Scrolla för att läsa mer

SYRASKOLAN del 10: Syror + C-vitamin!

C-VitaminSyraskola del 10

Uppgradering av syror med C-vitamin

Om vi är ute efter en hälsosam hy med ett naturligt lyster och ”glow” så är C-vitaminet ett måste.  Vitamin C är ett superviktigt ämne, som kroppen inte kan framställa själv. Vi intar vitaminet genom kosten, men det räcker inte utan vi behöver tillföra C-vitamin direkt på huden. Det behövs faktiskt i vår dagliga hudvårdsrutin redan från vi är i 20-års åldern. C-vitaminet är en betydelsefull antioxidant, den jobbar aktivt mot fria radikaler och skyddar därmed våra celler mot nedbrytning.

Vitamin C har vissa svårigheter att penetrera huden på egen hand. Då passar det alldeles utmärkt att göra en kombo av C-vitaminet och någon eller några av våra exfolierande syror. Ett givande samarbete, som ger lysande resultat! 🙂

C-vitamin

C-vitamin (askorbinsyra) utjämnar både huden och hudtonen, en riktig goding, som håller huden frisk genom att jobba i alla lager. Vitaminet jobbar särskilt i överhuden, epidermis och är en förutsättning för att nya celler ska bildas. Vitamin C ger oss ett hälsosamt dermis, det mellersta lagret i huden, genom att öka mängden kollagen, förbättra kollagenets uppbyggnad och förmåga att dra ihop sig. Vitaminet ger huden extra fukt och fungerar som en sköld mot miljöföroreningar. Vitamin C skyddar och jobbar aktivt mot solskador och pigmenteringar. Så sammanlagt gör vitamin C massor av nytta, den ger huden lyster, jämnar ut hudtonen och ger huden spänst. Härligt eller hur?!? C-vitaminet är alltså en perfekt ingrediens att addera in i vår hudvårdsrutin.

Syror tillsammans med C-vitamin 

Syrorna ger optimala förutsättningar för C-vitaminet att fungera effektivt. Om din hud tolererar C-vitaminet och syrorna var för sig, då kan du även använda dem tillsammans. Om du använder en leave-on exfoliering så brukar man oftast applicera den närmast huden och sedan C-vitaminet ovanpå. Här kan det skilja sig mellan olika hudvårdsmärken och olika produkter, så jag rekommenderar dig att kolla upp vad som gäller för just dina produkter.

En härlig kombo som både plumpar & skyddar! 

Biologique Recherche Lotion P50V & Medik8 C-Tetra Serum

Om du redan har 2% BHA Liquid så lägg till Paulas C-vitamin serum!
Paula’s Choice 2% BHA Liquid & Paula’s Choice  C15 Super Booster

Multi kombo: Syror + C-vitamin + Retinol

Nu förbättrar vi resultatet ytterligare genom en perfekt kombo av syra, A-vitamin (retinol) och C-vitamin. Effekten av retinol förstärks, när vi lägger till C-vitaminet. Bägge två är antioxidanter och retinolet tränger in djupt tack vare syrorna och bekämpar fria radikalerna samtidigt som C-vitaminet skyddar retinolet från oxidation. Använd retinol på natten och applicera ditt vitamin C på dagen. För att optimera resultatet med vitaminer så är mitt råd, att du använder en potent blandning av olika antioxidanter, eftersom de jobbar på olika vägar.

Kombo av retinol, AHA-syra & C-vitamin!

Retinol Serum 0,5 & Foamer 15 & Tri Vita C30

Att tänka på med syror och C-vitamin

Antioxidanter och solskydd är verkligen det huden vill ha! C-vitamin ger ett extra skydd mot UV-strålar, så ett C-vitamin är av flera anledningar perfekt att ha året om. Trots detta extra skydd, så är det superviktigt med UV-skydd.

Tänk hör ni, vilka möjligheter det finns när vi nu kan välja bland olika syror, kombinera med vitaminer och lägga till allt annat vår hud behöver. Så fortsätter vi och designar och kommer fram till vår egen perfekta hudvårdsrutin, som vi sedan varierar efter årstid och dagsform. Hör gärna av er om ni har några frågor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

68 svar till “SYRASKOLAN del 10: Syror + C-vitamin!”

 • (68) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Eline skriver:

  Hei! Jeg lurer på om du har et forslag til et syreprodukt jeg kan bruke på kvelden før mine verso-produkter? Har blandet hud og vil jobbe med pigment.

  • annica skriver:

   Hej Eline, Versos rengöring, Foaming cleanser, innehåller enzymer som gör det lättare för retinolet att komma ner och behandla din hud 🙂 Detta för att retinolet blir ännu mer aktivt på tex pigmenteringar. Kram Annica

 2. Amanda skriver:

  Hej!

  Jag behöver akut råd! Jag har precis denna veckan börjat använda pixi glow tonic och pixi hydrating milky serum från att tidigare bara använda rengöring och ansiktscreme. Sen var jag på spa i torsdags och bastade. Efter det har jag varit ständigt röd, stel och svider i ansiktet. Det känns som att jag har en rejäl solbränna i hela ansiktet.. Har jag chockad mitt ansikte totalt? Eller är det inte bra att basta när man använder såna här produkter? Har sen i torsdags inte använt produkterna mer och försöker att bara återfukta huden hela tiden men jag har blivit lite rädd.

  Super tacksam för svar!

  Kram

  • annica skriver:

   Hej Amanda, Dessa märken känner jag till men inget som vi har på Skincity. Huden aktiveras med hjälp av syror och det gör även bastu med.. så det kan vara så att huden blev lite väl aktiveras. Så det kan vara bra att vara lite försiktig att aktivera huden så mycket. Satsa just nu på produkter som lugnar och återfuktar din hud så hittar huden en fin balans igen 🙂 Huden är otroligt bra på att reparera sig och det är bra att den säger till när det är något som inte känns bra. Kram Annica

 3. Sara skriver:

  Har län e tänkt köpa PS c vitamin. Nu är det dags. Jag har även PS bha, PS retinol treatment och även niacinamide booster. Älskar den och vill inte vara utan. Bha och c vitamin på morgonen om jag fttar rätt.. Retinol på kvällen. Men var får jag in niacinamiden?

  • annica skriver:

   Hej Sara, Härlig kombination av produkter och ingredienser du har 🙂 Niacinamiden applicerar du med fördel efter exfolering(BHA) för att den ska ge som mest effekt. Men för att vänja in den i början kan du börja att applicera några droppar i din nattcreme. Kram Annica

   • Alexandra skriver:

    Tack för ett riktigt bra inlägg Annica! 🙂
    Detta var precis vad jag undrade också! Men en följdfråga, ska PC BHA 2% bara köras på morgonen eller även på kvällen? Jag tar inte retinol varje kväll så jag tänker att det borde funka isf? Och hur är C-vitamin boostern i konsistensen? Tar det lång tid för den att gå in?

    Tack på förhand! :))

    • annica skriver:

     Hej Alexandra, Du kan använda BHA från Paula’s Choice morgon och kväll vid behov 🙂 C-vitamin boostern har en mycket lätt konsistens och går snabbt och lätt in i huden. Kram Annica

 4. Camilla skriver:

  Hej. Superintressant inlägg!! Jag har Exuviance och då Vesperaserumet, räcker de med de C-vitamin som är i den plus Evening Restorative complex om jag är 31 eller bör jag ha nåt mer?
  Min rutin är även c-esta från jan marini, soothing toning lotion, multi protective dag creme. Min hud har en del ganska ytliga röda ärr från gammal acne samt känns rätt trött och stora porer i tzonen.

 5. Jennie Svensson skriver:

  Är det nog att använda Jan Marinis 5-stegsrutin? Där har serumet C-vitamin i sig ju.

  Men retinol då?

  Hjälp vilken djungel blir nästan rädd av ditt inlägg 😀 Jag som levt på Skin Smoothing Cream enbart från Dermalogica sedan jag var 20 och nu är 35 inser att jag inte haft C-vitamin alls som du rekommenderar man börjar med vid 20. Hjääälp!? 🙁

  ///Jennie

  • annica skriver:

   Hej Jennie Svensson, Huden blir lite mer beroende av extra hjälp på vägen när hudens cellförnyelse inte fungerar som den tidigare har gjort. Lite beroende på dina behov i huden.. men eftersom du har en otroligt bra rutin med Jan Marini 5-stegsrtuin tycker jag att du har bra med c-vit i din rutin. Ska du däremot addera retinol kan du börja med Jan Marinis Retinol plus mask som du använder 1-3 gånger per veckan 🙂 Kram Annica

 6. Maja skriver:

  Hej! Har kikat på Verso retinol 8 och Beaute pacifique 3super booster. Jag använder BP A-vitamin ögonkräm och älskar den. Frågade din kollega om skillnaden på dessa två ovannämnda retinol produkter, vad dem gör med huden och vilken som är bättre då jag har en blandhy, porer och små ärr. Fick inte något bra svar utan mer ”du kommer gilla verso bättre!” Men inte varför. Vill veta vilken som skulle passa mig bäst. Kram!

  • annica skriver:

   Hej Maja, Dessa retinolprodukter mäts på lite olika sätt, så det kan vara svårt att jämföra dessa rakt av just när det kommer till retinoleffekten. Vilket resultat du får kan bero på din hud och övriga steg i din rutin 🙂 Men fördel är att du kan kombinera båda dessa med andra märken och de passar även väl om lite känslighet finns i huden. Versos Super facial serum kan användas som ensam creme om du har en mer blandhy/fethy men kan användas innan creme som ett serum om du är mer torr eller har en fuktfattig hud. Super 3 booster har däremot tagits fram för att användas ensam på huden och blir kanske därför lite mildare start. Men så sikt kan du verkligen komma långt med båda dessa produkter. Tror faktiskt inte att du blir besviken vilken du än väljer, båda fortsatt mycket bra och aktiva produkter där retinol är den stora ingrediensen som ger fantastiska resultat! Kram Annica

   • Madeleine skriver:

    Hej!
    Måste bara dela med mig av min erfarenhet av Verso. Har bara kört en vecka , men än så länge måste jag säga att produkterna är superhärliga, och jag har testat så många märken, däribland BP. Använder en syrarengöring från Jan Marini o sen Versos dag- o nattkräm med deras fuktserum under + ögonkrämen. Efter bara en veckas användning kan jag se resultat! Nu ska jag testa deras masker också!Huden känns slätare på ngt sätt o porerna är mindre synliga. Så testa Verso! (Är 38 år, stora porer i t-zonen o lite gamla acneärr). /Madeleine

    • annica skriver:

     Hej Madeleine, Åh vad glad jag blir att du återkommer och berättar med om dina produkter 🙂 Så glad att du känner att detta verkligen är märket för dig! Kram Annica

   • Maja skriver:

    Tack snälla för svar! Det var Verso renitnol 8 night cream jag jämförde med BP 3super booster. Glömde skriva night cream.

    • annica skriver:

     Hej Maja, Jag förstår 🙂 De är båda bra produkter att använda som nattcreme för att komma igång med en bra retinolprodukt. Tror som sagt att du inte blir besviken vilken du än väljer. Kram Annica

 7. Nova skriver:

  Har en blandhy med lite fetare t zon. Är sugen på att testa dermalogica. Finns det några härliga produkter jag kan börja köpa för att se om jag trivs med märket? Har idag bara rengöring därifrån, testat ultracalming och special cleansing gel.

 8. Johanna skriver:

  Bytte mitt cesta serum på morgonen mot trivita c30 (skippar exfoliering och kör på kvällen med cesta som vanligt) oboy – resultat! 😀 förstår vad recensioner menar med att man kan spegla sig i sin panna. Vet folk om hur bra tri vita är? ;p

  Jag köpte lait vip02 som rengöring som jag använder på morgonen och avslutar då med en tvättsvamp från Maria åkeberg. Är den svampen mild nog att använda 2 gånger om dagen? Läst om att det är viktigt steg att rengöra med blöt handduk men jag tycker svampen är mer behändig. Sen undrar jag om jag ska köra dubbel rengöring på kvällen, vad låter bäst, först Jan marini rengöringen, och avsluta med lait vip02 mjölken, eller först lait vip02 och sist Jan marini? Tänker att det mumsiga från lait vip02 försvinner om man använder den först? Brukar annars använda age intervention rengöringen men det är lite kul att testa nått nytt just nu när det är kallare och huden är yttorr!

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Underbar recension och jag är så glad att du delar med dig 🙂 TRI VITA C30 är så fantastisk!!!
   Denna svamp blir mycket mjuk och bild mot huden, så länge du inte är hyperkänslig ska det gå bra. Många har en tendens att gnugga ansiktet med en torr frotté handduk och då tycker jag denna svamp är mycket mildare. Du kan med fördel göra en dubbelrengöring och speciellt till kvällen. Först Jan Marini och sedan Lait VIPO2. Superfin rutin!!
   Kram Annica

 9. Frida skriver:

  Hejsan! I somras gjorde du ett inlägg om hur din hudvårdsrutin såg ut då. Skulle det finnas möjlighet för dig att göra ett liknande över din vinterrutin? Det är så mysigt att få inspirerars och gotta ner sig i andras rutiner

  Önskar dig en fantastisk vecka!

  • annica skriver:

   Hej Frida, Visst är det så roligt att få grotta ner sig i andras hudvårdsrutiner 🙂 Ska försöka få lägga upp min rutin inom kort för er. Kram Annica

 10. Tina skriver:

  Hej Annica,

  Jag har ganska fet hy, mest fet i t-zonen, och har också problem med att jag får ärr efter finnar även om jag inte klämmer osv, det är som att det ligger inflammerat under huden lixom. Jag använder Biodroga MD då jag vistas en del i solen under åren, spec under sommaren då jag är utomlands runt 4-5 v i sträck. Ville därför inte ha något med syra. Biodroga funkar helt okej, men jag känner definitivt att jag saknar något i min hudvård. Använde Md Formulations innan, gillade det men det försvann ju och sedan pga solexponering så bytte jag märke till något utan syra.

  Jag vill försöka få bort ärren och mina porer, samt få lite mer lyster och fasthet i huden (har fått lite fina linjer men är bara 25). Mina frågor:

  * Vad kan jag kombinera Biodroga med? Går det att kombinera något med syra eller liknande i?
  * Kan man använda syra under sommaren bara att man använder solskyddsfaktor? Eller kan man ex ha en hudvårdsrutin som ex Biodroga under sommaren och en annan under vinterhalvåret som ex Paulas choice?

  Blir så osäker… Är sugen på att testa den där vitamin C från Wishtrend eller något sånt som kan komplettera min hudvård lite.. Jag har gjort hudtestet hos er flera ggr men känns som jag ändå inte hittar någon bra kombo.

  Sorry för långt inlägg!!

  • Mia skriver:

   Hej,ville bara säga att åh vad jag kände igen mig i din beskrivning! Ärr fastän man inte klämmer,inkapslingar som ligger kvar,vistas väldigt mycket i solen pga jobb och fritid och därmed inte vilja ha syror..Min räddning blev Beaute Pacifique Supertea nattetid-efter bara någon månad var inkapslingarna borta,ärren mindre 😀 använde den slaviskt i 2 år,men de senaste året mer sporadiskt-min hud är helt läkt,nu testar jag lite syror innan solen kommer tillbaka med fina resultat framförallt Pc Bha resist . En tub Supertrea har jag dock alltid hemma utifall att inkapslingarna skulle komma tillbaka..alla hudar är ju olika så detta var bara ett litet tips i all välmening 🙂 Lycka till med din hud och hoppas du hittar något som passar just dig /Mvh Mia

  • annica skriver:

   Hej Tina, Så länge du har solskyddsfaktor kan du använda syror året runt 🙂 Önskar du addera en mild syra och har varit inne på byWishtrend tycker jag absolut att du ska testaMandelic acid 5% Skin prep water som innehåller den mildare varianten av AHA-syror, mandelsyra. Superbra start för dig!
   Kram Annica

 11. Lisa skriver:

  Hej!
  Jag har länge funderat på hur jag ska använda mitt c-vitamin från Medik CE-tetra och därför har det bara stått oanvänt på badrumshyllan. Dumt:). Jag kör på kvällen micellär rengöring från decleor och sen fult från Sensai lotion, PC 5% aha-exfoliering, och sist Verso super facial serum. Är nöjd med denna kvällsrutin (men undrar egentligen lite om det är för många lager innan retinolet?)

  Men när det sen kommer till c-vitaminet då, så borde jag ju köra det på morgonen men…grejen är att jag helst inte vill tvätta ansiktet på morgonen. Kan inte riktigt motivera det vetenskapligt men det känns bra för mig att inte göra det. Problemet blir ju då bara att det är tveksamt om det fungerar att ändå smörja in ansiktet med c-vitamin på morgonen (innan dagkräm/solskydd) eller om det är lin bra att skippa det steget. Och så har jag funderat på om retinolet liksom ligger kvar sen kvällen innan om jag inte tvättar bort det på morgonen…för i såfall kan det väl reagera med c-vitaminet som jag sätter på på morgonen?

  Mycket tacksam för dina värdefulla åsikter kring mina frågor!!

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Du kan använda produkterna i samma ordning till dagen men att du byter ut Verso super facial serum till CE-tetra från Medik8. Då har du retinol till kvällen och skyddande och stärkande C-vitamin till dagen. För att produkterna lättare ska kunna penetrera ner i huden är det viktigt att du rengör huden får överflödigt talg och förbereder huden med en rengöring till dagen. Effekten av en produkt sitter i längre än vara några timmar men aktiverar huden. Kram Annica

 12. EMMA skriver:

  Tack för bra info! Jag har ett serum från the ordinary som innehåller retinoid. Undrar hur det skiljer sig från retinol, märker inte av någon effekt av det så funderar på att satsa på retinol i stället.

 13. Ida skriver:

  Hej!
  Kan man kombinera serumet vi fick i julkalendern från Medik8 med Paulas choice produkter bl.a. BHA?
  Med vänliga hälsningar Ida

  • annica skriver:

   Hej Ida, Superbra fråga! Det går alldeles utmärkt att kombinera CE-tetra från Medik8 med Paula’s Choice 🙂 Inget som krockar ingrediensmässigt! Kram Annica

 14. Karin Undlien skriver:

  Hei
  Jeg bruker BP serum padadoxe og creme. I tillegg bruker jeg nattkremene med A-vitaminer og rens som inneholder glycolsyre samt oljerens og et fuktserum. Trenger jeg å bruke et serum med C-vitamin?
  Reagerer på Citrus Lemon Extracten som er i noen BP produkter med at huden brenner og svir, og etterhvert blir den rød og kløende. Er det noen former for C-vitaminer som kan være lettere å tåle?

  • annica skriver:

   Hej Karin Undlien, Jättebra att du tänker på att addera c-vitamin serum till din rutin. Jag tycker att du med fördel ska titta lite extra på by Wishtrend Pure vitamin C 21,5 advanced serum 🙂 Har även mycket få ingredienser och passar fint tillsammans med övriga produkter i din rutin. Kram Annica

 15. Anna skriver:

  Hej!
  Jag har en fråga kring syror i kombination med övriga produkter. Har precis köpt en 10% AHA weekly treatment från PC och undrar vad som är bäst att ha på direkt efter den? CALM REDNESS RELIEF MOISTURIZER (NORMAL TO DRY SKIN) från PC eller BEAUTÉ PACIFIQUE
  INSTANT HYDRATING MASK ? Har båda två hemma. Tänker att jag ska köra någon av dessa kombinationer en gång i veckan.

  Annars ser min rutin ut såhär:
  1. PAULA’S CHOICE CALM REDNESS RELIEF CLEANSER
  2. PAULA’S CHOICE CALM REDNESS RELIEF TONER
  3. SKIN PERFECTING 2% BHA LOTION
  4. BEAUTÉ PACIFIQUE SUBMERSIVE SERUM PARADOXE
  5. PC SKIN BALANCING ULTRA-SHEER DAILY DEFENSE SPF 30 eller på inför natten CALM REDNESS RELIEF MOISTURIZER

  Något som “saknas”?

  Har även dessa produkter hemma som jag gärna vill “använda upp” men vet inte om de gör någon nytta eller var jag kan slänga in dom i min rutin?
  Kiehls – Midnight Recovery Concentrate
  Kiehls – Midnight Recovery Eye
  Kiehls – Over-Night Biological Peel

  • annica skriver:

   Hej Anna, Jättefin rutin 🙂 När du använder 10% weekly börjar du med att applicera den en kväll i veckan. Den kvällen lägger du din BHA lotion åt sidan. Berätta gärna vad du vill arbeta på och vad du önskar att uppgå för resultat så kan jag se efter om du ska addera eller justera något i din hudvårdsrutin. Kram Annica

   • Anna skriver:

    Tack för snabbt svar! Nu under vintern känner jag mig lätt lite yttorr, har endel stora porer kring näsan och rätt mkt svarta porer på själva näsan samt upplever att jag alltid är röd kring näsvingarna. Sen vill man ju alltid ha lyster såklart! Passar fuktmasken att köra efter aha-syran så att jag ska göra det som en veckotradition eller passar nattkrämen bättre?

    • annica skriver:

     Hej Anna, Det är ett superbra tillfälle att passa på att använda masken när du använder AHA-syran 🙂 Helt rätt tänkt! Kram Annica

 16. Christin skriver:

  Hej! Jag är 25 år gammal och har fortfarande problem med min hy. Pormaskar (både svarta och såna vita som är under huden) samt finnar då och då. Hyn känns ojämn.

  Började i somras med min nuvarande rutin. Hyn har blivit bättre sen dess, men inte anmärkningsvärt. Vissa veckor är den lika dålig som den varit som värst. Känns som att jag behöver något nytt i min rutin! Jag kör:

  Morgon: PC clear regular strength cleanser, PC 2% BHA, PC clear ultra light sheer fluid

  Kväll: samma cleanser, toner med aha i sig (pixi, inte pc, men min hy klarar av det), serum med 10% aha (också pixi). nattkräm varierar jag, hittar ingen bra..

  Har sedan ett par veckor adderat PC niaciminide booster på morgonen. Kör ansiktsmask några gånger i veckan, från andra märken, både fukt och lera. behöver alltså hjälp! skulle vilja ha en bra nattkräm samt undra över vad mer jag skulle kunna addera. alla tips mottages tacksamt!

  • annica skriver:

   Hej Christin, Vad bra att du hör av dig när du känner att huden inte är i balans. För att få en bra rutin med Paula’s Choice rekommenderas en bra grund: rengöring, exfoliering, dagcreme och nattcreme. Rekommenderar dig även att försöka hålla dig till ett märke just när det kommer till exfolierande syror och du har en hud i obalans. Skicka mer än gärna in bilder till info@skincity.se och lista upp länkar med de produkter som du använder. Så att jag och mina kollegor lättare kan du vad du använder idag. Skicka mer än gärna med bilder på din hud.

   Tror verkligen att du kan komma långt med dessa produkter men det är viktigt att anpassa de efter hudens tillstånd och behov. Ibland kan talgreglerande produkter kännas viktigast men viktigt att även tänka på att aknebakterier trivs i fuktfattig miljö. Så fukten är en minst lika viktig bit. Bra att du hör av dig så att vi kan guida dig till en rutin som passar just dig! Kram Annica

 17. Sofia skriver:

  Hej! Älskar dina inlägg 🙂
  Jag använder Jan Marinis femstegsrutin idag men fick Biologique Recherche P50 i julkalendern och vill så gärna prova den! Kan jag byta ut min bioclear face lotion mot den istället? Även om man inte ska blanda syror från olika märken, kan jag prova eller vad skulle kunna hända med huden om det inte fungerar? 🙂

  Jag fick ju också c-vitaminserumet från Medik8, kan jag byta mitt C-esta serum mot det? Så att jag kan prova lite av det jag får i kalendern 🙂 Kram!

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Om du inte är jättekänslig i huden och är nyfiken på testa kan du testa den, men tänk på att inte applicera övriga syrabaserade produkter från Jan Marini när du adderar Lotion P50W 🙂 C-testa går bra att använda tillsammans med din övriga rutin. Helt rätt tänkt! Så roligt att få testa på lite nytt i rutinen 🙂 Kram Annica

 18. Ida skriver:

  Hej, tack för en inspirerande blogg! Har denna hösten blivit en hudvårdsnörd och tycker det är så spännande med syror. Jag använder PC bha 2% morgon och lotion p50 på kvällen. Jag har en fundering. Jag är rödhårig och har massor av fräknar, och det är det jag gillar bäst med mitt utseende. Syror verkar ju blekande på pigmentfläckar, räknas fräknar in där också? Jag vill ju inte bleka bort dom!

  • Ida skriver:

   Glömde att skriva att jag är på jakt efter ett vitamin c serum som jag tänkte addera i morgonrutinen.

   • annica skriver:

    Hej Ida, Fräknar är inget som kan blekas bort utan kommer att vara kvar även vid exfolierande syra 🙂 C-vitamin är jättebra för att arbeta fullt ut på att minimera och motverka pigmenteringar. En sak jag bara vill informera, att ibland kan det vara bra att vara lite försiktig att blanda syror mellan märken men har du ingen känslighet och upplever att det fungerar bra så kan du fortsätta så länge huden reagerar fint på det 🙂 Kram Annica

 19. Karolina skriver:

  Hej, vilken intressant blogg jag hittade!
  Jag blir lyte nyfiken på syror och tios på produkter jag kan komplettera min dagliga rutin med.
  Jag är 35 år och har börjat få små linjer runt munnen, men redan fått ngt grövre förvåningsrynkor i pannan. Min hy hör nog till det normala/torra laget i övrigt.

  Jag tvättar ansiktet morgon och kväll med Mario Badescus enzyme cleansinc gel som innehåller citrus och glycerin, sedan brukar jag använda mig av Pixis glow tonic. En gång i veckan använder jag Clarins gentle peeling.
  När vi talar om återfuktning har jag mario badescus hyaluronic eye cream på ögonen, Filorgas time filler i pannan, samt dagkräm från Cien (tillfälligt) och see weed night cream från mario badescu.
  Jag känner att jag behöver få med lite mer syror samt uvskydd i detta och en bra dagkräm, ev få tips på hur jag kan ta mig an pannans rynkor, då jag hittills inte sett ngt resultat av time fillern.

  • annica skriver:

   Hej Karolina, Vad roligt att du har hittat hit 🙂
   Det är många steg du använder som vi dessvärre inte har på Skincity så svårt att säga exakt vad som gäller. men Pixis Glow tonic som du använder idag innehåller glycolic acid, AHA-syra. Antioxidant daily face protectant SPF30 från Jan Marini tycker jag verkligen att du kan spana in. Räcker oftast som dagcreme om du använder passande serum innan.
   Eftersom du även nyligen hittat hit kan du även spana in hudtesten som finns på Skincity som är ett otroligt bra sätt för att du ska få hjälp med en rutin som passar just dig. Till hudtest!

   Kram Annica

 20. Ida skriver:

  Hej!!

  Funkar de lika bra med PC 2% bha först och sen medik8 c-tetra efter?:) Eller tycker du kombon P50 och c-tetra är bättre? Och spelar de någon roll om man kör bha eller aha syra innan sitt c-vitamin serum?
  Är 25 år för övrigt.

  • annica skriver:

   Hej Ida, det spelar egentligen ingen roll om det är PC BHA eller P50 som du väljer att applicera innan ditt c-tetra serum. Kram Annica

 21. Daniela skriver:

  Hej,

  Jag blev väldigt inspirerad av att läsa om att kombinera syror med c vitamin. Jag har använt exuviance ett tag nu men vill boosta och plumpa huden ytterligare. Jag använder gentle cleansing cream, moisturizing toner, vespera serum och evening restorative complex. Jag använder även micro peeling masken en gång i veckan, oxygen masken (den som blir till skum) och deep hydrating masken, dessa varierar jag och kör varannna vecka.
  Jag är sugen på att lägga till Paulas choice AHA 10% syra serum (?) och en c vitamin booster i min rutin. Hur gör jag detta på bästa sätt? Såg även att exuviance har ett retinol serum, känns inte som jag kan köra allt på en gång direkt. Jag vill gärna ha mkt lyster och fukt i min hud. Jag är 25 år och har torrhy men min tzon kan bli blank framåt eftermiddagen.

  Hälsningar,
  Daniela

  • Daniela skriver:

   Glömde även att säga att jag har några ärr från acne som jag vill bli av med också, har inga problem med pormaskar därför lutar jag mer åt AHA än BHA.

 22. Lena Lindfors skriver:

  Hej
  Jag undrar om det har någon betydelse om jag använder leave-on exfoliering eller om jag använder efoliering när jag tvättar mig innan c vitamin samma gällande retinolet på kvällen om det är glykolsyra i leave-on eller i produkten jag tvättar mig med
  Med vänlig hälsning lena

  • annica skriver:

   Hej Lena, Man kan säga att en leave on är mer aktiv då den lämnas kvar på huden i jämförelse med en rengöring. Vilket du väljer beror lite på vilken hudtyp du har. Är man mer känslig så kan det räcka med en rengöring. Kram Annica

 23. Louise skriver:

  Hej!

  Jag undrar, är kan det ha en negativ påverkan på huden att lägga en bha syra, sen serum precis innan man bastar?

  Jag tänker att det hjälper serumet att gå djupare in i huden, men det kanske finns några nackdelar med svett och öppna porer?

  • annica skriver:

   Hej Louise, Värme ökar ofta absorptionen och ökar upptaget. Bastu kan bli lite kraftfullt och är en ganska stor påfrestning för huden även om det är fantastiskt 🙂 Fuktserum och lättare fuktcreme räcker gott och väl. Så kan du använda de lite mer aktiva stegen efter du är klar! Kram Annica

 24. Theresa skriver:

  Hej!
  Jag har precis köpt Medik8 Vitamin C-tetra Serum och PC SKIN PERFECTING 2% BHA Lotion, jag undrar hur jag ska använda dessa produkter tillsammans, vilken ska man lägga först? Vill börja ta hand om hyn nu så är ganska ny och har inte så mycket koll, är 20 år – tycker du man kan lägga till något eller är detta en bra start utöver rengöring, ansiktstoner m.m. som jag redan använder?

  • annica skriver:

   Hej Theresa, Du applicerar först Skin perfecting BHA och sedan följer du upp med Medik8 Vitamin c-tetra serum 🙂 Eller splittrar dessa med att använda Skin perfecting BHA kvällstid och C-vitamin serum dagtid. Mycket bra rutin och tänk på att addera SPF dagtid!
   Kram Annica

 25. Mika skriver:

  Har en fråga ang. syror dagtid! Jag har P50 hemma och Medik8 C-tetra. Dock har jag alltid använt P50+retinol på kvällen och sedan c-vitaminet på morgonen, utan någon syra innan. Har inte tagit P50 innan c-vitaminet eftersom jag trodde jag inte kunde använda AHA på dagen (även om jag året om har spf50). Men det kan jag alltså göra? 🙂 Har en brun fläck i pannan jag försöker ljusa upp..

  • annica skriver:

   Hej Mika, Du behöver inte använda Lotion P50 innan retinol.. detta kan ge en ordentlig fart på retinolet. Kanske något man vill åt när man arbetat med produkterna länge och är lite tåligare i huden. Men inget jag rekommenderar dig att börja med. Lotion P50 kan du däremot använda innan ditt c-vitaminserum 🙂 Helt rätt tänkt!
   Kram Annica

 26. Elisabeth Abrahamsson skriver:

  Hej!
  Har en fråga ang C-vitamin och retinol. Du skriver att retinolets effekt förstärks med c-vitaminet. Men att man ska ha c- vitamin på dagen och retinol på kvällen. Ska man inte ha dom ihop för bättre effekt?

  Kram Elisabeth

  • annica skriver:

   Hej Elisabeth, Det stämmer men skyddet som c-vitaminet ger vill vi ha dagtid mot de fria radikalerna och UV-strålarna. Nattetid applicerar vi vårt retinol. Denna ingrediens är väldigt solkänslig och oxiderar väldigt lätt. C-vitaminet däremot stärker skyddet mot retinolets oxidation och c-vitamin kan absolut användas även kvällstid om man önskar men gör sig som bäst dagtid. Vid en kontinuerlig användning av dessa finfina ingredienser ger dom fina resultat och effekter på huden även om de inte användas i samma rutin efter varandra. 🙂 Kram Annica

 27. Katarina skriver:

  åååhhh – vilket bra inlägg! Hoppas på svar trots äldre inlägg 🙂
  Jag kör i dagsläget en rutin för morgon och en för kvällen som jag trivs bra med – men nu blev jag lite osäker på ordningen… Brukar köra:
  Rengöring; (oljebaserad + vattenbaserad)
  Peeling/ Syra (BHA alt AHA)
  Toner
  Essance
  Ampule (dag) / Nicamice (kväll)
  C-vitamin (morgon) / Retinol (kväll)
  Dagcrem / Nattcreme
  Ögoncrem
  Spf

  Så – min fråga är… skall jag ta Syran efter toner / essance för att det skall komma närmare och verka bättre på C-vitamin / retinolet…
  Och ska jag ta ampule efter c-vitaminet istället…

  Stort tack för bästa inspon och råd!
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Katarina, Jag hjälper dig så gärna reda ut dina frågetecken! 🙂 Tänk alltid aktivt innehåll närmast huden i fråga om serum. Konsistensen kan också avgöra, lättast konsistens närmast huden, detta absorberas lättare av huden, rikare formulas längre ut från huden. Som ett exempel, Du har ju inte underställströjan över din dunjacka på vintern. haha!
   Rengöring; (oljebaserad + vattenbaserad)
   Toner – toner använder du innan din exfolierande produkt.
   Peeling/ Syra (BHA alt AHA)
   Essance
   Ampule (dag) – beroende lite på vad det är för ampoule, men det är inte fel att använda produkterna i denna ordning. / Nicamice (kväll)
   C-vitamin (morgon) / Retinol (kväll)
   Dagcrem / Nattcreme
   Ögoncrem
   Spf

   Kram Annica

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »