Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Charlotte

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂

Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit flytta in hos mig. Märket heter Epionce och har snabbt blivit en favorit hos många av våra kunder – särskilt om man har en lite problematisk hud. I sortimentet finns en mängd fina produkter som är snälla, men samtidigt problemlösande vid hudtillstånd som acne, rosacea och eksem, och även riktigt effektiva vid exempelvis pigmenteringar och ålderstecken. Låt mig guida er genom några av mina bästisar just nu!

Lytic Tx

Om man, som jag, har en bråkig hud som gärna demonstrerar i form av finnar och plitor är Lytic Tx fantastisk! Jag lägger den direkt på huden (efter rengöring och toner) och låter den verka i 5-7 minuter för att ingredienserna ska hinna penetrera ner i huden ordentligt innan jag lägger mitt serum. Den löser upp tilltäpptheter, men torkar varken ut huden eller irriterar. Bland de aktiva ingredienserna hittar vi Pilbarksextrakt – en naturlig källa till Salicylsyra (BHA) och Azelainsyra – magisk för att motverka uppkomsten av finnar samt för att reducera eventuella envisa röda märken efteråt.

Intense Defense Serum

Oj vilket serum detta är! Superhärlig gelformula som smälter in i huden och faktiskt på riktigt slätar ut fina linjer. Oerhört rikt på vitaminer (A, B, C, D & E!) och antioxidanter. Den imponerande ingredienslistan bjuder bland annat på Linfröolja – rik på anti-inflammatoriska Omega 3-fettsyror, Havsfänkål (även kallat ’havets retinol’ – det ni!), Bidens Pilosa (fungerar också likt retinol i huden), Hallonfröolja, Melonextrakt, Shiitakesvamp… Ja, ni hör ju vilket superfood-serum detta är! Jag använder det morgon och kväll, även kring ögonen.

Renewal Calming Cream

Denna är en riktig räddare i nöden för en hud som är torr, röd och kliar – fantastisk vid eksem! Jag använder den på min 3-åriga dotter som har känslig och torr hud och som tycker att andra cremer kan svida. Denna creme är rik på hudbarriärens egna fetter kolesterol och ceramider samt kolloidalt havre – en kraftfullt lugnande och klådstillande ingrediens. Den mjukgör direkt utan att lämna en fet hinna och kan användas både i ansiktet och på kroppen. Plus för en stor tub!

Hoppas ni gillade att kika in hos mig! Tipsa gärna om era favoriter från Epionce i kommentarsfältet, eller ställ frågor om ni undrar något om detta varumärke. 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Charlotte”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Vad har dom för produkter mot pigmenteringar?
  Med vänlig hälsning, Emma

 2. Marit skriver:

  Hej. Har köpt en del frå epionce och hunnit prova nu, gillar milky lotion cleanser skarpt, så härlig till min torra o lite bråkiga hud nu. Även tonern och serumet är underbart. Sen är masken enriched firming underbar, lugnar verkligen min hud och även eksemet som jag sliter lite med nu under näsan och hakan. Smörjer med mediecal barrier, men undrar är den som Caroline anv. bättre för eksem? Mvh Marit

  • annica skriver:

   Hej Marit, visst är det ett märke som är helt fantastiskt 🙂 Ett märke som verkligen levererar och jag är så glad att äntligen ha det i Skincitys sortiment! Renewal calming cream är bland de senaste tillskotten och arbetar verkligen bra på den riktig torra huden som behöver en starkare barriär. Samma gäller Medical som du använder men Renewal är lite som Medical fast ännu mer. Så gillar du Medical men skulle önska mer kan du titta på denna.
   Kram Annica

   • Marit skriver:

    Tack för ditt svar fina Annica. Då ska jag fortsätta köra på lite längre med medical barrier å se om det räcker med den, tycker min eksem börjag ge med sig nu, och min hud känns lugnare och inte så stram längre. Anv. nu Daily shield tinned spf50 dagtid och medical som nattkrem, är det en bra lösning? anv toner innan, har inte serumet ennu bör jag addera det till min rutin? och törs jag börja anv lytic tx, som jag redan köpt, men inte börjat anv ennu då min hud varit så torr och lite eksem. Önskar dig en fin fredag 🙂 Mvh Marit

    • annica skriver:

     Hej Marit, Vad härligt att höra att du börjar se effekt av dina produkter. Superfin rutin! Avvakta ett litet tag till innan du lägger till lytic tx tills ditt eksem och torrheten dämpats ytterligare. Därefter kommer du få fina resultat på hudens ton och struktur med produkten. Försiktigt kan du smyga in det stärkande och återfuktande serum från märket, Intense defense serum. Jag säger som min kollega Charlotte, ett riktigt superfood-serum. 🙂 Kram Annica

     • Marit skriver:

      Tack snälla för din hjälp, då ska jag skynda lite långsamt, blir lite otålig och vill prova allt på en gång och tror samtidigt att huden ska bli i tipp topp skick på typ noll tid… haha… Önska Dig en underbar helg 🙂 Mvh Marit

 3. Madde skriver:

  Hej fina du!
  För ett tag sen skrev jag till dig angående något mot fina linjer och dylikt. Men blev gravid och köpte den inte då. Men kan nu inte hitta ditt svar.
  Jag har haft PD och använder mig utav dermalogica ultra calming serien och PD har inte vart framme på över 1 år nu. Tänkte om du kunde tipsa igen. ❤️
  Kram Madelene

 4. Cakan skriver:

  Åh vilka bra tips! Jag har haft en tålig hud och kört ganska hårt med syror o peeling o annat gott. Men i somras fick jag utslag o en läkare trodde det var perorial dermatit. Körde med Rozasol i princip bara och det försvann efter 1,5 månad. Men vågar jag börja köra på igen? Med bha o aha osv? Eller måste jag ge upp mina starka syror och bara köra milda, snälla saker nu? Älskar ju mina starka svidande medel! Tack för en grym blogg! Ska genast kolla upp Epionce!

  • annica skriver:

   Hej Cakan, Viktigt att huden känner sig återställd och att du sedan fortsätter med milda produkter för en känslig hud även om huden inte är inne i ett skov just nu. BHA-syra kan fungera men viktigt att övriga ingredienser i produkten passar din hud. Intense defense serum kan du absolut börja introducera 🙂 Just love it!!
   Kram Annica

Lucköppning Biodroga MD 40%

I dagens lucka finner du ingen mindre än Biodroga MD med hela 40% off på allt från märket. Yes du hörde rätt, hur bra! Låt oss djupdyka i detta märke med magiska produkter. Vem gillar inte resultatinriktad hudvård med ingredienser så som vitaminer, hyaluronsyra och peptider i “intelligenta” produkter med optimerad effektivitet? Ja tack! Biodroga […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Dermaceutic 30%

I dagens lucka gömmer sig en liten men EFFEKTIV serie högteknologiska produkter som är utvecklade av ett team med forskare och hudläkare. Lite svårt, måste jag erkänna, var det att välja en produkt att rekommendera då jag har flera favoriter ifrån serien… Tri Vita C30 serum… snacka om effekt på huden.. innehåller hela 30% rent […]

Se hela inlägget »

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag […]

Se hela inlägget »

Lucköppning CODAGE 30%

Först ut är ingen mindre än serum märket nr 1. Märket som är älskat av franska skönhetsredaktörer och ett av mina personliga favoriter CODAGE! Codage handlar om högpresterande formuleringar gjorda med både aktiva och lugnande ingredienser. Två produkter från dagens lucka att investera i till sig själv är Serum nr 1 Intense Moisturizing och The […]

Se hela inlägget »

Imorgon smäller det!

Imorgon börjar årets roligaste månad på året. Blir pirrig i hela kroppen när jag tänker på det. Någon som kan gissa vad jag tänker på? 😉 För er som inte har en aning om vad jag pratar om låt mig berätta… Skincity har sedan 2011 en tradition och det gäller Skincitys helt egna….om jag får […]

Se hela inlägget »

(Tävling avslutad) Nu börjar vi närma oss första advent och vet ni, jag har lagt undan 3st av årets exklusiva Skincare Calendar till er. Den kom i en mycket begränsad upplaga och såldes slut samma dag. Så fick ni inte chansen att klicka hem någon så får ni chansen nu. 😊 Lyxigare än någonsin och […]

Se hela inlägget »

Black Weekend 20% på ALLT

Woohoo black Friday är här och vi har 20% på ALLT på hela siten!!! Har du länge suktat efter en särskild produkt eller är sugen på att testa något helt nytt hudvårdsmärke vi har fått in? Från ekologisk lyx med Tata Harper till hudbarriärs stärkande Epionce… Eller varför inte passa på att fylla på dina […]

Se hela inlägget »

From Desk to Dancefloor

Det kändes som många uppskattade mitt makeup inlägg som jag skrev här om dagen. Så här kommer ett till… För er som vill ha tips på en riktig quick fix… Ni vet när man har suttit på jobbet hela dagen och det känns som ens foundation sitter fast på dataskärmen….man kollar sig i spegeln och […]

Se hela inlägget »

Torra händer?

Våra händer behöver extra kärlek nu när kylan är här. Den kalla luften gör att huden lätt torkar ut, vilket kan visa sig som självsprickor, trasiga nagelband och sköra naglar.  För att hjälpa er att hålla händerna snygga och mjuka denna säsong vill jag tipsa om dessa super produkter. Handcremernas handcreme som reparerar vilken torr […]

Se hela inlägget »