Scrolla för att läsa mer

Intervju ifrån senaste numret av Enterprise Magazine!

Idag mina damer och herrar, så får ni ta del av en intervju som jag var med i och hämtad ifrån senaste numret av Enterprise Magazine.

Ni kan läsa hela intervjun i sin original version HÄR. eller så kan ni läsa det smarrigaste ur intervjun nedan…

Frågor till en hudspecialist 

Vad är det viktigaste att tänka på under vinterhalvåret, vad gäller både smink och ansiktsprodukter?

Att bibehålla fukten är extra viktigt när kylan kommer och huden blir extra torr. Lika viktigt som det är att klä sig varmt, lika noga är det att skydda huden för årstiden. Mitt tips är att satsa på en rikare kräm eller en olja. För dig som blir riktigt torr vill jag rekommendera en klimatcrème, som en dunjacka för huden. Ett annat tips för att verkligen fuktboosta huden är att sova med en fuktmask 2-3 kvällar i veckan. Perfekt att göra när huden känns extra torr eller i obalans.

När det kommer till makeup fortsätter man ofta med samma makeup som man använder under sommaren, men byter nyans. För att pigga upp huden i vintermörkret så satsa gärna på en highlighter för att få lite extra glow och också ett creme rouge som sätter lite färg på kinderna.

Ska man variera produkter beroende på årstid?

Ja, det är självklart för mig. Precis som man anpassar hur man klär sig efter olika årstider så måste vi också klä huden anpassat efter klimat och temperatur. Jag rekommenderar att man ser över sin hudvårdsrutin varje årstid för att bibehålla en balanserad hud och en god hudhälsa.

Bild lånad från Enterprise Magazine

Hur viktigt är det med återfuktning?

Återfuktning är viktig för alla hudtyper och fukten underlättar för de nya fräscha hudcellerna att komma fram. Återfuktningen ökar även hudens förmåga att skydda oss mot yttre påfrestningar såsom bakterier. Fukten motverkar även uppkomsten utav fina linjer så att man håller huden mjuk och slät. Ett tips är att ha en fuktmist till hands och spreja på ofta, varje dag!

Vad är de bästa att använda mot glansig hy? 

Det vanligaste felet de flesta gör att man torkar ut huden för att undvika det blanka. Men det bästa tipset är att återfukta ordentligt med exempelvis ett lätt fuktserum. Som tillägg kan man avsluta med en matterande dagkräm som absorberar överskottsfett. Om man upplever att man har en blandad till fet hudtyp i kombination med torrhet, så försöker huden själv producera talg och därav blir man glansig i huden. I detta fall rekommenderas ett återfuktande serum. Ett annat tips är att ha en matterande dagkräm eller primer som hjälper huden att balansera talgproduktionen.

Min hy är otroligt torr och jag har testat alla möjliga ansiktskrämer för olika hudtyper. Men inget hjälper. Varför? 

Det kan bero på att dina produkter inte kommer ner ordentligt i huden. En exfoliering (peeling) hjälper till att avlägsna gamla hudceller och underlättar för nästkommande produkter att gå ner bättre. Ett riktigt supertips är också att addera ett Essence Water till sin dagliga hudvårdsrutin. Ett Essence Water är ett mer geleigt ansiktsvatten som plumpar huden med massor av fukt och näring utan att det blir tungt eller fett på huden.

Bild lånad från Enterprise Magazine

Min hy är torr på vissa ställen och fet på andra – vilka produkter rekommenderar du?

Detta är en klassisk blandhud och en av de vanligaste hudtyperna. Jag rekommenderar att man har en lite lättare fuktkräm på dagen och sedan en rikare kräm till natten. Viktigt att satsa på produkter som är anpassade till en blandhy. Gör gärna en återfuktande ansiktsmask 1-2 gånger i veckan samt dagligen satsa på en så kallad Leave-On exfoliering. Det gör under för huden – tar bort alla gamla trötta hudceller och gör huden mer balanserad. När det kommer till ansiktsmask så är mitt råd att jobba med två olika sorter: en som ger fukt och en som jobbar mer balanserande.

Hur mycket påverkar kost och hälsa hyn?

En regelbunden träning och varierad kost med mycket frukt och grönt är det kroppen mår bäst av och så är det också med huden. Det vi stoppar i oss avspeglas på vår hud. Om maten är proteinrik ökar tillväxten av kollagen i huden och är maten istället rik på kolhydrater så minskar kollagen tillverkningen.

Hur ska jag tänka kring skrubb och ansiktsmasker om jag lider av acne eller för stunden har finnar?

Man ska vara försiktig med att använda en skrubb till ansiktet och bättre att välja en exfoliering utan korn. Välj en BHA-syra som öppnar upp porer och löser upp fett i porerna för effektiv behandling av acne, finnar och plitor. Salicylsyran är den bästa BHA-syran och som används mest inom hudvård och har dessutom en antiinflammatorisk effekt som lugnar huden. När det kommer till ansiktsmasker så kan man välja en djuprengörande lermask men viktigt att komma ihåg fukten.

Bild lånad från Enterprise Magazine

Varför uppstår vuxenacne och hur behandlar jag det?

Ärftlighet är den största orsaken till att man får vuxenacne. Det som händer vid acne är att talgkörtlarna bildar för mycket fett och täpper utgången. Så bildas pormaskar och blemmor. En kraftfullare acne innebär att bakterier angriper fettet i talgkörtlarna och kroppen svarar då med en inflammation.

Oftast räcker det inte att behandla huden med endast en produkt. Lägg gärna till en anpassad syraprodukt och produkter som jobbar antiinflammatoriskt. Se även till att tillföra kosttillskott med B-vitaminer och zink.

Hur kan jag få sminket att hålla hela dagen?

Förutsättningarna för att få en makeup som håller hela dagen är att ha en bra och återfuktad bas, det vill säga exolierad hud som följts av serum och kräm anpassat efter hudtyp. Satsa gärna på en primer som du applicerar som sista steg över din dagkräm. En primer fungerar som ett dubbelhäftande tejp mellan din kräm och din foundation och ser till att hålla den på palts hela dagen. Som sista steg över din foundation rekommenderar jag att applicera ett fixing-powder. Då har du garanterat en bas som sitter från tidig morgon sent in på natten.

Hur ofta rekommenderar du att man tvättar sina sminkborstar?

Ganska så ofta bör du tvätta dina makeupborstar. Jag själv försöker göra det varannan eller var tredje vecka. Förutom att borstarna drar på sig både bakterier och gamla hudavlagringar så får jag ett mycket bättre resultat av rena borstar. Emellan tvättarna kan man spraya enkelt med lite antibakteriellt spray för att få en snabb uppfräschning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Intervju ifrån senaste numret av Enterprise Magazine!”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. annika skriver:

  Mycket bra reportage!!!

 2. Johanna skriver:

  Hej Annica!

  Tänkte begränsa användningen av serumet placenta från BR antingen morgon eller kväll, när tycker du är bäst? Kanske kvittar. Ska man använda p50 morgon och kväll?

  Just nu:
  Morgon lait vip 02
  Niacinamid
  Tissen serum
  Placenta
  Tri vita
  Placenta hudkräm

  Kväll
  Vip 02 dubbel rengöring
  P50
  Tissen fuktserum
  (I bland kör jag in cesta serum eller intensive moisure för jag har de hemma)
  Placenta
  Hydravit’s

  Ha En skön semester!

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Viktigt att anpassa produkterna efter din hud och behov. Jättebra att du använder ett bra fuktserum som bas i din rutin. Du ska med fördel försöka använda Placenta morgon och kväll men använder du den en gång om dagen brukar kvällstid passa bra eftersom detta serum fokuserar på att lugna och reparera din hud. Lotion P50 ska vänjas in med huden enligt användning men kan på sikt användas morgon och kväll om du har behovet 🙂 Otroligt fin rutin och du tar väl hand om din hud!
   Kram Annica

   • Johanna skriver:

    Tack för svar! Då ändrar jag inget just nu utan kör båda BR serumen 🙂 tanken är att bara använda BR men har kvar c vitamin serum osv så tänkte det kanske funkat att använda tillsammans en stund. Men när jag inte använder tri vita kan man köra p50 om det behövs. 🙂 tack!

 3. Mathilda skriver:

  Hej Annica!

  Är så glad att jag hittat din blogg för jag har fått så otroligt mycket hjälp av att läsa dina blogginlägg.

  Jag har sedan i somras haft problem med min hy. I början var det inflammerade finnar under huden som var det största problemet, dessa har försvunnit i och med byte av prevmedel samt att jag sedan tre månader tillbaka använder en hudvårdsserie från Paulas Choice. Den jag kör är Redness Relief Calm-serien samt att jag de två senaste veckorna börjat komplettera med en BHA-liquid 2% för att få bukt med förstorade porer. Problemet är att jag upplever att jag fått mycket mer synliga, svarta pormaskar sedan jag började med denna. Bör detta gå över med tiden eller ska jag sluta med syran?

  Tack på förhand!!❤️

  • annica skriver:

   Hej Mathilda, Så glad att du har hittat hit och att du är med mig 🙂
   Huden får ofta en utrensning när du sätter igång och inte helt ovanligt att man känner att huden är lite ur balans till en början. Ser att du nyligen har adderat din exfoliering till din rutin och försök att ha lite is i magen, även om det inte alltid är så lätt, och ge den några veckor innan du ser det stora förändringarna 🙂 Tänk även på att börja varannan kväll under en vecka och sedan öka upp till varje kväll om det känns bra i huden vecka två. Återkom gärna och berätta hur det går för dig!

   Kram Annica

 4. Josefin skriver:

  Hej Annica!
  Tack för en inspirerande blogg, du har verkligen fått mig intresserad utav hudvård 🙂
  Tänkte kolla vad du tycker om min hudvårdsrutin..
  Började använda Exuviance i slutet av oktober efter erat hudtest men har under eran onlinekalender köpt leejiham vita propolis kitet, klairs black deep cleansing oil och PC skin recovery mask.
  (Är 21 år och har en yttorr blandhy med några finnar som poppar upp, även förstorade pormaskar på näsan)

  Min rutin brukar se ut ungefär såhär:
  Klairs deep black cleansing oil (endast när jag är sminkad för extra rengöring)
  Exuviance gentle cleansing creme
  Exuviance moisture balance toner
  Exuviance skinrise bionic tonic pads
  Exuviance vespera serum
  Exuviance hydrating eye complex
  Exuviance ultra restorative creme
  (Har innan använt sheer refining fluid dagkräm och evening restorative complex nattkräm men nu bytt till ultra restorative då jag känt att jag velat ha något fetare ansiktskräm nu under vinterhalvåret)

  Använder 3 olika ansiktsmasker: Exuviance deep hydration treatment, Exuviance purifying clay mask, PC skin recovery mask

  Har köpt hem soothing toning lotion då jag läste att den var bra för en yttorr hy, vad är egentligen skillnaden på den och moisture balance toner?

  Har även AF vitamin C20 serum kapslarna och tänkte kolla hur jag ska använda dom. Använder jag vesperan innan eller skippar jag vespera när jag använder kapslarna?

  Undrar även om hur jag får in leejiham i min rutin, kan jag använda de produkterna någon gång ibland utan att irritera huden? Eller hur gör jag bäst?

  Sen är jag intresserad av att testa på retinol i min hudvård, har några ärr från tidigare finnar jag skulle vilja ha bort. Är de något du tycker jag kan testa eller bör jag vänta?

  Ber om ursäkt för mycket frågor, men vill verkligen göra allt rätt och inte stressa huden 🙂

  Tack på förhand 🙂 /Josefin

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Så glad att få inspirera! 🙂
   Du har en jättefin rutin som verkligen innehåller det mesta men ett solskydd är mycket viktigt att addera för att du ska kunna skydda din hud och bevara de fina resultat som du uppnår med din hudvård. Soothing toning lotion är mildare och är precis som du säger bättre för yttorrheten och mer skonsamt mot din hud. När du använder kapslarna applicerar du dom på rengjord hud och följer sedan upp med serum och creme.

   Leejiham har tagits fram för att passa den riktigt känsliga och torra huden. Jättebra att addera när du känner att huden behöver extra näring och lyster. Eftersom du ganska nyligen har börjat med dina produkter har du en mycket fin rutin för att uppnå fantastiska resultat. Du hittar även estrar, Retinyl (Vitamin A) Palmitate, av retinol i många av dina produkter som du använder idag 🙂
   Kram Annica

 5. Anna Malmström skriver:

  Intressant artikel. Det vore toppen att få ta del av din rutin igen, nu när det är vinter. Den har säkert ändrats en hel del sedan förra vintern

  • annica skriver:

   Hej Anna Malmström, Tack 🙂 Ska dela min rutin inom kort och håll dig även uppdaterad om mina fall-in-loves på bland annat instagram där jag lyfter många favoriter. Kram Annica

 6. Johanna skriver:

  Kom på en till fråga, ang tri vita c 30 så ska man inte ha exfoliering produkt över den så därför använder jag den dagtid nu utan BR p50 och använder p50 på kvällen. Men kan jag använda p50 på morgonen då den exfolieringen är under tri vita? Eller är det no exfoliering alls som gäller med det serumet? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Du kan använda din exfoliering innan Tri vita C30 när du har vant in din exfoliering 🙂 Helt rätt tänkt och glöm inte solskyddet dagtid! Kram Annica

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »

Vinnarna av Paulas nya serie!

Åhhh så roligt att det var så många som vad med och tävlade! Jätteroligt att ni är så sugna på Paulas nya linje, jag har testat produkterna och kan inte annat än att säga att de är grymma! Nu finns även dagcremen, för ni som var sugna på att testa den, tillgänglig på siten HÄR! […]

Se hela inlägget »

Sovmasker-Tid att andas ut

Idag söndagen till ära vill jag tipsa er om riktigt härliga höst masker som verkligen bäddar in huden som i ett tjockt duntäcke . Som jag var inne på i ett tidigare inlägg så är det lätt att huden hamnar i obalans i årstids övergångarna. Vi har haft en lång och härlig sommar och nu […]

Se hela inlägget »