Scrolla för att läsa mer

Hudbarriären Nyheter

dermalogicaKroppen är riktigt smart och hörni, huden är vårt största och faktiskt tyngsta organ. Helt magiskt när jag tänker på så stor del av kroppen som vi berör med våra produkter… Hudbarriären, ja vårt fantastiska skydd som jobbar dygnet runt, ja varje sekund för att ta hand om oss. Och hudhälsa, mina kära läsare, handlar framför allt om en frisk och välmående hudbarriär!!

Många av er har frågat och varit nyfikna på Darmalogicas nyheter. Så jag har tagit hem…testat och utvärderat. Båda nyheterna är riktigt smarta hudbarriär skyddande. Ja som sagt..hudbarriären är NYCKELN till mycket!

Calm Water Gel

Dermalogicas Calm Water Gel är en silkeslen härligt uppfriskande och lätt svalkande fuktcreme. Den är tunn i sin konsistens och smälter in när man applicerar och känns som ett svalkande glas vatten för en törstig och blossande hud! Den jobbar aktivt på att just stärka upp hudbarriären. Jag applicerade den direkt efter jag hade duschat, ni vet när huden kan bli rödflammig… omedelbart lugnar och dämpar cremen rodnaden. Calm Water laddar upp huden med fukt, låser in och stödjer fuktbalansen. Perfekt till fuktfattig, irriterad eller känslig hud. Här hittar vi olika former av hyalinsyra, glycerin och äppleextrakt, en riktigt bra antioxidant. Stamextrakt från fikonkaktus bidrar med att dämpa hudens känslighet.

Barrier Defense Booster

Dermalogicas andra nyhet som jag har testat är Barrier Defense Booster. En riktigt härlig högkoncentrerad olja som förstärker den naturliga hudbarriären och ger massor av fukt. Om ni t ex har en hudvårdsrutin där ni behandlar huden med syror och/eller retinol och upplever att huden kan bli torr, så är denna olja toppen att ha hemma. Defense Booster fyller på med skyddande lipider (fetter) och jag själv applicerade rikligt med oljan över hela ansiktet, hals och dekolletage. En jättebra produkt att köra kanske var tredje kväll men går så klart att ha både morgon och kväll för den som behöver stärka upp hudbarriärren ytterligare.

Barrier Defense Booster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

28 svar till “Hudbarriären Nyheter”

 • (28) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Marina skriver:

  Hej Annica,
  Jag behöver verkligen din hjälp och råd! Tyvärr har mon fråga inget med dagens inlägg att göra. Utan det handlar om mina händer. De håller på att gå sönder! Jag är SÅ torr om händerna och jag smörjer och smörjer och smörjer. Ja, jag tvättar mig förstås en hel del oxå, men nu känns det nästan som om krämer etc har svårt att gå in i huden – jag är FÖR torr. Huden flagar och det gör ont i händerna av torrheten. Sen är det hemskt att ta någon i hand så att andra känner mina hårda, torra händer.. så himla jobbigt! Jag gör vad som helst, snnälla snälla kom med alla tips du kan!! Please?!

  • Em skriver:

   Ska kika på era tips :D, Ett budget tips från en annan torris – lägg händerna i varmvatten en liten stund, peela sen försiktigt på torraste ställena med en kornpeeling och skölj av. Smörj sen in händerna med lite olja, jag kör argan eller olivolja och när det gått in helt avsluta med att smörja med Ccs vårdande handkräm. Fortsätt med handkrämen några ggr varje dag, speciellt innan natten 🙂 Och handskar… Glöm inte ha handskar på er ute

  • annica skriver:

   Hej Marina, Förstår verkligen din frustation och detta kalla väder kan inte göra det lättare. Kan verkligen tipsa om Beauté pacifique X-tra dry skin fix som verkligen varit fantastisk hos många med liknande problem. Kan appliceras tillsammans med en plasthandkse/påse och varma vantar för en mer djupgående behandling. För mer hand-inspiration och vård: https://www.youtube.com/watch?v=67ypxx7tM1k&t=81s
   Kram Annica

   • Marina skriver:

    Tack snälla snälla för svar!!! Jag ska prova ALLT ni föreslår! Beställde faktiskt både en hndkräm från Jurlique och Medik8 igår. Plus vantarna ni har. Men ska absolut testa BP:s kräm också. Håller tummarna för att det snart ger med sig! Och återigen – jättetack för era svar!!!
    Kram

    • Ani skriver:

     Får du i dig tillräckligt med bra fetter från maten? Jag tar tillskott från q for skin- deras svartvinbärskapslar gör underverk! Har inte torr hud denna vinter, vilket jag alltid har annars….. inte ens torra smalben!

  • Mia skriver:

   Mina torra,känsliga eksemtassar fuktbombar jag med Beaute Pacifique Extreme Dry Skin Fix,och punktmarkerar med Medik8 Ultimate Recovery vid behov. Medik8 tuben är för liten och dyr för att använda till hela händerna flera gr per dag tyvärr,men Extreme Dry Skin fix är också magisk-går lätt in i huden,och är man galet torr måste man smörja flera gr men den hjälper! jag klarar mig inte utan dessa produkter, så även om jag inte är Annica så ville jag lägga mig i lite ändå 😉 hoppas tassarna blir bättre snart,mvh/Mia

  • Pernilla Damsten skriver:

   Här tassar jag och hoppas på ett svar. Har lika bedrövliga händer som du, blöder från knogarna, svider och ser hemskt ut. Inte roligt när man jobbar i vården och spritar händerna hela tiden..

 2. Gabriella skriver:

  Hej Annica, du tipsade mig om Dermalogica
  SOLAR DEFENSE BOOSTER SPF50, 50ML för ett par dagar sedan dock så läste jag lite kring denna produkt och det står att hyn lät kan bli oljig speciellt om man har fet/blandhy vilket jag har samtidigt som jag ändå kan bli lite torr på ytan… står också att denna kan användas som en dagkräm dock så har jag redan en dagkräm som jag använder… undrar om min hy lär bli oljig utav denna produkt? Och ifall det lär lägga sig som en hinna? Vart lite förvirrad samridigt vill jag gärna verkligen veta ifall denna produkt skulle passa mig då man helst inte vill köpa något som man sedan blir väldigt missnöjd med hehe så undrar också om det finns andra spf som är riktgt bra och ger all effekt man behöver när det kommer till spf ☺️ Skulle mer än gärna vilja höra vad du tycker och verkligen kan rek mig då jag verkligen behöver en asap med tanke på att jag nu tyvärr inte har någon…

  Önskar dig en härlig söndag!
  Kram kram
  Gabriella

  • annica skriver:

   Hej Gabriella, Ibland kan torrheten i huden gör att huden lätt blir blank. Huden känner av torrheten och producerar mer talg. Så lite beroende på anledningen till att huden blir blank och vad du har för behov i huden. Men en matterande primer kan annars vara en lösning för dig 🙂 Eftersom du har en anpassad rutin efter din hud!
   Kram Annica

  • Mia skriver:

   Hej Gabriella,jag vet att du bara vill ha svar ifrån Annica men jag vill ändå tipsa om Dermalogica Oil Free Matte spf 30-har haft den i flera år och den är den enda som passar min lite fetare blandhy. På sommaren har jag den plus serum under, när jag är lite torrare på vintern serum,dagcreme och denna ovanpå. Det är den enda creme med solskydd som jag inte blir blank av när det är varmt,provat mängder med andra solskyddscremer med återkommer ständigt till denna. Hoppas du hittar något som passar dig,mvh/Mia

 3. Ranveig skriver:

  Disse to må jeg prøve 🙂 men…synes jeg så noe fra zo skin health i din badromshylla på insta 🙂 er dette merket noe dere tenker å ta inn? Ha en fin søndag! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Ranveig, Tack för önskemål om märke och framtiden får allt visa vad som händer framöver. Ständigt i jakt! 🙂 🙂 Kram Annica

 4. Edit skriver:

  Funkar dessa produkter ihop med Paulas Choice redness relief serien?

 5. Maria skriver:

  Calm water gel – är den som en dag/nattkräm? Eller när ska man ha den i rutinen?

 6. Annelie skriver:

  Hej Annica ! Kan du inte skriva om Clarins nya Primerns SOS? Vilken som passar till vem o så . Finns ju många o välja på nu
  Kram Annelie

  • annica skriver:

   Hej Annelie, Superbra tips 🙂 En liten kort sammanfattning kan jag även skicka här:
   00 Ingen täckning utan passar alla hudtoner och den ger som mest glow av samtliga primers! Fortfarande inte glittrig utan är som när lyster är som bäst.
   01 Har en lite rosa/kall ton och ger en vacker och hälsosam glow!
   02 För huden som lätt blir tilltäppt, reducerar synligheten av plitor. Ger en fin ton!
   03 Reducerar utseendet av pigmenteringar!
   04 Neutraliserar rodnad i huden!
   05 Balanserar gula toner!
   Kram Annica

 7. Nathalie skriver:

  Hej, jag har ett par förpackningar med ampuller från Babor liggande hemma (hydra plus) som jag känner borde göra nytta nu (väntat på tillfälle) och undrar var i rutinen man ska använda dem?
  Min rutin:
  Rengörning: Decleor cleansing milk (den vanligaste, minns ej namn)
  Toner: Exuviance soothing toning lotion
  Exfoliering: PC 2% BHA lotion
  Serum: Exuviance vespera Bionic
  Serum: PC Super antioxidant concentrate serum
  Ögoncreme: Clarins Eye contour gel
  Dagcreme: Exuviance Sheer refining fluid SPF 35
  Nattcreme: PC redness relief normal to dry
  Var tredje natt ungefär sover jag även med PC skin recovery-masken. Och gör lite olika masker några ggr i veckan, främst fukt och exfolierande så här års.

  Jag har även köpt PC resist transforming mutli-correction treatment jag ska börja med, samt en hyalouronsyra-booster (vespera är snart slut). Var ska jag lägga in babors hydra plus ampull? Före eller efter serum?

  Jag har även testat Medik8 hydra8 b5-serumet, men det går verkligen inte på min hud, den bara korvar sig/smular på huden eller vad man ska säga, det känns som att det går in först, men när man sedan tar på huden börjar det smula. Är det vanligt? Vad skär det sig med?

  Kan tillägga att jag har en jobbig hud; torr som lätt blir yttorr hud som är väldigt, väldigt acnebenägen. I synnerhet på hals/käklinjen. Har även förstorade porer och ytliga blodkärl. Har du något på rak arm som bör justeras i min rutin? Huden är ganska okej sommartid, men är katastrofal just nu på alla sätt.

  • annica skriver:

   Hej Nathalie, Att addera ampuller i din rutin kan verkligen förhöja och boosta behandlingen av din rutin!
   Hydra plus applicerar du Efter Exuviance Vespera bionic serum 🙂 När du adderar RESIST Skin transforming och RESIST Hyaluronic acid booster så kan du börja använda en till morgon och en till kvällen. Du applicerar då med fördel RESIST Skin transforming till kvällen. Hydra plus Appliceras efter RESIST Skin transforming men innan RESIST Hyaluronic acid booster.
   Det kan vara bra att huden är något fuktad när du ska addera Hydr8 B5 och sedan vänta några sekunder innan kommande steg.

   Tillsammans med de nya stegen från Paula’s Choice har du verkligen en fin rutin! Men sist kan jag även rekommendera dig ännu mer näring för att stabilisera din hud, RESIST Moisture renewal oil booster är kanon att ta till när du känner att huden behöver det lilla extra.

   Kram Annica

 8. Anna skriver:

  Hej Annica,

  Använder sedan några år Dermalogicas produkter efter tips från er på Skincity, men har efter graviditet problem med att jag får mycket pormaskar som jag har svårt att bli av med. Har du nått bra tips på salong i Stockholm om man vill boka tid för portömning/ansiktsbehandling?

  Mvh/
  Anna

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »