Scrolla för att läsa mer

Triple Cleanse – Så gör du!

Just precis när vi lärt oss vad double cleanse egentligen går ut på så kommer hon dragandes med Triple Cleanse kanske ni tänker..:)

Haha.. visst e det så..precis som att produktutvecklingen gå framåt så gör också produktanvändningen det.

Å ena sidan älskar man ju multitaskers – universal produkter som är typ 10 i 1 produkter och kan användas till allt från intimvård till rengöring, creme och serum. Å andra sidan älskar man ju de specifika prickskyttarna som har sin mycket unika positionering med användningsområden som är exakt preciserade användningsområden och ska användas tillsammans med en drös andra produkter i ett layering system för att komma till sin fulla rätt och verka i synergi.

Jag gillar båda världarna lika mycket vid olika tillfällen. Hemma är det en sak, i gymväskan en annan, på båten en tredje och när man flyger i väg på semestrar kanske en fjärde. Det kanske ligger i min natur, jag gillar valfriheten och jag gillar inte att vara begränsad.

Så som hudvården ser ut i dag ger det oändliga möjligheter att avancera sina rutiner för den som vill och när man vill. Det finns lika många möjligheter att snäva in och effektivisera till få steg också, om man vill, när man vill.

Sen måste jag ju säga att allt i ett produkter aldrig ger samma upplevelse som när man kör med prickskyttarna i lager på lager 😉

Men grejen är inga hinder, bara möjligheter åt det ena eller andra hållet. Det gillar jag, både med hudvården och övrigt i livet. Det får mig att blomstra, jag tror det får alla människor att blomstra.. Oj, jag skulle ju prata om Triple Cleanse.. spårade ut lite, men ändå lite viktigt tycker jag. Jag vill också alltid att hudvården ska vara lustfylld, för mig och för er. Ta till er det ni vill, när ni vill, om ni vill.

Åter till rubriken, jag har iaf snöat in lite på rengöringsritualen. Det har väl med nytt år att göra tror jag…Nytt år nya rutiner tänker jag och grunden i hudvården är ju som bekant rengöringen.

Triple cleansern tar vilken double cleanse rutin som helst till en ny nivå. Det känns så härligt, så nytt, så rent och så 2018.

För er som redan har en 2 stegsrengöring med Precleanse och Rengöring är detta lätt som en plätt, ni bara läger till steg 3 + Sponge å så är ni hemma med en hud som känns ultraren & mjuk. (Viktigt! Inte ultra ren i form av så ren så det stramar i hela huden, det är inte det jag pratar om här :).

Tänkte ge er min Triple Cleanse rutin så får ni kolla in den och samtidigt smaka på hela fenomenet. ENJOY!

 1. PRE-CLEANSE

Precleanse hänger ihop med begreppet dubbelrengöring. d.v.s. man rengör huden i två steg. Steg 1 tar bort makeup, smuts och fett från hudytan och steg 2 gör rent huden på djupet. Om ni vill läsa mer om vad en pre-cleanser är så kan ni göra det i mitt gamla blogginlägg här!

Jag använder Filorgas Precleanse som är en mycket lätt olja som just tar bort makeup och fett från huden ( även vattenfast makeup). Basen är på kokosolja som rengör huden effektivt. Den här oljan är transformativ, dvs den blir till en mjölk när den kommer i kontakt med ljummet vatten. (Lägg ordet Transformative Textures på minnet det är en av 2018 års stora trender). Kokosoljan som blir till mjölk på huden gör att huden känns väldigt återfuktad efter användning. Doftar milt och fräscht av viol och kamomill. utan att kännas fet.

Använd alltid Pre-cleanse på torr hud massera upp och tvätta av. Precleanse använder jag bara på kvällen.

 1. RENGÖRING

En rengöring ska rengöra huden när den är fri från makeup och fetter, yttre smuts. Dvs rengöra huden.

Jag gillar och det har länge varit en favorit som kommit å gott hos mig Jan Marinis Bioglycolic Facial Cleanser. Detta är en gel/creme nästan som en lotion som rengör riktigt effektivt men är samtidigt relativt mild så den funkar på alla hudtyper (utom allra känsligaste). Den innehåller glykolsyra som ger en daglig microexfoliering och förbättrar hudstrukturen. Är berikad med sorbitol, som ger en mjuk och återfuktad känsla efter, som jag verkligen uppskattar. Rengöringen har ett pH på 3.25 och 12% Glykolsyra.

Massera in en liten mängd på torr hud och låt verka (om du vill) ca 1 minut. Det ger dig en daglig microexfoliering. Addera ljummet vatten och massera upp. Avlägsna den med en Face Sponge. Använd inte denna som ögonmakeup-remover.

 1. SOAP STEP

Okej, e ni beredda för det nya härliga sista steget som ger ordet ”clean” ett nytt ansikte. En rengöringstvål. Ja, ni hörde rätt..tvål.. trodde aldrig jag skulle använda det igen.. men jodå,..saker förändras. Jag älskar Klairs Rich Moist Facial Soap som är en ansiktstvål med kalaminpulver, en naturlig antiseptisk lera, som lugnar och rengör en känslig hud. Denna supermysiga tvål innehåller också arganolja, jojobaolja, mandelolja och Yermar som innehåller över fem gånger mer polyfenol än tea tree, (WOPS!). Den återfuktar effektivt och berikar huden med antioxidanter. Den är så supernice och som ni förstår av innehållet ingen uttorkande tvål, utan mega mumsigt rengörande och närande.. jag sa att känslan efter skulle bli ultramjuk.. eller hur? 😉

Massera in på fuktigt ansikte och tvätta av.

Ackompanjerat till alla dessa tre steg använder jag The Face Sponge som hjälper mig att tvätta av varje steg.

Denna tvättduk är inte som vilken trasa som helst. Den ger huden en mild micropeelande effekt samtidigt som du tvättar av och det gör faktiskt extremt stor skillnad på känslan på huden. Den där Cleana känslan, ultramjuka släta. Denna bidrar. Gjord av ett bakterieavvisande material som torkar snabbt, vilket gör den till ett hygieniskt alternativ.

Fukta spongen väl i ljummet vatten och tvätta av din rengöringsprodukt lätt och enkelt. Upprepa vid behov. Skölj av spongen väl med vatten och lite mild tvål eller rengöring och låt lufttorka. Tvätta i maskin på 30 grader ca 1 gång/vecka vid daglig användning. Torktumla ej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

56 svar till “Triple Cleanse – Så gör du!”

 • (56) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Em skriver:

  Livsfarligt att läsa din blogg, man tror man behöver allt haha. Jag sminkar mig 2-3 gånger om året, så tror jag har en bra rutin gällande rengöring nu som det är. Ändå intressant att läsa dina inlägg 🙂

  • annica skriver:

   Hej Em, Då har du hittat något som passar din hud bra, det är det viktigaste 🙂 Kram Annica

   • Em skriver:

    En fråga dock, insåg av min egen kommentar att jag ju faktiskt använder smink ibland även om det är sällan… Kommer min vanliga rengöring fungera? Exuviance purifying cleansing gel. Kör jag två gånger då eller vad blir bäst? Eller finns det något jag borde ha hemma till de tillfällena

    • annica skriver:

     Hej Em, Den fungerar även vid make-up 🙂 Det som då kan vara en fördel är att använda samma rengöring två gånger, dubbelrengöring. Kram Annica

 2. Malin Lage skriver:

  Alltid lika intressant att läsa dina inlägg . Jag använder mig av Klairs oljerengöring och peeling och undrar vilka fler produkter du rekommenderar (av Klairs) för att få till en fin trestegsrengöring?

 3. Jessica skriver:

  Hej Annica! Tack för en supertrevlig blogg och all inspo ni ger både här och på eran hemsida! Älskar er chat, tjejerna är otroligt duktiga och trevliga 🙂

  Jag skulle gärna vilja komplettera min rutin med en produkt som mattar ner min feta t-zon. Det får gärna vara ett serum men även kanske en ansiktscreme, men om det är en creme undrar jag om den går att använda på bara just t-zonen och behålla den från excuviance över hela ansiktet efteråt? Kika gärna på min rutin och se om du kan tipsa om någon bra produkt!

  Kram Jessica

  Rutin dag:
  1. RENGÖRING excuviance
  2. ANSIKTSVATTEN Toner excuviance
  3. ESSENCE Sensai lotion 1 light
  4. ESENCE Clarins Super restorative treatment
  5. (BOOSTER https://skincity.se/sv/resist-10-niacinamide-booster )
  6. SERUM Tri vita c30
  7. SERUM Medik8 blemish aox
  8. DAGCREME Excuviance
  9. ÖGONSERUM Elisabeth Arden PRO
  10. ÖGONCREME Medik8

  Rutin kväll:
  1. PRECLEANSE Dermalogica
  2. RENGÖRING excuviance
  3. ANSIKTSVATTEN Toner excuviance
  4. ESSENCE Sensai
  5. BOOSTER Tripple Excuviance
  6. SERUM RETINOL Excuviance (några kvällar i veckan)
  7. SERUM BI-PHASE Clarins
  8. SERUM Medik8 (ej samma kväll som retinol)
  9. NATTCREME Excuviance
  10. ÖGONSERUM Elisabeth Arden PRO
  11. ÖGONCREME Clinique

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Tack för sina otroligt fina ord 🙂 Du har en otroligt fin rutin och gillar verkligen ditt upplägg. Pore clarifying charcoal gel mask är verkligen en mask att addera för att milt göra huden mer matt och absorbera överflödigt talg. Serum och cremer tycker jag att du tänker helt rätt med 🙂
   Kram Annica

 4. Victoria skriver:

  Hej Annica!

  Jag använder PC Resist Pore Refining Treatment 2% BHA på morgonen, och PC Skin Perfecting AHA 8% GEL på kvällen, som en del av min hudvårdsrutin. Om jag skulle vilja använda rengöring med syra i, ska jag då plocka bort ovanstående produkter från min rutin?

  Sedan undrar jag vilken av Jan Marinis rengöringsprodukter du skulle rekommendera om man vill jobba på en slätare hudstruktur och förminskade porer? Går rengöringarna från JM att kombinera med produkter från andra märken?

  Mvh/Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Du ska försöka att undvika att blanda syror mellan märken och eftersom Paula’s Choice rengöringar inte innehåller syror tror jag att vi istället ska hitta något annat som passar bra in i din rutin 🙂 Nyheten RESIST Advanced smoothing treatment 10% AHA är verkligen en produkt som arbetar på det du önskar. Struktur, hudton, stabilisera, lugna, porer, tilltäpptheter, jaa.. you name it!
   Kram Annica

   • Victoria skriver:

    Tack för tipset! Var, och hur ofta i hudvårdsrutinen ska jag använda den tycker du? Ska jag hoppa över Skin Perfecting 8% AHA GEL, de kvällar jag i så fall ska använda RESIST Daily Treatment 10% AHA?

    • annica skriver:

     Hej Victoria, Du börjar med att byta ut din Skin perfecting 8% AHA GEL 2 kvällar i veckan till denna 🙂 Tror verkligen att du kommer märka stor skillnad med denna fantastiska produkt!
     Kram Annica

 5. Alexandra skriver:

  Hej Annika!

  Jag är en trogen skincity kund, men jag skulle behöva lite råd och hjälp av dig. Jag har fått hjälp flera gånger av skincity tjejerna. Men jag har fått olika svar flera gånger. Och det är inte så konstigt efter som det är ju en hel djungel allt med krämer att göra, det finns ju så mkt att välja mellan!
  Men det jag önskar är att ett svar av dig, där du säger dessa produkter tror jag kommer passa dig perfekt!

  Min hudvård rutiner ser ut så här.
  Morgon: Pc daily pore refining trestment, PC resist super antioxidant serum och resist skin restoring moisturizer.

  Kväll
  Rengöring- Pc ögonkräm, BP super3 Booster. Och ca 3 gånger i veckan kör jag BPs fuktmask istället för Boostern.

  Men jag tycker inte att min hud är så bra som den kan vara. Det kan iofs gå upp ner.
  Men ett problem som jag har haft länge är dessa jäkla pormaskar, speciellt på näsan- dem vill aldrig bort även fast jag kör mitt nyas köp som är Pc pore refining. (Jag har haft den länge än 3 mån) upplever att den inte hjälper nått.
  Jag har även fått massa små pluppar, typ hudfärgade på kinder och panna.
  Jag har ingen lust att byta ut alla mina produkter. Men gärna om du kan tipsa nån produkt som kan ersätta pore refiningen som är ännu ner effektiv. Och kanske någon peeling, och eller någon mer produkt som du tycker jag ska ha.
  Kan tillägga att jag ganska lätt får små finnar, speciellt i pannan och vid näsan. Jag har nästan alltid nån/några.

  Älskar för övrigt serumet och boostern!

  Jag är snart 28 år. Har en ganska känslig hy, bland hy. Fet i T-zonen men ganska torr i övrigt.

  Jag älskade lyster och glow, och känslan när jag har smörj in massor med serumet. Haha

  Jag skulle vara sååå tacksam om du kunde hjälpa mig att hitta några produkter som kan hjälpa min hy att må bra och få känna mig fräsch o fin. Vill verkligen få bort pormaskarna, och små finnarna! Jag är reda att fajtas, bara jag får rätt verktyg.
  Och nått som håller fina linjer borta skulle ju inte heller skada

  Med vänlig hälsning
  Alexandra Palm

  • annica skriver:

   Hej Alexandra, Det finns otroligt bra alternativ och roligt att man har flera vägar att gå 🙂 Du skulle kunna välja att addera Clinical Super 3 booster för att arbeta ännu mer effektivt på tilltäpptheter då byter du ut denna mot den vanliga Super 3 booster någon kväll i veckan till en början. Denna boostar även effekten av övriga steg i din rutin. Den är även otroligt fin på linjer och ojämn hudton, struktur. Tänk bara på att inte addera någon exfolierande produkt innan. Du kan även addera RESIST Ultra-light super antioxidant concentrate serum som innehåller hyaluronsyra som hjälper huden att binda fukten i huden och som arbetar mer fördelaktigt för en hud som kan få tilltäpptheter.

   Kram Annica

 6. Malin skriver:

  Hej Annica!
  Kan man lägga till Klairs pore gentle black sugar charcoal soap som sista steg istället för rich moist? 🙂

 7. Mona skriver:

  Skrattar högt för mig själv och konstaterar att jag aldrig kommer att bli färdig i normal tid med min hudvårdsrutin Måste bygga ut badrummet
  Gott Nytt År
  Kramar från Mona

  • annica skriver:

   Hej Mona, Håller helt med dig 🙂 Det går liksom inte att ha för mycket alternativ att välja på. vilka hudvårdsnördar vi är du och jag. Gott nytt år! Kram Annica

 8. Laura skriver:

  Hej Annica och tack för superbra blogg!! Var så länge sedan man fick se din rutin i helhet. Kan du inte göra ett inlägg Om det igen….var ju sommar och varmt sist vi fick hänga med in i ditt badrumsskåp

  Sen så undrar jag hur Du ser på detta med serum. Jag har haft en rutin med ganska många steg där serum varit den största delen men när jag chattade med er inför min sista beställning fick jag veta att C-vitamin serum och retinolserum jobbar bäst ensamt. Först trodde jag att ni menade att man inte skulle blanda dem men förstod sen att man helst inte skulle ha andra serum alls samtidigt då de tar bort effekten av C-vitaminet eller ratinolet. Man vill ju inte köpa dyra produkter och sedan göra dem ineffektiva genom att lägga annat på…samtidigt så har jag läst att du använder dem med ganska mycket annat…hur ska man tänka

  • annica skriver:

   Hej Laura, Många dagliga favoriter flödar på mitt instagramkonto men ska inom kort dela med mig av mitt badrumsskåp. Så mycket spännande inlägg på gång nu framöver! Lite beroende på vilka produkter du använder men oftast använder du c-vitamin dagtid och retinol till kvällen. Återkom gärna med vilka produkter det gäller så hjälper jag dig att få ut maximalt av din rutin.
   Kram Annica

   • Laura skriver:

    Tack för ditt svar!

    Har kört en rutin med mycket Beauté Pacificue och transderma och har tokgiölat det men mycket har hänt sedan jag började med dem så nu har jag beställt nytt som jag väntar spänt på 🙂

    Tanken är att det ska se ut såhär..

    1. Rengöring Elemis nourishing omega rich cleansing oil
    2. Rengöring dermaceutic foamer 15
    3. Ansiktsvatten supple preparation toner
    4. Serum Dermaceutic tri vita morgon/ dermaceutic active retinol 1.0 kväll
    5. Verso super eye serum

    Två dagar i veckan: BP super 3 exfoliating & BP fuktmask (inget serum dessa kvällar). Bör jag köra leave in Exfoliering istället?

    Jag är helt klart en torris och älskar känslan av babylen återfuktad hy, särskilt på kväll men vet inte alls vad jag ska välja för kräm och dessutom känner jag att jag nog kanske kommer sakna ett återfuktande serum å vill egentligen ha det också men det kanske är overkill å jag vill ju inte ta bort effekten av mina nya serum.

    Har funderat på babor vita balanse men finns två för torr hy och tycker de är rätt snarlika i beskrivningen. Ett krav förutom intensiv återfuktning är god doft. Gillar de krämer som är parfymerade…fullkomligt älskar BP-DOFTEN. Har du andra förslag på intensivt återfuktande serum/ krämer med godoft som du tror kan passa in ned min nuvarande hudvård så tas det tacksamt emot. Ger dem en stor portion glow så gråter jag heller inte för det 🙂

    En sista fundering också…har kört länge på BP Clinical super 3 booster å varit så nöjd med den. Byter egentligen bara för att andra tydligen ska vara mer effektiva men om huden klarar av det, skulle man då kunna köra med retinolserum och BP Clinical över eller är det ajabaja? 🙂

    Mvh Laura

    • annica skriver:

     Hej Laura, Åh vad roligt att du återkommer med din hudvårdsrutin 🙂 Du har en mycket fin rutin som jag verkligen tycker om! Du använder dina serum helt rätt och tycker att du använder dessa på ett bra sätt för att de ska ge optimalt resultat. Leave-on behöver du inte eftersom märket inte riktigt bygger på samma sätt och eftersom du har Foamer 15 har du en bra daglig exfoliering till din hud.

     Tycker verkligen att du ska testa på Beauté pacifique Metamorphique vitamin a anti-wrinkle creme 🙂

     Du ska försöka att vara lite försiktig med Clinical super 3 booster eftersom det är en produkt med riktig power och eftersom du har så många andra bra steg i din rutin. Så lite ajabaja är det..

     Kram Annica

 9. Emma skriver:

  Hej Annica!
  Jag är en tjej på 22 år och har mörka cirklar runt ögonen. Vilken produkt rekommenderar du? Har tidigare läst på din blogg att du rekommenderade PTR Power K eye rescue? Men den verka ha utgått..

  Mvh, Emma

  • Maja skriver:

   Jag är lika gammal som dig och hade samma problem… Ingen ögonkräm i världen hjälpte förutom Beaute pacifique A-vitamin ögoncreme! Såg skillnad efter 2 månader. Puts väck. Tips!

  • annica skriver:

   Hej Emma, Jättebra att börja med en ögoncreme som innehåller bra med fukt som ett bra första steg. En hud som har bra med fukt brukar inte upplevas lite lätt genomskinlig som gör att blodkärl lättare synd igenom och göra huden blå. Min rekommendation på ögoncreme, RESIST Anti-aging eye gel 🙂 PTR Power K eye rescue har dessvärre utgått från sortimentet och finns inte längre att beställa.
   Kram Annica

 10. Lena skriver:

  Hej Annica,
  Behöver hjälp m något dagtid. Kör dermalogica och har skin renewal på natten. På dagen har jag inte hittat rätt.. provat replenish oil och firming booster och ultracalming serum. Men behöver ngt som håller undan plitor men gör mig lystrig och slät 🙂
  Måste inte vara dermalogica

  • annica skriver:

   Hej Lena, Hjälper dig hitta något som passar dig, bra att du har Skin renewal till kroppen. Multivitamin power serum tror jag verkligen skulle bli din nya favorit från Dermalogica till dagen 🙂 Kram Annica

   • Lena skriver:

    Tack är dock lite rädd att den är för aktiv. Skulle Verso hydrating eller super facial serum kunna fungera? Eller krockar det med skin renewal?

    • annica skriver:

     Hej Lena, Verso Hydration serum är ett annat jättebra alternativ 🙂 Fungerar bra med övriga produkter i din rutin. Kram Annica

 11. Caroline skriver:

  Hej Annica!
  Jag gick loss på lite produkter i er adventskalender och nu är jag lite osäker hur jag kan använda dem på bästa sätt.

  Jag använder decleor cleansing milk morgon och kväll och till natten använder jag decleor neroli night balm. Köpte bl.a dermaceutic tri vita c30 och activ retinol 0.5, bp serum paradoxe face och moisturizing face cream och fuktmasken, pc rehydrating moisture mask… kan jag använda tri vita samtidigt som activ retinol? Paradoxe serumet uppå något av dem? Ska jag lägga till något annat eller byta ut något? Har funderat på någon ny rengöring också.
  Tack och kram!!

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Vad roligt att du passande på vid decembers fantastiska erbjudanden 🙂 Du använder med fördel Tri vita C30 till dagen och Active retinol 0,5 till kvällen(kanske inte heller varje kväll utan tänk på att endast börja ett fåtal gånger i veckan). Paradoxe använder du över både Tri vita och Active retinol för en riktigt bra effekt till huden. Känner du att det blir mycket kan du istället använda den de kvällar du inte använder retinol. Advanced clenaser är en toppen kvällsrengöring, särskilt för dig som kanske vill få rent allt i ett enda svep!
   Kram Annica

 12. Josefin skriver:

  Hej Annica. Jag behöver lite råd från dig. Jag har PCs BHA liquid som jag känner lite sisådär för. Ja, visst hjälper den mot mina pormaskar på haka och näsa om jag använder den frekvent men jag gillar inte själva konsistensen. Det känns som att den lämnar en klibbig yta och jag gillar inte att man måste använda en bomullsrondell. (Låter kanske otroligt slö nu men tycker verkligen inte att det är kul att stå med massa grejer utan vill att det ska gå snabbt och smidigt :)) Vet att den finns i både gel och lotionformat, men skulle de vara lika effektiva mot pormaskarna? Eller finns det någon annan smidig BHA produkt? Mina andra produkter är från PC skin balancing serien.
  Tack förresten för tipset mot inåtväxta hårstrån, de har redan blivit så mycket bättre! Och mina ben är sjukt mjuka 🙂

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Du kan använda produkten direkt på huden om du önskar 🙂 Ibland kan det vara lättare att ta på bomull men du kan med fördel hälla ut lite i handen, fånga upp med händerna och sedan applicera i ansiktet. Liquid är den som är som mest aktiv på de envisa pormaskarna som är mer djupgående men önskar du en annan konsistens och har Skin balansing tror jag fortfarande att du kommer att tycka om Skin perfecting 2% BHA GEL. Så glad att du hittat en lösning som passar för dina inåtväxta och tack för att du delar! 🙂 🙂
   Kram Annica

 13. Ulrika skriver:

  Hej Annica!
  Tack för ett intressant inlägg. Nu måste jag ha lite hjälp. Jag kör två stegs rengöring sen i somras men efter att ha läst ditt inlägg måste jag fråga lite. Kör Klairs produkter. Först av allt oljerengöringen (precleanse) den behöver jag bara använda på kvällarna? Jag har kört den både morgon och kväll men det verkar överflödigt om jag läser inlägget rätt. Sen som steg två kör jag tvålen. Men den kör du som steg 3, ska det in ytterligare någon produkt emellan? Köpte gentle black sugar facial polish här i er fenomenala julkalender och den tänkte jag använda någon gång i veckan som steg tre. Räcker det så med tre steg någon gång i veckan eller ska jag in med en till produkt som steg två dagligen? Har bland hy med acne utslag emellanåt och ojämn hudton dvs rosa kinder och så.

  Kram Ulrika .

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Upplever du att huden känns glasig och oljig på morgonen kan du använda preclenase även dagtid, men brukar räcka gott och väl till kvällen. En peeling är ett jättebra steg att addera till din rutin eller Skincity The face sponge 🙂 Tror som mest på att denna duk blir ett bra komplement till dig att börja med. Otroligt men mild men ger din rengöringsrutin pricken över i.
   Kram Annica

 14. Vickan skriver:

  Är d samma duk som kom med Sensai mascaran förra julen? Älskar den,tar bort masker med. Är den peelar de? Jag funderar över foreo, tvättsvampar,borstar mm…Blir d inte överpeeling? Använder daglig syra+ syra mask ca 2g/mån. Tack för en underbart lärande blogg

  • annica skriver:

   Hej Vickan, Ja dessa påminner mycket om varandra 🙂 Det är som att använda en mjuk tvättlapp, skonsammare än foreo, frottéhanddukar men fortfarande den underbart rena och mjuka känslan efter rengöring. Kram Annica

 15. Caroline skriver:

  Hej Annica,
  Alltid lika intressant att läsa dina inlägg. Tänkte höra med dig om den här rengöringsrutinen fungerar lika bra för alla hudtyper? Jag har en yttorr hud som är känslig på det sättet att den lätt blossar upp och blir röd. Kan en tre-stegsrengöring då bli ”för mkt”?

  Tack för all inspiration!

  Caroline

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Så länge du anpassar dina steg efter behov och tillstånd går det bra 🙂 Återkom med dina övriga steg, tillstånd och behov så ser vi till att se vad vi kan göra för en riktigt bra Triple cleanse 🙂 Kram Annica

   • Caroline skriver:

    Toppen, använder idag stegen nedan. Tar gärna mot alla förslag (både när det gäller detta fantastiska med trippelrengöring och annat som kan stärka upp så huden blossar mindre och mindre benägen att få synliga små blodkärl)

    Rengöring: pc calm redness relief normal-torr, ansiktsvatten klairs
    Dag: pc calm redness relief serum, biodroga md color correction
    Natt: pc 2% bha lotion, pm niacinamide booster, babor neurosensetive creme

Så förebygger du acneärr

Acne är inte kul men tyvärr en vanlig hudåkomma som drabbar alla åldrar. Acnen kan även göra sig påmind långt efter den försvunnit i form av ärr. Idag ska vi kika närmare på vilka produkter som tar upp fighten med acnen och reducerar risken för ärr. Magiska plåster! Har någon prövat nya Clear Skin Shield Patch från By […]

Se hela inlägget »

Sommarens bästa solskydd

Nyp mig i armen, Jag har kommit till solskyddshimlen! Heliocare som nu finns på Skincity tänker på hudens skydd i helt nya vinklar, från insida till utsida & vice versa, 360 grader, all year round. Gillar skarpt deras tänk! Celebrate life! Filosofin bakom Heliocare är “Celebrate life”! Med det menar de att man ska kunna […]

Se hela inlägget »

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »