Scrolla för att läsa mer

LIVE EVENT- om syror!

För er som inte kan vänta på att syraskolan drar igång, redan nu imorgon kör vi även ett live event om inget mindre än syror!! Vi kör ett Live Event på Facebook med mig och dagen till ära har jag med mig min fantastiska kollega Elin Damlin. Vi kommer hänga med er en hel timme och gotta in oss i ämnet: ”Syror”.

Vad är skillnaden på AHA och BHA? Vilken syra passar vilken hudtyp? Kan man använda olika syror ihop? 

In med er nu, nu, nu och ställ ALLA frågor ni har i kommentarsfältet. De frågor som inte skulle besvaras under sändning besvaras i efterhand på Event sidan.

Pssst! Under eventet kommer vi även tävla ut 10 stycken The Skincare Calendar – Skincitys adventskalender med 24 lyxiga överraskningar! För att vinna gäller det att sitta bänkad framför datorn och lyssna noga 😉 Mer information om hur du tävlar kommer under sändningens gång. 

Datum: 16 november.

Tid: kl. 20-21

HOPPAS VI SES! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

19 svar till “LIVE EVENT- om syror!”

 • (19) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Claudia skriver:

  Vilka syror är bra för torr hy? Samt om man har mycket porer? Bra eller dåligt att köpa i pulverform?

  • annica skriver:

   Hej Claudia, AHA och PHA är bra för den torra huden 🙂 Dessa har en bra förmåga att binda fukten i huden. PHA-syra passar även för den känsliga huden och AHA arbetar lite mer effektivt på pigmenteringar, hudåldrande. Finns i en rad olika former och är det “pulver” innehåller den ofta även enzymer som i sig också har en exfolierande effekt på huden 🙂 Porer är ofta BHA-syra bättre på men även dessa fuktbindande syrorna kan ha en utjämnande effekt på porer. Kram Annica

 2. Luss skriver:

  Hur skiljer sig dermalogicas pulver peelingar från tex paulas choice?

  • annica skriver:

   Hej Luss, Dermalogicas pulverpeelingar har en enzymbas och har BHA-syra i Daily microfolaint och AHA-syra i Daily superfoliant. Paula’s Choice har också BHA och AHA exfolieringar men dessa ligger kvar på huden(inga enzymer) och de från Dermalogica tvättas av, men båda går att använda dagligen för att behandla din hud och ditt tillstånd. Kram Annica

 3. Malin skriver:

  Hej!
  Har en fråga som inte handlar om syror utan om oljor, hoppas det går bra ändå? 🙂 Jag har länge haft hormonell vuxenakne och känslig hy, använder Jan Marinis produkter som jag tycker är bra men nu i vintertider känns det som att de inte är tillräckliga. Har ständigt blank och oljig hy, får ta mattande puder flera ggr/dag. Tror att jag är yttorr och hörde att jojobaolja och mandelolja ska vara bra för att återfukta, stämmer det? Är någon av dessa ett bra alternativ att använda i kvällsrutinen eller kommer det resultera i mer akne? Tack! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Malin, Det går så bra att ställa vilka frågor du vill.. eller så länge vi försöker hålla oss inom hudvård 🙂 Jojobaolja har fantastiska egenskaper denna tid på året! Detta är ju en riktig mumsbit denna tid på året, Pure glow oil från akademikliniken. Kram Annica

 4. Sara skriver:

  Hej Annica,
  Tyvärr har jag inte facebook och kan se live men man kan väl titta senare som förut?
  Jag undrar vilken ålder kan man börja använda syror och vilka produkter passar att börja med ex. Klairs Juicy drops, kan en 15åring använda?
  Vilken syra/produkt passar om man vill arbeta Antiage mot linjer, spänst och spots?
  Sara

  • Sara skriver:

   Det blev fel i texten..
   *Juicy drops serum eller c-vitamin serum sv annat slag, går det att kombinera med syra? V

   • annica skriver:

    Hej Sara, Just nu var det ett facebook-event men hoppas på att kunna sända på fler kanaler samtidigt 🙂 Jag kommer även att lägga upp inslaget här på bloggen inom kort. En yngre hud, då brukar jag ofta säga under 20år, ska använda produkter efter behov. För behovet kan se olika ut beroende på vem som ska behandlas men ett bra skydd i huden har ofta en 15-åring och därför kan hon/han vänta något med C-vitamin. Syra för anti-age, spänst och spots. AHA-syra 🙂 🙂 Kram Annica

 5. Karolina skriver:

  Hej,

  Jag undrar hur man ska tänka när man använder Retinol och syror. Kan det bli för mycket för huden att köra peeling med syra och sedan använda retinolserum om man har känslig hy? Jag undrar också om det finns risk att huden får för mycket syra vid anv av ansiktsvatten med syra om man har väldigt torr hy efter rengöringen.

  Tack på förhand

  Mvh Karolina

  • annica skriver:

   Hej Karolina, Du ska vara lite försiktig med retinol och syra tillsammans, speciellt om du är känslig. Men detta beror såklart på styrkan och övriga ingredienser i produkterna. Men tänk generellt på att använda dessa vid olika tillfällen 🙂 Kram Annica

 6. Anne karlsson skriver:

  Hej Annika,hade så sett fram emot eventet på Fb ikväll men de gick inte på något vis att komma in!vi var fler som skrev om de i kommentarerna men de hände inget,så där missade ni några tittare!Vet de går att se i efterhand men då går de ju inte tävla så de var en besvikelse.Teknik är bra,när de fungerar
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Anne karlsson, Åh vad synd att du inte fick det att fungera, när eventet är igång är det även viktigt att gå in via Skincitys startsida på facebook för att eventet ska gå på. Det går inte att få in via eventet tyvärr. Hoppas på att kunna ta fram fler tävlingar framöver 🙂 Jättebra att du säger till när det inte verkar fungera som det ska. Hoppas vi ses nästa gång! Kram Annica

   • Anne karlsson skriver:

    Hej igen,jag och fler med mig testade alla varianter utan framgång så de var väl lagen om all jävlighet som slog till haha.Strunt samma,testar igen nästa gång.Men jag satt redo med frågor.Är 58 år med lite känslig hy,hur funkar retinol tex verso,med någon form av syra?Tänker att om jag använder en syra,tex PC 2% eller br som är kvar på huden efter rengöring på kvällen är de då okej att köra med retinol eller bör jag skippa något av de.Solskydd har jag alltid numera!sen syraprodukter som är leave on,ersätter de då all annan form av peeling?Förlåt lång fråga!Ha en fin kväll

    • annica skriver:

     Hej Anne karlsson, Bra frågor 🙂 Du kan börja med Verso Night cream för att börja milt med retinol. När du ska börja med retinol kan du välja att utesluta din leave-on exfoliering. Du har helt rätt att leave-on exfoliering ersätter klassisk kornpeeling. Hoppas vi ses nästa gång när det är dags för event! Kram Annica

 7. Karolin skriver:

  Hej Annica!
  Jag missade eventet ni körde förra veckan men har kollat på klippet nu efteråt. Just nu kör jag på Exuviance SKINRISE BIONIC TONIC, PADS. Men jag blev ju sugen på att prova andra syror Vet inte om jag missade när ni pratade om frågan; Kan man använda olika syror ihop? Eller ska man hålla sig till en syra åtgången?

  • annica skriver:

   Hej Karolin, Du kan använda olika syror ihop men du ska vara lite försiktig att blanda syror mellan olika märken, speciellt om du är känslig i huden. Exuviance innehåller flera olika syror och så länge du anpassar produkter efter din hud behov kan du kombinera Exuviance syror. Kram Annica

   • Karolin skriver:

    Tack för ditt svar. Jag är torr och kan vara känslig i hyn ibland. Just nu håller jag på att gå över till märket Codage som jag fick rekommenderat av er på skin city. Skulle du rekommendera mig någon annan syra istället för den jag har just nu? Kram Karolin

    • annica skriver:

     Hej Karolin, Eftersom en övergång i sig kan göra att huden lätt kommer i lite obalans skulle jag rekommendera dig att hålla kvar vid dessa pads ett tag till. Känner du att du sedan vill gå över till Codage så har de en daglig exfoliering med båda AHA, BHA 🙂 Pre-treatment toning lotion. Tänk bara på att vänta mellan övergången från produkt till produkt. Kram Annica

Skincity´s Gigantiska Necessär

Alltså!!! Som jag har längtat efter en necessär i denna size. Micke min man trodde att jag fullkomligt skojade när vi skulle åka på vår senaste resa och jag satte igång och packa.. Men it´s no joke! Om man är seriös med sin packning så är man. 😉 Vi vet att sanna hudvårdsälskare tar med sig […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »