Scrolla för att läsa mer

Rätt makeup för mogen hud

Många tycker det här med makeup är ganska så svårt. När man blir lite äldre kan man även få oönskade linjer och torrare hud uppkomma som för många tycks försvåra det hela. Men den goda nyheten är att anpassar vi vår makeup rätt kan vi göra underverk. Med rätt val av produkter kan vi både se och känna oss piggare. 😉

Foundation

Tänk dewy, dvs raka motsatsen till matt, för en glowig och fräsch bas. Det är ganska vanligt att när vi är yngre producerar vår hud mer olja än vad den gör lite senare i livet. När huden åldras eller går igenom hormonella förändringar, börjar sebumproduktionen att sakta ner och för vissa av oss kan det till och med kännas som det har blivit totalstopp… Så välj en foundation med mycket fukt!

bareMinerals Complexion Rescue som en färgad dagcreme med mycket fukt.

Sensai Luminous Sheer en viktlös foundation med lätt täckning.

Concealer

En illumenating concealer med mycket fukt är hemligheten. För mycket täckning kan ge ett åldrat utseende och kan även markera rynkor och linjer, i detta känsliga område. Så kom ihåg att förbered huden med en fuktgivande ögoncreme och välj en concealer med fukt och inte allt för täckande! Det ger resultatet av en omedelbar ögonöppnare som trollar bort mörka ringar. Men kom ihåg less is more. 😉

By Terry Densiliss Anti-wrinkle lätt i konsistensen och trollar bort både påsar och mörka ringar.

Laura Mercier Ultra-Longwear en viktlös concealer som suddar ut linjer utan att lägga sig i veckan.

Ögonbryn

Var uppmärksam på brynen som ramar in vårt ansikte, ett område som man kanske inte anser visar åldern är just brynen. När vi blir äldre blir ögonbrynen faktiskt glesare och ljusare (även grå), så genom att måla upp brynen, framkallar vi genast en ungdomlig struktur i ansiktet.

Laura Mercier Brow Gel hjälper till att skapa välformade och täta bryn.

Laura Mercier Eye Brow Pencil gör det enkelt att fylla i och definiera brynen.  

Läppar

Med åren förlorar vår läppar pigment. Testa en rosa-brun ton som blir pricken över i-t och kan lysa upp vilken grå dag som helst.

Från vänster: By Terrys Click Stick nyans: 3 Bare Me

I mitten: Sensai Silky Rouge nyans: DRo5 Beniukon

Längst åt höger: Sensai The Lipstick nyans: 20 Sumire

Hör gärna av er till mig eller mina kollegor om ni behöver hjälp att hitta just din nyans. De flesta av produkterna finns i ett urval av färger för att kunna skräddarsy utefter hårfärg och hudton. 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 svar till “Rätt makeup för mogen hud”

 • (25) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Sara skriver:

  Åh va bra att du skriver om detta. Mer sånt! Jag som snart är 40 år har verkligen märkt skillnad på min hy bara det senaste halvåret. Jag har tex alltid kunnat ha Bare minerals original. Men det går inte längre. Den gör mig så torr och allt krackelerar. Ett annat problem är att jag inte kan ha Laura Mercier setting powder heller. Jag blir så torr. Har du tips på annat setting powder, eller är det bättre med setting spray?
  Gör gärna ett inlägg om vad vi över 40 måste ha i hudvårds väg 🙂

  • annica skriver:

   Hej Sara, Älskar när ni kommer med tips 🙂 Vad en hud runt 40år behöver kan se så olika ut, man har så olika förutsättningar och behov och beror mycket på vad man har gjort innan. Ser att du skickat in hudtestet för att få en anpassad rekommendation för just din hud och behov, så bra! Som Setting för make-up är ju Sensai Translucent loose powder en av mina favoriter och hur länge räcker inte denna.. 🙂 🙂
   Kram Annica

 2. Lena skriver:

  Min favorit på vintern när jag behöver concealer med mer fukt är Clarins Instant Concealer. Har testat ett 30-tal och fallit för denna. Annars är Tarte Shape Tape min nummer one. Dock inget för en torris.

 3. Anso skriver:

  Älskar dina sminktips. ♡

 4. Therese skriver:

  Vilken färg är det på concealern till vänster? 🙂

 5. Ranveig skriver:

  Så bra tips, takk! 🙂 Hvilken primer kan du anbefale til en tørr og mogen hud? 🙂

 6. Victoria skriver:

  Hej Annica!

  Hade behövt lite hjälp och råd med min hudvårdsrutin.

  Kör PC all the way och har en del produkter men är lite osäker på när jag ska använda de olika produkterna.

  Använder morgon och kväll:
  1. Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser
  2. Skin Balancing Pore-Reducing Toner
  3. Skin Perfecting 2% BHA Liquid
  och avslutar med Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel som ansiktskräm.

  sedan har jag lite produkter som jag använder hipp som happ

  Hyaluronic Acid Booster
  Moisture Renewal Oil Booster
  Niacinamid Booster
  RESIST Skin Transforming Multi-Correction Treatment
  RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
  RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid

  hur lägger jag upp användandet på bästa sätt? borde jag ha BHA på morgon och lägga till någon slags AHA på kvällen? I vilken ordning ska man ha de olika serumen och boosters?

  Blev lite mycket nu men hade verkligen uppskattat hjälpen!!

  🙂

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Du får gärna berätta hur du upplever din hud och vad du önskar att arbeta på så ser jag till att hitta rutinen och upplägget för just din hud 🙂 🙂
   Kram Annica

   • Victoria skriver:

    Hej
    Wow tack!
    24 år
    Varken torr eller fet hy, lite torr nu på vintern. Möjligtvis lite känslig, blir lite röd efter hudvård men det går över snabbt.

    Ojämn hudton och hy (lite stora porer, ärr från finnar, får lite plitor och finnar ibland, lite missfärgningar)
    Vill gärna ha en jämn, slät hy och så jämn hudton som möjligt.

    Och borde jag komplettera med någon mask ibland?

    Tack för hjälpen 😀

    • annica skriver:

     Hej Victoria,

     Dag:
     Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser
     Skin Balancing Pore-Reducing Toner
     Skin Perfecting 2% BHA Liquid
     RESIST Super Antioxidant Concentrate Serum
     Niacinamid Booster & Hyaluronic Acid Booster – Droppa i din creme för extra boost av fukt och effekt på porer.
     Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel – Gärna att du lägger till solskydd dagtid, Paulas Choice Skin balancing ultra sheer daily defense spf 30

     Kväll:
     Skin Balancing Oil-Reducing Cleanser
     Skin Balancing Pore-Reducing Toner
     Skin Perfecting 2% BHA Liquid
     RESIST Skin Transforming Multi-Correction Treatment
     Niacinamid Booster & Moisture Renewal Oil Booster – Droppa i din creme för extra boost av näring och effekt på porer.
     Skin Balancing Invisible Finish Moisture Gel

     Använd peelingen 1-2 gånger i veckan -RESIST Weekly Resurfacing Treatment with 10% Alpha Hydroxy Acid
     Lägg gärna till en fuktmask efter applicering, då är huden mest mottaglig för fukten! Mumma för huden!! Rehydrating moisture mask
     Kram Annica

 7. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Jag använder på läpparna glosset och mina favoriter är Clarins Lip ( balsam, gloss), Babor Lip Shine, dem bra! Kan du rekommendera annat, vill prova gärna nya produkter?
  Kram Olga

 8. Anna skriver:

  Vilken nyans är det på Densillis concealern? Är den till höger på din hand?

 9. Ida skriver:

  Hej Annica! Jag undrar om du gjort något in lägg/swatches om Terrybly Densiliss foundation By Terry? Jag är så nyfiken på den och har hört mkt gott om den, särskilt med tanke på att jag är 42. Jag älskar ju Sensai Cellular Performance Anti-Age Cream Foundation som jag har i CF13 warm beige och tänker Densiliss kanske är lika underbar om jag kan hitta en bra nyans!

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »