Scrolla för att läsa mer

Alla pratar om “Glass-Skin”

Vita Propolis AmpouleNågot som är på allas läppar just nu är fenomenet glass-skin! Har ni stött på uttrycket ännu? Det är ett vanligt uttryck i den koreanska världen som nu börjar sprida sig till andra länder. Glass-skin eller ”Mul-Gwang” som det heter på koreanska, är verkligen essensen i den koreanska hudvården och ja… inte bara i Korea utan det tilltalar även många av oss andra.. Så vad är nu glass-skin? Jo… det är precis som det låter, en hud som är så klar, helt utan synliga porer, transparent, ren och felfri, nästan genomskinlig, glow-y, slät, daggig, plumpad, ordentligt återfuktad, ja precis som ett kristallklart glas. Ja, precis en sådan hy, som man önskar att vakna upp med varje morgon. Eller hur? Vem hade tackat nej?!?   

Hur får jag en ”Glass-Skin”? 

Ja, så hur får man nu den här otroliga texturen på huden? Det handlar mindre om makeup och all fokus på hudvård! En strategisk hudvårdsrutin där man jobbar med flera steg dvs layering. Med layering kan man applicera flera produkter i tunna skikt för att mätta huden med fukt och samtidigt behandla specifika problem, utan att det känns tungt på huden. Här gäller det alltså att verkligen jobba lager på lager med produkter, med tunna högeffektiva ingredienser som vi applicerar ovanpå varann och som återfuktar på djupet.. ”gwang” (fuktig lyster på koreanska) MUMS säger jag!  

Denna ultrasläta och fina hudstruktur är inget man får över en natt utan det är ett konsekvent användande av flertalet produkter och jobba långsiktigt…as always..men det vet ni! 😉 

Produkter för att få ”Glass-Skin 

Här skulle jag vilja lista en 11-stegs rutin med produkter, men jag väljer istället att plocka ut några nyckelprodukter som jag verkligen rekommenderar. Alla koreanska hudvårdsprodukter som vi har på Skincity, går att addera in i din vanliga rutin. Så här kan ni verkligen plocka ut godbitarna ur kakan och välja det som passar er. 

Först ut blir en daglig exfoliering som är en av nycklarna och som hjälper till att avlägsna smuts, föroreningar, döda hudceller och som jobbar på hudstrukturen. Här vill jag tipsa er att titta närmare på By Wishtrends leave-on exfoliering Mandelic Acid 5% Skin Prep Water som innehåller mandelsyra, en mild men effektiv AHA-syra. Förutom mandelsyran så finner ni hyaluronsyra och pentanol, som både återfuktar och lugnar.  

By Wishtrend prep water

Nästa på tur är LJH Leejiham Vita Propolis Ampoule. Har ni hunnit testa? Jag har sagt det förr och säger det igen… här har vi en riktig glow game changer. Fukt och lyster är vad som utlovas av denna lilla goding. Jag får inte nog av detta serum!! Den är perfekt att jobba lager på lager med.

Denna godbit är berikad med 50% reparerande propolisextrakt och 20% multivitaminer. Portlakextraktet skyddar mot fria radikaler och niacinamide hjälper till att minimera porer samt jämna ut hudtonen. Det är inte för inte jag använder upp flaska efter flaska. ;) Testa gärna att droppa i någon droppe i fin foundation också, då kan vi prata glow-y hud! ;)  

Vita Propolis ampoule

Sist men absolut inte minst, make sure, att du jobbar på huden med sheet-masker. PLURAL! Här pratar vi inte en i månaden eller en i veckan utan ofta, helst varje dag! Räkna med att jag kommer att göra det.. här har jag ett eget hudvårdslöfte till mig själv, att öka frekvensen och lägga sheet-mask ofta och helst varje dag! Det ger så otroligt mycket till huden! Det finns sååå många underbara sheet-masker att välja bland och här är det bara att mixa och matcha bäst ni vill. Men någon som ger en riktig dewy och plumpad hud är LJH Leejiham Vita Propolis Nutri Mask! Ni måste testa!   

Vita Propolis mask

Psssst… kika in på bloggen redan nu på söndag så kommer jag skriva om några nyheter ifrån fjärran öst… 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 svar till “Alla pratar om “Glass-Skin””

 • (40) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Madde skriver:

  Hej fina du!
  Hoppas du har en ljuvlig semester, det är du värd!
  Jag har PD och den är väl hyffsat under kontroll.
  Men den kan lätt blossa. De jag undrar är om de finns någon olja jag kan använda? Smörja in ansiktet och bara låta de gojsa in sig och rinna lite, de saknar jag.

  Kram

 2. Lena lindfors skriver:

  Wow! Vilken dag creme rekommenderar du efter det serumet? Behöver eller kan jag använda dermaceutic C-vitamin också ?
  Mvh lena

 3. Johanna skriver:

  Älskar LJH ampoulen! Inne på tredje flaskan haha den är perfekt även för min känsliga hy med eksemtendens.

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Vad kul att höra. Både LJH och Klairs är verkligen toppen även för de riktigt känsliga. Känslan när amn hittar en 10-i topp produkt är så härlig. Kul att det funkar så fint för dig! Skulle våga mig på masken, den kan hjälpa din hud mycket om du inte testat! Kram Annica

 4. Petra skriver:

  Hej! Det känns som att jag alltid får någon finne efter att jag har haft en sheetmask på. Vad kan det bero på?

  • annica skriver:

   Hej Petra, är det sant! Jag tänker att huden kánske inte är 100% ren innan. Testa att använda en preecleanse före din rengöring eller rengör två gånger. Peela huden och sedan lägger du masken i bara 15min. Massera in överflöd av masken men inte hur mycket som helst. Lägg bara en lätt creme ovan. Applicerar du mer rik så kan det bli för tungt för just din hud. Har du en blandad till fet hud så kan det räcka att sova med enbart överflödet av masken. Testa så hoppas jag att dessa små medel blir till din löning : ) Kram Annica

 5. Sylvia skriver:

  Hej! Finns det tillräckligt mycket niacynamid i LJH serum att ersätta niacynamid booster från PC?
  P.S. Tack för fantastisk och lärorik blogg.
  mvh
  Sylvia

  • annica skriver:

   Hej Sylvia, Jag hade lagt till Niacinamid boostern om du verkligen vill maxa din rutin med ingrediensen. Det kommer ge mer effekt på porerna : ) Kram Annica

 6. Annika skriver:

  Jag är tyvärr inte alls imponerad över Leejihams vita propolis-oljan. Den ger inte min torra hud ett dugg och nåt gwang ser jag inte röken av. En dag duttade jag på den över min foundation med resultatet att jag inte hade nåt smink kvar där vid lunch. Tummen ner.

  • annica skriver:

   Hej, är det sant!?? Tänk vad individuellt det kan vara. Misstänker att du kanske tog lite för mycket eller att den inte passade ovan just din foundation. Använd den under din creme istället morgon och kväll så lovar jag att du ser skillnad på din hud. Även det ger glow om än inte det riktiga glass skin-effekten. Var nogrann med din rutin i övrigt men det är du kanske så att du har en grym rengöring, exfolierar huden regelbundet är a och o för att ett serum och en creme ska kunna visa sina bästa sidor. På den igen säger jag : )))) Kram Annica

 7. Julia skriver:

  Hej! Nu behöver jag hjälp i c-vitamindjungeln. Har en bas av exuvianceprodukter och letar efter en c-vitaminprodukt. Jag har tidigare haft deras pulver nen blev sugen på de nya kapslarna. Såg dock att de endast ska användas kvällstid och jag vill ha min produkt på morgonen. Har provat PC c-vitamimbooster men var inte helt såld. Lite sugen på bywishtrend men ser att den innehållet 70% vatten… är det verkligen en effektiv booster/serum då? Har provat medik8s produkt som var med i kalendern och tyckte mycket om den, men tror en oljebaserad produkt blir för tungt nu till våren. Vill gärna ha en produkt i max 600kr-klassen.

  Tack för en härlig blogg !

  • annica skriver:

   Hej Julia, Så länge du använder solskydd kan du använda dessa till dagen. Tänk på att det räcker en gång om dagen så att du inte ven applicerar dessa till kvällen. Detta är en fortsättning och förbättring från pulvret, så gillade du denna kommer du verkligen att älska denna!! 🙂 Måste testas säger jag! Kram Annica

   • Julia skriver:

    Jag använder sheer refining fluid med spf 35 så då borde jag vara safe men c- vitamin brukar väl inte kräva spf? Är det även syra i dessa? Väldigt nyfiken!

    • annica skriver:

     Hej Julia, Superbra fråga som är bra att reda ut! C-vitamin kräver inte SPF i sig men när du arbetar med C-vitamin så får du många positiva egenskaper för din hud som att den reducerar pigmenteringar. Har du inget solskydd sedan över denna finns det risk att dessa pigmenteringar lätt hittar tillbaka. Så för att bevara c-vitaminets effekt och resultat rekommenderar jag dig att använda solskydd 🙂 Så ja, fast nej. Men jag rekommenderar dig att alltid använde SPF oavsett övriga produkter i din rutin.
     Kram Annica

 8. Helen skriver:

  Hej! Är jättenöjd med klairs och använder just nu nästa allt från deras märke. Nu till frågan. Jag använder de blå dropparna samt soothing serumet just nu och vill lägga till c-vitamin serumet också. I vilken ordning ska de då läggas? 🙂

 9. Caroline skriver:

  Hej,
  Jag har yttorr, känslig hud som lätt blossar upp. Tror du att LJH Leejiham Vita Propolis Ampoul skulle fungera? Använder i övrigt paulas choice produkter:

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ett superbra alternativ 🙂 Vita propolis lugnar, ger näring, skyddar och är ett jättefint resultat för din hud och tillstånd! Kram Annica

 10. Em skriver:

  Fått ett gäng serum från biologique recherche. Använder exuviance i min dagliga rutin, blev lite sugen på att testa något av dem ändå, framför allt serum placenta och complex iribiol blev jag nyfiken på. Fungerar något av dem tillsammans med exuviance?

  • Em skriver:

   Och kan jag kombinera det med vespera som jag har idag?

   • annica skriver:

    Hej Em, Serum iribiol ska du vara lite försiktig med eftersom den innehåller lite BHA-syra och du ska försöka att inte blanda syror mellan märken. Men placenta är perfekt! Hjälper till att lugna och reparera din hud! Kram Annica

    • Em skriver:

     iribiol flaskan får min syster ta då 🙂 Vill inte chansa när jag äntligen börjar få bättre balans. Söndagsmasken gjord, nu helt len och återfuktad redo för film

     • annica skriver:

      Hej Em, Det tycker jag att du gör rätt i, fin present. Toppen att använda som punktbehandling för riktigt envisa plitor! Underbart med söndagsmask och vad vore en söndag utan bästa stunden på dagen.. när det äntligen är dags att slå sig ner i soffan och ta hand om sig själv.
      Kram Annica

 11. Lina skriver:

  Mycket intressant inlägg men tyvärr otroligt jobbigt att läsa,, varför är så många ord ihopsatta till ett enda långt ord? Space- tangenten gör det mycket mer lättläst, orkade inte ens ta mig genom hela.

  • annica skriver:

   Hej Lina, Kan det vara så att du har skärmen inzoomad när du är inne på bloggen? Då kan texten bli lite tokig, hoppas du fick till det 🙂
   Kram Annica

 12. Anna-Panna skriver:

  Sugen på att köpa alla tre.
  Använder produkter fr Neostrata idag, serum samt dag o natt creme. Även euxivqnce serum m antiredness varvat jag med.
  Har en rätt känslig hud. Både torr o fet o kn bli röd på/vid näsan, samt få småfinnar (hormonellt).

  Kan jag satsa på dessa produkter? Låter ju helt ljuvliga!

 13. Sandjo skriver:

  Hejsan :))
  Jag klickade hem just precis denna kombo av mandelsyra, jiham serum och vita propolis cream för någon vecka sedan och tycker verkligen att det är toppen!.. synd bara att serumet tar slut så snabbt Men den är värd att klickas hem igen och igen. Nu letar jag efter en bl.a. en passande rengöring. Jag har blandhy och något förstorade porer samt lite känslig hud med pigmenteringar. Vad borde jag satsa på?
  Jag funderar även på att köpa PC multicorrection treatment (som jag hört mkt bra om) som jag tänkte lägga till ovanpå serumet.. juste! vilket solskydd kan du rekommendera till detta? Tusen tack för all inspiration

  • annica skriver:

   Hej Sandjo, Åh vilka fina produkter du har i din ruitin! Pore gentle black sugar charcoal soap som är mild, djuprengörande och samtidigt som du börjar arbeta på porerna. Innehåller även många mjukgörande ingredienser som gör att huden inte känns stram efteråt. Du kan även använda Precleanse innan om du har mycket make-up och föredrar en dubbel-rengöring, Gentle black cleansing oil.
   Superbra att addera azelinsyra och BHA för att arbeta på porer, pigment och lugna din hud. Tänk bara på att gå lite försiktig fram eftersom du redan har syra från ett annat märke. Har du en känslighet i huden kan det vara en fördel att hålla sig till endast ett märke. Klairs solskydd tycker jag är mycket fin, smälter fint in i huden och har ett högt skydd! Mid-day blue sun lotion SPF40.
   Kram Annica

 14. Sandra skriver:

  åååh din hy är så underbar. Det är så svårt att ha en bra balans nu när det är så kallt. Jag har varit torr, men samtidigt glansig. Är det inte så att när man är yttorr, så producerar huden mer olja? För att det är det jag har haft problem med. Jag använder den röda ansiktsmasken från Paula’s Choice, den för torr hy, och har varit räddaren i nöden. Ibland tillsammans med en olja. Jag är så rätt att bli glansig i t-zonen. Sminket kan se så konstigt och ofräsch ut. Hur gör man detta glass skin utan att se oljigt och ofräsh? Ha det fint. Sandra

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Så glad att sheetmask finns och att använda detta dagligen är MAGI! Kanske inte alltid blir varje dag men så ofta jag bara kan. Superbra att du använder serum i form av olja och Skin recovery masken från Paula’s Choice till kvällen. Denna DUO kan kännas något rik till dagen men vill du då använda en dagcreme som ger samma underbara effekt tycker jag att du ska använda K-ceutic! 🙂 Kram Annica

 15. Isa skriver:

  Hej!
  Nu skriver jag igen.
  Men åh! Äntligen har jag hittat någon som avslöjar detta, hur man blir helt slät, jämn och plumpade och glow. Som exempel Susanne Barbenekow.
  Trodde det var behandlingar med peeling på salong och eventuellt infuzion som gav det här resultatet eller dermapen. Då jag har alltså haft fel?
  Har Maria Åkerberg, kan jag också uppnå detta? Måste jag aderar allt det ovan? Duger det ovan du nämde för att bli glassig, finns det annat?
  Finns det i medik8?
  Är som sagt ljus, lite ytorr, ojämn i tonen, lite röd, kanske känslig vet inte.
  Hoppas på svar! ☺

  • annica skriver:

   Hej Isa, Plump och glow är ljuvligt!
   Det är ofta så att vi har lite olika förutsättningar för lika fantastisk glow som Susanne Barbenekow. Men detta är absolut något som hjälper till en bra bit på vägen. Maria Åkerberg har deras jojobaolja som du kan arbeta mer för extra highlight, glass-skin! Fantastiska resultat! Medik8 har sin Glow oil! Let’s go glass-skin 🙂
   Kram Annica

  • isabella skriver:

   Har även MÅ båda peelingarna. Kan jag ändå addera den dagliga peelingen som du nämnde ovan?

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »