Scrolla för att läsa mer

Skincity i skönhetsmeckat!

Annyeong! betyder Hej på Koreanska. För idag lämnar jag över ordet till min kollega Sofia som nyss är hemkommen från en super spännande resa i skönhetsmeckat Sydkorea!

Hej Allihopa! Jag hade äran att få åka till Seoul, Sydkorea under nästan en vecka. Vi skulle bland annat besöka fabriken där Klairs tillverkar sina sheet-masks samt diskutera koreanernas syn på skönhetsprodukter, vilken som är nästa trend och exakt vilka produkter de använder i sin rutin.

Skönhet och utseende är i stort fokus i Korea! De jobbar med hudvård som maxar hudens kapacitet i jakten på en så perfekt hud som möjligt. Man lägger i första hand både tid och pengar på sin hudvård, istället för att täcka över med makeup så jobbar man till 100% på att ha bra hudvård. Dock finns det en BB-cream och en Cushion foundation i alla badrumsskåp eller kanske ska jag säga walk-in-closet beauty? För så är det, utanför ett koreanskt badrum finns ett litet skönhetsrum där man applicerar sina produkter i rätt ordning vid sitt ”skönhets-skrivbord”. Underbart, tycker jag!

Det finns ca 20 000 st Beauty-brands i Sydkorea (hur många finns det i Sverige?). Konkurrensen är knivskarp och kreativiteten på toppnivå. Staten går till och med in med finanser för att stötta denna bransch då man anser det vara en viktig industri och även exportvara.

Vad går man igång på här då? Ingrediensen Centella Asiatica (Sallatsspikblad) stimulerar kollagen-bildningen och är super het. Fermenterade extrakt och pearl-extract (extrakt från pärlmusslan) samt honung och propolis (kittet i bivaxet) är också trendigt. Vegan-friendly är inte så viktigt som ni kanske anar. Looken ska vara glaslik, glass-skin, helt utan märken/prickar/fläckar, inga påsar eller mörka ringar och inga porer. Typ Baby-skin. 🙂

30% av skönhetskunderna är män i Korea och i deras dagliga rutin ingår mellan 6-7 produkter. Killar, lyssna och lär! 😉

Om man inte vet vad man ska titta på TV så kan man alltid kolla på K-Beauty Show som rullar 24 timmar om dygnet.

Välkomna till fabriken där Klairs sheetmasks tillverkas.

Innan vi äntrar fabriken sätter alla på sig skoskydd (i skoskyddsapparaten!)

Här inne bereds själva essencen till sheetmasken, ca 1 ton åt gången.

Alla ingredienser kontrolleras och mäts innan de går till beredning.

Själva sheeten’s stretch-förmåga kontrolleras också.

Vi mäter pH på själva essencen.

Innan vi går in i zonen för själva tillverkningen måste vi ta på oss skyddskläder så att damm och partiklar från våra kläder inte hamnar i sheet-masken.

S k home-devices, maskiner för hemma-bruk är stort och på uppgående i Korea. Det här är en LED-mask som stimulerar kollagen-bildningen.

I Korea borstar tänderna tre gånger om dagen. Så det är inte så konstigt att de behöver tre olika tandcremer; Good Morning, Good Afternoon och Good Night. 😉

Det finns inga begränsningar för sheet-maskens användningsområden. 

Vad sägs om en bröst-sheetmask, en midje-sheetmask eller en lår-sheetmask?

En av de hetaste nyheterna i Korea är SPF och solskydd i stick-format.

Sedan skyddar de sig inte mindre än med SPF 50 samt säkert UVA-skydd (PA ++++).

Från Korea tar jag med mig ett gäng med sheetmasks och ett fantastiskt minne av staden Seoul.

En stad som nästan aldrig sover, som är så otroligt gästvänlig, så grön och vacker och med ett helt ofattbart utbud av skönhetsprodukter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 svar till “Skincity i skönhetsmeckat!”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anna skriver:

  Hej Annica!

  Kommer ni att ta in LED-maskerna och vad kommer de att kosta? En sådan måste jag ju ha! ☺️

  Kram Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Håller med ett måste 🙂 Får se vad som är på väg hit framöver.. så otroligt mycket spännande som pågår just nu. En bransch som bara växer och VÄXER! och vi blir bara vackrare och VACKRARE! Kram Annica

 2. Victoria skriver:

  Drömresa

 3. Hanna skriver:

  Hej,

  Jag är gravid och den lille kommer när som helst. Jag har fått bristningar på mage och lår, och funderar på hur jag ska tänka inför sommaren och solen. Undrar om nya bristningar är känsligare mot sol och man kanske inte ska utsätta dem för direkt sol utan använda kläder? Ska jag vänta tills nästa sommar innan jag utsätter dom för sol?

  Tacksam för svar ❤

  • annica skriver:

   Hej Hanna, STORT STORT grattis!!
   Det stämmer att huden är känsligare nu när den är tunnare så tänk på att ha högt solskydd eller mörka tätt sydda kläder för ett bra skydd 🙂 Så bra med så mycket skugga som möjligt även om du är försiktig. Kram Annica

 4. Leyla skriver:

  Hej Annika, tack för ett inspirerande blogginlägg! Jag gick tillbaka i bloggen och läste triple-cleanse inlägget, där någon i kommentarerna nämner något om att ej blanda C-vitmain serum med retinol (eftersom det skulle försämra effekten, om jag förstått det rätt). Ditt svar var ” Lite beroende på vilka produkter du använder men oftast använder du c-vitamin dagtid och retinol till kvällen.”.

  Jag använder serumet både morgon och kväll (JM C-esta) eftersom det står så i anvisningarna. Sedan använder jag Retinol som sista steg i kvällsrengöring. Gör jag då fel som använder C-esta serumet på kvällen?

  Kvällsrutinen:
  1. JM Bioglycolic facial cleanser
  2. C-esta face serum
  3. Bioclear face lotion
  4. Tansformation eye cream
  5. Age intervention retionl plus

  Ska 2a steget tas bort och endast användas på morgonen? Har även precis klickat hem papayamasken och cleansern fr J M. Missade dock förra helgens erbjudande! Hoppas på ett nytt JM erbjudande snart 🙂

  Tack för hjälpen!

  • annica skriver:

   Hej Leyla, visst! Drömresa! Vilken fin och mumsig rutin du har!! Det stämmer, det är två aktiva ingredienser som gör sig bäst morgon vs kväll var för sig. Jan Marini är ett av de “beroende på” varumärken där deras c-esta serum som innehåller c-vitamin funkar som byggsten efter rengöring och innan exfoliering och används både morgon och kväll. Du kan alltså kombinera detta med ditt Age intervention retionl plus. Alla Jan Marinis serum kan användas både morgon och kväll men viktigast är att utgå från vad din hud tolererar. Kram Annica

New in – Osmosis

Låt mig presentera vår senast lanseringen på Skincity, Osmosis. Ett märke som känns så nytt, så fräscht liksom en helt ny era av hudvård! Dr. Ben Johnson tog fram Osmosis med ett holistiskt tänk, hans tanke var att ta fram effektiva produkter som ger resultat utan att störa hudens barrier eller skapa inflammation. Målet var att ändra skönhetsindustrins […]

Se hela inlägget »

Håll bakterierna borta i vinter

Ja bästa produkt att ha på skrivbordet och i handväskan för fräscha och rena händer är här. Maria Åkerberg har nämligen kommit ut med en grym naturlig handsprit för att ta död på alla magsjukebakterier och bästa preppen nu inför ”Vabruari” månad. 😉 Nu på vår resa har denna fått en hedersplats i min handväska.. Jag […]

Se hela inlägget »

Hej där! Idag hoppar jag in och gästar här på bloggen för att visa er vad jag just nu använder för att behandla mina envisa hyperpigmenteringar. Jo, det finns en tid innan jag blev hudterapeut, då jag tyvärr hade en lite mer mañana mañana-attityd till solen och spf så att säga… Ett antal solsemestrar utan […]

Se hela inlägget »

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter. Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag skriva om något som jag och mina kollegor på Skincity får in frågor om dagligen, nämligen mörka ringar kring ögonen och hur man reducerar dessa på bästa sätt. För det är ju inte kul när de där mörka ringarna gör att man ser trött och glåmig ut även fast man inte känner […]

Se hela inlägget »

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag […]

Se hela inlägget »

Ny termin ny rutin

Nu är det hög tid att se över vår hudvårdsrutin. Känns huden inte riktigt balanserad, något kanske saknas? Ofta kan det räcka att lägga till en produkt eller vila från en annan för att känna harmoni igen. Finjusteringen hjälper jag er mer än gärna med. Vill ni har supersnabbt svar så chatta gärna med mina härliga […]

Se hela inlägget »

Gott nytt 2019!

Wooohoo …nu är det inte många timmar kvar tills vi inviger 2019! Min magkänsla säger mig att det blir en galet bra år! Vill börja med att tacka ER för ett fantastiskt år tillsammans. Ni är så fantastiska varenda en av er och jag bara älskar att ni är så engagerade, likar, gillar, kommenterar säger […]

Se hela inlägget »