Scrolla för att läsa mer

Min hudvårdsrutin – Morgon & kväll

Många frågar hur min hudvårdsrutin ser ut just nu. När jag radar upp mina steg så toppar jag med så där 13-14 produkter i själva basen. Sen kör jag även masker, lite mer veckopeelingar ja you name it! Jag adderar även in ett och annat när jag testar intressanta nykomlingar.. Ja det ingår ju i mitt jobb som hudterapeut och hudvårdsbloggare att klämma, känna och inte bara testa utan verkligen använda, för att kunna rekommendera er det allra bästa… jag får aldrig nog….tur att jag har tålig hud…just denna creme de la creme med blandning av produkterna funkar för mig. 🙂

Så här kommer min bas asså det jag gör som daily routine på morgonen/kvällen just nu…

Min hudvårdsrutin – MORGON

1. RENGÖRING: Klairs Moisture Soap

2. RENGÖRING: Biologique Recherche Eau Micellaire Biosensible

3. DAGLIG EXFOLIERING: Paulas Choice Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA

4. ESSENCE WATER: Klairs Preparation Toner -Klappa in denna rikligt över hals & ansiktet och runt ögonen.

5. BOOSTER: LJH Vita Propolis Ampoule

6. SERUM: Dermaceutic Tri Vita C30

7. OLJA: Beaute Pacifique Serum Paradoxe – Ovan på booster och serum, kan även ha någon droppe i din foundation

8. ÖGONSERUM: Codage Serum n°10 Eyes- Anti-aging & Energy

9. ÖGONCREME: Verso Super Eye Serum

10. DAGCREME: Biologique Recherche Crème Pigm 400

11. UV-SKYDD: Hemlig produkt som vi snart lanserar på SC 🙂

Min hudvårdsrutin –KVÄLL

1. PRECLEANSE: Filorga Cleansing Oil

2. RENGÖRING: Jan Marini Bioglycolic Cleanser

3. ESSENCE WATER: Klairs Preparation Toner -Klappa in denna rikligt över hals & ansiktet och runt ögonen.

4. BOOSTER: Paulas Choice 10% Niacinamide Booster

5. SERUM: Hemlig produkt som också snart lanseras på SC 😉

6. OLJA: Beaute Pacifique Serum Paradoxe

7. ÖGONSERUM: Medik8 Retinol Eye TR

8. ÖGONCREME: Verso Super Eye Serum

9. NATTCREME: Codage Night Cream

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

89 svar till “Min hudvårdsrutin – Morgon & kväll”

 • (89) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ulrika skriver:

  Tack för ännu ett superintressant inlägg. Som även väckte en del frågor hos mig. Jag kör PC BHA syra på kvällen men kör den efter Klairs ansiktsvatten. Du körde Aha syran innan såg jag. Ska jag byta ordning på dem? Jag har även börjat använda LJH vita propolis ampoule men som serum. Du kör serum också, har jag missuppfattat att LJM inte kan användas som serum? Sen sista frågan ögonserum, är det något att lägga till för att få bort blå ton och pösighet? Kör clarins ögoncreme den rosa idag.

  // Ulrika

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Använder du Klairs toner efter rengöring som ansiktsvatten kan du använda den innan din BHA, annars efteråt 🙂 Du kan använda LJH Vita propolis ampoule som serum men kan även adderas fler steg för att arbeta på fler behov i huden. Ögonserum är fantastiskt att addera till din rutin för att arbeta mer djupgående på din hud. Rekommendation på ögonserum: Serum No.10 eyes anti-aging energy
   Kram Annica

 2. Jessica skriver:

  Nytt märke på ingång 🙂 spännande!

 3. Daniel skriver:

  Den blurrade flaskan såg väldigt lik ut skinceuticals sheer physical uv protect 😀 !

 4. Lotta skriver:

  Hej!
  Jag använder som min exfoliering -just nu- B/R P50W och undrar om jag ändå kan använda PC weekly treatment
  10% AHA?
  Ser även att PC kommit ut med en ny 10% smoothing treatment med både AHA och BHA….skall den användas som daglig exfoliering eller 1 gång/vecka?
  Lotta

  • annica skriver:

   Hej Lotta, Om du har en tåligare hud och önskar testa att ta in syra från annat märke kan du testa det, men annars ska du vara lite försiktig med att blanda syra från annat märke om du är lite känsligare. Paula’s Choice nya Advanced 10% AHA kan användas dagligen om man har behovet men den rekommenderas att vänjas in med huden eftersom den fortfarande är aktiv. Den har även en time-release som gör att du får en gradvis frisättning.
   Kram Annica

 5. Petra skriver:

  Som jag har väntat på detta inlägg. Kul! 🙂 Använder du ingen retinol för hela ansiktet eller har jag missat något? 😀

 6. Annelie skriver:

  Hej Annica !

  Så många härliga produkter det finns asså!! Jag använder hela rutinen från BR., Alla stegen + Verso facial serum. Men har en flaska Trivita serum också hemma. Hur får jag in den i rutinen? Kram Annelie

 7. Niki skriver:

  Hej!
  Tack för inlägget, älskar!!! Men har en liten fråga, skrev inte du i syraskolan att man inte ska ha två retinolprodukter på varann? Innehåller inte medik8 ögonserumet och Versos ögonkräm retinol båda två? Har båda hemma men slutade använda dem tillsammans…hmmm? Känner mig lite förvirrad.
  Hur gör jag nu? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Niki, Du har så rätt och detta är verkligen för den som vill och känner att den vill MAXA 🙂 kanske inget man börjar med men något som på mig verkligen ger magi! Men minsta känslighet.. var försiktig. Kram Annica

 8. Jenny skriver:

  Hej!
  Herregud så många steg tänkte jag – sedan räknade jag mina och kom till 12 Fråga, jag är en sucker för masker att ha över natten! Älskar det då det känns så lyxigt och varierar mig mellan bl.a. PC radiance mask, rodial dragon blood, exuviance deep hydration mask. Är det dumt att använda nattmasker framför nattkrämer? Växlar vanligen sommar/vinter mellan rodial dragon blood och biodroga md collagen boost
  Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Vilka otroligt underbara masker som du har hemma 🙂 Du kan sova med dina masker och anpassa efter behov i din rutin speciellt med tanke på att du har en bra 12-stegs rutin. Oftast innehåller en normal nattcreme lite mer näring, så det skulle vara om du känner att huden är mycket torr och stram att du kan behöva en lite mer närande creme. Kram Annica

 9. Daniela skriver:

  Ååå alltid lika intressant å få se din dagliga hudvårdsrutin, tack för att du delar med dig!!
  Å ljuset såå ljuvligt det är, vilken underbar doft som kom ur Skincity paketet idag, när jag öppnade mitt!
  Varma hälsningar Daniela

 10. åsa skriver:

  Ser att du på morgonen har booster+serum+olja. Jag har en flaska trivita som jag inte börjat med ännu. Kan jag (med torr, aningens känslig hud) addera något under/över den, bortsett från dagkräm?
  Största delen av min rutin kommer från Exuviance, så där har jag vespera för fukten (och total correct, men det antar jag är för aktivt). Sen har jag också PTR:s oilless oil hemma. Borde/kan jag kombinera trivitan med någon av dem?

  • annica skriver:

   Hej åsa, Du kan med fördel applicera ett fuktserum över Tri vita C30 men innan creme. Oilless oil vore toppen! Exuviance serum går också att kombinera men då till kvällen och glöm inte att alltid avsluta med SPF dagtid.
   Kram Annica

   • åsa skriver:

    Sent svar här från mig men chansar:
    Jättebra info, men två följdfrågor:
    1) hur kommer det sig att jag ska välja oilless oil till dagen om jag vill kombinera och ev exuviance-serum till kvällen?
    2) är det vespera jag bör välja från exuviance eller kan jag använda även total correct över? vesperan ger väl mer fukt iofs?
    Spf alltid 🙂 Tack!!

    • annica skriver:

     Hej Åsa, Tanken var att du skulle använda Exuviance serum till kvällen om du använder Tri vita till dagen 🙂 Oilless oil adderar du efter behov efter både Exuviance serum och Oilless oil. Vesperan är en bra grund och ett serum jag rekommenderar dig att börja med om serumet är nytt för dig. Du skulle sedan kunna kombinera Total correct tillsammans med Vespera och då kan du använda Vespera till dagen och Total correct till kvällen 🙂
     Kram Annica

     • åsa skriver:

      Aha! Då förstår jag lite bättre 🙂 Exuviance-rutinen är gammal (vespera har jag väl använt i hundra år ungefär…flera i alla fall, älskar den) , men Tri Vita är nytt!
      Oilless oil ovanpå Tri Vita på dagen vid behov och sen Exuviance-serum på kvällen, alltså.

      Tack snälla – jag kan kolla med kundtjänst om det dyker upp fler frågor, så slipper jag uppta halva det här kommentarsfältet 🙂

     • annica skriver:

      🙂 🙂 Kram Annica

 11. Maria skriver:

  Hej!
  Vilken härlig blandning av det bästa. Jag har bara RN fråga om din nattrutin med Medik8 och Verso till ögonen. Jag har alltid trott att man inte ska lägga olika retinoloroduktet på varandra. Hur ska man tänka där? Just ögonen är mitt stora problemområde och vill gärna ha det bästa av allt.
  Kram Maria

  • annica skriver:

   Hej Maria, Du ska nog kanske inte börja med denna DUO, men för den som är lite tåligare och vill testa.. WOW! 🙂 🙂 men har du inte någon av dessa idag rekommenderar jag dig att alltid att börja med en av dessa. Kram Annica

 12. Lena skriver:

  Hej Annica,
  En annan fråga, jag köpte Elemis papaya peel. Efter att jag lagt på den masken och efter några minuter började jag nysa och ögonen rann.. antar att jag reagerar på något.
  Den luktar fantastiskt!!
  Kan du rekommendera mig någon annan?
  Använder dermalogicas produkter men gillar inte gentle cream exfoliant och carcoal. Tycker dom luktar illa och gillar inte hur dom känns på huden. Dock gillar jag resultatet av dom 🙂

  • annica skriver:

   Hej Lena, Föredrar du en enzympeeling från Dermalogica tycker jag verkligen du ska börja med Daily microfoliant 🙂 Ett pulver som du enkelt aktiverar med lite vatten och låter verka på huden eller häller en liten mängd i din rengöring! Även anpassad för den riktigt reaktiva huden.
   Kram Annica

   • Lena skriver:

    Just det. Kanske inte behöver mask om jag använder den kan jag använda Superfoliant också?

    • annica skriver:

     Hej Lena, Du behöver inte någon mer exfolierande mask över, men annars ett perfekt tillfälle att applicera en fuktmask 🙂 Superfoliant är något mer aktiv då den innehåller AHA-syra(Daily microfoalint innehåller BHA-syra) och mer anti-age.
     Kram Annica

 13. Anne karlsson skriver:

  Hej Annika,jag såg på din morgonrutin du använder aha treatment.Jag trodde aha var säkrast att ta till kvällsrutinen,har jag missuppfattat de?Jag kör aha kvällen och c-vitamin på dagen.(klairs underbara produkter!)solskydd förstås.vilken syra skulle du rekomendera på ärr,lite uppstående ärr om du förstår vad jag menar.Nu kör jag br 50w som medföljde kalendern.Tack för alla tips,kram❤️

  • annica skriver:

   Hej Anne karlsson, Eftersom jag oftast använder retinol till kvällen blir ofta AHA till dagen istället 🙂 Lotion P50W är jättefin på ärr! Binder fukt, milt exfolierande och fungerar lugnande för din hud. Perfekt för att hjälpa ärren vid läkning. Kram Annica

 14. Mathilde skriver:

  Hej! Jag ser att du använder verso super eye serum, jag använde den i höstas men upplever att den gjorde mig lite “hålig” under ögonen och att mörka ringar blev mer framträdande. Inbillar jag mig eller har du hört om andra som reagerat så på produkten? Nu använder jag enbart fuktgivande ögongel från bioline men har precis upptäckt att jag har 2 “fina linjer” från ögonvrån och längs vattenlinjen, bör jag köra med något mer effektivt? Kan nämna att jag endast är 25.
  Sedan passar jag på att klämma in en sista fråga kommer ni få in Rodial super acids cleanser igen?

  • annica skriver:

   Hej Mathilde, Det kan ibland vara så att när en produkt är så aktiv så tar det lite tid innan huden har vant sig, huden kan bli något torrare om man går på lite hårt till en början. Så viktigt med invänjning och att försöka ge den tid 🙂 Retinol har stärkande effekt på huden. Verso Super eye serum kan gott och väl räcka 2 kvällar i veckan för dig med tanke på din unga ålder.

   Produkten som du söker har dessvärre utgått eller uppdaterats kan man även säga. Det kommer en ersättare nu under våren! Kram Annica

   • Mathilde skriver:

    Tack! Vad synd men då ska jag hålla utkik efter nyheter från Rodial .

    • annica skriver:

     Hej Mathilde, Jag vet.. men tror verkligen att du kommer att gilla nya c-vitamin rengöringen som dom har på gång som är ännu bättre 🙂 Vit C brightening cleanser från Rodial. Så håll utkik efter den! Kram Annica

 15. Sara Björk skriver:

  Är nyfiken på om det finns fördelar med att applicera sin dagliga exfoliering på morgonen istället för i sin kvällsrutin? Vad är fördelen med att använda micellärt vatten efter vattenbaserad tvätt på morgonen? Jag trodde micellärt vatten var en produkt man använde ensam för att undvika kontakt med vatten.

  Tack för att du delar med dig av din härliga rutin! Flera av godbitarna återfinns även i mitt badrumsskåp

  Med vänlig hälsning,
  Sara

  • annica skriver:

   Hej Sara Björk, Beror lite på övriga produkter i din rutin men ska du applicera exfoliering en gång om dagen brukar det oftast bli till kvällen 🙂 Micellärt vatten är precis som du nämner, en produkt som ofta ersätter vatten vid den mycket känsliga och torra huden. Men även ett bra steg att ta till i rutinen för att få till en mild och skonsam dubbelrengöring till morgonen. Kram Annica

 16. Elin skriver:

  Hejsan! Jag har en fråga kring huden på magen..är gravid och undrar om jag behöver smörja in den? Och isåfall med vad? 🙂 tänkte om en mjuk hud inte drabbas av lika mkt bristningar som en torr…eller e jag helt fel ute?

 17. Annika skriver:

  Wow vilket gäng fantastiska produkter och spännande med nyheter på gång När jag ser din rutin blir jag väldigt nyfiken på vad det är som gör att du väljer just den leave on exfolieringen, av alla fantastiska som ni nu har menar jag, vad är det som denna har som gör att du väljer just den?

  • annica skriver:

   Hej Annika, TACK! Bra fråga.. det finns ju allt för mycket bra. En stor anledning är att den fortfarande är återfuktande och samtidigt exfolierande för huden 🙂 Den är verkligen en återkommande favorit hos mig! Plus att konsistensen är fantastisk på huden och går lätt in i huden. Kram Annica

 18. Miss Valonen skriver:

  Oj så många serum och rengöringar … ska läsa lite mer om dom sen. Men just nu behöver jag en ögoncreme. Haft verso men vill prova nån nu vilken är den bästa? Vill ha fukt, mot lite mörkt under m sällan påsar bara ibland. Finnt det någon mot ögonlocken oxå? Tack

 19. Sara skriver:

  Först tänkte jag “åh herregud va mycket produkter ” Sen insåg jag att min kvällsrutin innehåller 10 produkter Har aldrig tänkt på det…..

  Fråga. Kan man använda PC niacinamide booster och sen lägga på PC retinol serum?

  • annica skriver:

   Hej Sara, Ser kanske lite mer ut när man raddar upp det än när man tar en och en i skåpet och ställer tillbaka 🙂 hihi! Det går jättebra att använda Niacinamid booster och retinol. Helt rätt ordning. Niacinamid och sedan retinol! Kram Annica

 20. Anna skriver:

  Hej Annica!

  Kan jag använda Paulas Choice Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA efter Dermalogica Daily microfoliant i min morgonrutin?

  Tack för din fina blogg!

  Mvh Anna

 21. Johanna Bak skriver:

  Hej Annica!
  Jag kör just nu på ansiktstvätt, ansiktsvatten/bha, serum, natt- och dagkräm. Är sugen på att lägga till ett steg i hudvårdsrutinen. Min hud är både fet och torr. Vad borde en lägga till då?

  • annica skriver:

   Hej Johanna Bak, Lite beroende på produkter men jag rekommenderar dig helst att använda ett separat ansiktsvatten och inte din BHA-produkt om det är Paula’s Choice 🙂 Så ett anpassat ansiktsvatten efter hudtyp och sedan en härlig mask. Min rekommendation på mask till dig: Radiance renewal mask arbetar på porer och är i lätt gel-form som samtidigt återfuktar din hud. Perfekt även som sovmask! Kram Annica

 22. Tova skriver:

  Åh vad kul att se! 🙂
  jag hade gärna sett att man skriva en typ sånhär lista på olika hudtyper.
  Typ som jag som har eksem, känner mig väldigt torr, stram, flagnar och super torr där jag har mina eksem och blir röd väldigt lätt o reagera på produkter. Så för mig är det svårt att hitta nya produkter och fått förslag från er men inte många av de förslagen har inte funkat.

  Hade underlättat att få lit tips från dig eller andra som skickar in om deras hudtillstånd och vad de använder och som funkar 🙂

  Lite luddigt hoppas i make sense :p
  KRAM

 23. Elin skriver:

  Vilket bra inlägg!
  Jag har en SKIN BALANCING PORE-REDUCING TONER från paulas choice och vet inte när i min rutin jag ska få in den.

  Efter rengöring och innan exfoliering brukar jag använda en pH sänkande toner från mizon som ligger på pH 5,5.
  Paulas toner ligger på pH 7?
  Kan jag använda den dom ett essence efter exfoliering, eller är detta helt fel?

  Kan man kombinera retinol både med BHA och aha? Och om man använder båda syrorna, vilket är bäst att ha dag vs natt? Eller kan man använda båda efter varandra?

  Tack igen för en bra blogg

  • annica skriver:

   Hej Elin, Lite beroende på rengöring 🙂 men är rengöringen från Paula’s Choice använda du med fördel ditt ansiktsvatten efter denna. Du kan använda retinol, AHA och BHA i din rutin lite beroende på vilka produkter det är. Vanligt att använda BHA till dagen, AHA till kvällen och retinol någon/några kvällar i veckan när du inte använder AHA i din rutin 🙂
   Kram Annica

 24. Stina skriver:

  Hej Annica,

  Spannade att se vad du anvander.

  Kan du forklara skillanden mellan ansiktsvatten och essence water?

  Anvader dagligen rengoring, ansiktsvatten, serum, dag/nattkram, allt fran Exuviance. Forstar att det ar olika fran marken till marken men tanker aven rent gerenerellt vad skillnaden ar.

  Tack!

 25. Eva-Maria skriver:

  Hej Annica och tack för dina inlägg och allt det du bjuder på! Så intressant att ta del av. Jag är en mogen kvinna på 55 år som älskar hudvård sedan min ungdom och tycker att jag har en bra hy trots ihärdigt solande under 70-, 80- och 90-talen. ( Man visste inte bättre). Jag använder det mesta av Versos produkter och har Transdermas serum. Just nu är det A-vitamin på kvällen och O-serum på morgonen varvar med Versos olja. Jag varvar på morgonen/kvällen mellan Versos krämer och någon från Dermaceutic (t.ex. Regen Ceutic). Min fråga till dig är om dessa produkter är tillräckliga för mig? Jag vill ha enkla men effektiva produkter och satsa på bibehållandet av kollagen. Som peeling har jag just nu BR:s P50V. Tidigare har jag använt peelingar från Akademikliniken och Exuviance (ett favoritmärke sedan länge men vilar just nu från det ett tag). Ska jag använda annan sorts peeling? Har försökt göra ert hudtest men passar inte riktigt in. Tycker att jag har en tålig hud men blir lätt bränd, varit lite fräknig sen barndomen och har fått ta bort flera födelsemärken. Ibland får jag utslag och då vilar jag från de aktiva produkterna. Använder några av BR:s masker och älskar dem. Tacksam för dina kommentarer på mina rader. Som sagt jag vill ha några få effektiva produkter och ser dem tillsammans med mat, hälsa och sömn som stommen till en huds välmående. Kan tycka lite synd om alla unga kvinnor som börjar köra hårt med huden i unga år. Med vänlig hälsning Eva-Maria

  • annica skriver:

   Hej Eva-Maria, Tycker att du har en rutin och för att kunna bevara dina resultat är det viktigt med ett högt och bra solskydd. Tycker absolut att du ska titta på Dermaceutic Sun ceutic SPF50 🙂 Peeling är en bra grund men har du Verso Foaming cleanser har du en bra enzympeeling som ger dig daglig exfoliering. Tycker även att du kan spana in Derma lift från Dermceutic som är ett fantastiskt serum för att arbeta på spänst, även kanon kring ögon som ögonserum!
   Kram Annica

   • Eva-Maria skriver:

    Hej och tack för svar!
    Jag har Dermaceutics Sun Ceutic samt även K Ceutic. Tack för tipset angående Derma Lift, den ska jag kolla in.
    Om jag använder Versos rengöring så behöver jag inte använda någon annan peeling typ BR:s P50V?
    Hälsningar Eva-Maria

    • annica skriver:

     Hej Eva-Maria, Jag tycker inte att du behöver exfoliera huden mer med tanke på att du har många aktiva ingredienser i din rutin 🙂 Så börja med bara den!
     Kram Annica

     • Eva-Maria skriver:

      Tack för svar! Nu fortsätter jag med min rutin och framöver blir jag nog sugen på att testa mer av BR samt se om Skinceuticals kan ha något för en mogen hud. Även Mesoestetic verkar bra … synd bara att ni inte har det märket. Hälsningar Eva-Maria

     • annica skriver:

      🙂 Kram Annica

 26. Ida skriver:

  Hej fina Annica 🙂

  Jag är sugen på att lägga till en olja i min rutin, men vet inte hur och vilken 🙂

  Hemma har jag klairs c-vitamin serum och klaris fuktserum som jag kör på morgon, och ptr retinol och vespera serum som jag kör på kvällen. Nu är jag ju sugen på att lägga till en olja, vilken skulle du rekommendera och borde jag ta bort någon av de serum jag har nu då? Har varit sugen på den från bp som du använder, oilles oil från pt, den från paulas choice, eller någon av de från elemis. Har typ blandad- torr hud som blir väldigt torr eftersom jag simmar 9 gånger i veckan, extra mycket nu på vintern.. Har problem med lite finnar på kinderna också, men vad jag har förstått av hudterapeut är det pga kloret eftersom jag simmar och för att jag är torr.

  Hade varit så tacksam för svar 🙂
  Du är grym!
  Ida

  • annica skriver:

   Hej Ida, Tycker verkligen att du ska testa på en av mina favoriter, LJH Vita propolis ampoule 🙂 🙂 Lyster, fukt, näring, stärker upp, skyddar! Massa gott och nyttigt för fin hud och passar väl in med dina övriga steg i din hud. Kram Annica

   • Ida skriver:

    Tusen tack för svar 🙂 Tror du att beaute pacifique oljeserum blir för mycket då? kanske kan jag varva med den ena på morgonen och den andra på kvällen? 🙂 Har läst mycket gott om den så är ganska sugen på den.

 27. Lena lindfors skriver:

  Hej
  Jag undrar hur mycket tar du av alla produkterna
  Och hur länge väntar du mellan varje produkt
  Mvh Lena

  • annica skriver:

   Hej Lena Lindfors, Det kan ibland handla om dagsform och vad jag känner att huden behöver 🙂 Så svårt att säga utan hudvården blir så beroende på hudens dagsform och behov. Kram Annica

 28. Sassa skriver:

  Hej Annica!

  Vill börja med att tacka för din fina blogg och skincity, är en stammis sedan länge och kommer alltid vara det!

  Vad är ditt bästa tips mot mörka ringar och rynkor/linjer som börjat synas väldigt tydligt? Är 29 år gammal och ser dessa fina linjer… ser att du använder både retinol och versos ögonkräm, är de den bästa kombon?

  Idag använder jag följande:

  Dagtid: eye cream more från Maria åkerberg.

  Nattetid: super eye serum från verso och Maria Åkersbergs eye cream more ovanpå.

  Hade blivit så himla glad om du kunde tipsa med produkter, vill gärna förebygga och minimera så mycket man bara kan! Ser så tråkig ut tycker jag!

  Kramar

 29. Hanna skriver:

  hej om man vill testa versos super eye serum behöver man då någon annan kräm för ögonen över?
  mvh Hanna

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Verkligen en riktig superprodukt! 🙂 Produkten kan användas ensamt kring ögonområdet men viktigt att tänka på invänjning första tiden, då kan en kompletterande ögoncreme som ger mer fukt passa bra. Serumet är kraftfullt så komplettera gärna med ett solskydd för ögonen dagtid, Dermalogicas Total eye care ger solskydd och återfuktning till huden kring ögonen. Kram Annica

 30. Charlotte skriver:

  Har du ingen retinol produkt?
  Kan man ha retinol ihop med niaccinamide?

  • annica skriver:

   hej Charlotte, Jo det har jag men den var en liten doldis när jag skrev detta inlägg men retinolprodukten i min rutin är: “5. SERUM: Hemlig produkt som också snart lanseras på SC.” Det är Skinceuticlas retinol, som dessvärre restar men som förhoppningsvis är tillbaka efter sommaren. Så håll utkik! Retinol och niacinamid är en fin kombination men är de höga koncentrationer kan det vara en fördel att dela upp användningen så att det inte blir för mycket aktivt på en gång.. iallafall om produkterna är nya för dig. men annars super! Kram Annica

Så förebygger du acneärr

Acne är inte kul men tyvärr en vanlig hudåkomma som drabbar alla åldrar. Acnen kan även göra sig påmind långt efter den försvunnit i form av ärr. Idag ska vi kika närmare på vilka produkter som tar upp fighten med acnen och reducerar risken för ärr. Magiska plåster! Har någon prövat nya Clear Skin Shield Patch från By […]

Se hela inlägget »

Sommarens bästa solskydd

Nyp mig i armen, Jag har kommit till solskyddshimlen! Heliocare som nu finns på Skincity tänker på hudens skydd i helt nya vinklar, från insida till utsida & vice versa, 360 grader, all year round. Gillar skarpt deras tänk! Celebrate life! Filosofin bakom Heliocare är “Celebrate life”! Med det menar de att man ska kunna […]

Se hela inlägget »

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »