Rätt makeup för mogen hud

  • | Annica

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både se och känna oss piggare. 😉

Foundation

Tänk dewy, dvs raka motsatsen till matt, för en glowig och fräsch bas. Det är ganska vanligt att när vi är yngre producerar vår hud mer olja än vad den gör lite senare i livet. När huden åldras eller går igenom hormonella förändringar, börjar sebumproduktionen att sakta ner och för vissa av oss kan det till och med kännas som det har blivit totalstopp… Så välj en foundation med mycket fukt!

bareMinerals Complexion Rescue som en färgad dagcreme med mycket fukt.

Sensai Luminous Sheer en viktlös foundation med lätt täckning.

Concealer

En illumenating concealer med mycket fukt är hemligheten. För mycket täckning kan ge ett åldrat utseende och kan även markera rynkor och linjer, i detta känsliga område. Så kom ihåg att förbered huden med en fuktgivande ögoncreme och välj en concealer med fukt och inte allt för täckande! Det ger resultatet av en omedelbar ögonöppnare som trollar bort mörka ringar. Men kom ihåg less is more. 😉

By Terry Densiliss Anti-wrinkle lätt i konsistensen och trollar bort både påsar och mörka ringar.

Laura Mercier Ultra-Longwear en viktlös concealer som suddar ut linjer utan att lägga sig i veckan.

Ögonbryn

Var uppmärksam på brynen som ramar in vårt ansikte, ett område som man kanske inte anser visar åldern är just brynen. När vi blir äldre blir ögonbrynen faktiskt glesare och ljusare (även grå), så genom att måla upp brynen, framkallar vi genast en ungdomlig struktur i ansiktet.

Laura Mercier Brow Gel hjälper till att skapa välformade och täta bryn.

Laura Mercier Eye Brow Pencil gör det enkelt att fylla i och definiera brynen.  

Läppar

Med åren förlorar vår läppar pigment. Testa en rosa-brun ton som blir pricken över i-t och kan lysa upp vilken grå dag som helst.

Från vänster: By Terrys Click Stick nyans: 3 Bare Me

I mitten: Sensai Silky Rouge nyans: DRo5 Beniukon

Längst åt höger: Sensai The Lipstick nyans: 20 Sumire

Hör gärna av er till mig eller mina kollegor om ni behöver hjälp att hitta just din nyans. De flesta av produkterna finns i ett urval av färger för att kunna skräddarsy utefter hårfärg och hudton. 🙂