Kika in i badrumsskåpet hos Elinor

  • | Annica

Halloj! Hoppas att ni gillade konceptet  ”Kika in i badrumsskåpet hos” här på bloggen. Tänker att det ger chansen för er att se vad mina hudterapeut kollegor använder för produkter och kunna tipsa om deras favoriter utefter olika hudtyper. Nästa på tur att visa upp sina favoriter från Medik8 är ingen mindre än Elinor.! 🙂

Jag heter Elinor och är hudterapeut på kundrelationer här på Skincity. Jag älskar att testa nya produkter för att hitta det som passar min hy allra bäst. Det här inlägget kommer att handla om några av mina hudvårdsfavoriter i mitt badrumsskåp. 🙂

Syror i min rutin är A och O för att huden skall hålla sig i balans. En favorit hos mig är Medik8s Blemish Control Pads. Dessa pads exfolierar huden med salicylsyra vilket passar min hud perfekt för att rengör och exfoliera huden.

Det här beskriver min hy i några korta ord: fethy, finnar, förstorade porer, yttorrhet och rodnad. Jag gillar därför att jobba med flera olika serum för att kunna jobba på de olika tillstånden i min hy. Retinol 3tr, Calmwise serum och Hydr8 B5 från Medik8 är några av mina favoriter. Retinol 3tr har många goda egenskaper men för mig är den perfekt för att motverka finnar. Retinol 3tr öppnar upp porer och reglerar talgkörtlarnas aktivitet i huden. Calmwise serum dämpar rodnad i huden och är perfekt för mig nu till hösten när huden lätt kan kännas lite extra irriterad och röd. Sist men inte minst, för att boosta huden med extra fukt så är Hydr8 B5 en favorit som snabbt sjunker in i huden för en direkt återfuktad effekt.

Retinol 3tr, Calmwise serum och Hydr8 B5

En passande mask när huden lätt hamnar i obalans är Medik8s Natural Clay Mask. Detta är en lermask som djuprengör huden med bland annat Kaolinlera som är den mildaste av alla lertyper och därför passar bra till en känslig hy. Huden känns klar, ren och väldigt jämn efter användning av denna mask. Så helt enkelt perfekt när huden har hamnat i obalans. 🙂

Natural Clay Mask