Scrolla för att läsa mer

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både se och känna oss piggare. 😉

Foundation

Tänk dewy, dvs raka motsatsen till matt, för en glowig och fräsch bas. Det är ganska vanligt att när vi är yngre producerar vår hud mer olja än vad den gör lite senare i livet. När huden åldras eller går igenom hormonella förändringar, börjar sebumproduktionen att sakta ner och för vissa av oss kan det till och med kännas som det har blivit totalstopp… Så välj en foundation med mycket fukt!

bareMinerals Complexion Rescue som en färgad dagcreme med mycket fukt.

Sensai Luminous Sheer en viktlös foundation med lätt täckning.

Concealer

En illumenating concealer med mycket fukt är hemligheten. För mycket täckning kan ge ett åldrat utseende och kan även markera rynkor och linjer, i detta känsliga område. Så kom ihåg att förbered huden med en fuktgivande ögoncreme och välj en concealer med fukt och inte allt för täckande! Det ger resultatet av en omedelbar ögonöppnare som trollar bort mörka ringar. Men kom ihåg less is more. 😉

By Terry Densiliss Anti-wrinkle lätt i konsistensen och trollar bort både påsar och mörka ringar.

Laura Mercier Ultra-Longwear en viktlös concealer som suddar ut linjer utan att lägga sig i veckan.

Ögonbryn

Var uppmärksam på brynen som ramar in vårt ansikte, ett område som man kanske inte anser visar åldern är just brynen. När vi blir äldre blir ögonbrynen faktiskt glesare och ljusare (även grå), så genom att måla upp brynen, framkallar vi genast en ungdomlig struktur i ansiktet.

Laura Mercier Brow Gel hjälper till att skapa välformade och täta bryn.

Laura Mercier Eye Brow Pencil gör det enkelt att fylla i och definiera brynen.  

Läppar

Med åren förlorar vår läppar pigment. Testa en rosa-brun ton som blir pricken över i-t och kan lysa upp vilken grå dag som helst.

Från vänster: By Terrys Click Stick nyans: 3 Bare Me

I mitten: Sensai Silky Rouge nyans: DRo5 Beniukon

Längst åt höger: Sensai The Lipstick nyans: 20 Sumire

Hör gärna av er till mig eller mina kollegor om ni behöver hjälp att hitta just din nyans. De flesta av produkterna finns i ett urval av färger för att kunna skräddarsy utefter hårfärg och hudton. 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 svar till “Rätt makeup för mogen hud”

 • (23) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sara skriver:

  Åh va bra att du skriver om detta. Mer sånt! Jag som snart är 40 år har verkligen märkt skillnad på min hy bara det senaste halvåret. Jag har tex alltid kunnat ha Bare minerals original. Men det går inte längre. Den gör mig så torr och allt krackelerar. Ett annat problem är att jag inte kan ha Laura Mercier setting powder heller. Jag blir så torr. Har du tips på annat setting powder, eller är det bättre med setting spray?
  Gör gärna ett inlägg om vad vi över 40 måste ha i hudvårds väg 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sara, Älskar när ni kommer med tips 🙂 Vad en hud runt 40år behöver kan se så olika ut, man har så olika förutsättningar och behov och beror mycket på vad man har gjort innan. Ser att du skickat in hudtestet för att få en anpassad rekommendation för just din hud och behov, så bra! Som Setting för make-up är ju Sensai Translucent loose powder en av mina favoriter och hur länge räcker inte denna.. 🙂 🙂
   Kram Annica

 2. Lena skriver:

  Min favorit på vintern när jag behöver concealer med mer fukt är Clarins Instant Concealer. Har testat ett 30-tal och fallit för denna. Annars är Tarte Shape Tape min nummer one. Dock inget för en torris.

 3. Anso skriver:

  Älskar dina sminktips. ♡

 4. Therese skriver:

  Vilken färg är det på concealern till vänster? 🙂

 5. Ranveig skriver:

  Så bra tips, takk! 🙂 Hvilken primer kan du anbefale til en tørr og mogen hud? 🙂

 6. Victoria skriver:

  Hej Annica!

  Hade behövt lite hjälp och råd med min hudvårdsrutin.

  Kör PC all the way och har en del produkter men är lite osäker på när jag ska använda de olika produkterna.

  Använder morgon och kväll:
  1. Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser
  2. Skin Balancing Pore-Reducing Toner
  3. Skin Perfecting 2% BHA Liquid
  och avslutar med Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel som ansiktskräm.

  sedan har jag lite produkter som jag använder hipp som happ

  Hyaluronic Acid Booster
  Moisture Renewal Oil Booster
  Niacinamid Booster
  RESIST Skin Transforming Multi-Correction Treatment
  RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
  RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid

  hur lägger jag upp användandet på bästa sätt? borde jag ha BHA på morgon och lägga till någon slags AHA på kvällen? I vilken ordning ska man ha de olika serumen och boosters?

  Blev lite mycket nu men hade verkligen uppskattat hjälpen!!

  🙂

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Du får gärna berätta hur du upplever din hud och vad du önskar att arbeta på så ser jag till att hitta rutinen och upplägget för just din hud 🙂 🙂
   Kram Annica

   • Victoria skriver:

    Hej
    Wow tack!
    24 år
    Varken torr eller fet hy, lite torr nu på vintern. Möjligtvis lite känslig, blir lite röd efter hudvård men det går över snabbt.

    Ojämn hudton och hy (lite stora porer, ärr från finnar, får lite plitor och finnar ibland, lite missfärgningar)
    Vill gärna ha en jämn, slät hy och så jämn hudton som möjligt.

    Och borde jag komplettera med någon mask ibland?

    Tack för hjälpen 😀

    • annica skriver:

     Hej Victoria,

     Dag:
     Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser
     Skin Balancing Pore-Reducing Toner
     Skin Perfecting 2% BHA Liquid
     RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
     Niacinamid Booster & Hyaluronic Acid Booster – Droppa i din creme för extra boost av fukt och effekt på porer.
     Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel – Gärna att du lägger till solskydd dagtid, Paulas Choice Skin balancing ultra sheer daily defense spf 30

     Kväll:
     Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser
     Skin Balancing Pore-Reducing Toner
     Skin Perfecting 2% BHA Liquid
     RESIST Skin Transforming Multi-Correction Treatment
     Niacinamid Booster & Moisture Renewal Oil Booster – Droppa i din creme för extra boost av näring och effekt på porer.
     Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

     Använd peelingen 1-2 gånger i veckan -RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid
     Lägg gärna till en fuktmask efter applicering, då är huden mest mottaglig för fukten! Mumma för huden!! Rehydrating moisture mask
     Kram Annica

 7. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jag använder på läpparna glosset och mina favoriter är Clarins Lip ( balsam, gloss), Babor Lip Shine, dem bra! Kan du rekommendera annat, vill prova gärna nya produkter?
  Kram Olga

 8. Anna skriver:

  Vilken nyans är det på Densillis concealern? Är den till höger på din hand?

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 2

Här kommer fortsättningen på vilka favoriter som fick äran att följa med på resan.. 🙂 Som rengöring gjorde jag det enkelt för mig och tog med mig 2 st travel sizes av Hygges Cleasning Water.. Det är ett milt rengöringsvatten som avlägsnar make-up och orenheter samtidigt som den återfuktar och bevarar en stark hudbarriär. Toppen […]

Se hela inlägget »

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna. Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en […]

Se hela inlägget »

Kuren mot keratosis

Just denna tid på året när kylan krypet sig på blir huden ofta extra utsatt. För den som inte är bekant är keratosis pilaris (KP) en över produktion av keratin som resulterar i röda små ”knottror” på huden som kan vara både irriterande och svåra att bli av med. Här kommer knepen hur du på […]

Se hela inlägget »

Lösningen för en känslig hud!

Har ni sett nyheten att vi har fått in Epionce i vårt sortiment. Ett märke jag vet ni kommer att gilla och ni som redan känner till ja you already know what I´m talking about! 😊 Med sin dubbla kliniska prövningar från oberoende företag ser de till att produkterna gör vad de säger och levererar […]

Se hela inlägget »

Vinterpreppa huden-Nyhetsmorgon

I morse var min kollega Sofia med på Nyhetsmorgon om pratade om sååå spännande ämnen. Om ni missade det så kommer hela klippet här nedan. 🙂 Eller så kan ni se det direkt på Nyhetsmorgon via denna länk. Under reportaget pratade Sofia om det så kallade blåaljuset. Från våra mobiler, datorskärmar får vi koncentrerat det så kallade […]

Se hela inlägget »

Meet the founders: CODAGE

För några veckor sedan kickade jag igång ett till nytt koncept här på bloggen som jag döpte till ”Meet the founders”. Förra gången intervjuade jag Kerstin Florian, grundaren av ett av världens främsta SPA märke, så om du missade inlägget så kan du läsa det HÄR. Idag bjuder jag på en riktigt maffig intervju med […]

Se hela inlägget »

Så påverkar kollagen din hud

Kollagen ett riktigt buzz word och på allas läppar just nu. Ett naturligt byggsten i våra kroppar. Visste ni att runt 30 procent av kroppens protein består av kollagen och finns i våra ben, senor, muskler och i vår hud. Men med åldern… ja redan så tidigt som i 30 års åldern… krymper kollagenförrådet vilket […]

Se hela inlägget »

Du är långt ifrån ensam om att vilja bli kvitt dina förstorade porer. Men utan porer skulle vi inte kunna reglera vår kroppstemperatur, släppa ut svett, smuts eller förse den skyddande hudbarriären med viktiga lipider. Så med denna ganska oundvikliga verklighet kan vi aldrig bli av med dem helt. Men vi kan definitivt se till att […]

Se hela inlägget »