Scrolla för att läsa mer

Rätt peeling för din hud

Peeling is a good feeling! Eller hur!

Måste erkänna en sak för er. Sommaren i all ära, underbart med varma och härliga dagar men nu längtar jag faktiskt lite efter hösten. Utan att behöva få dåligt samvete över att sitta inne och kura och istället få låsa in sig i badrummet och få en stund för sig själv. Where the Magic happens..så att säga. 😉

Jag har ibland legat lite på latsidan med hudvården under sommaren, därför är jag extra taggad på att sätta igång med produkter med lite mer krut i…och på tal om krut i.. har ni testat CODAGE Micro peeling mask ännu? Det finns få peeling masker som denna. Masken löser upp bindningarna mellan de gamla cellerna och stor städar rent i porerna. Plockar fram lystern med hjälp av AHA, BHA och enzymer. Den är mums för huden mina vänner.

CODAGE Micro peeling mask

Men tyvärr inte för den mest känsliga huden. Om ni vill veta vilken peeling som passar er hud allra bäst så vill jag tipsa om vårt kostnadsfria peeling test som ni hittar HÄR!

En opeelad hud är som att kasta dina andra produkter (och pengar) i sjön. För att hudens unga celler ska kunna ta till sig fukt och näring, måste vi först befria dem från deras äldre släktingar som står i vägen för godsakerna. Så glöm inte att peela! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 svar till “Rätt peeling för din hud”

 • (32) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Julia skriver:

  Hej!

  Jag har den här produkten och använt den några gånger och det känns verkligen att den jobbar. Kan du rekommendera produkter som man kan använda före och efter denna som typ någon ansiktscreme. Vad använder du för produkter med Codage Micro peeling?

 2. Chatarina skriver:

  Jag har lite känslig hud men använder denna.Det sticks lite i huden vid applicering men det går över. Jag tål den. Det känns ibland som om huden vänjer sig vid vissa produkter som tex versos ögonkräm som jag nästan inte kunde använda pga sveda ibörjan men nu går det hur lätt som helst , det svider inget alls.

  • annica skriver:

   Hej Chatarina, Vilka fantastiska produkter du använder och vad kul att du kan använda dessa! De är riktiga kraftpaket båda två, respekt för kraftfulla ingredienser och invänjning är A och O! 🙂 Kram Annica

 3. Christina skriver:

  Hej!
  Eftersom denna har BHA i sig undrar jag om det ändå är ok att använda med Jan Marini produkter? Tidigare har ni avrått att blanda t.ex. Paula’s Choice och Jan Marini pga BHA och Jan Marini krock.

  Kram

  • annica skriver:

   Hej Christina, Att mixa syror från olika varumärken är inget vi råder till. Gärna att du håller dig till syror från ett och samma varumärke för att inte skapa obalans i din hud. 🙂 Kram Annica

 4. Sessan skriver:

  Den är nog den bästa peeling jag testat. Jag har haft Exuviance Microdermabrasion som favorit länge, men efter Codage peelingen kom i hus intog den nummer 1 platsen

 5. Josefine skriver:

  Hej!
  Jag har precis börjat använda retinol 1% från PC. Dock vill jag gärna använda en peeling också för som du säger så gör ju produkten ett bättre jobb om man peelar den emellanåt. Använder i övrigt skonsamma produkter från l300 för tillfället så är bara retinolet i min rutin som är effektiv. Vad rekommenderar du för peeling tillsammans med det? Är lite av den känsligare typen skulle jag säga. Får lätt blemmor osv men vill ändå ha nån peeling som gör jobbet kraam

 6. Emma skriver:

  Hej! Kan du rekommendera en produkt man kan ha på när man får en finne så den motverkas .

 7. Annie skriver:

  Hej Annica,
  Tack för all information och inspiration 🙂
  Jag tycker att det är roligt att ta del av nya produkter, olika kombinationer och steg men undrar… Finns det ändå inte en risk att man kan “överbehandla” sin hud?
  Eller att olika produkter kan “ta ut” varandra så man går miste om effekt? Kan det helt enkelt bli för mycket av det goda? 😉
  Skulle vara intressant att höra hur du resonerar kring detta.

  • annica skriver:

   Hej Annie, Vad kul att höra att du känner dig inspirerad och lär dig nytt! 🙂 Självklart kan huden överarbetas och överstimuleras med för många produkter/kombinationer som inte riktigt matchar varandra eller som blir för kraftfullt för huden. Alla är vi olika och olika känsliga/tåliga och allas hud är unik och man ska vårda den med produkter utefter sin hudtyp, behov och tillstånd. Så svar ja, det kan absolut bli för mycket av det goda ibland om man inte lyssnar till sin hud. 🙂 Kram Annica

   • Annie skriver:

    Tack för svar 🙂 Ditt sätt att resonera känns klokt. Du är mer mån om dina kunders väl än om att sälja mer till varje pris. Jag tror att det är en stor del av den framgång som är Skincity. Mig har du definitivt som återkommande kund 🙂
    Kram

 8. Ellinor skriver:

  He j Annica
  Tack för ännu ett intressant inlägg. Jag Undrar om du kn rek en el flera läpprodukter till mig.
  Har varit extremt lypsylberoende i många år. Har lätt för att få som eksemliknande och supertorra läppar året runt, värre på vintern. Har nu slutat (minskat mer successivt) med hydrokortison sen ca en månad tillbaka. Har använt Paulas lip and body morgon och kväll o Maria Åkerberg lip care dagtid men känner att dessa inte riktigt räcker till. Vaknar med supertorra läppar på morgonen som spricker o vätskar lite, så oskönt! Smörjer ofta dagtid. Ej rött och irriterat just nu
  Har tittat på sensai total lip, Akademiklinikens pure lip, darphin aromatic balm, biodrogas läpp o ögonprodukt o flera som finns hos er men vill inte chansa mer.
  Använder exuviance i nuläget till övriga ansiktet. Tacksam för hjälp med en bra läpprutin inför hösten

  • annica skriver:

   Hej Ellinor, Tack för dina fina ord! Vad tråkigt att höra, men bra att du kunnat minska på hydrokortison nu. Darphin aromatic balm du kikat på är härlig för känslig, torr hud med eksem, utmärkt för läpparna. Använd gärna denna kvällstid i ett rikare lager och jag rekommenderar dig varmt Akademiklinikens pure lip nu när vädret snart blir kallare och tuffare för hud och läppar. Ett råd är även att försiktigt peela frasiga läppar, då gärna innan ett rikare lager av Darphin aromatic balm. Lip scrub Kram Annica

   • Ellinor skriver:

    Tusen tack för hjälpen! Du är bäst! Klickat hem dessa och hoppas på snar förbättring!

    • Jenny skriver:

     Jag måste tipsa om att dricka mer vatten! Efter många år med perioder av torra och supertorra läppar förstod jag äntligen sambandet. Vissa dagar behöver vi mer vatten än andra och det tänker vi mest på när det är varmt ute. Men andra faktorer kan också spela in. Vi rör oss mer än en annan dag, vi svettas olika från dag till dag, vi kan vara spända, stressade, sova dåligt och vakna svettiga osv osv. Så när du får torra läppar drick o drick o drick igen vatten o testa. Det eller silisonsakva är det enda som hjälper mina läppar.

     • annica skriver:

      Hej Jenny, Oj vad jag gillar tips och feedback, så kul när ni hjälper varandra med tips! Det är helt riktigt att mer vatten och fettrik mat kan hjälpa huden inifrån och ut. 🙂 Kram Annica

 9. Malin skriver:

  Hej Annica! Behöver verkligen hjälp med min ansiktshy, då jag känner att jag tappat kontrollen och min hudvårdsrutin inte fungerar så bra..

  Bakgrund: Har alltid haft torr hy ansiktet, med lite fet t-zon. Har alltid haft lätt att bli röd vid kyla och ansträgning. Har mycket rodnader i ansiktet, speciellt på näsan, kinder och en störig röd fläck mellan ögonbrynen. Jag får sällan finnar, i så fall är det plitor mer. Huden har alltid varit väldigt ojämn. Knottrig, prickig och med rodnad som sagt. Jag har keratosis pilaris på ben, armar och rumpa och är ganska säker på att jag har det i ansiktet också. Min hy är också känslig och svider om jag har fel produkter och när huden är extremt torr (typ på vintern).

  Gjorde hudtestet på Skincity där jag redogjorde för precis allt som jag skrivit ovan. Skickade också med en bild, men ojämnheterna syns inte så bra på bild, så det hjälpte kanske inte. Blev iaf rekommenderad Paulas Choice Calm-serie. Köpte alla basgrejer i rutinen. Jag bytte ut nattkrämen ganska tidigt (peelingen tog lite för hårt, så blev jag rekommenderad en fetare nattkräm än den jag hade). Jag har även bytt ut ansiktskrämen på eget bevåg (då jag ogillade formulan och upplevde att krämen var så svårarbetad). Bytte ansiktskräm för ca en månad sen.

  Nu har jag följande rutin:
  CALM Redness Relief Cleanser (Normal to Oily Skin)
  CALM Soothing Toner (Normal to Dry Skin)
  CALM 1% BHA Lotion Exfoliant (använder 1-2 ggr i veckan)
  CALM Repairing Serum
  Skin Recovery Daily Moisturizing Lotion (morgon)
  Skin Recovery Replenishing Moisturizer (kväll)

  Älskar cleansern och tonern och hur fast och len min hud känns av dem. Efter bara några veckors användning av alla produkter upplevde jag att huden kändes mjukare, mindre torr och ev lite fastare och glowigare. Men sen har det inte hänt nå mer och rutinen har inte påverkat varken rodnad eller knottror nånting alls. Dvs vad jag anser vara mitt problemområde.

  Jag är inne på 3 månaders användning nu av rutinen. De senaste veckorna har jag börjat få riktigt röda finnar som inte går bort på flera dagar. Huden har börjat svida och sticka. De enstaka milier jag hade vid ögonområdet har blivit många fler och jag har nu även milier på kinderna. Upplever att det blir värre och värre. Jag mår dåligt av detta och känner ju för att slarva med rutinen eftersom den ändå inte hjälper. Samtidigt vill jag få resultat. Vad gör jag för fel? Har jag fel typ av produkter?

  Upplever att de råd jag får via Skincity är generella, även om dina kollegor är svinduktiga. Tänker att du som har koll på keratosis pilaris kanske kan hjälpa mig mer specifikt. Ursäkta långt inlägg och tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Malin, Vad tråkigt att höra! Det är en fin rutin du använder, använd gärna din peeling lite mer ofta om huden tolererar det nu. Mer fukt i ett serum och en mindre rik creme till dagen skulle vara mitt andra råd till dig, dagcremen är anpassad den torrare hudtypen och med en aktiv talgproduktion kan den bli för rik för dig och resultera i mer milier och orenheter. Ogillar du formulan av din tidigare dagcreme så ta en mindre mängd produkt och två omgångar istället, med denna Hyaluronic acid booster under din creme underlättar det att arbeta in produkten och ger mer fukt till huden. Försökt vara dedikerad och använd dina produkter dagligen för att bibehålla och nå resultat, för precis som i mitt senaste blogginlägg som regel nr 5 är is i magen och att ge sina produkter tid också väldigt viktigt. Kram Annica

   • Malin skriver:

    Hej igen, tack så mycket för svaret!
    Jag har funderat på det du skrev och har nu lite följdfrågor så jag vet hur jag ska gå tillväga! 🙂

    1. Först och främst behöver jag tips på dagcremer. Jag går väldigt ogärna tillbaka till den jag hade innan (https://skincity.se/sv/calm-mineral-moisturizer-spf-30-normal-to-dry-skin) då det inte enbart var formulan som inte funkade för mig. Jag tog faktiskt ytterst lite av den i hopp om att jobba in den i huden bättre, men det spelade ingen roll. Den krämen la sig alltid på huden som en vit hinna, hur försiktig jag än var. Dessutom var den 100% glansig. Jag menar inte ett hälsosamt glow, utan ett “jag är sjuk i feber”-svettglans. Kombinera det med att se likblek ut på grund av den vita hinnan och du har en allvarligtsjuk-look.. Även på svalare dagar såg jag svettig ut, även om jag inte var det. Det drog ner självförtroendet otroligt mycket för mig nu under sommaren och var en av anledningarna till att jag bytte dagkräm till den jag har nu. En stor nackdel jag också märkte var att så fort jag försökte applicera smink så gled sminket över krämen och drog bort delar av den. Även om jag väntat en stund efter att ha smörjt på dagkrämen. Concealer var otroligt svårt att lägga på. Jag var också alltid nervös över att ens få en puss på kinden då minsta drag över huden drog bort krämen och skapade vita ränder. Nä, den dagkrämen var konstant oro alltså.

    Så, jag testar helst helst helst en annan som inte har dessa problem. Gärna nån från Paulas Choice!

    2. Kan jag använda mitt nuvarande serum och det du tipsade om, Hyaluronic acid booster, i samma rutin?

    Puh, det var nog allt. Tack!

    • annica skriver:

     Hej Malin, Paula’s Choice har ett brett spann på dagcremer och självklart hittar ja en ny till dig. RESIST Super-light daily wrinkle defense SPF30 tror jag verkligen blir en favorit hos dig. Den är lite tonad för att inte bli vit(ger dock ingen täckning som en foundation/bas). Den hjälper även till att balansera talgproduktion samtidigt som den är toppen på den riktigt känsliga huden. Serumet jag rekommenderade dig applicerar du din nuvarande rutin innan dagcreme och/eller nattcreme.
     Kram Annica

     • Malin skriver:

      Hej Annica! Har nu använt dagkrämen du tipsade om i ca 3 veckor. Efter några första dagar med lite “insättningsbesvär” så började huden bli finare och de orenheterna jag beskrev som ovanliga för mig har nu försvunnit. Älskar hur lätt krämen är på huden och hur fin och matt min hy blir. Jättebra under smink och nyansen passar mig bra!

      Det som jag funderar över är om min nattkräm är för fet, för jag har fortfarande orenheter. Inte som “bryter ut” men som är mer “under huden” plus små små plitor i panna och på näsan. På dagarna kan jag dock ibland känna att dagkrämen är för lätt och att huden svider lite för att den verkar behöva mer fukt. Den känslan har ökat lite nu när temperaturen gått ner och luften börjar bli torrare ute. Den torra känslan försvinner när jag lagt på nattkrämen och då känner jag mig riktigt återfuktad, men på morgonen vaknar jag sen med mer orenheter…

      Jag har inte hunnit börja med serumet du tipsade om. Funderar på om jag har blandhy, fastän jag alltid trott att jag haft torr hy. Hur ska jag göra för att det ska bli lagom?

      Mvh

     • annica skriver:

      Hej Malin, Vad kul att att höra att du ser och märker resultat. Ha lite mer tålamod, tre veckor är ingen lång tid och komplettera gärna med serumet jag rekommenderade dig för mer fukt till dagen under din dagcreme så kommer du märka en skillnad. Nattcremen i sig är inte boven i dramat skulle jag säga utan snarare att du känner dig torr under dagen. Mer fukt balanserar huden och då även talgproduktionen. 🙂 Kram Annica

     • Malin skriver:

      Men åh, tack så jättemycket för all hjälp! Och för att du orkade traggla dig igenom mina funderingar. Tycker dagkrämen låter toppen så ska testa den såväl som boostern. Samt försöka ha tålamod kring min rutin 🙂

     • annica skriver:

      Hej Malin, Såklart, finns hör för ER 🙂 🙂 Lycka till nu! Kram Annica

 10. Annika skriver:

  Hej Annika! Håll på och köpa nytt och greja med min hudvård i flera år . Gjort hud test efter hud test. Men igår skickade jag en bild till Lena g och hon rekomendera de min att ha rutin kvar från beaute p. Rengöring , toner , serum paradox och 24 h kräm för torr hud. Är känslig med tunn hud och ytliga kärl. Lite eksem vid ögonen bla. Nu äntligen känns det som ahh jag ska verkligen bara ha dessa få produkter. Inte syror, retinol…. ingen peeling alls faktiskt. Tycker det var skönt att få lugna ner mig lite 🙂 så tacksam för lenas hjälp. Hon känns så glad för sitt jobb och genuint trevlig och hjälpsam. Kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Annika, Åh vad glad jag bli att du fått så fin hjälp och råd av min kollega, att lugna huden och använda färre steg kan många gånger vara en framgång för hudens hälsa. 🙂 Kram Annica

 11. Malin skriver:

  Hej Annica!

  Tack för en fantastisk blogg!

  Priset på denna peeling codage är för mycket för mig, jag undrar därför om du kan rekommendera någon med liknande innehåll till ett lite billigare pris? Hur ofta skulle du rekommendera att göra denna behandling? På morgonen, kvällen eller när? med vänliga hälsningar

  Malin

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »