Scrolla för att läsa mer

Önskar er alla en fortsatt fin sommar!

Hej alla underbara läsare!

Vill börja med att tacka er för att ni har hängt med mig här på bloggen under ett härlig vår och sommar tillsammans. Jag älskar ert engagemang och att få svara på era frågor och få skriva och det jag  brinner för allra mest.

Nu är det dags för mig att ta ett sommaruppehåll ifrån bloggen. Men fortsätt gärna att hänga med mig på Instagram i sommar!

Jag vill passa på att tipsa om, missade ni något avsnitt ifrån SOLSKOLAN som handlar om huden och solen så har jag listat alla avsnitt här nedan:

SOLSKOLAN 1 Rätt solskydd för ditt hudtillstånd!

SOLSKOLAN 2 Mängd/hur ofta

SOLSKOLAN 3 SPF Touch up

SOLSKOLAN 4 Kan man fortsätta med sin syra?

SOLSKOLAN 5 Världens bästa solskydd till kidsen

SOLSKOLAN 6 Fysikaliskt/Kemiskt

SOLSKOLAN 7 Myter om solskydd

SOLSKOLAN 8 SPF=UVB men glöm inte UVA

SOLSKOLAN 9 HEV-ljus

SOLSKOLAN 10 Waterproof

Önskar er alla en fortsatt fin sommar!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 svar till “Önskar er alla en fortsatt fin sommar!”

 • (34) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig skriver:

  Takk, det samme til deg Nyt sommeren! ☀️

 2. Jessica skriver:

  Trevlig sommar! ☀️

 3. Ulrika skriver:

  Trevlig sommar och bra med länkar till alla solinlägg! 🙂

 4. Filip Andersson skriver:

  Hej!

  Kanske inte hör till inlägget men har en fråga 🙂
  Jag har tagit hand om min hud sedan jag var 20 år, sedan med åren har det blivit mer och mer och nu använder jag olja, dag/natt kräm, ögonkräm och peeling (enzym). Är väldigt stolt över mig själv på grund av att jag inte kunde något alls om hudvård innan 20 års åldern. Nu har jag tänkt att ta nästa steg och börja använda SPF på dagarna också (har tidigare bara gjort det när jag solar länge ex utomlands osv) är det försent för mig nu? Tänker på om jag har redan skadat min hud. Jag är 24 år.

  Ha det så bra.

  Mvh
  Filip Andersson

  • annica skriver:

   Hej Filip! Blir så glad av att läsa att du tar hand om huden så bra som du gör. Det gör skillnad redan nu och kommer göra mycket för din hud på lång sikt. Börja investeringen med spf idag! Det är inte på något sätt för sent… Huden är ett levande organ och du har många år framför dig då huden kommer vara under påfrestning. Om skador redan uppstått? Det kan det ha gjort om du bränt dig i unga år, men det är inte på något sätt för sent. Kram Annica

 5. Karin skriver:

  Såg du artikeln i Svenska Dagbladet där en forskare totaldissar avancerad hudvård? Han menar också att det är skadligt att exfoliera. Vore intressant om du kan bemöta det.
  https://www.svd.se/kemisten-dyr-hudvard-inte-battre-an-billig

  • annica skriver:

   Hej Karin, Tack för att du delade artikeln. Jag håller inte med om att billig hudvård och dyr ger samma resultat. Med det sagt så betyder det inte alltid att man kan klassa effekt efter pris. Vissa lite billigare produkter kan hålla bra standard men att säga att det är samma sak…nej det köper jag inte. Jag ser själv resultaten dagligen vad det ena ger och inte det andra. Ang exfoliering så skulle jag inte hårddra det som man gör i artikeln. Att använda fel exfoliering och samtidigt inte jobba med uppbyggande produkter och skyddande creme på en exfolierad hud är inte bra. Men gör man som man bör att man anpassar exfoliering efter hudtyp och likaså eftervården så är det inte farligt på något sätt. Tvärt om bra för den som vill få en jämn, fin hud eller ex slippa tilltäpptheter och acne. Allt handlar om rätt val till den egna hudtypen och att exfoliera lagom och att stärka huden. Kram Annica

 6. Lena skriver:

  Hittade ingen mail att kontakta dig på så prövar här.
  Tänkte kolla du som håller på med huden, när jag har noppat mitt ena ögonbryn så har det hänt att jag nyår till i skinnet vilket har resulterar i att jag fått små ”ärr” det är som små utbuktningar, kan man få bort dom på nått sätt tror du?! Jag har aldrig fått det på höger sida och ändå har jag råkat nypa till i huden på samma sätt som på vänster, men det är enbart på vänster sida som jag fått dom små utbuktningarna, jag har försökt googla men finner ingenting.
  Trevlig sommar

  • annica skriver:

   Hej Lena, Förstår dilemmat. För att påskynda läkningen av de ärr som uppståt så skulle jag dels använda ett serum som påskyndar läkning och sedan kan det även vara bra för dig med en ögoncreme morgon och kväll som har sitt fokus på reparation. RESIST Skin Transforming Multi-Correction Treatment Produkten innehåller syra så var noggrann med att applicera solskydd ovan partiet där du applicerar.

   En ögoncreme som är bra för att reparera och skydda den noppade huden är Terproline Contour Eye & Lip

   Kram Annica

 7. Julia skriver:

  Hej Annica! Har du några tips på hur man behandlar Kelatosis Pilaris i ansiktet? Jag har gått igenom dina gamla inlägg som du har skrivit om KP men det mesta verkar beröra kroppen och vissa produkter tror jag inte säljs längre. Min KP är värst på armarna och ansiktet men har även lite på benen. Vet du någon hudvårdsklinik som kan hjälpa en med behandling och tips? Vet att det är kroniskt men vill ändå försöka förbättra det så mycket jag kan. Jag älskar Skincity och jag tycker att huden blivit bättre av dom produkter jag har testat men tror att jag skulle behöva få hjälp av någon professionell “irl” också. Jag har tidigare gått till salonger/vårdcentraler där dom behandlat det med kortison eller gissat att jag har atopiskt eksem så skulle kännas bra att prata med någon som vet vad det är. Senast jag var på vårdcentralen så sa läkaren att det bästa mot KP var att skrubba med en vanlig skrubbhandske och efter att ha läst din blogg så verkar tipsen skilja sig åt ganska mycket. Tacksam för svar! Kram

  • annica skriver:

   Hej Julia, det går att förbättra huden avsevärt och att skrubba med en handske hjälper bara delvis. Visst tar det bort lite död hud men det löser inte hela problemet och man kan få betydligt mer effekt om man även jobbar aktivt med produkter. Skrubbhanske lämpar sig heller inte för ansiktet, det är viktigt.

   Dels behöver du peela huden men också mjukgöra och återfukta. En hud med KP har ofta en väldigt torr hudyta, så det behöver man komma till bukt med samt att man löser upp den talgpropp som bildas vid poren. Jag skulle testa dessa och jag kan nästan lova dig fint resultat.

   Ansikte
   Skin Perfecting 2% BHA Lotion

   CALM Redness Relief Moisturizer (Normal to Dry Skin)

   Kropp
   Bionic Body Polishing Masque
   Retexturing Treatment

   För en mer komplett rekommendation till ansikte så får du gärna maila till info@skincity.se bifoga en bild till mina hud-kollegor så kan de dela en komplett rutin baserat på hur huden upplevs i övrigt. Det finns lite olika vägar att gå för att få huden i perfekt balans.

   kram Annica

   • Ranveig skriver:

    Hei Annica!
    Jeg har også samme hudproblemet på kroppen, armer og ben. Fikk anbefalt PC Resist weightless body treatment 2% BHA.
    Er produktene fra Exuviance bedre enn denne? Takk for svar! 🙂

    • annica skriver:

     Hej Ranveig, Båda alternativen är riktigt bra så faktiskt individuellt vilken du skulle få bäst effekt med. PC´s body är ett jättebra val! Kram Annica

 8. Victoria skriver:

  Hej! Försöker sola mindre nu än tidigare och vara försiktig. Hur gör du när ni är utomlands, eller i Sverige för den delen nu när det är högsommar? Är ni ofta på stranden och solar eller är ni bara där en kort stund? Tycker det är svårt ibland när “alla” vill hänga på stranden hela dagarna under semestern och även om man har parasoll och solskydd känns det lite väl bra… Fortsatt trevlig sommar och semester 🙂 Mvh Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Mina bästa tips är att se till att inte vara på stranden för tidigt för då blir det en låååång dag och många timmar i solen. Sov ut och tänk att ni nyttjar eftermiddag och kväll mer då solen är något snällare. Tag med högt solskydd och återapplicera. Investera i tunna men täckande plagg så att axlar, rygg osv får vila mellan varven. Behöver inte bli varmt om du väljer rätt material. Promenera iväg en sväng och läs en bok i skuggan, eller kolla mobilen ; ) Sen har vi kepsen eller solhatten, de kan jag inte leva utan. Sparar både på hud och håller värmen borta från ansikte och huvud så gör dig mindre trött. Även om det är många som gillar att vara i direktsolen så är vi desstå fler som samlas längre upp mot skogsbrynet i skuggan nu för tiden tycker jag. Det är sunt om man är ute många timmar i sträck. Kram Annica

 9. Bella skriver:

  Hej!
  Jag är 27 år. Börjar se mina fina linjer runt ögonen.
  Om jag vill ha något som funkar för att synligt motverka dessa, alltså som du kan lova ge resultat. Vad skulle du säga då? Ge gärna 2 förslag på serum.
  Jag har redan återfuktande ögoncreme

  Mvh Isabella

 10. Annso skriver:

  Hej! Denna frågan eller önskan hör egentligen inte till inlägget. Jag har om allt för många gånger köpt på mig produkter som jag sedan testat och inte alls gillat, sen står jag där med en nästan full flaska/tub till ingen nytta. Jag älskar när ni på skincity lägger i varuprover med beställningarna men det vore superkul om man kunde få välja av ett par olika varuprover eller kanske till och med beställa små prover av det man önskar testa? Jag har letat mig gråhårig över en sån sida där det går att få tag på, och till hyn i ansiktet vill man inte hellet lägga på vilket hokuspokus som helst utan kvalitativa produktet tack för en annars toppenbra blogg! Hälsningar A

  • annica skriver:

   Hej Annso, trist att du inte alltid varit helt nöjd. Ta för vana om du inte brukar att rådfråga en hudterapeuter innan du köper så kan man beskriva allt från känsla till effekt och kanske tipsa om något som vi anser kan passa just dig ännu bättre. Det kanske du redan brukar : )))))

   Gällande prover så är det en superbra input. Vi kikar på hur vi kan utveckla prover och hoppas att det kan bli som du önskar eller kanske en variant på den ; ) Jag har MYCKET tankar på detta område kan jag tala om! Kram Annica

   • Annso skriver:

    Hej igen, tack för svaret!

    Ja jag brukar alltid rådfråga er proffs, så himla smidigt med chatt-funktionen – den är toppen och en av anledningarna till att jag återkommer till Skincitys hemsida! =))) men kan ibland tycka att det är lite svårt att beskriva sin hy i text och vad jag är ute efter för effekt och känslan jag vill ha när jag använt produkten

    Meen SUPERKUL jag väntar med spänning!!

    Och tusen tack för svaret, ha en fin vecka!
    Mvh
    Ann-so

 11. Anna skriver:

  Hej Annika,

  Tack för en fantastisk blogg! Jag har fått problem med finnar i ansiktet och har precis köpt hem produkter från PC från Skin City, men skulle även behöva tips på en bra hudterapeut i Sthlm för ansiktsbehandling. Har du någon som du kan tipsa om? Kunde inte hitta någon salong som använder Paulas produkter.

  Hoppas på tips!

  • annica skriver:

   Hej Anna, TACK! Vad roligt att du har hittat till ett så fint och resultatinriktat märke som Paula’s Choice 🙂 Paula’s Choice är framtaget som et professionellt märke för hemmabruk. Börja gärna med att återkomma med din hudvårdsrutin, bilder på din hud och en beskrivning av din hud till de auktoriserade hudterapeuterna som finns på Skincity som är utbildade inom märket. De kan vägleda dig och ge personlig rådgivning för att du ska komma långt med dina resultat. Kan varmt rekommendera dig att börja så 🙂 Kram Annica

   • Anna skriver:

    Tack för ditt svar! 🙂 Jag har fått jättefin hjälp av dina kollegor Linda och Lena på Skin City efter att jag lämnat bild och hudvårdstest. Jag har efter det beställt de produkter från PC som jag blev rekommenderad, och ska nu byta från Dermalogica. Skulle även vilja gå på en ansiktsbehandling med portömning då jag har pormaskar som blir inflammerade i samband med mens. Det jag egentligen undrar över, gör det något om salongen jag gör portömningen på använder andra produkter än PC?

    • annica skriver:

     Hej Anna, Jättebra att du fått fin hjälp av mina fantastiska kollegor 🙂 Du kan gå på valfri ansiktsbehandling om du önskar det så länge du uppger att du använder produkter med exfolierande syra. Då kan de göra en portömning efter enzympeeling och ånga på salong och skräddarsy efter din hud och produkter.
     Kram Annica

 12. Tova skriver:

  Hej Annica! Hoppas du också har haft en bra sommar!
  Jag har haft det och även fått en väldigt bra nyhet, jag är gravid 🙂
  Så därför undrar jag lite om man inte använder hudvård med syror i så går det bra?
  Jag använder babors neuro serie, calming serum, exuviance eye, paulas choice den oljan för ansiktet, och estee lauder ampuller.
  Men det jag är mest osäker på, hur fungera Babor ampuller? Tänker mest på After sun ampullen som jag verkligen gillar!

  Kram Tova

 13. Jenny skriver:

  Hej Annica!
  Tack för din kunskap och fina energi.
  Jag undrar kring behåring i ansiktet. Jag är 39 år och har fått mycket hår på överläpp och haka. Ljusa, men de stör ändå och det blir inte snyggt med foundation etc.
  Vad tycker du är bästa sättet att ta bort dessa? Har vaxat själv men det känns inte skonsamt.
  Kram Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, TACK för dina värmande ord!! En ökad behåring är inte lätt och orsak beror oftast på en rubbning i kroppens hormoner. Vaxning kan stimulera en ökad behåring, men detta är individuellt och händer inte alla! Jag skulle råda dig att kontakta din barnmorska först, också konsultera med en salong för en mer långsiktig plan om du önskar ta bort all behåring. 🙂 Kram Annica

 14. Leyla skriver:

  Hej Annica!
  Snabb fråga: Använder Jan Marini Age Intervention ögoncreme. I beskrivning på hemsidan står det på Hudterapeuten tipsar att: Komplettera med ett passande UV-skydd dagtid för att motverka hudåldrande ytterligare.

  Innebär det solskydd runt ögonen eller bara generellt tips mot hudåldrande?
  Stort tack

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Superbra fråga! Det är faktiskt en kombination, viktigt att inte glömma solskydd och att även applicera kring ögon. Jan Marini Antioxidant använder jag kring ögonen när jag använder den som min dagcreme med SPF.
   Kram Annica

   • Leyla skriver:

    Tack för snabbt svar. Jag har JM antioxidant med SPF 30 som step 5 i min hudvårdsrutin, men den använder jag bara i ansiktet efter dagcreme, men det går alltså bra att använda den efter ögoncreme på samma område?
    Tack för hjälpen 🙂

 15. Jessie skriver:

  Hej Annica

  Vill först och främst tacka för en enormt bra hemsida och mycket fakta och kunskap som ni på Skincity delar med er utav här på sidan. Helt fantastiskt arbete ni gör! 🙂

  Jag är en kvinna på 28år, alltid haft problem med svår acne, inflammationer, rodnad, stora porer, alltid haft fet hy, men numera fet på vissa ställen torr på vissa ställen, fortfarande stora porer, rodnad, krämigt fjäll på kinder, på näsryggen precis mellan ögonen och området mellan ögonbrynen.
  Alltid fått höra i tidiga tonåren när jag va 9-13 att problemet med finnar försvinner av sig självt efter 20års åldern, nu är man 28 och jag kännde att jag är illa tvungen att på nytt ta hjälp, då jag besväras oerhört av ömma acne och svåra böldig acne som gör fruktansvärt ont om man råkar stötta vid eller ler lite för mycket.
  En salva som funkat och minskat problemen tidigare
  är AloeVera Gel Forte, det minskar både acne och inflammationer, rodnad och de krämiga fjällen.
  Mina ansiktsproblem förvärras i kyla och både några dagar före och även under menstruationen, vet inte om det kan vara relaterat till horomproblem.
  Alla mina hudproblem förbättras med solen.
  Var i kontakt med er via chatten i början på sommarn, jag gick till läkaren som ni rekommenderade att jag skulle göra, jag fick då veta att jag har Sebborroiskt Eksem, (hårbotten, kinder, ögonbryn, veckor vid näsvingarna) fick även veta att det är väldigt svårt
  och sällan något man blir av med. Men att man kan milda symptomen och hjälpa huden att lugna sig.
  Det jag undrar nu är om ni eller du, har några tips eller förslag till mig, jag ska resa iväg och tänkte ta lite extra hand om huden nu inför höst/vintern?
  Jag återkommer såklart, då jag som sagt behöver akut hjälp med att få min hy att må så bra som möjligt, har fått nog av att leva med äm hy i ansiktet 🙁

  Vänligaste hälsningar,
  Jessica M

  • annica skriver:

   Hej Jessica M, Vill TACKA dig för helt fantastiska ord, du är guld värd som tar dig tid att återkoppla med dessa värmande rader.
   Eftersom du upplever att en konstant obalans har funnits under en längre tid kan det vara till fördel att besöka en hudläkare eller dietist. Eller kanske även se över eventuella preventivmedel. Huden är otroligt smart och berättar ofta om huden är i obalans från insidan för att du ska få en signal. Inte så roliga signaler men kan vara bra att se om du kan göra något bortsett från att hitta en riktigt bra och anpassad hudvårdsrutin som lugnar och motverkar dessa utbrott. Att hitta en rutin hjälper så klart till och det är viktigt att skräddarsy efter just ditt behov och tillstånd som huden har just nu. Hittade inte något hudtest på dig sedan innan, börja gärna med att skicka in detta hudtest som jag tillsammans med mina kollegor har tagit fram för att anpassa en hudvårdsrutin. Till testet: https://skincity.se/sv/test/hudtest
   Jättebra att du tar tag i detta och vill hitta en rutin som kan förbättra din hud. Vi finns här för dig 🙂
   Kram Annica

Lucköppning Klairs 30%

  På jakt efter glass-skin till hud? Tänk glow-y, daggig, plumpad ja baby-mjuk hud, det är vad dagens lucka erbjuder! Klairs produkter innehåller maximal koncentration av högpresterande vitaminrika växtextrakt som broccoli, svarta vinbär och kål samt peptider och naturliga oljor. Varje hudtyp förbättras genom att byggas upp från grunden.  Från dagens lucka vill jag tipsa om […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Exuviance 25%

Äntligen! Dagens lucka bjuder på hela 25% från Exuviance. Idag får ni verkligen se till att bunkra upp med sina favoriter för hela vintern och kanske utforska nya spännande produkter ifrån serien. Ja man blir lixom aldrig besviken när det kommer till Exuviance. Utöver er vanliga rutin med märket eller om ni helt enkelt vill […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »