir därför inte lika flyktig som ostabiliserat C-vitamin. Från och med att du har öppnat Medik8 C-vitamin serum(bortsett från CE-Thione) är den hållbar i 12 månader 🙂 Kram Annica

 6. Frida skriver:

  Hej bästa inspirationen!
  Envisa finnar som alltid dyker upp på samma ställe.. Vad kan man göra för att förebygga dessa? Produkttips hade varit tacksamt 🙂

 7. Marie skriver:

  Hej!
  Jag har haft acne i hela mitt liv, är över 30 idag och nu är jag mest oljig. Ibland nån enstaka blemma men blir oerhört fet i huden under dagen, främst pannan. När jag ex. duschat blir jag väldigt irriterad i huden, rödflammig som lägger sig efter ca 1 h. Känslig hy? Använder enbart Shiesedo Ibuki serie. Nu har jag börjat fundera på att ändra serie och är också lite inne på kemisk peeling. Vad tror du kan hjälpa min känsliga hy? Som sagt, fri från blemmor men fet hy och röd efter ex dusch.
  Tack, Mvh

  • annica skriver:

   Hej Marie, Det låter som att huden producerar mer talg eftersom du lätt känner att huden blir irriterad efter dusch, detta är ofta ett tecken på att fukthalten i huden är mycket låg. Helt naturligt att huden försöker att reparera sig själv! Så en mild rengöring till kroppen är en bra start, Skin nourshing shower cream från Elemis rubbar inte hudens syramantel och är ett perfekt tillägg i dusch. Till ansiktet gäller samma sak, ta gärna med din anpassade rengöring in i duschen så att huden inte stressas. När huden inte blir lika irriterad brukar även många andra bitar falla på plats i din hudvård. Återkom gärna och berätta hur det går 🙂 Kram Annica

Skincity´s Gigantiska Necessär

Alltså!!! Som jag har längtat efter en necessär i denna size. Micke min man trodde att jag fullkomligt skojade när vi skulle åka på vår senaste resa och jag satte igång och packa.. Men it´s no joke! Om man är seriös med sin packning så är man. 😉 Vi vet att sanna hudvårdsälskare tar med sig […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »