Scrolla för att läsa mer

Sugarface honey?

Kolla in inslaget från i morse flå jag snackar om de 3 S:en. SYRA; SERUM & SOLSKYDD – det snabbaste å smartaste sättet att behandla pigmentering på huden efter sommarens sol.

Dessutom… berättar jag om det vanliga fenomenet i hudvärlden som kallas för “SUGARFACE” läs allt om det och tips på hur du kan råda bot om du blivit med Sugar Face i sommar.

 

Avslutningsvis lite “behåll sommar känslan på huden tips” Min nya älskling By Terrys Tea to Tan.. alltså den är grym om du vill ha en transparent bronzer som ger en dewy summer glow!

Här kommer lista på allt jag tipsade om!

Syra: 

Paulas Choice Skin Perfecting Loton 8% AHA

Biologique Recherche P50

Elemis Tri Enzyme Resurfacing serum

Alpha H Instant Facial

Pixi Glow Tonic

Filorga Professionell Skin Perfusion Solution Perfecting

Darphin Resurfacing Peel

Elizabeth Arden Pro Hydrating Peel Pads

 

Serum med C vitamin

Synchroline Synchrovit C-vitamin serum

Dermaceutic Tri Vita C30

Clinique Fresh Pressed daily booster oure vitamin C

Babor refine-cellular-glow-booster-bi-phase-ampoules

Maria Åkerberg Serum C

Image Skincare Vital C

Codage serum  C-vitamin

Kerstin Florian Serum C + Infusion

Sunday Riley Juno Hydroactive Facial oil

Pixi Hydrating Milky Serum

Obagi  Ossental C-Bright Serum

Emma Hardie VIT C intense daily serum

 

Serum med A-vitamin (retinol)

Image Skincare Ageless Total Retinol A

Paulas Choice Clinical Retinol Treatment 1% retinol

Medi8 Retinl 3TR

Verso Super Facial Serum

Intraceuticals Vitamin A Booster

The Ordinary Advanced Retinoid

 

Solskydd

Carita SPF50

Elizabeth Arden PRO Triple Action Protector

Atache Be Sun SPF30

Hydropeptide Solar Defense SPF30

Jan Marini Physical Protectant SPF30

 

BB-creams / foundation med solskydd

Klairs Illuminating Supple Blemish Cream SPF40

Rodial Skin Tint SPF20

Jane Iredale Glow Time SPF25

Clinique Age Defense BB SPF30

Smashbox Camera Ready SPF25

La mer The Soft Fluid Long wear foundation SPF20

Bobbi Brown Intensive Skin Serum foundation SPF40

bareMinerals Complexion Rescue SPF30

Laura Mercier Tinted Moisturiser SPF20

Cover FX Custom Cover Drops

 

Anti-Glycation Serum ( Om du har Sugar 

Biodroga MD Anti-Ox Anti- Glycation serum

Biologique Recherche Serum A-Glyca

 

Sommar fräsch

By Terry Tea To Tan Face & Body

Decleor Gradual Glow Hydrating Body Milk

 

Bok

Beauty Food av Maria Ahlgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

50 svar till “Sugarface honey?”

 • (50) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lisa skriver:

  Hej! Jag använder PC redness relief toner, skin perfecting 2% BHA liquid följt av resist skin transforming multi-correction treatment. Jag dras med problem med finnar idag och även ojämn hy/ärr till följd av detta sedan år tillbaka. Jag blev lite intresserad av någon produkt med retinol efter dagens inslag! är PC’s sådan något som man kan addera till min rutin eller fungerar det i kombination med BHA-syra?

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Det går jättebra att addera retinol din rutin för att boosta ditt resutlat ännu mer. Retinol har många fördelar när du arbetar på plitor, pigmenteringar, ärr m.m Det finns några olika styrkor på retinol i Paula’s Choice och även för olika hudtyper. Resist anti-aging 1% retinol är den som passar blandhy och du kan addera den direkt i din nattcreme. Tänk på att det är mycket viktigt med invänjning när du börjar med retinol. Så börja 1-2 kvällar i veckan och öka sedan upp om det känns bra i huden. Du applicerar inte din leave-on exfoliering samtidigt som retinol. Men dagen efter brukar gå bra 🙂 Tveka inte på att återkomma till mig eller till minska duktiga kollegor om du känner dig osäker. Retinol är verkligen en WOW ingrediens 🙂 Kram Annica

 2. Carina skriver:

  Hej, om jag skulle vilja använda både syra och c- samt a-vitamin. Vilka produkter kan du rekommendera då?
  Jag skulle även vilja ha råd och tips kring en ögoncreme. Jag är 48 år och ser att mina påsar under ögonen har blivit väldigt stora. Ofta även mörk under ögonen. Tack för råd!

 3. Josefine skriver:

  Hej Annika!
  Ser i beskrivningen att du hänvisar till The Ordinary Advanced Retinol. En produkt jag älskar! Vore toppen om ni på Skincity började sälja dessa produkter från The Ordinary.

  Mvh
  Josefine

 4. Anne Karlsson skriver:

  Hej,
  Nu är jag i farten och är frågvis igen hihi.Bra och peppande program!Men jag undrar över en sak när de gäller retinol och de sköna hudvårdsserierna klairs och lee Jiham.Vet du varför inte dom kör med retinol eller har jag missat?!likaså ögoncremen eller är de nåt som kanske kommer eller funkar deras produkter även runt ögonen.Lee Jiham ampull som är helt underbar förresten på min mogna hy,brukar jag ta lite lite runt ögonen men de kanske är fel…ha en fortsatt fin vecka Annica!beundrar verkligen du orkar med alla frågor vi bombarderar dig med,varm kram

 5. may-britt skriver:

  Hej.
  Tror du denna kan passa mig med känslig hud PAULA’S CHOICE
  RESIST ANTI-AGING 1% RETINOL BOOSTER
  Eller har du en anna som du tror passar bättre ?
  Kram

 6. may-britt skriver:

  Hej
  en fråga när det står så här på en kräm/serum provitamin A (betakaroten) betyr det at den innehåller retinol?
  Kram

  • annica skriver:

   Hej May-britt, Betakaroten är ett förstadier till Retinol och har lite liknande egenskaper. Du får en bra antioxidanteffekt samtidigt som du får en ökad cellförnyelse 🙂 En bra start för den som önskar att börja med retinol. Kram Annica

 7. Annika skriver:

  Härliga tips som vanligt! Noterar ett par produkter från Image skincare, vågar man hoppas på att detta märke snart kommer gå att köpa hos er..? ✊️✊️

  • annica skriver:

   Hej Annika, Ett spännande märke som absolut kan komma att bli aktuellt. Jätteroligt att du hör av dig och berättar vad du tycker om märket. Vi får se vad som händer framöver 🙂 Kram Annica

 8. Tanja skriver:

  Hej Annica
  Skulle behöva lite hjälp, jag använder mig av märket JM och ränte nu lägga till AGE INTERVENTION RETINOL PLUS i min hudvårdsrutin. Vart ska jag lägga in den?
  Min rutin ser ut sähär:
  BIOGLYCOLIC FACIAL CLEANSER
  CELLULAR PERFORMANCE EMULSION I, LIGHT
  C-ESTA FACE SERUM
  BIOCLEAR FACE CREAM
  RESIST 10% NIACINAMIDE BOOSTER
  TRANSFORMATION FACE SERUM

  Och tycker du att jag skulle behöva lägga till något mer, förutom att adera retanol.
  Ha en fin dag

  • Tanja skriver:

   Och självklart har jag solskyddsfaktor varje dag ☺️

   • annica skriver:

    Hej Tanja, Jättebra att du tänker på solskyddet 🙂 🙂 Du adderar Retinol plus som ett steg 3b i din hudvårdsrutin. Så efter Biolcear face cream! Men tänk på att retinol är en aktiv ingrediens och börja med att använda den 1-2 kvällar i veckan och öka sedan upp om det känns bra i huden. Luminate face mask är en favorit som jag ofta använder och tycker att du ska titta närmare på. Den innehåller en av mina favoritingredienser Arbutin som har en uppljusande effekt på huden. Kram Annica

 9. Lotta skriver:

  Hej!

  En helt annan fråga!

  Jag har INTE FB..men önskar vara med på era tävlingar, måste det bara vara via FB?

  Hälsar L8

 10. Jessica skriver:

  Vilken fin bild på dig!

 11. Felicia skriver:

  Hej Annica,

  Är snart dags för mig att köpa ett nytt retinolserum och många av de jag tittar på och som är med i inlägget innehåller Cyclopentasiloxane. Vad tycker du om det? Är det så dåligt som de sägs eller kan jag köra ändå? Vad gör det för huden? Vad tycker du?

 12. Helena Lind skriver:

  Tack för jättebra blogg och inslag på TV4! Följer dig även på Instagram – så inspirerande! Jag har tendens till rosacea, det har kommit med åldern (är 40+) och verkar relaterat till hormoner och att jag är rödlätt. Reagerar på socker så det äter jag inte mkt av men förutom solen är det annars mjölkprodukter som triggar igång min rosacea. Om jag håller mig ifrån mjölkprodukter så är jag i princip besvärsfri. Vore spännande att höra om din syn på och erfarenhet av det med. Finns det även nåt som heter “Milkface”??
  Kram Helena

  • annica skriver:

   Hej Helena Lind, Oftast konsumerar vi lite mer mejeriprodutker än vad vi kanske har behov av, iallafall när vi blir äldre. Så jag tycker att du tänker helt rätt, man kan istället byta ut till havremjölk som dessutom är mycket milt för magen. Så upplever man en känslighet är det absolut något som du kan byta ut och hitta många bra alternativ. “Milkface” kanske blir något att prata mer om framöver, gillar hur du tänker 🙂 🙂 Kram Annica

 13. Maria skriver:

  Jättebra inslag! Jag skulle behöva tips på effektiva ögonprodukterv mot mörka ringar under ögonen, gärna även anti-age effekt. Är nybliven mamma och får inte sova: har fått mörka ringar och svullnad samt lite linjer. Är intresserad av serum, kräm och mask för ögonen. Tack snälla!

 14. Frida skriver:

  Hej bästa!
  Jag dras med småknottror/plitor på bröstet och mellan brösten som jag inte vet vad jag ska göra åt. Dom känns inte så värst smickrande..
  Vad finns det för produkter för sånt? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Frida, Aknicare chest & back från Synchroline sprayas direkt på bröst- och ryggpartiet för att minska acnesymptom. Minskar utbrotten med att kontrollera mikromiljön i folliklarna och motverka uppkomsten av acne och fet hud då den innehåller 0,5% salicylsyra. Enkelt att använda och anpassad för ditt dekolletage 🙂 Kram Annica

 15. Maja skriver:

  Hej Annika! Går det bra att använda paulas choice clinical scar-reducing serum under sin vanliga ansiktskräm?
  (ansiktskrämen är ett annat märke!)

  • annica skriver:

   Hej Maja, Det går bra, men för att verkligen punktbehandla ett område och få en mer koncentrerad behandling kan det vara en fördel att applicera denna som ett sista steg i din rutin. Eller så väntar du endast ett par minuter innan du följer upp med din creme. Inget som ska krocka ingrediensmässigt 🙂 Kram Annica

 16. Hanna skriver:

  Hej! Vilken primer gillar du att ha under Clarins true radiance foundation?
  /Hanna

 17. Helena skriver:

  En fråga till! Vilken syra och vilket serum (c-vitamin) rek du då man har känslig hud, är lite rödlätt med milda fräknar och har tendens till rocasea? Rocasean har jag under kontroll med hjälp av rätt kost men har tidigare lätt reagerat på aktiva ingredienser av olika slag. Kör Darpins milda aromapeel och den går bra men skulle ha något med lite mer effekt så jag får renare hy med mer glans.
  Tack på förhand! Kram Helena

  • annica skriver:

   Hej Helena, RESIST Super antioxidant concentrate serum passar för en hud med rosacea och har en mycket lätt formulera för att inte stressa din hud 🙂 Enzyme cleanser från Babor är en mycket mild enzympeeling som är djuprengörande och som har en exfolierande effekt och samtidigt revitaliserar huden. Avlägsnar gamla hudceller och överflödig talg samt stimulerar cellförnyelsen. Innehåller C-vitamin som ger huden extra lyster. Kram Annica

 18. Maja skriver:

  Hej Annica!
  Jag har en torr hy, främst runt munnen, på hakan och kinderna. Jag får även ofta finnar och pormaskar på just dom här områdena. Har du något tips till mig?

 19. Sara skriver:

  Hej Annica! Supertack för i lägget gällande pigmentfläckar. Jag fick melasma (mörka områden) i pannan och kinder efter tidigare graviditet. Avslutar snart amning och har en plan för min hudvård som jag gärna vill kolla med dig om. Jag är fruktansvärt trött på fläckarna så feel free att komma med input om du tycker jag bör addera eller ta bort något.
  Jag har jobbat med aha syra till å från men aldrig haft någon kontinuitet. Spf är jag benhård med och C-vitamin serum har jag börjar använda. Följande rutin planerar jag och vart skall i så fall Dermaceutic mela cream jag läste om in?

  Rengöring
  Toner (PC Bha 2%) har blandhy och valde därför Bha istället för aha.
  Serum dag (C-vitamin Dermaceutic Tri-vita)
  Serum natt (retinol men ej valt vilket)
  Dagkräm spf /nattkräm (Dermaceutic)

  Stämmer det att man inte skall blanda retinol med exfolierande produkter ex PC toner? Så de kvällar jag kär retinol skall jag endast köra rengöring, retinol, nattkräm?

  Stort tack för all hjälp!! Och tack för att ni kör på med ert fantastiska företag!

  • annica skriver:

   Hej Sara, Skönt att kunna börja ta tag i sin hudvårdsrutin och nu kunna arbeta med ett resultat. Melasma är även en hormonell pigmentförändring som även brukar ge med sig med tiden när huden inte är lika påverkas av hormoner. Du kan kombinera med retinol från ett annat märke när du använder syra. Men du ska försöka hålla dig till retinol inom märket om det finns och Paula’s Choice har mängder av retinol där du verkligen kan hitta något som passar dig. Eftersom du har en blandhy rekommenderar jag dig att titta på Resist anti-aging 1% retinol booster.Fördela 1-3 droppar i din fuktighetscreme eller serum. Tänk även på att inte använda den mer än 1-2 gånger i veckan till en början. Så att huden får vänja in sig. I övrigt har du en mycket bra rutin och störa förutsättningar till att uppnå superfina resultat! Kram Annica

 20. Helena skriver:

  Fantastiskt inslag! Har helt missat vikten av syra och serum. Har ljus och känslig hy som lätt rodnar, är 40+ men har inga finnar eller rosacea. Snarare torr på ytan ibland men börjar få en del stora porer på vissa ställen pga åldern. Har haft rosacea ett par ggr men bara när jag varit gravid så förmodligen hormonellt. Inget sådant nu. Använder Estelle & Thilds serie Biocalm idag men har ingen syra eller serum. Vad rekommenderar du till min känsliga hy? Skulle ditt nya koreanska märke kunna vara nåt t ex eller har du något annat tips? Tack på förhand! Kram Helena

  • annica skriver:

   Hej Helena, Tänker direkt på PHA-syra då denna passar den känsliga huden och har en fantastisk förmåga att bevara fukten i huden. Tror verkligen att detta kan komma att bli en stor favorit i din rutin, Exuviance Evening restorative complex. Gör gärna hudtestet för n komplett rutin för just din hud och dina behov så ser mina fantastiska kollegor att skräddarsy en rekommendation just för dig. Kram Annica

 21. Lina skriver:

  Även jag noterade några produkter från IMAGE skincare, och jag hoppas verkligen detta märke blir nästa tillskott på Skincity!

  Har testat väldigt många märken, däribland Exuviance, PC, Jan Marini m.fl. men IMAGE är hittills det bästa märket jag provat där jag ser tydliga förbättringar i min hud. Jag har hormonell aknehud med en del ärr och använder mest produkter ur deras Clear cell serie.

  Ville bara dela med mig och starkt rekommendera er att ta in detta märke! Så bra! 😀

  • annica skriver:

   Hej Lina, Ett märke som verkligen är intressant.. 🙂 🙂 Så glad att du delar med dig av din upplevelse med märket och så glad att du hittat rätt! Kram Annica

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »