Kika in i badrumsskåpet hos: Yasemin

  • | Annica

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut kollega Yasmine som nu kommer med massor av härliga tips.

Hej Allihopa! Yasemin heter jag och är hudterapeut på Skincity. Jag har genom åren haft kontakt med flera av er och många vet att jag på senare tid gått över mer och mer till Skinceuticals produkter. Jag tänker att det nu är dags att outa mitt badrumsskåp och ÄNTLIGEN få visa er min rutin.

Skinceuticals filosofi grundas i tre steg: FÖREBYGGAKORRIGERASKYDDA. Alla stegen är viktiga om du ska ge huden maximala förutsättningar och verkligen nå önskat resultat och här kan jag lova att de levererar. Av allt jag provat så ser jag snabbast resultat av dessa! Jag vill här fokuserar på att förebygga och korrigera, steget skydda tror jag att alla redan har bra koll på, dvs vikten av solskyddet.

Eftersom jag har börjat tappa spänsten (och sedan länge har linjer) och dessutom en del pigmentering så ligger mitt fokus på att bekämpa det, och här kan jag säga att Skinceuticals serum är ren magi och de som är kärnan i de fina resultaten.

Såhär ser min serumrutin ut på dagen:

C E Ferulic (Förebygger) : Jobbar på allt, och ger ett av de viktigaste av allt till huden = ökad motståndskraft. Detta är ren C-vitaminkoncetration 15% + E-vitamin och Feulinsyra som lugnar och skyddar och ger otroligt fin effekt på hudtonen. Minimerar linjer och förbättrar spänsten ger lyster, fukt och lugnande effekt i en och samma flaska, vad mer kan man begära!

Blemish + Age Defence (Korrigerar): Bort  med tilltäppta porer och orenheter! Den både behandlar, med bland annat antiinflammatorisk salicylsyra och AHA-syror, och ger en väldigt jämn och fin hudstruktur. Linjer och rynkor plumpas ut och denna har givit mig en väldigt fin och spänstig hy.

H.A Intensifier (Återfuktar) : Fukt i massor! Stärker och fyller hudens fuktnivåer genom Hyaluronsyra! Här motverkar vi också glykeringsprocessen, dvs skyddar kollagenet i huden från att brytas ner och minimerar linjerna.

Såhär ser min serumrutin ut på kvällen:

Retinol 0.3 (Korrigerar): Denna har jag ensam till natten tillsammans med min nattcreme. Låt retinolet gå in i huden i ca 30 minuter innan nattcremen. Viktigt att den vänjs in ca var 3:e natt eftersom den är otroligt kraftfull. Har lugnande effekt genom kamomillextrakt och reducerar synliga porer, ökar cellförnyelsen och kollagenproduktionen. Här jobbar vi långsiktigt på att sudda ut synliga linjer och resultaten låter inte vänta på sig! 😉

SÅ hur känns huden och vilka resultat har jag fått? Jag kan säga att pigmenten i pannan i princip helt försvunnit, här såg jag resultat bara efter någon månad. Huden är mer plumpad, i balans och återfuktad. Linjerna är inte alls lika framträdande och jag har alltid varit lite smått känslig i huden men det känner jag knappt av längre, och lystern ska vi inte prata om. Jag är grymt nöjd! 🙂