10 steg för den perfekta nyårs makeupen! 

  • | Annica

Ja mina vänner hur lyckas vi att få den perfekta makeupen till nyårsafton? Till vår hjälp har jag idag bjudit in en gästbloggare, min kära kollega Lovisa Hedlund, som är vår makeup expert och också hudterapeut här på Skincity. Lovisa kommer här att guida er hur man steg för steg når den perfekta makeupen till nyår. Så låt er inspireras och jag passar på att önska alla en fantastisk nyårsafton.

Maximal glow på festen – it´s all about the base!

Hej alla läsare,

Så roligt att få hoppa in och gästblogga här på Annicas blogg. 🙂 Sååå roligt och jag hoppas kunna inspirera och guida er igenom en perfekt nyårs makeup. Jag kommer beskriva hur vi tar fram en glammig ”no-makeup make up” look med en rejäl touch av glow till huden! Mitt råd är att planera in ordentligt med tid för dig själv i badrummet på självaste nyårsafton och se till att ha ett riktigt bra ljus.

Under året har vi ju alla jobbat med våra hudvårdsrutiner som jag här särskilt vill lyfta fram. För att lyckas med din make handlar allt om att skapa den perfekta basen. Viktigt att preppa huden innan du börjar applicera din makeup med massor av fukt så därför lägg gärna en återfuktande ansiktsmask ca 20-30 minuter innan. Själv väljer jag att lägga By Wishtrends Hours-long Moisturizing Sheet Mask som både återfuktar och lugnar!!

Här kommer jag att beskriva hur du med fokus på basen steg för steg skapar en naturlig men glamorös look med inramning av ögonen. Som ett sista steg sätter vi färg på läpparna som blir pricken över i på din nyårslook.

Så här kommer alltså 10 steg för en enkel men perfekt makeup som kommer ge en fantastisk lyster och en makeup som sitter på plats hela natten lång!

Steg 1: Primer

Primer är alltså grunden till den perfekta makeupen. Med en primer får du en jämnare hudyta dvs det kommer att bli lättare att få din makeup snygg men framförallt så kommer din makeup att sitta på plats hela kvällen. Jag applicerar Sensai´s storsäljare Glowing Base som verkligen står för sitt namn, den ger en fantastiskt lyster och glöd till huden!

Tips: Applicera i hela ansiktet och låt den sjunka in ordentligt. Tänk på att inte missa dekolletaget för även där få en utjämnande effekt om du väljer att ha något urringat.

Steg 2: Foundation 

Sensai är världsberömda för sina konsistenser och deras foundation är inget undantag, även den har blivit en stor succé! Med Sensai´s Flawless Satin Foundation så får vi den perfekta grunden. Oftast behöver vi bara täcka vissa områden och inte hela ansiktet. Så tänk hela tiden ”no-makeup makeup look” för att uppnå det mest naturliga resultatet. Knepet är att få alla att tro att din foundation verkligen är din hy! 😉

Tips: Blanda din foundation med någon droppe av Vita Propolis ampoule för att få extra fukt och en ”glass-skin” look.

Sensai Flawless Satin Foundation i nyans Neutral Beige

Håll utkik efter denna magiska borste i vår! 😉

Steg 3: Concealer

Här väljer jag By Terrys Expert Click Stick för att kunna skulptera och definiera makeupen. Denna concealer är en mjuk och smidig penna som är lätt att arbeta med och smälter in i huden. Applicera under ögonen och på de områden som du vill täcka. Du kan även dutta på de ställen som du vill framhäva och därefter jobba in med fingertopparna.

Tips: Förutom att använda produkten som en klassisk concealer kan du alltså framhäva vissa partier i ansiktet så som mitten av pannan, näsrygg och kindben.

Steg 4: Puder

Här rekommenderar jag Lauras Invisible loose setting powder som är en ”must have” och den perfekta finish produkten för att fixera och kapsla in din bas. Pudret är ultralätt och smälter in i huden utan att synas eller kännas.

Tips: Ta din fuktade Perfect Blender och doppa i pudret, applicera ett lite tjockare lager under ögonen och låt det sitta kvar ett tag. Därefter borsta bort med en makeup borste. På din övriga hud i ansiktet var lätt på hand vid applicering, så det ej ser talkigt ut.

Steg 5: Highlighter

Här kommer nyckeln till makeupen som ger ett toppglow! Jag kan verkligen rekommendera Custom Enhancer Drops från Cover FX. Med denna magiska produkt kommer komplimangerna att hagla in på festen, I promisse! Fukta din Perfect Blender och krama ur, applicera sedan highlightern på dina högsta punkter i ansiktet. Jag applicerar här på mina kindben, högsta punkt i pannan, nästipp och amorbågen. Sätt fokus på ansiktsdragen, förstärk och framhäv. Kom även ihåg dekolletage och axlar om du har något urringat.

Tips: Denna highlighter ger en riktig stjärnglans men kom ihåg less is more. Börja försiktigt och bygg sedan upp successivt om du önskar mer.

Cover FX Custom Enhancer Drops i nyans Moonlight

Steg 6: Bronzer

För en varm och solkysst hy väljer jag Laura Mercies Matte Radiance Powder som både ger matt och samtidigt en naturlig lyster. Applicera inte bronzern över hela ansiktet utan tänk siffran 3. Svep bronzern med en fluffig borste som en 3:a från pannan till kindbenet ner till käklinjen för ett snyggt resultat. Du kan även applicera lite på näsa och hals.

Tips: Välj inte en allt för mörk nyans utan istället gå bara några toner mörkare än din naturliga hudton.

Steg 7: Rouge

Här väljer jag By Terry Compact Expert rouge i nyansen Mocha Fizz för en frisk och skimrig look. Applicera rouget från ”kindäpplet” och längs med kindbenet. Var lätt på handen och var försiktig, så att det inte blir för mycket.

Tips: Man brukar ofta prata om varma och kalla färger och mitt råd är att tänka bort det helt och istället gå efter en nyans som du gillar.

Steg 8: Ögonbryn 

En viktig detalj i din makeup är dina ögonbryn som definierar och ramar in ansiktet. Jag använder mig av Rodials Glamobrow, pennan har en ultra tunn spets som gör det enkelt att forma och efterlikna brynets egna strån. Utgå från brynets naturliga riktning när du fyller i brynen, var lätt på hand så att du inte får för skarpa linjer.

Tips: När du väljer nyans, försök att tänka på att blonda ska ha några nyanser mörkare än sin egen hårfärg och brunetter några nyanser ljusare. Men det är så klart en smaksak 😉

Steg 9: Ögon 

För en mjukare look rekommenderar jag en mörkbrun ögonskugga/ögonpenna istället för svart som ger ett hårdare intryck. Det är viktigt att jobba med en bra pensel och tänka på att sudda ut ordentligt för att undvika skarpa kanter. När det kommer till mascara så väljer jag By Terrys nya Lash Expert Twist Mascara som ger en djupsvart nyans, som ramar in ögat. Jobba ifrån fransroten och låt fransarna svepas in, bygg upp dina fransar genom att låta mascaran torka lite innan du går på nästa lager. På så sätt får man ett maximalt resultat med fylliga och långa fransar.

Tips: När du applicerar mascaran framför spegeln kan du böja huvudet lite bakåt, det bli lättare att komma åt och få med alla små fransar.

Steg 10: Läppar

Final touch! Låt läpparna glänsa i Bareminerals Gen Nude Radiance Lipstick som ger en medium täckning och en lagom glossig finish. Här har jag valt nyansen Mantra.

Tips: Välj en nyans på läppstift som känns annorlunda än vad du kanske brukar ha! För att läppstiftet ska sitta på längre applicera ditt transparenta puder över läpparna. Vill du inte pudra kan du ”bita av” på en bit papper.

Jag hoppas att mina 10 steg för den perfekta nyårs makeupen kan inspirera er!

Stort lycka till, jag önskar ER ALLA ett fantastiskt gott nytt år! Kram Lovisa