Scrolla för att läsa mer

Resefavoriter – Maldiverna del 1

Tänkte bjuda er som gillar resor på en liten reserapport från Maldiverna.

Måste säga att Maldiverna är min absoluta favoritdestination. Det är så vackert att jag får ont i hjärtat. Havet, sanden, himlen. Alltid lika vackert men hela tiden på olika sätt. Alla dessa element är ju hela tiden i förändring.. man tittar bort en stund och så har något förändrats.. det är något magiskt med det.. vilsamt, meditativt och ja ni hör jag blir sentimental ;).

Tänkte bjuda på några favoritprodukter från resan samt lite inspobilder.

Har fått en ny favvo SPF för ansiktet. En riktigt, riktigt härlig en måste jag säga. HydroPeptides Solar Defense Tintid som är ett återfuktande UV-skydd men med en lätt tonad nyans som hjälper till att tona ut huden. Ger en matt finish med en naturligt lyster. Love it!

HydroPeptides Solar Defense Tintid

När jag snorklar måste jag dock ha en 100% vattenfast Solskydd och då väljer jag denna från Coola till ansikte. Den är så grym, vi kör den hela familjen. På barnen kör jag den både till ansikte och kropp alltid. Den sitter grymt bra när man är mycket i vattnet.

Coolas Mineral Sport med SPF 30

Tre superstars i min hudvårdsrutin som jag hade med (tog inte med hela 13 stegs programmet) är dessa. Can´t live without them.

Körde dessa 3 varje kväll som min lilla reserutin på kvällen.

Exfolieringen från Paulas Choice Resist Advanced 10% AHA. En superkoncentrerad exfolierande cocktail för huden innehåller 4 AHA syror samt BHA.

Serumet från Dermaceutic skrev jag om för ett tag sen läs gärna mer HÄR.. innehåller både retinol och niacinamid och är en av de grymmaste produkterna på himlen just nu mot tex pigmenteringar.

Oljan från Tata Haper innehåller squalan, jojoba och arganolja och är helt ljuvlig. Den är så lätt men så rik och gör min så återfuktad.. huden blir så super smidig å mjuk.

Kika in på bloggen snart igen så kommer några till favoriter som fick följa med på resan. 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 svar till “Resefavoriter – Maldiverna del 1”

 • (21) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Johanna skriver:

  Tror du oljan från Tata Harper skulle passa en känslig hud? Älskar dina tips!

  • annica skriver:

   Hej Johanna, En olja för alla, ger så fin lyster och återfuktning. Verkar så härligt stärkande på huden. Perfekt för en hud som är lite känsligare och skörare. 🙂 Kram Annica

 2. Gabriella skriver:

  Hej Annica och tack för en fantastisk blogg!
  Undrat bara hur det gick med att köra dessa produkter i kombination med stark sol? Jag har nämligen fått lära mig a att man inte ska använda retinol, aha eller bha när man vistas i sol
  Mvh
  Gabriella

  • annica skriver:

   Hej Gabriella, Jag solar inte min hud utan ser alltid till att skydda huden med högt solskydd, solglajjor och hatt. Huden blir extra solkänslig vid användning av AHA, BHA och Retinol, använder man inte solskydd rekommenderar jag inte att man vistas i stark sol. 🙂 Kram Annica

 3. Chatarina skriver:

  Hej. Hittar inte oljan, är den slut?

 4. Charlotte skriver:

  Kan man använda Mela cream ihop med exfolieringen ifrån PC? Blir det inte lite mkt? Står
  om mela att den inte skall användas ihop med andra exfolierande produkter.

  Jag är nyfiken på denna men vad skall man kombinera den med om man även vill jobba mot vita pormaskar o hormonella finnar?

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Det har fungerat utmärkt för mig och de har givit SÅ fina resultat på min hud, som tur är tolererar min hud både de ena och de andra. Det kanske inte är något att börja använda direkt. Utan här gäller det att ha koll på sin hud och vad man brukar tolerera. Undvik även detta om du har en känsligare hud. Kolla gärna med mina fantastiska kollegor på Skincity om hur just du kan addera retinol och AHA om du har behovet och önskan 🙂 Kram Annica

 5. may-britt skriver:

  Hej.
  Solar Defense Tintid kjöpte jag med en gång.
  Den hörtes ut som den kunne passa min hud perfekt 🙂
  Kram

 6. Justina skriver:

  Hej

  Den oljan du har lagt upp från Tata Harper är inte Beautifying Oil väl?

 7. hanna skriver:

  Hej!
  Mela Cream ihop med p50w som jag använder varannan / var tredje dag. Går det? Att använda Mela de dagar jag inte använder p50w!
  Är van med aktiva produkter

  /Hanna

  • annica skriver:

   Hej hanna, Du ska nog vara lite försiktig och om du har en obalanserad eller känslig hud. Men fungerar du och du lyssnar av hudens signaler kan det fungera. Men eftersom du har Mela cream så sällan och din dagliga exfoliering dagligen så kan du med fördel lägga den åt sidan en kväll i veckan och lägga Mela cream denna kväll. Mela cream innehåller fortfarande AHA och BHA 🙂
   Kram Annica

 8. carolina skriver:

  Hej!
  Jag har en liten annorlunda fråga.
  Jag bor norr ut i landet och vill nu uppleva nya äventyr och är sugen på att studera till hud-och spaterapeut i Stockholm.
  Jag älskar allt som har med skönhet att göra, alltifrån smink,kläder till hudvård.

  Jag har velat fram och tillbaka eftersom jag har hört att man inte tjänar så bra. Men vill verkligen studera till något och börja jobba inom det jag studerar till.

  Jag har kikat på denna utbildning:http://www.yhhs.se/vara-utbildningar/yh-utbildning/ och undrar om du vet någonting om den? Är den bra osv?

  Sedan undrar jag om man tjänar väldigt dåligt som hudterapeut?
  Och är utbildningen värt det? Eller borde jag välja någonting annat?
  Ps. utbildningen måste vara csn berättigad.

  Mvh

 9. Linda skriver:

  hej,
  hur tänker du kring hållbarhet? jag tampas sjä’lv med skuldkänslor för varje produkt jag klickar hem och välja alltid att skippa tester/extra emballage och den lilla dockan.

  Du som är så pass etablerad har ju verkligen makt att påverka- just därför undrar jag hur dina tankar kring miljön går?

  • annica skriver:

   Hej Linda, Bra att du frågar 🙂 Du kan alltid välja “Basic wrapping” i varukorg på Skincity om du önskar. Jag är mycket intresserad av miljön och tar ofta milön i åtanke både privat och på jobbet. Om jag ser rent privat så försöker jag göra de stora sakerna rätt men kan inte påstå att jag lever HELT GRÖNT. Jag köper tex bara ekologiskt så långt det går och försöker återanvända saker, köpa en del seconhand speciellt leksaker etc. Men helt grönt lever jag långt ifrån. Jag åker tex bil till jobbet ibland fast jag kan gå, flyger flygplan och bor på semester hotell där det förbrukas vatten och handdukar, tvätt i faslig takt och slängs massiva mängder mat. Jag färgar håret(både färgen och foliet är ju inte bra). Har lampor tända fast jag inte är i just det rummet. I övrigt så tycker jag måste man se saker i perspektiv. Det betyder inte att jag tycker man ska strunta i så saker men ibland så tar saker lite för stora proportioner. Jag tänker mkt på miljön och våra barns framtid men kommer inte att leva HELT grönt.

   Alla gör som man vill och känner men så tänker jag. Kram Annica

 10. may-britt skriver:

  Hej.
  Trodde att HydroPeptides Solar Defense Tintid var tinted men den är jo hvit i färgen?
  Kram.

Vanligaste frågorna om NeoStrata

Jag har varit så nyfiken på vad ni tänkt och tyckt om lanseringen av NeoStrata. Jag har varit lite detektiv de senaste dagarna och grottat ner mig i vad ni haft för frågetecken kring märket och tänkte lyfta era vanligaste funderingar, 10 snabba om NeoStrata! Skillnad mellan Neostrata och Exuviance? Dessa två är syskonmärken kan […]

Se hela inlägget »

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »