Scrolla för att läsa mer

Min höstrutin!

Ni är många som har efterfrågat att få se hur min rutin ser ut just nu och speciellt nu när det har blivit kallare ute. Jag försöker hålla mig till denna rutin som ni ser nedan, just nu, men självklart byter jag och testar lite olika produkter på sidan om som vanligt.  😉 Tycker att det är så skönt att ha en rutin som grund och utgå ifrån och sedan adderar jag in andra produkter på sidan av.

Min hudvårdsrutin – MORGON

 1. RENGÖRING: Codage Micellar water
 2. FACE TONER: Cliniccare EGF Extra Refresh liquid
 3. DAGLIG EXFOLIERING: PC Resist 10% AHA 
 4. ESSENCE WATER: Klairs Preperation Toner-Klappa in denna rikligt över hals & ansiktet och runt ögonen.
 5. ESSENCE SERUM: ClinicCare EGF Refresh Essence
 6. BOOSTER: PC Niacinamide booster
 7. SERUM: SkinCeuticals C E Ferulic
 8. ÖGONSERUM: Codage Serum Anti-Aging & Energy 
 9. ÖGONCREME: Verso Super Eye Serum 
 10. DAGCREME med SPF: Paulas Choice Defence Glow SPF 50 

Tinted  CC creme: Juice Beauty Stem Cellular CC Cream nyans Desert Glow

Jag har nyans Desert Glow

 

Min hudvårdsrutin –KVÄLL

 1. PRECLEANSE: LJH Life Pure Cleansing Oil 
 2. RENGÖRING: TATA Regenerating Cleanser 
 3. FACE TONER: Cliniccare EGF Extra Refresh liquid
 4. ESSENCE WATER: Klairs Preparation Toner– Klappa in denna rikligt över hals & ansiktet och runt ögonen.
 5. BOOSTER: Paulas Choice Niacinamide Booster 
 6. SERUM: PC Clinical Retinol Treatment
 7. OLJA: Tata Harper Beautifying Oil Ovan på booster och serum, kan även ha någon droppe i din foundation på dagen.
 8. ÖGONSERUM: Medik8 Retinol Eye TR
 9. ÖGONCREME: Verso Super Eye Serum 
 10. NATTCREME: EPIONCE Medical Barrier Cream 

Tips, om man har många steg i sin rutin så skriv ut en lapp och sätt upp innanför badrumsskåpet. 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 svar till “Min höstrutin!”

 • (39) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lena skriver:

  Hej!
  Härlig läsning. Skulle vilja höra din åsikt om att blanda Niacinamid och C-vitamin serum? Läser ibland att denna kombo inte är helt optimal. Kan du förklara hur det ligger till?
  MVH Lena, Ninnis Beautycorner på Insta och FB

  • annica skriver:

   Hej Lena, Kombinationen av ingredienserna en jättefin för att arbeta på envisa pigmenteringar och för att få the perfect glow!! Oftast är krocken mellan ingredienserna ett problem vid tillverkning och något som främst rör tillverkaren vid framtagning av nya produkter. Inget du som konsument ska behöva vara oroliga för vid användning. Läs mer om kombinationen här: https://www.daisybeauty.com/niacinamide-och-askorbinsyra-tillsammans/ Kram Annica

  • Lotta skriver:

   Jag kör niacinamide från PC närmast huden och sedan TriVita C30 på det. Magiska resultat på min hud i alla fall!
   Har blivit av med pigmenteringar som inte ens laserbehandling bitit på och mina förstorade porer är mycket mindre. Sååå nöjd!

   • annica skriver:

    Hej Lotta, WOW! kombinationen är verkligen AMAZING! Kul att du fått så fina resultat!! 🙂 Kram Annica

    • Lotta skriver:

     Eller hur?!!
     De där två godingarna plus aha, bha och retinol… POWER!!!
     Toppat med hyaluronic- och peptidebooster är det rena magin för huden!
     Kram. ❤

 2. Ranveig skriver:

  Så spennende rutin 🙂
  Har hele tiden trodd at c vitaminserum skal nærmest huden. Har blitt meg fortalt flere ganger 🙂
  Hva mener du om detta? Ha en fin dag videre!

  • annica skriver:

   Hej Ranveig, Det är helt riktigt, men produkten jag använder innan mitt c-vitamin serum är X3M EGF Refresh Essence som är ett otroligt lätt fuktserum/essence MEN så återfuktande. Varumärket är så rikt på hyaluronsyra att det är löjligt, jag älskar det! Produkten kan alltså då appliceras i steg med sitt essence – som appliceras innan serum eller som ett fuktserum i sin rutin om man hellre önskar det. 🙂 Kram Annica

 3. Karolin skriver:

  Åh, härligt många steg!
  Jag undrar hur lång tid det tar för dig att göra din morgonrutin? Jag har själv många steg, men mitt största problem är att hinna alla på morgonen. Dom måste ju gå in i huden så sminket fäster ovanpå…

  Sen undrar jag ofta om de olika retinolprodukter som finns på Skincity, vilken är starkast? (Mest effektiv?) Jag har tålig hy och vill få så mycket utav anti age som möjligt! ☺️
  Tack för att du delar med Dig!

  • annica skriver:

   Hej Karolin, Det tar sin lilla tid minsann, men jag ser till att göra lite sysslor mellan mina olika steg så spills ingen värdefull tid på morgonen 🙂 Den högsta halt retinol som just nu får säljas inom EU är 1%, men man ska inte läsa sig blint på procenthalten. Sammansättning med övriga ingredienser spelar också in! Rådfråga mina fina kollegor på info@skincity.se för vägledning vilket serum som skulle passa just dig och din hud bäst! Kram Annica

 4. Denise skriver:

  Älskar sånt här, kul att få nörda ned sig lite 😉 Så här kommer några funderingar!

  Jag använder också Klairs toner, men har den alltid som steg 2 dvs efter rengöring men innan daglig exfoliering. Är det mer effektivt att lägga exfolieringen innan? Kan jag i så fall lägga till Hygges mist likväl som den du använder från Cliniccare?

  Använder du micellärt vatten som rengöring på morgonen av för att det är mer skonsamt?

  Kram från en väldigt nyfiken person

  • annica skriver:

   Hej Denise, Klairs toner kan användas som just toner och essence. Kan alltså användas både innan och efter din dagliga exfoliering. En mist appliceras gärna som en lätt fuktboost, egentligen när man önskar under sin rutin och under dagen, ansiktsvatten sveps gärna över huden på en bomullspad för den lilla extra rengörande effekten och ett essence klappas in på huden, gärna flera lager! SÅ mumsigt!
   Mitt micellära vatten använder jag som min morgonrengöring, snabbt och lätt. För mig är det tillräckligt till morgonen. 🙂 Kram Annica

 5. Sara skriver:

  Åh vad roligt att se!! Så himla intressant 🙂 Har precis beställt hem rengöringsoljan och nu funderar jag på att köpa cc-krämen och ge bort den i julklapp till min mamma för den låter som något hon skulle tycka om.

  • annica skriver:

   Hej Sara, Vad kul! En rengöringsolja är härlig för huden och otroligt effektiv!! Perfekt present, kul att du finner inspiration. 🙂 Kram Annica

 6. marina skriver:

  Hej! Ser epionce. Kommer ni att ta in deras produkter? Dom är superbra. Med vänlig hälsning Marina

  • annica skriver:

   Hej Marina, Det är ett spännande varumärke jag har mina ögon på just nu. Vi får se i framtiden, allting är möjligt! 🙂 Kram Annica

 7. Therese skriver:

  Tack för att du delar Annica!❤
  Krämen du har sist i kvällsrutinen kan jag inte se att ni säljer på Skin City?? Eller?
  Sen undrar jag lite över att du (precis som jag själv) blandar hej vilt med produkter från olika märken. Det är okej alltså? Trodde kanske man borde hålla sig mer till ett och samma märke för bästa effekt (men det är ju stört omöjligt när det finns sååå mycket mumsigt)
  Kramar från Therese

  • annica skriver:

   Hej Therese, Det finns inte hos Skincity, men är helt klart ett spännande varumärke jag utforskar just nu. Jag tycker det är alldeles för kul att testa nya produkter och varumärken och kan omöjligt hålla mig till ett varumärke och samma produkter! Det ingår även i mitt jobb att testa nya produkter och kombinationer, självklart är all mix inte alltid så bra för huden. Beroende på sin huds tolerans ska man absolut ha respekt för produkter och dess innehåll i en mix med övriga varumärken. Är du osäker så hör gärna efter med mina kollegor på Skincity. 🙂 Kram Annica

   • Therese skriver:

    Tack för svaret!❤
    Självklart ska jag rådfråga med dina fantastiska kollegor, det gör jag alltid! Men ni har ju såå mycket härliga märken och produkter att det är helt omöjligt att inte bli frestad att köpa på massa olika godbitar. Blev iallafall lite glad när jag såg att din rutin innehöll många olika märken för DET gör min också!!
    Kramis!

 8. Caroline skriver:

  Hej,
  Så spännande läsning, tack för att du delar med dig.
  Jag vill lägga till ett fuktserum för min hud gillar verkligen inte det här väderomslaget utan slår bakut med att strama, vara torr och fet samtidigt. Tittade lite på Refresh Essence från cliniccare. Är det ett bra fuktserum för en känslig yttorr hud? Hur mäter den sig mot pc HYALURONIC ACID BOOSTER?

  Tack för alltid lika inspirerande läsning!

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ett varumärke fuuullmatat med hyaluronsyra, milt för den känsliga huden och ger en otrolig återfuktning till den uttorkad och yttorra huden! Verkligen en match för Paulas Choice motsvarighet. Varm rekommendation X3M EGF Refresh Essence Kram Annica

 9. Anna skriver:

  Hej Annica!
  Jag letar efter ett fuktserum att addera till min Exuviance-rutin. (Sheer refining fluid och Evening restorative complex) Jag har använt flera flaskor Vespera, men söker nu efter något som inte blir så väldigt blankt på min blandhud.
  Jag exfolierar regelbundet med Triple Microdermabrasion och Skinrise bionic tonic-padsen, maskar med Rejuvenating-masken och Purifying-masken, använder Klairs toner varje dag innan serum, samt har testat att ta mindre produkt av just Vesperan, men ändå fortsätter jag att vara väldigt blank från applicering och under hela dagen.
  Jag vill därför gärna testa något annat härligt fuktserum, för det vill jag aldrig vara utan! Gärna med hyaluronsyra kanske. Har du några fina förslag? ✨
  Tack för Skincity, ni är guld.

  Vänliga hälsningar Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, Vespera bionic serum har till fördel att vara mycket multifunktionellt och arbetar fördelaktigt på många olika delar. Upplever du huden som blank skulle även detta kunna vara för att huden över exfolieras. Då producerar huden istället mer talg och kan lätt bli blank och mindre mottaglig för kommande steg i rutinen. Så att ta en paus från Triple micro och addera Vesperan skulle vara min första rekommendation. Men om du bara känner att du måste testa något annat så tycker jag absolut att du ska börja använda X3M EGF refresh Essence som serum. Ett märke som jag tror att de flesta kan behöva komplettera nu när det blir kallare och torrare luft. Perfekt för torrisen men som samtidigt önskar lättformulerade produkter.
   Kram Annica

 10. gabriella skriver:

  Hej Annica!
  Först och främst vill jag tacka för underbara Skincity! Alltid snabb och mycket kompetent service! Häromdagen pratade jag med en av dina duktiga medarbetare, men vi hade trassel med förbindelsen och svårt att höra varandra. Jag har fortfarande lite funderingar.
  Nu efter sommaren har jag börjat att smyga in syra och retinol igen. Har stuvat om lite efter kontakt med kundtjänst och nu ser min rutin ut enligt följande:

  Morgon
  All-in-one care cleansing water, Hyggee
  Mandel acid 5% By Wishtrend
  All in one mist, Hyggee
  TriVita C30
  Serum nr 03,06,11,01 Codage
  All-in-one essece
  Vita propolis ampoule
  Anti age EGF/R, Biodroga
  Spf, varierar mellan TAP, JM och K ceutic

  Kväll: Dubbelrengöring m olja och Hyggee
  super facial serum, Verso
  Super eye serum
  Samma serum som på morgonen
  Senare i höst/vinter ev Serum paradoxe, BP
  All-in-one essence
  Samma creme som på morgonen
  Sover ca varannan natt med vitamin E masken från Klairs. ( Den har puttat bort Bp fuktmask fån förstaplatsen)

  Jag undrar vad du tycker rent allmänt?
  Jag har fått rådet att ha retinol ensamt på huden, men jag ÄLSKAR ju mina serum och masken och vill ogärna vara utan dem. Dessutom börjar den stora vintertorrheten komma nu, jag behöver massor med fukt, blir ännu torrare av retinolet.
  Såg i din rutin att du har både olja och creme efter retinol, hur ska jag göra tycker du?
  Kan tillägga att Verso hade jag hemma så det fick bli den till att börja med. Jag har köpt Active retinol serum 0,5 att fortsätta med sen.

  En sista fråga: Skillnaden mellan ansiktsvatten, toner och essence, får ingen reda i det. Är det någon av dem jag saknar i min rutin?
  Jag som frågar är 59 år, ganska okänslig hy i bra kondition.
  Tack för en jätteintressant och informativ blogg, jag lär mig massor (och handlar massor 🙂 ). Och stor tack för att du tar sig tid att besvara alla frågor! Ber om ursäkt för jättelång fråga!!
  Kram
  Gabriella

  • annica skriver:

   Hej Gabriella, Tack för helt fantastiska ord 🙂 🙂 Bra att du återkommer när du har vidare funderingar, precis vad vi på Skincity är tillgängliga för.
   WOW! Vilken underbar hudvårdsrutin och vad fint du har skräddarsytt varje steg i rutinen. Verso kan appliceras precis som du gör idag och ger verkligen fantastiska egenskaper. Vissa retinol serum kan appliceras direkt på rengjord hud och att du sedan avvaktar något innan du följer upp med tex serum och creme. Detta tycker jag inte att du behöver göra och speciellt inte med dina fina produkter. Utan dessa kompletterar varandra otroligt fint.

   Jag förstår verkligen att toner, ansiktsvatten och essence kan kännas snurrigt.. kärt barn har många namn. Men tyvärr är det även märken som namnger dessa olika. Inga restriktioner om vad som får heta vad. Men generellt är en toner och ansiktsvatten samma sak och ett essence water kan kort och gott beskrivas som ansiktsvatten+serum. Här har jag tidigare gjort ett litet filmklipp om just essence water, https://www.youtube.com/watch?v=O2dNTox_13A&t=31s

   Kram Annica

 11. Nicka skriver:

  Hej den fondution cc du använder juice beurty desert glov påminner konsistens och färg som light medium peterthomasroth foundation ?som inte finns kvar.

  • annica skriver:

   Hej Nicka, Du har så rätt 🙂 Desert glow påminner som mest om Light från PTR CC. Dock är Light från PTR CC liiiite mer rosa. Kram Annica

 12. Victoria skriver:

  Ser att du använder 2 olika ögon serum samtidigt. Jag är rätt torr under ögonen,går d bra med serum o kräm till ögonen?Tack för en grym blogg

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Precis som för övriga huden i ansiktet när vi appliceras serum för extra effekt och resultat är ett serum för ögonområdet under sin ögoncreme fantastiskt om man önskar lite extra stärkande och skyddande effekt för de känsliga området kring ögonen. Dermalogicas Ultrasmoothing- eye serum ger fin återfuktning! Kram Annica

 13. Malin skriver:

  Hej, har skrivit tidigare ang min rutin (exuviance för känslig/torr hy). Har många exuviance produkter som jag testat men använder just nu inte allt då jag inte tycker alla funkar för mig. Har även fått råd från er att hålla mig till inte allt för många exuviance produkter för att se om de blir bättre.
  Jag har använt denna rutin i drygt 8 månader och tycker hyn är bättre men inte helt bra.

  Jag tror min hudbarrär är försvagad, vilket jag märker av då jag är röd/känslig/yttorr och flagnar. Det torra leder till att min hy får orenheter och tilltäppta porer/gammal hy främst på kinderna som verkligen är torra och känsliga. Jag känner mig inte riktigt ren i ansiktet efter tvätt – känns tilltäppt/skrovligt och inte rengjort. Använder även ansiktsvatten, serum och ultra restorative.
  Använder ibland en tvätt från exuviance som är mer för orenheter som jag inte minns namnet på.
  Jag vet att produkterna är exfolierande men känner att det inte gör jobbet helt som jag vill…

  Nu undrar jag vad jag bör göra. Är hudläkare enda lösningen? Eller bör jag byta märke/rutin?

  • annica skriver:

   Hej Malin, Vad härligt att du märker en förbättring! Resultat tar sin tid och tålamod, åter tålamod krävs.. jag förstår att det kan vara frustrerande men en förbättring av huden är resultat i sig och då är du på rätt spår. Torrheten i huden kan vara boven i dramat! Mitt råd är mer fukt till huden nu. En återfuktad hud får en starkare och mer motståndskraftig barriär, på sikt mer tålig hud och en mer balanserad talgproduktion. Exfolierar du huden, lägg en återfuktande mask efteråt. Använd ditt fuktserum dagligen, gärna morgon och kväll. I och med vår väderväxling påverkas huden och den behöver mer fukt just nu. Jag tycker inte du ska byta varumärke utan ge Exuviance produkten ytterligare en chans och mer fukt till din hud. 🙂 Kram Annica

   • Malin skriver:

    Tack för svar. Men min hy tar knappt upp fukt. Det rullar av mig, eller ”sugs upp” på en gång…smörjer jag mer rullar det av – en fin balansgång. Jag vet att jag behöver fukt, olja osv. Men jag ska alltså smörja på det som flagnar/känns som gammal hy/smuts? Då känns de som jag bara lägger fukten i lager ovanför utan att det ”sjunker in” ordentligt..?

    • annica skriver:

     Hej Malin, Eftersom samtliga steg i Exuviance är milt exfolierande tack vare PHA-syran får du fortfarande en exfolierande effekt 🙂 Om du inte har testat Deep hydration treatment som en intensiv nattkur tycker jag absolut att du ska addera denna till din hudvårdsrutin. STORT lycka till! Kram Annica

     • Malin skriver:

      Jag har denna, men har inte fått in den i rutin på bra sätt. Tipsa gärna hur jag bör applicera den. Jag har kört med restorative över denna och då rullar produkter av mig. tar jag för mkt då?

 14. Jenny skriver:

  Hej! Tusen tack för tips! Älskar dina rutiner och ger mig bra bra inspiration nu under hösten. Nu en annan fråga. Min dotter som är 10 år har börjat få lite plitor i ansiktet och är lite röd runt näsan med lite vita flagor/talg. Hon tvättar sig bara med vatten /ibland tvål och inget annat. Vad är ditt tips till en så ung hud?

 15. Bella skriver:

  Hej vad är det för skillnad på den nya Paula choice som du använder på dagen och ULTRA-SHEER DAILY DEFENSE SPF 30 och

  SKIN RECOVERY DAILY MOISTURIZING LOTION SPF 30 & ANTIOXIDANTS

  Paula Choise.
  De ska ju också skydda mot föroreningar ect.

  Vad tipsar du för något som nattkräm? Är 27 år.
  Har pc calm redness normal-till torr hud på natten nu. Samt hydr8 serum från medik8.

  Dagen pc skin recovery för torr hud. Plus c tetra från medik8. Padsen från medik8 var 3e dag.

  Är blandhy, känner mig ej stram och ej fet.
  Finnar ibland, stora porer näsa. Torr av endast vatten. Lite ojämn i struktur ibland.
  Mvh Isabella

  • Bella skriver:

   Glömde skriva att jag vet inte om jag är torr eller yttorr heller.
   Så vet ju inte om pc är fel för de jah har verkar vara för torr hud.
   Pc lägger sig ju lite som en hinna nästan. Kan det stämma? För har aldrig upplevt mig som blank innan jag började med hudvård. (Nämde ovan att jag inte är blank, menar när huden är utan produkt)

Före & efter-Paulas Choice

Måste visa er en helt fantastisk hudvårdsresa. Jag är så tacksam till alla er som vill dela med er av era hudvårdsresor i syfte att hjälpa andra med samma problem. Det är ledsamt när jag hör hur flera berättar hur de tappat hoppet över sin hud. Hur mycket de skäms och knappt vill gå utanför […]

Se hela inlägget »

Innan sommaren frågade jag om vad ni önskade läsa mer av, här på bloggen….så roligt att få massor av härliga tips från er. Ni skrev att ni var nyfikna på att spana in vad mina kollegor använder för produkter hemma och hur deras rutiner ser ut. Så därför lämnar jag över ordet till min hudterapeut […]

Se hela inlägget »

Meet The Founder: Kerstin Florian

Idag tänkte kicka igång ett helt nytt koncept här på bloggen som jag hoppas att ni kommer att gilla och jag har döpt det till “Meet The Founders“. Som namnet avslöjar så kommer jag intervjua några av grundarna av våra hudvårdsmärken som vi har här på Skincity. Hoppas att ni kommer gilla att läsa lite […]

Se hela inlägget »

Superhydrate

Nu är det verkligen kallare ute och huden lixom törstar efter fukt. Håller ni inte med?! Man kan lätt bli torr och fnasig.. så det är därför är det extra extra viktigt att hjälpa till att fylla på med fukt. Söndag till ära..här kommer ett riktigt smarrigt tips. En törstsläckare som hjälper din hud att maxa fuktnivån […]

Se hela inlägget »

För er som missade senaste LIVE-sändningen i onsdags med Elin och Yasemin, kan nu se det i efterhand. 🙂 De pratar nyheter, must-haves och massor av annat spännande…så låt er inspireras en hel härlig timme tillsammans med mina grymma hudterapeut kollegor. Här hittar ni även alla produkter som de pratade om under kvällen.

Se hela inlägget »

Ikväll klockan 20.00 är det dags igen för en efterlängtad Live-sändning med en hel timme hudvård! Mina kollegor Elin och Yasemin kommer prata Nyheter, ingredienser  och must-haves inför en spännande höst samt visa våra senaste tillskott på hudvårdshyllan. Så boka upp kvällen i soffan, applicera din favorit ansiktsmask och njut av en riktigt matnyttig LIVE-sändning […]

Se hela inlägget »

Vinnarna av Paulas nya serie!

Åhhh så roligt att det var så många som vad med och tävlade! Jätteroligt att ni är så sugna på Paulas nya linje, jag har testat produkterna och kan inte annat än att säga att de är grymma! Nu finns även dagcremen, för ni som var sugna på att testa den, tillgänglig på siten HÄR! […]

Se hela inlägget »

Sovmasker-Tid att andas ut

Idag söndagen till ära vill jag tipsa er om riktigt härliga höst masker som verkligen bäddar in huden som i ett tjockt duntäcke . Som jag var inne på i ett tidigare inlägg så är det lätt att huden hamnar i obalans i årstids övergångarna. Vi har haft en lång och härlig sommar och nu […]

Se hela inlägget »