Prime Time

  • | Annica

Använder ni någon primer? Känns det överflödigt och som ett jobbigt extrasteg på morgonen? Själv kan jag inte leva utan min primer..låt mig förklara varför. 🙂 Primern hjälper till att förvandla fram perfektionen i huden. Inte nog med att en primer blir som en utjämnande film i ansiktet, utan en primer har SÅÅ många fördelar. Och precis som med hudvården, här kan vi även skräddarsy. Så välkommen in i primer världen! 🙂

Vad är en primer?

En Primer har en härligt utjämnande effekt och ger en fin och slät hudyta. Man kan säga att en primer jobbar med hudens perfektion. Primern är alltså grunden och förarbetet till den perfekta makeupen. Ni applicerar primern innan er foundation så att ni får en jämnare och bättre hållbarhet av makeupen. Man kan även ha en primer bara som den är, alltså utan make up, om man bara önskar en utjämnande neutral look.

Vad gör en primer?

En primer förvandlar fram en jämn och perfekt bas. Tänk er som ett suddgummi på huden där man får en slät och fin kanvas innan man applicerar sin foundation. Primern hjälper också att fixerar makeupen så den sitter på plats och man får en längre hållbarhet och jämnare täckningen. Inte nog med det, många primers är även vårdande för huden.

Vilken primer ska jag ha?

Det finns ett brett spektrum inom primer världen och här kan ni anpassa efter hudtyp och vad ni önskar korrigera eller förstärka. Har man kanske en normal till torr hy så passar oftast en fuktgivande och även en lystergivande primer. Har man istället en kombinerad till fet hy, så föreslår jag en talgabsorberande eller en primer som minimerar förstorade poere. För en äldre hy kan en utfyllande primer vara ett bra val, för att fylla ut fina linjer och rynkor. En rödblossig och känslig hy kan behöva en primer, som reducerar rodnad och lugnar. Ja ni hör det finns primers för alla!

Här kommer tips på några av mina favoriter!

Dermalogica Hydrablur Primer är min sweet heart och en återkommande favorit. Den ger en utjämnande effekt på huden och trollar bort fina linjer och gör porerna mindre synliga. Hyalyronsyran hjälper att hålla huden återfuktad och den får din makeup att sitta på samma plats, som när du applicerade den på morgonen. Denna primer lämnar din hud med en sidenmatt finish och passar alla hudtyper.

hydrablur

Peter Thomas Roth 24K Gold Prism flög ner som en stjärna från himlen och träffade mitt hjärta vid första applikation. Om man gillar lyster så gör denna magi på huden. Här kan man verkligen fixa fram en lystrig hud på nolltid och var beredd på att få komplimanger. 😉 Går att ha på så många olika sätt, antingen bara som den är eller under din foundation, testa att blanda den med din foundation eller ha den som en highlighter. Och inte att glömma, applicera den även på dekolletaget om ni ska ha något urringat. The sky is the limit!

PTR Prism

Cover FX Mattifying Primer är gelbaserad och ger en omedelbar matt finish. Så här har vi alltså en primer som är perfekt om ni framåt eftermiddagarna känner er blanka i t-zonen. Samtidigt som den minimerar förstorade porer och jobbar milt exfolierande med hjälp av AHA-syra som förebygger orenheter. Den jobbar även vårdande med antioxidanter och reducerar synlig rodnad.

Cover FX Mattifying Primer