Skillnaden mellan Paulas Choices olika exfolieringar – så väljer du rätt!

  • | Annica
Paulas Choice AHA- och BHA-exfolieringar

Härliga leave on-exfolieringar från Paula´s Choice

Vår kära Paula har som bekant många olika typer av leave on-exfolieringar med både BHA- och AHA-syra. Idag tänkte jag reda ut vad som är skillnaden mellan de olika produkterna. Häng med!

BHA-syra

1% BHA

För er som inte har så mycket problem med huden utan bara vill hålla en god balans eller kanske har lite pormaskar och lite finnar då och då. Då är det bra att starta med 1% BHA när ni börjar använda daglig exfoliering. Den passar till alla hudtyper även för känslig hud.

CALM REDNESS RELIEF 1% BHA – Normal till torr hud och är perfekt vid känslig hud, skonsam nog för att använda även vid rosacea. Minimerar porer, fina linjer och dämpar rodnad.

Paulas Choice BHA 1%

1% BHA passar även en känslig hud och rosacea!

2% BHA

För er som upplever mer problem med huden så som acne, vidgade porer. Börja gärna med att vänja in huden försiktigt med 1% BHA vid behandling av rosacea och eksem och se att det fungerar, innan ni använder denna lite mer kraftfulla 2% BHA.

SKIN PERECTING 2% BHA LOTION – Normal till torr hud

SKIN PERFECTING 2% BHA GEL – Blandad till fetare hud

SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID – Vid mycket utbrott

2% BHA LIQUID är storsäljaren, som absorberas snabbast och är därför den kraftfullaste och mest effektiva av alla Paula´s BHA exfolieringar. Trots detta passar den även bra till en känslig hud. I vissa lägen passar denna BHA också till rosacea, men då behöver ni konsultera en hudterapeut innan ni startar behandlingen. Och kraftfullast är inte alltid bäst, så är ni osäkra så rådfråga oss på Skincity.

Paula´s Choice 2% BHA

2% BHA i oika fomer – storsäljare från Paula´s Choice

CLEAR REGULAR STRENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% BHA – Pormaskar, mild till måttlig acne och mycket bra mot rodnad och inflammerad hud. Ligger mellan 2% BHA gel och 2% BHA liquid.

CLEAR EXTRA STRENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% BHA –Igenkloggade porer och envis acne, lugnar rodnad, är antibakteriell och återfuktar.

RESIST DAILY PORE REFINING TREATMENT 2% BHA – Fet och/eller en blandhud, mogen hud med anti-age ingredienser, som t.ex. peptider, än i de andra BHA- exfolierarna. Formulan har lugnande egenskaper och lindrar irriterad hud. Löser upp pormaskar och drar ihop porerna. Det här är samma produkt, som

PC4MEN SOOTHE + SMOOTH 2% BHA-  Fet och/eller blandhud, en mogen eller känslig hud och finnar. Utmärkt att använda efter rakning. Samma innehåll som Resist Daily Treatment 2% BHA

 

Paulas Choice AHA-syra

Paula har ju även exfolieringar med AHA-syra!

AHA-syra

RESIST DAILY SMOOTH TREATMENT 5% AHA – Normal till torr hud . Är milt exfolierande med en blandning av AHA-syra och antioxidanter. Verkar age-smart, reducerar pigmentering, behandlar solskador och återfuktar huden. Hudtonen blir jämnare, huden fastare och mer strålande när kollagen produktionen också stimuleras.

Skin Perfecting 8% AHA gel – Alla hudtyper, men särskilt bra för en tåligare bland till fet hud. Jobbar på linjer och rynkor, pigmenteringar och plockar fram lyster och hjälper till med hudens fuktbalans.

Skin Perfecting 8% AHA lotion –Alla hudtyper, men särskilt bra för en normal till torr hud. Bibehåller fukten jobbar på fina linjer, rynkor, pigmenteringar och ökar cellförnyelsen.

Resist Advanced Smooting Treatment 10% AHA – En superkoncentrerad blandning av 4 olika AHA-syror, plus BHA-syra, som tillsammans ger ett optimalt och snabbt resultat. Denna cocktail behandlar solskador och ålderstecken och ökar lystern. Samtidigt åtgärdas tilltäppta och förstorade porer. Denna treatment är tillräckligt kraftfull och effektiv för att enbart användas 1 g/vecka och så mild att den kan användas varje dag, efter invänjning.

resist-weekly-resurfacing-treatment-with-10-alpha-hydroxy-acid

Resist Advanced Smoothing Treatment 10% AHA med en kombo av AHA- och BHA-syror. Mums!

RESIST WEEKLY RESURFACING TREATMENT WITH 10% AHA – Passar alla hudtyper, förutom den mest känsliga. Den mest kraftfulla av alla AHA exfolieringarna. Denna formula ger huden en föryngringskur, förbättrar hudens struktur och ton samt minskar pigmenteringar. Används 1 gång/vecka men kan ökas upp till 2-3 ggr/vecka efter behov.  Applicera efter rengöring och låt sitta på hela natten eller, vid en känsligare hud, tvätta bort efter 10 min.

Om ni känner er osäkra innan ni påbörjar någon behandling konsultera gärna en av våra hudterapeuter på info@skincity.se, gör vårt Hudtest eller skriv i kommentarsfältet nedan, så ska jag försöka svara. 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

50 svar till “Skillnaden mellan Paulas Choices olika exfolieringar – så väljer du rätt!”

  • (50) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Lena skriver:

    Hej Annica,
    Jag har en liten fundering 🙂 kan man använda exfoliering, C-vitamin och retinol samtidigt i sin hudvårdsrutin? När jag läst på om C-vitamin så står det ofta att man inte ska kombinera det med exfoliering. Är oxå tacksam för produkttips på bra exfoliering, C-vitamin och retinol till en mogen hud 🙂

  2. Liv skriver:

    Hej Annica!

    Jag har använt Dermalogica tidigare men gjorde ett hudtest och fick rådet att testa Paula’s choice. Jag undrar om jag kan blanda de två märkena tillfälligt medan mina Dermalogica-produkter tar slut?

    /Liv

    • annica skriver:

      Hej Liv, Det kan vara bra att använda produkter från olika märken vid en övergång, MEN.. så länge du inte blandar exfolierande syror mellan dessa. Bra att inte byta ut allt på en gång, helt rätt tänkt 🙂
      Kram Annica

  3. Jenny skriver:

    Jag använder Skin Perfecting 2% BHA gel eller liquid på morgonen och Resist Daily smooting treatment AHA 5% på kvällen.

    Innan rengör jag med Calm redness relief cleanser och toner. Efter exfolianten har jag Resist intensive wrinkle retinol serum och avslutar med Resist super light daily wrinkle defense spf30 på dagtid och skin recovery replenishing moisturizer på kvällen. Ibland avslutar jag med Skin balancing super antioxidant concentrate serum.

    Är det ok att använda olika exfolianter? Passar de med de serum som jag använder, och övriga produkter? Något jag borde ta bort eller lägga till?

    Jag har lite finnar, stora porer/pormaskar och solpigmenteringar.

    • annica skriver:

      Hej Jenny, Du har en mycket fin rutin och du har ett otroligt bra upplägg. Skulle rekommendera dig att använda dessa enligt följande, vilket verkar precis vara som du gör:
      Morgon
      Calm redness relief cleanser och toner
      Skin Perfecting 2% BHA gel eller liquid
      Skin balancing super antioxidant concentrate serum
      Resist super light daily wrinkle defense spf30

      Kväll
      Calm redness relief cleanser och toner
      Resist Daily smooting treatment AHA 5%
      Resist intensive wrinkle retinol serum
      Skin recovery replenishing moisturizer

      Kram Annica

      • Jenny skriver:

        Tack, vad bra!

        En fråga till; jag försöker ju hålla ansiktet undan solen pga mina pigmenteringar. Finns det några bra BUS droppar som jag kan ha i Resist super light daily wrinkle defense spf30 – så att ansiktet får samma färg som kroppen i sommar? 🙂

        • annica skriver:

          Hej Jenny, Så bra att du tänker på att skydda ansiktet väl till sommaren 🙂 BUS är ett perfekt tillägg för att du ska få en jämn och fin nyans men fortfarande ta väl hand om din hud. Helst ska du inte blanda ut din dagcreme med SPF med bus då du kanske lätt tar lite mindre av ditt solskydd om du blandar den med en annan produkt. Så applicera gärna BUS-droppar i din nattcreme och vakna upp med en jämn och fin ton! Här är några av mina favoriter, https://hudspecialisten.se/2018/04/forvandla-din-creme-till-brun-utan-sol/

          Kram Annica

  4. Anna skriver:

    Hej! Hur kan jag använda BHA och AHA tillsammans? En på dagen och en på kvällen? Och bör jag utesluta båda under sommarhalvåret i och med att man blir extra solkänslig eller kör jag på som vanligt med spf bara? Tacksam för svar! kram!

    • annica skriver:

      Hej Anna, Viktigt att anpassa användning efter behov men många väljer att använda BHA dagtid och AHA kvällstid 🙂 Tänk på invänjning bara! Så länge du har SPF och tänker på att skydda dig mot UV-strålning kan du använda syror året runt. Att sola intensivt de få veckor solen bränner dig är inte värt det i långa loppet för din hud, då kan vi BUSA oss snygga och vara i skuggan.
      Kram Annica

  5. Caroline skriver:

    Hej Annica,
    Jag tyckte förut att det här med exfoliering var lite knepigt. Har en blandhy som är känslig på det sättet att den lätt blossar upp vid stress (eller varmt/kallt, stark mat etc). Använde pc 2% (testat både liquid och lotion), men fick det inte riktigt att funka. Fick då rådet från proffsen på skincity att istället prova 1% bha från calm redness relief-serien. Var väldigt skeptisk då det kändes lite ”för snällt” med tanke på att jag har en del pormaskar och stora porer, men resultatet har varit helt fantastiskt! Är så tacksam för de goda råden då även om jag inte var övertygad är från början nu är helt förbluffad över det fina resultatet!

    Dock har jag fortfarande problem med att huden blossar upp vid stress (främst dagtid). Har listat min rutin nedan, är det ngt som jag med fördel kunde lägga till eller korrigera för att komma åt det här problemet (typ lugnande serum eller liknande), eller blir det för mkt? Skulle även vilja ha tips på en passande nattcreme.

    Tack för som alltid otroligt inspirerande läsning!

    Produkter jag använder:
    Rengöring morgon och kväll: pc calm redness relief (normal till fet hud), klairs supple preperation toner
    (verkar dock gå utslag av denna).

    Dag: pc c-vitamin booster, dermaceutic k ceutic, biodroga md even and perfect cc-creme anti-redness

    Kväll: pc bha calm redness relief 1%, pc niacinamide booster, medik8 red alert

  6. Caroline skriver:

    Kan du inte skriva lite om andra leave on exfolieringsr i andra märken också?

    • annica skriver:

      Hej Caroline, Superbra input 🙂 TACK! Kram Annica

    • Caroline skriver:

      Kan man ha BHA dagligen och AHA Weekly?

      • annica skriver:

        Hej Caroline, Weekly använder du endast en kväll i veckan(vissa med lite tåligare hud kanske kan ha den två) och då använder du den istället för din dagliga exfoliering. Önskar du använda daglig AHA kan du använda den AHA-produkt som passar din hud och som heter heter just weekly 🙂 Kram Annica

        • Caroline skriver:

          Det jag undrar är kan jag ha BHA dagligen och AHA weekley? Alltså typ BHA mån-lör sen weekley AHA söndag?

          • annica skriver:

            Hej Caroline, Du kan med fördel använda dessa som du skriver, BHA mån-lör sen weekley AHA söndag 🙂 Superb!
            Kram Annica

  7. Caroline skriver:

    Kan du inte skriva lite om andra leave on exfolieringsr i andra märken också?

  8. Linn skriver:

    Hej! Jag använder just nu 2% bha liquid som jag gillar och som jag tycker hjälper, men undrar om det är rätt för mig egentligen. Jag har väldigt torr hy, även yttorr och fjällar lite ibland, blir sällan glansig i huden och har sällan finnar (det kan dyka upp någon enstaka ibland). Jag har lite känslig hy och ofta lite rodnad på kinder/panna. Jag vill mest åstadkomma en slät hy då jag har lite gamla ärr, lyster och jämn hudton (få bort rodnad). Jag använder förutom bha:n, PC calm-serie (rengöring, toner, dagkräm, nattkräm). Har du något annat förslag som du tror skulle passa mig bättre? Tack för bästa bloggen! Mvh Linn

  9. carro skriver:

    Det står under användning på resist weekly resurfacing treatment att”Använd inte andra exfolierande produkter under behandlingstiden”
    Jag använder exuviance/paulas choice till vardags, och dessa innehåller ju syror. Måste jag sluta med dessa då under tiden jag använder denna? Är det flera dagar innan eller just enbart den dagen då produkten ska användas:)?

    • annica skriver:

      Hej Carro, Om du använder en daglig exfoliering ska du inte börja med att lägga dessa tillsammans med denna. Så använder du daglig exfoliering idag lägger du den åt sidan vid detta tillfälle 🙂
      Kram Annica

  10. Linn skriver:

    Hej! Jag använder just nu 2% bha liquid som jag gillar och som jag tycker hjälper, men undrar om det är rätt för mig egentligen. Jag har väldigt torr hy, även yttorr och fjällar lite ibland, blir sällan glansig i huden och har sällan finnar (det kan dyka upp någon enstaka ibland). Jag har lite känslig hy och ofta lite rodnad på kinder/panna. Jag vill mest åstadkomma en slät hy då jag har lite gamla ärr, lyster och jämn hudton (få bort rodnad). Jag använder förutom bha:n, PC calm-serie (rengöring, toner, dagkräm, nattkräm). Har du något annat förslag som du tror skulle passa mig bättre? Tack för bästa bloggen! Mvh Linn

  11. carro skriver:

    Det står under användning på resist weekly resurfacing treatment att”Använd inte andra exfolierande produkter under behandlingstiden”
    Jag använder exuviance/paulas choice till vardags, och dessa innehåller ju syror. Måste jag sluta med dessa då under tiden jag använder denna? Är det flera dagar innan eller just enbart den dagen då produkten ska användas:)?

    • annica skriver:

      Hej Carro, Om du använder en daglig exfoliering ska du inte börja med att lägga dessa tillsammans med denna. Så använder du daglig exfoliering idag lägger du den åt sidan vid detta tillfälle 🙂
      Kram Annica

  12. Ranveig skriver:

    Hei! Hvis man bruker leave-on exfolieringer hver dag, trenger man da ikke bruke exfoliering med korn som skyldes vekk med vann, 2-3 dager i uken? Hva er best exfoliering av leave-on og korn som skyldes av med en gang?

    • annica skriver:

      Hej Ranveig, Helt rätt tänkt, använder du daglig syra behöver du oftast inte använda något kornpeeling 🙂 Korn och syra har olika effekter på huden svårt att säga exakt eftersom detta skiljer sig mellan olika märken. Men generellt är syra effektivare men mildare för din hud. Kram Annica

  13. Lotta skriver:

    Hej!

    Såg dina 3 favoisar på insta …men undrar har du INGET
    C-serum ?
    Bara S.C HA Intensifier + B.P serum?
    Ha en bra dag!

  14. Ranveig skriver:

    Hei! Hvis man bruker leave-on exfolieringer hver dag, trenger man da ikke bruke exfoliering med korn som skyldes vekk med vann, 2-3 dager i uken? Hva er best exfoliering av leave-on og korn som skyldes av med en gang?

  15. Linn skriver:

    Hej! Vilken är effektivare mot inombordare (böld finne) och finnar orsakat av hormonella förändringar varje månad: Paulas Choice BHA eller Exuviance Clarifying Solution?

    • annica skriver:

      Hej Linn, Oftast är det en kombination av produkter som ger dig ett hållbart och effektivt resultat, men Paula’s Choice BHA är verkligen något som är det lilla extra som arbetar på detta 🙂
      Kram Annica

  16. Lotta skriver:

    Hej!

    Såg dina 3 favoisar på insta …men undrar har du INGET
    C-serum ?
    Bara S.C HA Intensifier + B.P serum?
    Ha en bra dag!

  17. Linn skriver:

    Hej! Vilken är effektivare mot inombordare (böld finne) och finnar orsakat av hormonella förändringar varje månad: Paulas Choice BHA eller Exuviance Clarifying Solution?

  18. Fia skriver:

    Hej Annica!
    Jag är ute efter den bästa exfolieringen mot rodnad och keratosis pilaris (främst rodnad då jag börjar ge upp hoppet om att någonsin bli kvitt knottrorna). Har förut provat calm redness relief 1% en längre tid utan resultat. Nu använder jag 2% bha liquid, använt den några månader men inga resultat alls vad jag kan märka. Kan någon i CLEAR-serien vara något för mig trots att jag inte har acne? Får lite finnar då och då men inte acne direkt. Skulle säga att jag har blandhy.

    Använder rengöring och dagkräm från PC calm redness relief och de produkterna är jag väldigt nöjd med.

    Mvh Fia

    • annica skriver:

      Hej Fia, BHA liquid tillsammans med mycket fukt är en bra kombination för ditt tillstånd. En hud med keratosis pilaris behöver hitta en fin balans mellan fukt och exfoliering. Clear Extra strenght är samma som BHA liquid, så där har du den med högst BHA och med lägst procent när det kommer till BHA. Så tillsammans med Calm-serien, BHA liquid och en creme som Skin recovery replenishing moisturizer tycker jag verkligen att du kan komma långt.
      Kram Annica

      • Fia skriver:

        Hej! Jag förstod inte riktigt, vilken av dem är alltså starkast? Eller är de likvärdiga?
        Mvh Fia

        • annica skriver:

          Hej Fia, Clear Extra strenght har exakt samma innehåll som Skin perfecting BHA liquid, bara olika förpackningar 🙂 Kram Annica

  19. Fia skriver:

    Hej Annica!
    Jag är ute efter den bästa exfolieringen mot rodnad och keratosis pilaris (främst rodnad då jag börjar ge upp hoppet om att någonsin bli kvitt knottrorna). Har förut provat calm redness relief 1% en längre tid utan resultat. Nu använder jag 2% bha liquid, använt den några månader men inga resultat alls vad jag kan märka. Kan någon i CLEAR-serien vara något för mig trots att jag inte har acne? Får lite finnar då och då men inte acne direkt. Skulle säga att jag har blandhy.

    Använder rengöring och dagkräm från PC calm redness relief och de produkterna är jag väldigt nöjd med.

    Mvh Fia

  20. Gitte skriver:

    Hejsan!
    Vilken solcreme rekommenderar du till en åttaårig pojke? Är noga med långärmat ( så länge det går) och keps . Brukar även smörja innan skolan så snart solen tittar fram på våren. (Vilket verkligen är dags nu ) Han har torr ganska känslig hud.
    Kram Gitte

    • annica skriver:

      Hej Gitte, Solkläder är alltid en bra grund och något som ger ett mer hållbart skydd. Men för de lite mer utsatta områdena kan du använda denna från Babor Sun cream SPF30. Bra att ni tänker på att börja i tid 🙂 Kram Annica

      • Gitte skriver:

        Tack! Den blir nog toppen! Antar att den även kan användas på kroppen? Haha, det blev lite oplanerat rim där
        Kram

  21. Gitte skriver:

    Hejsan!
    Vilken solcreme rekommenderar du till en åttaårig pojke? Är noga med långärmat ( så länge det går) och keps . Brukar även smörja innan skolan så snart solen tittar fram på våren. (Vilket verkligen är dags nu ) Han har torr ganska känslig hud.
    Kram Gitte

    • annica skriver:

      Hej Gitte, Solkläder är alltid en bra grund och något som ger ett mer hållbart skydd. Men för de lite mer utsatta områdena kan du använda denna från Babor Sun cream SPF30. Bra att ni tänker på att börja i tid 🙂 Kram Annica