Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Lovisa

Hej! Idag hoppar jag in och gästbloggar här på Annicas blogg. 🙂 Och idag får ni följa med hem till mig och jag tänkte prata om vikten av att satsa på en riktigt bra rengöringsrutin.

Rengöringen är nämligen ett av de viktigaste stegen…gör du det på rätt sätt, ser du snabbt resultat och våra nästkommande produkter får visa upp sin fulla potential.. Så välkommen hem till mig och följ med på min rengöringsrutin! 🙂

Rengöring på kvällen!

På kvällen brukar man oftast kunna lägga den där extra minuten i badrummet, så min kvällsrutin börjar alltid med en dubbelrengöring. Jag tvättar huden i två steg, applicerar 1-2 pump av Tata Harpers lyxiga rengöringsolja som jag applicerar på torr hud och masserar in… Oljan hjälper till att lösa upp envisa förorenings-partiklar, smuts och makeup och banar vägen för nästkommande produkt.

Nourishing Oil Cleanser innehåller en lyxig blandning av organiska oljor som djuprengör i porerna utan att torka ut.

Efter att ha tillsatt lite vatten och masserat upp min olja sköljer jag av och följer upp med rengöring nr 2. Tata Harpers Regenerating Cleanser med 2-3 pump! Denna rengöring är en riktig multitasker, en fyra-i-ett rengöring som nästan räcker som en hel hudvårdsrutin om det skulle behövas. Den rengör, exfolierar och återfuktar allt på samma gång. Huden behandlas av enzymer, lera och korn från aprikoskärnor och huden blir silks…

Massera upp så att enzymerna börjar verka och därefter skölj av, gärna med hjälp av en varm handduk. Därefter är vägen banad för efterföljande vård och sen är det bara krypa ner i sängen och låta dem jobba på under natten.

Biologique Recherche Micellaire Water är en oljefri rengöring som passar alla hudtyper.

Rengöring på morgonen!

Jag är riktigt morgontrött så här vill jag att det ska gå fort. Ingen tid att stå och massera här inte.. Däremot så har jag träffat många människor under åren som hoppar över detta viktiga steg.  Men jag kan lova er att en daglig rengöring på morgonen är grunden till en sund och hälsosam hud. Under natten försöker nämligen vår hud rena sig själv och göra sig av med slaggprodukter som lagt sig på hudytan därför bra att rengöra innan man går på med sina produkter.

Med en bomullsrondell applicerar jag Biologique Recherche Micellaire Water. Likt en magnet fångas fett, slagg och smuts upp som huden samlat på sig. Med hjälp av äppeljuice, träsocker och återfuktande hyalyronsyra får huden en fräsch start på morgonen helt enkelt! 😉

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Lovisa”

 • (22) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anna skriver:

  Hej! Tack för ett bra inlägg! ❤️Letar just nu efter en bra rengöring Hur fungerar dessa produkter för normal hy? Har tidigare haft problemhy men under min graviditet har det blivit mycket bättre. Rädd att det ska komma tillbaka så vill satsa på en bra rengöring nu för att förebygga hehe tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Anna, Detta är ju en magisk kombination av rengöring som min kollega Lovisa använder, jag tycker dessa skulle passa din hud lika fint. Oljerengöringen som effektivt avlägsnar aaaaall form av orenheter från huden. Jag menar allt! Följ upp med Regenereting cleanser, enzymer, lera och korn från aprikoskärnor exfolierar milt och rengör. Pilbarksextrakt är en naturlig form av BHA syra som rengör porerna och motverkar pormaskar! Oljor från grapefrukt återfuktar och mjukgör huden. En riktig vinnare om du frågar mig! 🙂 Kram Annica

 2. Jenny skriver:

  Gud, man älskar ju att kika in i andras badrumsskåp. =) Känner mig alltid lite förvirrad i min egen hudvårdsrutin. Så det har inlägget var perfekt för mig. Blev så peppad på Micellaire Water. För att underlätta min morgon.

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Blir så glad när jag och mina kollegor kan inspirera och hjälpa er!! Ja det är en riktig räddare i nöden för trötta mornar! 🙂 Kram Annica

 3. Ellan skriver:

  Tack Lovisa för ett bra inlägg! Jag är på jakt efter nya rengöringsprodukter så detta var toppen. Jag älskar produkter med pumpfunktion, doftar dem gott oxå?

  • annica skriver:

   Hej Ellan, Jag blev själv taggad på att byta ut mina rengöringar efter detta inlägget, så inspirerande! Supersmidiga, snygga med milda fräscha liiite söta dofter. Mumma!! 🙂 Kram Annica

 4. Felicia skriver:

  Hej fina, har en fråga om BIOLOGIQUE RECHERCHE
  LOTION, vilken är till för vad av dessa? Har förstått att det finns olika versioner, p50, p50w osv. Känns som en hel djungel haha! Letar efter den för känslig hy. Kram 🙂

  • annica skriver:

   Hej Felicia, Biologique Recherche P50w ska du satsa på. Den är mildare med lite lägre syrahalt än de övriga, anpassad en känslig hud. 🙂 Kram Annica

 5. Sandra skriver:

  Härligt! Använder redan en del av Tatas produkter och är supernöjd. Blev lite nyfiken på micellärvattnet från Biologique Recherche nu. Kan man använda det på ögonen oxå? Sedan undrar jag om vi får se resten av Lovisas rutin? Är grymt nyfiken!

  • annica skriver:

   Hej Sandra, Suuuper att använda även för ögon 🙂 Så mild och så effektiv! Något av de viktigaste stegen i rutinen är just första steget och det som är förberedande inför kommande steg. Något som verkligen ska lyftas. Mer kanske kommer och roligt att du gillar. Kram Annica

 6. Susanne skriver:

  Hej Lovisa!
  Du måste visa oss resten av din rutin
  Känns som vi vart snuvade på det bästa, haha!
  Hälsningar Susanne

  • annica skriver:

   Hej Susanne, Här blev det fokus rengöring då detta lätt kan missas.. men ett så viktigt steg 🙂 mer kanske kommer, roligt att du gillar!! Kram Annica

 7. Ellen skriver:

  Hej använder just nu:

  CALM Redness Relief Cleanser

  2.
  CALM Soothing Toner (Normal to Dry Skin)
  3.
  Skin Perfecting 2% BHA Lotion

  4.
  Hyaluronic Acid Booster

  5.
  Dag: CALM Mineral Moisturizer SPF 30
  Natt:CALM Redness Relief Moisturizer

  Men känner att små finnar som sedan blir röda fortfarande dyker upp, mest på hakan, finns det någon mer produkt jag kan lägga till som tar boer finnarna och de röda prickarna som kommer efter en finne
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Ellen, RESIST Skin transforming mult correction treatment 🙂 Perfekt att addera efter Skin perfeting 2% BHA lotion men innan Hyaluronic acid booster. Azelinsyran i denna produkt är hela 10% är toppen på att lindra rodnad, nya utbrott och arbetar mycket effektivt på dessa röda ärr efter plitor. Börja använd den varannan kväll men kan sedan ökas upp vid behov.
   Kram Annica

 8. Michelle B skriver:

  Är riktigt sugen på Tata Harper! Håller tummarna att det kommer fina erbjudanden i december månad..

  Och Annica, vet du vad Lovisa har för fint läppstift/färg på bilderna ovan?! wow

 9. Cilla skriver:

  Skulle också gärna se mer av Lovisas rutin och make up

 10. Cilla Sporre skriver:

  Skulle gärna se mer av Lovisas rutin och make up!?

 11. Johanna skriver:

  Skulle de två produkterna från Tata Harper kunna passa en känslig hud också? Använder för närvarade Klairs rengöringsolja och dermalogicas daily microfoliant men alltid kul testa något nytt!
  /Johanna

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »