Scrolla för att läsa mer

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊

Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar RESULTAT!

Epionce grundades av den amerikanska hudläkare Dr. Carl Thornfeldt – dedikerad till att skapa forskningsbaserad och resultatdriven hudvård som bygger på potenta, reparerande växtextrakter. Dr. Thornfeldt har en stark tro på att hudvårdsprodukter, för att kunna uppnå optimal hudhälsa, måste kunna göra två saker: minimera inflammationer i huden samt bibehålla en stark, skyddande hudbarriär.

Epionce kan hjälpa dig att nå dina hudvårdsmål – oavsett om det är att bekämpa besvärande eksem eller behandla envisa pigmenteringar.

En av Epionces stjärnprodukter är Medical Barrier Cream – en kraftfullt återfuktande produkt som är speciellt framtagen för att lindra obehag förknippade med en känslig och irriterad hud. Denna har själv blivit min vintercreme och gör mumma för huden! En unik kombination av växtextrakt arbetar tillsammans för att reparera den skadade hudbarriären, så effektivt att den redan efter två timmar är till 90% stängd. Torrhet motverkas och irritationer lugnas omedelbart och på sikt. Skulle säga ett måste nu i kylan här i Sverige! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 svar till “Lösningen för en känslig hud!”

 • (43) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Moa skriver:

  Hej Annica!
  Jag skaffade mig en ordentlig hudvårdsrutin med PC och Leegeehaam för ca 2 månader sedan. Jag såg direkt resultat på min hud och fick aldrig några direkta problem som extra mycket finnar ( tänker pga utsensning). Istället försvann alla mina finnar successivt och jag var supernöjd med resultaten. Problemen har istället kommit nu och hela mitt ansikte har exploderat i akne och finnar. Kan utrensningen ske så här långt efter? Eller fungerar produkterna helt enkelt inte?

  Min rutin:
  Dermalogica clearing skin wash
  Leegeehaam hyal b5 toner
  PC BHA lotion
  PC AHA lotion (endast på kvällen)
  PC niacinamide booster
  Leegeehaam tea tree 95 essence
  PC skin transforming treatment
  PC skin recovery daily moisturizer (dag)
  Dermalogica active moist (natt)

  Har fortfarande en del från dermalogica då jag använde dessa innan. Vill byta ut dessa mot alternativ från PC. Är det något i min rutin som kan orsaka problemen eller är det en utrensning?

  Kram! ❤️

  • annica skriver:

   Hej Moa, Så glad att huden började väl 🙂 Eftersom huden gav så fin respons i början låter det som att hudens behov har förändrats. Du arbetar med produkter som fokuserar mycket med tilltäpptheter och eftersom detta snabbt inte blev behovet är det viktigt att anpassa huden. Att blanda syrabaserade märken mellan märken kan även detta skapa oro och obalans i din hud. Återkom gärna med bilder på din hud till info@skincity.se så ser mina fantastiska kollegor till att se över hur du kan justera rutinen för att hitta det som passar huden bäst just nu.
   Kram Annica

  • Moa skriver:

   Jag är 21 år och har acnebenägen hud som periodvis kan vara väldigt yttorr 🙂

 2. Mia skriver:

  Hej Annica!
  Jag behöver verkligen verkligen hjälp!
  Jag är 33 år och har så mycaket rynkor under ögon plus mörka ringar och svullnad! Jag behöver en ögonkräm som gör skillnad!! Jag använder i dagsläget Verso eye serum och den är bra, men jag upplever att sista tiden har det blivit värre.
  Hjälp!!!! Vad ska jag ha som verkligen gör skillnad??

  • annica skriver:

   Hej Mia, En underbar ögonprodukt som jag tycker passar in på ditt behov men kombinera den gärna med underbara CLINICCARE Lip & Eye renewal cream 🙂 en ögoncreme som verkligen kommer ge dessa torrhetslinjer en utmaning samtidigt som Verso Super eye serum kommer att arbeta mer djupgående på linjer. Tror du kommer älska denna kombination! Kram Annica

 3. Victoria skriver:

  Hej! Vill börja med att tacka för bästa bloggen med massa bra tips 🙂 Vad har du för nagellack på bilderna? Supersnyggt!! Använder du under och överlack också?

  Undrar även om du har tips på hur man kan få huden att se “plumpad” och återfuktad ut? Jag har ganska fin hy och inga problem men upplever ibland att huden ser så torr ut, matt liksom. Är nog rätt torr i huden nu på höst/ vinter iförsig. Men hade velat ha mer glans och lyster. Använder Maria Åkerbergs produkter och är nöjd med dessa, byter ofta serum mot olja nu på vintern. Kanske finns nåt smink som kan få huden att glänsa? 😉 Har Jane Iredales Amazing base som foundation.

  Mvh
  Victoria

 4. Malin skriver:

  Annica!

  Älskar vinterkrämer!!

  Påtal om krämer… kan du tipsa om en hudcreme med både aha och Bha syra i?

  Mvh

  • annica skriver:

   Hej Malin, Det hittar jag gärna till dig 🙂 tittade igenom lite tidigare hudtest du skickat in för att hitta vad som passar just din hud. Med tanke på den känslighet som finns i huden är det viktigt att inte försöka använda allt för aktiva produkter. AHA och BHA är fantastiska exfolierande syror men viktigt att kombinera detta med övriga produkter som passar din hud. Lista gärna vad du använder idag så kan jag se vad du kan addera.
   Kram Annica

   • Malin skriver:

    Tack för svar! Så tacksam!
    Använder följande,
    Clarins rengöringscreme,
    BR P50W
    Hygge essense
    Två serum från the ordinary med hyaluronsyra,
    Clarins dagcreme med spf 50
    BR GS99 då och då eller på kvällarna

    Använder även faktiskt Löwengrip produkter då dem har creme med både aha och Bha i sig samtidigt, vilket min hud bara älskar! Får så fin och problemfri hud.

    Men vill hitta andra märken som kan göra lika bra jobb som den från Löwengrip!

 5. Caroline skriver:

  Hej Annica,
  Jag har en fråga som inte nödvändigtvis hör till inlägget, hoppas det är ok. Min hud är yttorr, förstorade porer och känslig. För att göra det lite mer komplicerat brottas jag även med pigmenteringar och är 37 år gammal så jag ser att spänsten börjar försvinna. Använder produkterna nedan, vad skulle du lägga till eller ändra för att ta min rutin till nästa nivå? Kanske någon syra och mer fukt eftersom huden stramar och känns allmänt obekväm.

  Rengöring morgon och kväll: pc calm redness relief (normal till torr hud)

  Dag: pc c-vitamin booster, BP submersive serum paradoxe, Biodroga md EVEN & PERFECT CC Cream Spf 20 Color Correction Anti-Redness

  Kväll: RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum, pc clinical ceramide enriched firming moisturizer.

  Tack för hjälpen.

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Jag hjälper dig så gärna! 🙂 En daglig exfoliering ger fin effekt, till din känsliga hud är mitt råd att starta med Paulas Choice Calm 1% bha lotion exfoliant morgon och kväll efter rengöring och toner. Men starta successivt och trappa upp användningen! Niacinamide är en ingrediens som är alldeles, alldeles underbar för hudens spänst och förstorade porer. Inte tala om klarheten den ger huden! Niacinamide booster kan användas morgon och kväll likaså. En fuktmask skulle jag också rekommendera dig några gånger i veckan för extra fuktboost till huden, en nyhet på Skincity och sååå efterlängtad, Epionce Enriched firming mask Kram Annica

 6. Annika Löf Berkson skriver:

  Mycket intressant!
  Denna typ av information är Guld värd
  Tack!!!

 7. Malin skriver:

  Hej!
  Jag är väldigt torr och fnasig runt munnen med någon form av eksem. Vet inte om det ”bara” är eksem eller om det är perioal dermatit. Fungerar det att smörja med denna kräm runt munnen?
  Tack för en bra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Malin, Perfekt även i ansiktet och till eksem och en skadad hudbarriär. Är det perioral dermatit kan produkten vara bra som ensam produkt men först och främst rekommenderas i det fallet en nollbehandling. Du kan läsa mer om Perioral dermatit i ett tidigare inlägg Här! 🙂 Kram Annica

 8. Maria skriver:

  Hej. Äntligen erbjudande på Rodial! Hittar inte X-trem dark spot sunfilter spf 30 som jag köpt av er tidigare. Varför säljer ni inte den längre?

 9. Jenny skriver:

  Hej!
  Blir så sugen på att testa denna som dagkräm på vintern! Hur tycker du den står sig mot Beauté Pacifique D-Force Vitalizing Anti Age Day Cream?
  Hade från början tänkt köpa den som ansiktskräm när kylan slår till som värst… vill ha en dagkräm som ger mycket fukt och håller huden lugn o balanserad. Är 25 år och har torr hy. Arbetar som flygande personal så är alltid i behov av mycket fukt då jag jobbar i väldigt torr luft!
  Kram och tack för en lärorik blogg <3

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Medical Barrier Cream är en en riktig hjälte för torr och skadad barriär. Reparerar, återfuktar och ger näring. D-Force Vitalizing Anti Age Day Cream ger huden den näring och fukten som den saknar också, men även D-vitamin och cellförnyande a-vitamin. Mitt råd för din hud är Medical Barrier Cream 🙂 Kram Annica

 10. Josefine skriver:

  Kan man blanda olika märken bland sina produkter eller skiljer de sig mycket?

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Syror rekommenderas inte att mixas mellan varumärken. Har man en känslighet i sin hud kan en mix av olika märken irritera huden, men det är så individuellt och oftast är det inga problem att använda produkter från olika märken i sin rutin. 🙂 Kram Annica

 11. Karin skriver:

  Hej Annica!
  Kan ni inte ta in Cle de peau och Dr Barbara Sterm? Jag älskar även The organic pharmacy sådan lyx och fantastiskt rena fina produkter. Vilken är din favorit ifrån dem? Jag har haft kontakt med TOP och de har numera gjort 3 superserum samt nytt smink. Ni saknar ju en hel del ifrån The organic pharmacy så ska ni ta in hela sortimentet eller hänvisar ni till deras hemsida istället så man får alla deras produkter?
  Sedan undrar jag också vad använder du för foundation, concealer, puder etc? Vilka är dina favpriter? Du har alltid ett konstant glow och ser så fin ut! Jag använder just nu Sensais nya satin foundation och tycker den ger fint sammetsresultat men den håller inte hela dagen som jag skulle vilja och är inte jättetäckande även ifall man kan bygga på den.

  Kram från stamkunden Karin 🙂

  • Karin skriver:

   Undrar även vad för rouge/bronzer du använder på bilden. Jag är väldigt ljus i huden och därför passar jag i lite rosaaktiga nyanser men är ganska trött på det så vill ha lite mer åt peach hållet inte för mörkt och kanske lite rosa i för att väga upp min hy.

   • annica skriver:

    Hej Karin, Åh vad roligt att du kommer med tips på produkter 🙂 Lägger dessa på minnet! Dessa nyheter från TOP känner jag till och de är på väg in till Skincity. Så bara att hålla utkik så är det snart här. Jasmine night conditioning spray har länge varit en favorit hos mig. Make-up har vi inte valt att fokusera på från märket men bra att du lyfter de du saknar så att jag kan se över detta.
    Jag mig ofta av Sensais underbara Luminous sheer foundation SPF15. Mycket glow! Tea to tan från byTerry är ju även en återkommande favorit för lyster och bronze! Kram Annica

    • Karin skriver:

     Toppen! Är det Sensai du använder på bilden samt ByTherry? Vilka rouge och puder gillar du annars? Älskar ditt glow, fräschör men antar Sensai gör mycket av det jobbet! Inte testat den ännu!
     Om jag ska beställa ytterligare hos er, efter att ha varit en trogen stamkund i flera år med många beställningar, kan jag få någon rabatt eller procent när jag ska beställa?

     Sedan när kommer nya produktnyheter?

     Kram Karin =)

     • Karin skriver:

      Hej Annica,
      Tack för svaret! Tyvärr kommer jag att vända mig till era konkurrenter då för att få så mycket vara för pengarna som möjligt. Vissa sidor har hela 25 % rabatt på hudvård och det tjänas man mycket på som kund. Här får jag även en necessär i samma märke med produkter i plus att jag tjänar pengar i form av deras bonussystem. Skincity har varit bra men de senaste åren har ni tappat en massa, som stamkund vill man bli väl bemött när man nu handlar så mycket och är en trogen kund men om detta inte premieras vänder man sig dit man får mest för pengarna.

      Mvh
      Karin

     • annica skriver:

      Hej Karin, Vad tråkigt att du känner så! Men tacksam för din feedback för hur du upplever siten, våra erbjudande och kampanjer. Jag tillsammans med mina kollegor vill ju såklart att upplevelsen på Skincity ska vara positiv och strävar hela tiden mot förbättring. 🙂 Jag ger dig gärna en hint om att december kommer vara extraordinärt, fullmatat med finfina erbjudanden och med fina gåvor så håll gärna utkik då! 🙂 Kram Annica

     • annica skriver:

      Hej Karin, Tack för dina fina ord!! Vad glad jag blir! Jag testa så mycket nya produkter men dessa är mig alltid trogen och de produkter jag ofta faller tillbaka till, här kan du kika in min makeuprutin, hur den brukar se ut Hudvårdande makeup
      Vi har inget system med personliga rabatter eftersom vi har så mycket fina kampanjer och erbjudande på siten varje vecka och helg. 🙂 Det händer så mycket på Skincity just nu med nya lanseringar och massa nya härliga produkter, du går inte miste om någonting om du följer våra nyhetsbrev och sociala medier! 🙂 Kram Annica

 12. Annika skriver:

  Funkar den som dagkräm till beaute p serum paradox ? är så himla torr och känslig, med ytliga kärl på kinderna. Behöver något riktigt gojsigt. Samtidgt som det ska skydda. är 36 år.

  • annica skriver:

   Hej Annika, En riktig barriärstärkare snackar vi om här!! Vintrarnas vintercreme! Funkar likväl till kropp som ansikte som behöver den där lilla extra lindringen och återfuktningen. Att applicera Beauté Pacifique Paradoxe serum under är riktigt mumsigt! JA säger jag. 🙂 Kram Annica

 13. Sofie skriver:

  Hej Annica,

  Bra tips, denna skulle jag nog behöva med min känsliga hy såhär i höst/vintertider. Har också en fråga, känner att jag blir ”svullen” strax under ögonen i höjd med mitten av min näsa. Har testat Rodian Hyaluronic mask som varit magisk, men känns som effekten har avtagit något. Har du tips på nån annan produkt jag kan testa? Som också ger samma effekt, alltså utjämnande och plumping? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sofie, En riktigt darling är Hydropeptides ögoncreme, en produkt jag snabbt fastnade för. Kika in tidigare inlägg om Två darlings från hydropeptide
   Ögoncremen ger näring, fukt och stärker huden kring ögonen samtidigt som svullnad och mörka ringar dämpas. så så så härlig! Eye authority Kram Annica

   • Sofie skriver:

    Tack snälla, detta ska jag kolla närmare på 🙂 men hjälper denna trots att min svullnad inte är precis under ögat där det är tunnare hud, utan strax under det området? Vet inte roligt hur långt ”ner” man ska använda sin ögonkräm

    /Sofie

    • annica skriver:

     Hej Sofie, En ögoncreme används runtomkring ögonbenet man känner runt om ögat. Därför även strax under ögats tunnaste område. 🙂 Tips är även att lägga till de härliga pads som jag nämner i länkat inlägg, svalkar och återfuktar fint. Förvara gärna en stund i kylskåpet innan du applicerar dom på huden. Kram Annica

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂 Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »