Scrolla för att läsa mer

Skincity i skönhetsmeckat!

Annyeong! betyder Hej på Koreanska. För idag lämnar jag över ordet till min kollega Sofia som nyss är hemkommen från en super spännande resa i skönhetsmeckat Sydkorea!

Hej Allihopa! Jag hade äran att få åka till Seoul, Sydkorea under nästan en vecka. Vi skulle bland annat besöka fabriken där Klairs tillverkar sina sheet-masks samt diskutera koreanernas syn på skönhetsprodukter, vilken som är nästa trend och exakt vilka produkter de använder i sin rutin.

Skönhet och utseende är i stort fokus i Korea! De jobbar med hudvård som maxar hudens kapacitet i jakten på en så perfekt hud som möjligt. Man lägger i första hand både tid och pengar på sin hudvård, istället för att täcka över med makeup så jobbar man till 100% på att ha bra hudvård. Dock finns det en BB-cream och en Cushion foundation i alla badrumsskåp eller kanske ska jag säga walk-in-closet beauty? För så är det, utanför ett koreanskt badrum finns ett litet skönhetsrum där man applicerar sina produkter i rätt ordning vid sitt ”skönhets-skrivbord”. Underbart, tycker jag!

Det finns ca 20 000 st Beauty-brands i Sydkorea (hur många finns det i Sverige?). Konkurrensen är knivskarp och kreativiteten på toppnivå. Staten går till och med in med finanser för att stötta denna bransch då man anser det vara en viktig industri och även exportvara.

Vad går man igång på här då? Ingrediensen Centella Asiatica (Sallatsspikblad) stimulerar kollagen-bildningen och är super het. Fermenterade extrakt och pearl-extract (extrakt från pärlmusslan) samt honung och propolis (kittet i bivaxet) är också trendigt. Vegan-friendly är inte så viktigt som ni kanske anar. Looken ska vara glaslik, glass-skin, helt utan märken/prickar/fläckar, inga påsar eller mörka ringar och inga porer. Typ Baby-skin. 🙂

30% av skönhetskunderna är män i Korea och i deras dagliga rutin ingår mellan 6-7 produkter. Killar, lyssna och lär! 😉

Om man inte vet vad man ska titta på TV så kan man alltid kolla på K-Beauty Show som rullar 24 timmar om dygnet.

Välkomna till fabriken där Klairs sheetmasks tillverkas.

Innan vi äntrar fabriken sätter alla på sig skoskydd (i skoskyddsapparaten!)

Här inne bereds själva essencen till sheetmasken, ca 1 ton åt gången.

Alla ingredienser kontrolleras och mäts innan de går till beredning.

Själva sheeten’s stretch-förmåga kontrolleras också.

Vi mäter pH på själva essencen.

Innan vi går in i zonen för själva tillverkningen måste vi ta på oss skyddskläder så att damm och partiklar från våra kläder inte hamnar i sheet-masken.

S k home-devices, maskiner för hemma-bruk är stort och på uppgående i Korea. Det här är en LED-mask som stimulerar kollagen-bildningen.

I Korea borstar tänderna tre gånger om dagen. Så det är inte så konstigt att de behöver tre olika tandcremer; Good Morning, Good Afternoon och Good Night. 😉

Det finns inga begränsningar för sheet-maskens användningsområden. 

Vad sägs om en bröst-sheetmask, en midje-sheetmask eller en lår-sheetmask?

En av de hetaste nyheterna i Korea är SPF och solskydd i stick-format.

Sedan skyddar de sig inte mindre än med SPF 50 samt säkert UVA-skydd (PA ++++).

Från Korea tar jag med mig ett gäng med sheetmasks och ett fantastiskt minne av staden Seoul.

En stad som nästan aldrig sover, som är så otroligt gästvänlig, så grön och vacker och med ett helt ofattbart utbud av skönhetsprodukter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 svar till “Skincity i skönhetsmeckat!”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anna skriver:

  Hej Annica!

  Kommer ni att ta in LED-maskerna och vad kommer de att kosta? En sådan måste jag ju ha! ☺️

  Kram Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Håller med ett måste 🙂 Får se vad som är på väg hit framöver.. så otroligt mycket spännande som pågår just nu. En bransch som bara växer och VÄXER! och vi blir bara vackrare och VACKRARE! Kram Annica

 2. Victoria skriver:

  Drömresa

 3. Hanna skriver:

  Hej,

  Jag är gravid och den lille kommer när som helst. Jag har fått bristningar på mage och lår, och funderar på hur jag ska tänka inför sommaren och solen. Undrar om nya bristningar är känsligare mot sol och man kanske inte ska utsätta dem för direkt sol utan använda kläder? Ska jag vänta tills nästa sommar innan jag utsätter dom för sol?

  Tacksam för svar ❤

  • annica skriver:

   Hej Hanna, STORT STORT grattis!!
   Det stämmer att huden är känsligare nu när den är tunnare så tänk på att ha högt solskydd eller mörka tätt sydda kläder för ett bra skydd 🙂 Så bra med så mycket skugga som möjligt även om du är försiktig. Kram Annica

 4. Leyla skriver:

  Hej Annika, tack för ett inspirerande blogginlägg! Jag gick tillbaka i bloggen och läste triple-cleanse inlägget, där någon i kommentarerna nämner något om att ej blanda C-vitmain serum med retinol (eftersom det skulle försämra effekten, om jag förstått det rätt). Ditt svar var ” Lite beroende på vilka produkter du använder men oftast använder du c-vitamin dagtid och retinol till kvällen.”.

  Jag använder serumet både morgon och kväll (JM C-esta) eftersom det står så i anvisningarna. Sedan använder jag Retinol som sista steg i kvällsrengöring. Gör jag då fel som använder C-esta serumet på kvällen?

  Kvällsrutinen:
  1. JM Bioglycolic facial cleanser
  2. C-esta face serum
  3. Bioclear face lotion
  4. Tansformation eye cream
  5. Age intervention retionl plus

  Ska 2a steget tas bort och endast användas på morgonen? Har även precis klickat hem papayamasken och cleansern fr J M. Missade dock förra helgens erbjudande! Hoppas på ett nytt JM erbjudande snart 🙂

  Tack för hjälpen!

  • annica skriver:

   Hej Leyla, visst! Drömresa! Vilken fin och mumsig rutin du har!! Det stämmer, det är två aktiva ingredienser som gör sig bäst morgon vs kväll var för sig. Jan Marini är ett av de “beroende på” varumärken där deras c-esta serum som innehåller c-vitamin funkar som byggsten efter rengöring och innan exfoliering och används både morgon och kväll. Du kan alltså kombinera detta med ditt Age intervention retionl plus. Alla Jan Marinis serum kan användas både morgon och kväll men viktigast är att utgå från vad din hud tolererar. Kram Annica

Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  “Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂 […]

Se hela inlägget »

The Skincare Calendar 2018

Äntligen! Imorgon släpps Skincitys exklusiva julkalender The Skincare Calendar 2018! Visst är den fin!! Med ett värde på hela 3750kr får man 25 vårdande överaskningar att få njuta och upptäcka varje dag ända fram till juldagen! Pris: 1299 kr. Kalendern har en unik design i sober svart, glittrande guld och vintervitt. Bakom varje lucka gömmer […]

Se hela inlägget »

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »