Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  “Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂

Jag heter Elinor och är hudterapeut på kundrelationer här på Skincity. Jag älskar att testa nya produkter för att hitta det som passar min hy allra bäst. Det här inlägget kommer att handla om några av mina hudvårdsfavoriter i mitt badrumsskåp. 🙂

Syror i min rutin är A och O för att huden skall hålla sig i balans. En favorit hos mig är Medik8s Blemish Control Pads. Dessa pads exfolierar huden med salicylsyra vilket passar min hud perfekt för att rengör och exfoliera huden.

Det här beskriver min hy i några korta ord: fethy, finnar, förstorade porer, yttorrhet och rodnad. Jag gillar därför att jobba med flera olika serum för att kunna jobba på de olika tillstånden i min hy. Retinol 3tr, Calmwise serum och Hydr8 B5 från Medik8 är några av mina favoriter. Retinol 3tr har många goda egenskaper men för mig är den perfekt för att motverka finnar. Retinol 3tr öppnar upp porer och reglerar talgkörtlarnas aktivitet i huden. Calmwise serum dämpar rodnad i huden och är perfekt för mig nu till hösten när huden lätt kan kännas lite extra irriterad och röd. Sist men inte minst, för att boosta huden med extra fukt så är Hydr8 B5 en favorit som snabbt sjunker in i huden för en direkt återfuktad effekt.

Retinol 3tr, Calmwise serum och Hydr8 B5

En passande mask när huden lätt hamnar i obalans är Medik8s Natural Clay Mask. Detta är en lermask som djuprengör huden med bland annat Kaolinlera som är den mildaste av alla lertyper och därför passar bra till en känslig hy. Huden känns klar, ren och väldigt jämn efter användning av denna mask. Så helt enkelt perfekt när huden har hamnat i obalans. 🙂

Natural Clay Mask

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Elinor”

 • (27) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Therese skriver:

  Använder du serumen i den ordningen som du skriver/visar?

  • annica skriver:

   Hej Therese, Retinol används enbart kvällstid, som första serum, övriga serum både morgon och kväll. Calmwise och därefter Hydr8 B5. SÅ härliga serum!! 🙂 Kram Annica

 2. Helena skriver:

  Vilka bra tips! Kan Calmwise serum kombineras med Exuviance produkter? Fick ha-begär på det serumet!:)

  • annica skriver:

   Hej Helena, Så härligt badrumsskåp och produkter!! Det går bra att kombinera, men kika också in Exuviance Antiredness calming serum som även den har lugnande och rodnadsdämpande verkan på känslig hud. 🙂 Kram Annica

   • Helena skriver:

    Tusen tack för snabbt svar, ska beställa det serumet! Har testat Exuviance antiredness men är fortfarande på jakt efter det ultimata. Får se om det är detta;)

 3. Evelina skriver:

  Hej! Så bra inlägg!
  Är Medik8 calmwise serum bra för mig som har rosacea? Samma med Clay masken? Har beaute pacifique serum nu men kan man kombinera de två i så fall eller vänta tills den är slut?

  Tack för ALLTID så bra tips och råd!!

  • annica skriver:

   Hej Evelina, Du har så rätt 🙂 Fantastisk på att lindra rodnad. Idén bakom Medik8 och motivationen uppstod då Isaacs(grundaren av Medik8) syster led av Rosacea och inte fick den hjälp hon behövde. Ett helt fantastiskt märke på just rosacea. Du kan kombinera med BP men försök att lägga dessa åt sidan när du introducerar en ny serie. Så kan du se om du behöver addera dessa framöver. Masken kan vara okej men viktigast med grunden. Rengöring, serum, creme och SPF Du hittar alla produkter i Calmwise serien förutom solskyddet den hittar du här: Physical sunscreen SPF30
   🙂
   Kram Annica

  • Evelina skriver:

   Måste nästan passa på att skriva ned min rutin här(rosacea hy, upplever huden torr till kombinerad, konstigt nog får jag någon typ av finnar på höger sida kind som inte går bort på väldigt länge och lämnar kvar röda ”ärr” på hyn. Just nu är finnarna bra dock! Och 24 år):

   -Rengör med YTTP cleansing gel + bioderma micellar
   -Toner från Kiehls cucumber herbal
   -Paula’s choice skin transforming multi-correction treatment på ärren
   -Serum från beaute pacifique subversive serum paradoxe
   -Ansiktskräm från Kiehls ultra facila moisturizer
   -Ögonkräm FACE Stockholm seaweed eyecream
   (Använder ibland Kicks vitamin C peeling pads med PHA syra i, men osäker om den får mig att ”break out”)

   Vad tycker du att jag ska tänka på samt byta till i framtiden?
   Kram och trevlig helg!

   • annica skriver:

    Hej Evelina, Se tidigare svar. Börja introducera serumet från Medik8 och även rengöring. Glöm inte heller att solskydd är viktigt för att skydda och bibehålla fina resultat med dina fina produkter 🙂
    Kram Annica

 4. Leyla skriver:

  Hej Annica, jag beställde Jan Marini Hyla 3d ha activating complex efter din rekommendation för ny höst/vinterrutin. Jag förstår i vilken följd den ska komma i hudvårdsstegen men bara dagtid, vill bara kolla med kvällsrutinen (så jag inte använder något på fel sätt).

  1. Bioglycolic rengöring
  2. C-esta serum
  3. Bioclear Face lotion
  4. HYLA 3D HA ACTIVATING COMPLEX
  5. Retinol (jan marini) använder som nattcreme
  6. AGe internvention eye cream
  (inget spf kvällstid)

  Är den OK? Eller är det inte meningen att använda Hyla 3d med retinol? TUSEN TACK!

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Åh det fuktserumet är fantastiskt! Bar nu till den kalla höst och vinter som närmar sig med stormsteg. Bra tänkt! Retinolet kan du tänka som ett steg 3b, så efter exfolieringen vilket betyder att serumet, Hyla 3D, kommer efteråt :). Att använda retinolet som creme är jag inte med om allt för många gånger. Många som behöver en creme över då retinolet är mer djupgående och inte lika skyddande som en creme.
   Kram Annica

 5. Lena Justusson skriver:

  Vad kostar serumet och spparsten med ström elektroder?
  Hur ofta ksn man anväbda serumet
  Kan man skälv göra denna behandling , och ger den fukt och lystet?
  Jag har en ganska torr hud, är snsrt 70 år, men har alltid använt bra produktet, och är inte mycket rynkor.
  MVH
  Lena

 6. Fia skriver:

  Hur står sig calmwise serumet jämfört med skinceuticals phytocorrective serum? Har det sistnämnda nu och använt några veckor men inga resultat än. Ska förstås använda upp det så jag ger det en ärlig chans men när det gäller hudvård så är jag alltid ett steg före i tankarna för att hitta den ultimata rutinen för min hud!
  Mvh Fia

  • annica skriver:

   Hej Fia, Båda fantastisk på att lugna rodnad 🙂 Men vad har du mer i rutinen? Serumet är toppen att du har men det är många andra steg i rutinen som kan vara avgörande för vilket resultat du får. Upplever inte att du behöver byta utan du har ett underbart serum för en mycket känslig och reaktiv hud.
   Kram Annica

   • Fia skriver:

    Min rutin består av PC calm cleanser normal/oily skin, PC skin recovery enriched calming toner, PC calm mineral moisturizer normal/oily skin på morgonen samt PC recovery replenishing moisturizer på kvällen. Använder varannan till varje dag medik8 blemish control pads. Utifrån detta, vilken tror du passar bäst? 🙂

    • annica skriver:

     Hej Fia, Vilken fin rutin du har. Utefter din hudtyp och tillstånd är Phyto corrective ett utmärkt serum som jag tycker du ska fortsätta med, kanske att du behöver ge det lite tid för att ge effekt. Men absolut att det lugnar och dämpar rodnaden i huden och på inflammation efter utbrott. Calmwise har en oljebas istället verkar extra stärkande på hudens barriär för att skydda ytterligare emot yttre faktorer som påverkar hudens känslighet. 🙂 Kram Annica

 7. may-britt skriver:

  Hei.
  Tror du jeg kan vende inn denne eller tror du den blir for mye for min hud?
  Kram

 8. Nadja skriver:

  Hej!
  Jag har en jätte känslig hy som lätt blossar upp framförallt när det är kallt ute. Jag ska testa calmwise serumet . Sedan undrar jag vad det är för skillnad på Klairs rich moist soothing serum (som jag använder idag) och medic 8 hydra 8 B5? Vilken av dem ger bäst fukt och lugn till huden?
  Tack

  • annica skriver:

   Hej Nadja, Mycket likvärdiga serum 🙂 men Medik8 är även något mer lugnande(även om Klaris passar känslig). Medik8 används tex ofta i samband med peels på klinik då den är så bra på att återställa hudens barriär.
   Kram Annica

 9. Josefin skriver:

  Hej! Vart i rutinen är bäst att använda medik8 padsen? Just nu har jag tagit dem direkt på ”bar hud” efter rengöring och låter det gå några minuter innan jag följer upp med serum/essense. Upplever att produkterna jag använder efter padsen ”skummar sig” hur jag än gör
  Undrar också om padsen får bättre effekt om man låter dem verka ensamma på huden en längre stund innan efterföljande produkter appliceras?

  • annica skriver:

   Hej Josefin, Jag tycker att du gör helt rätt idag 🙂 Du behöver inte vänta innan du applicerar kommande steg med denna produkt. Kram Annica

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »