Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Charlotte

Hej darlings! Idag lämnar jag över ordet till min kollega Charlotte som kommer bjuda med oss på en spännande inblick i hennes badrumsskåp. 🙂

Välkomna att kika in i mitt badrumsskåp! Jag heter Charlotte och är hudterapeut på Skincity och jag tänkte passa på att visa er några ganska nya produkter som redan har hunnit flytta in hos mig. Märket heter Epionce och har snabbt blivit en favorit hos många av våra kunder – särskilt om man har en lite problematisk hud. I sortimentet finns en mängd fina produkter som är snälla, men samtidigt problemlösande vid hudtillstånd som acne, rosacea och eksem, och även riktigt effektiva vid exempelvis pigmenteringar och ålderstecken. Låt mig guida er genom några av mina bästisar just nu!

Lytic Tx

Om man, som jag, har en bråkig hud som gärna demonstrerar i form av finnar och plitor är Lytic Tx fantastisk! Jag lägger den direkt på huden (efter rengöring och toner) och låter den verka i 5-7 minuter för att ingredienserna ska hinna penetrera ner i huden ordentligt innan jag lägger mitt serum. Den löser upp tilltäpptheter, men torkar varken ut huden eller irriterar. Bland de aktiva ingredienserna hittar vi Pilbarksextrakt – en naturlig källa till Salicylsyra (BHA) och Azelainsyra – magisk för att motverka uppkomsten av finnar samt för att reducera eventuella envisa röda märken efteråt.

Intense Defense Serum

Oj vilket serum detta är! Superhärlig gelformula som smälter in i huden och faktiskt på riktigt slätar ut fina linjer. Oerhört rikt på vitaminer (A, B, C, D & E!) och antioxidanter. Den imponerande ingredienslistan bjuder bland annat på Linfröolja – rik på anti-inflammatoriska Omega 3-fettsyror, Havsfänkål (även kallat ’havets retinol’ – det ni!), Bidens Pilosa (fungerar också likt retinol i huden), Hallonfröolja, Melonextrakt, Shiitakesvamp… Ja, ni hör ju vilket superfood-serum detta är! Jag använder det morgon och kväll, även kring ögonen.

Renewal Calming Cream

Denna är en riktig räddare i nöden för en hud som är torr, röd och kliar – fantastisk vid eksem! Jag använder den på min 3-åriga dotter som har känslig och torr hud och som tycker att andra cremer kan svida. Denna creme är rik på hudbarriärens egna fetter kolesterol och ceramider samt kolloidalt havre – en kraftfullt lugnande och klådstillande ingrediens. Den mjukgör direkt utan att lämna en fet hinna och kan användas både i ansiktet och på kroppen. Plus för en stor tub!

Hoppas ni gillade att kika in hos mig! Tipsa gärna om era favoriter från Epionce i kommentarsfältet, eller ställ frågor om ni undrar något om detta varumärke. 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Charlotte”

 • (17) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Vad har dom för produkter mot pigmenteringar?
  Med vänlig hälsning, Emma

 2. Marit skriver:

  Hej. Har köpt en del frå epionce och hunnit prova nu, gillar milky lotion cleanser skarpt, så härlig till min torra o lite bråkiga hud nu. Även tonern och serumet är underbart. Sen är masken enriched firming underbar, lugnar verkligen min hud och även eksemet som jag sliter lite med nu under näsan och hakan. Smörjer med mediecal barrier, men undrar är den som Caroline anv. bättre för eksem? Mvh Marit

  • annica skriver:

   Hej Marit, visst är det ett märke som är helt fantastiskt 🙂 Ett märke som verkligen levererar och jag är så glad att äntligen ha det i Skincitys sortiment! Renewal calming cream är bland de senaste tillskotten och arbetar verkligen bra på den riktig torra huden som behöver en starkare barriär. Samma gäller Medical som du använder men Renewal är lite som Medical fast ännu mer. Så gillar du Medical men skulle önska mer kan du titta på denna.
   Kram Annica

   • Marit skriver:

    Tack för ditt svar fina Annica. Då ska jag fortsätta köra på lite längre med medical barrier å se om det räcker med den, tycker min eksem börjag ge med sig nu, och min hud känns lugnare och inte så stram längre. Anv. nu Daily shield tinned spf50 dagtid och medical som nattkrem, är det en bra lösning? anv toner innan, har inte serumet ennu bör jag addera det till min rutin? och törs jag börja anv lytic tx, som jag redan köpt, men inte börjat anv ennu då min hud varit så torr och lite eksem. Önskar dig en fin fredag 🙂 Mvh Marit

    • annica skriver:

     Hej Marit, Vad härligt att höra att du börjar se effekt av dina produkter. Superfin rutin! Avvakta ett litet tag till innan du lägger till lytic tx tills ditt eksem och torrheten dämpats ytterligare. Därefter kommer du få fina resultat på hudens ton och struktur med produkten. Försiktigt kan du smyga in det stärkande och återfuktande serum från märket, Intense defense serum. Jag säger som min kollega Charlotte, ett riktigt superfood-serum. 🙂 Kram Annica

     • Marit skriver:

      Tack snälla för din hjälp, då ska jag skynda lite långsamt, blir lite otålig och vill prova allt på en gång och tror samtidigt att huden ska bli i tipp topp skick på typ noll tid… haha… Önska Dig en underbar helg 🙂 Mvh Marit

 3. Madde skriver:

  Hej fina du!
  För ett tag sen skrev jag till dig angående något mot fina linjer och dylikt. Men blev gravid och köpte den inte då. Men kan nu inte hitta ditt svar.
  Jag har haft PD och använder mig utav dermalogica ultra calming serien och PD har inte vart framme på över 1 år nu. Tänkte om du kunde tipsa igen. ❤️
  Kram Madelene

 4. Cakan skriver:

  Åh vilka bra tips! Jag har haft en tålig hud och kört ganska hårt med syror o peeling o annat gott. Men i somras fick jag utslag o en läkare trodde det var perorial dermatit. Körde med Rozasol i princip bara och det försvann efter 1,5 månad. Men vågar jag börja köra på igen? Med bha o aha osv? Eller måste jag ge upp mina starka syror och bara köra milda, snälla saker nu? Älskar ju mina starka svidande medel! Tack för en grym blogg! Ska genast kolla upp Epionce!

  • annica skriver:

   Hej Cakan, Viktigt att huden känner sig återställd och att du sedan fortsätter med milda produkter för en känslig hud även om huden inte är inne i ett skov just nu. BHA-syra kan fungera men viktigt att övriga ingredienser i produkten passar din hud. Intense defense serum kan du absolut börja introducera 🙂 Just love it!!
   Kram Annica

 5. Mikaela skriver:

  Hej!
  Tack för ett bra blogginlägg! Sugen på testa Lytic Tx 😀 Vad är skillnaden på renewal calming cream o medical barrier cream? Köpte medical till mina barn men är renewal bättre? Tycker medical fungerar jättebra o de klagar heller inte på att det svider som det kan göra av andra krämer, huden är som ny pp morgonen på dem. Kan man använda krämen på morgonen innan de ska gå ut när det är minus grader ute? Innehåller vatten o märkt att det gör det värre när jag har haft andra krämer på deras ansikten.
  Tacksam för svar!
  Hoppa det kommer i adventskalender 🙂

  • annica skriver:

   Hej Mikaela, Superbra fråga! Tyckte också detta var så lika i början och det är inte allt för mycket som skiljer sig. Renewal calming cream är en av de senaste tillskotten är verkligen en toppenprodukt. Används ofta mer för den med konstant problem morgon och kväll men även så pass mild att den passar barn. Medical är mer efter behov och kanske riktar sig något mer för den som får tillfälligt behov.. tänk riktigt torr vinterhud vs konstant eksemhud. Både passar bra och blir inte så fel som man kanske först kan tro.
   Så länge en produkt från absorberas innan kyla brukar den inte “frysa” på huden, avsluta annars med en skyddande balm just dagtid. Kram Annica

Vanligaste frågorna om NeoStrata

Jag har varit så nyfiken på vad ni tänkt och tyckt om lanseringen av NeoStrata. Jag har varit lite detektiv de senaste dagarna och grottat ner mig i vad ni haft för frågetecken kring märket och tänkte lyfta era vanligaste funderingar, 10 snabba om NeoStrata! Skillnad mellan Neostrata och Exuviance? Dessa två är syskonmärken kan […]

Se hela inlägget »

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »