Scrolla för att läsa mer

Lucköppning Maria Åkerberg 25%

Hair & Body Shampoo Energy & Hair Conditioner

Svensk ekologisk skönhet, det är nog inte bara jag som tänker på Maria Åkerberg och hennes varumärke med produkter som är 100% naturliga. Ingen större surprise för alla ni hudvårdsintresserade där ute men det är en väldigt fin egenskap hos märket, värt att nämnas. Idag tänkte jag lyfta hårvård och två godingar från märket.

Varje liten ingrediens i Marias produkter arbetar för att stärka hudens egna funktioner. Maria Åkerberg beskriver det unika hos märket med ett begrepp, deepskin organic. Texten som pryder varje produkt i sortimentet, har ni lagt märke till det, och vet ni vad det står för? Det är en formel och sammanfattning för den långvariga och verkliga effekten på hud och hår som produkterna tillsammans med ingredienserna skapar. Hur härligt! Här snackas inga quick-fix utan på sikt ett friskt, starkt och välmående hår och hud.

Ända sedan märket startade 1995 har Maria haft ett helhetstänk när det kommer till miljön för oss människor och naturen. Visste ni att plastförpackningarna är gjorda av sockerrör och deras vita texter av vit lera? Allt produceras i egna lokaler i Frillesås på Västkusten och alla deras leverantörer av råvaror försöker de finna så nära som möjligt för att inte belasta miljön med onödig transport och koldioxidutsläpp. Maria har verkligen tänkt på varje liten detalj.

Hair & Body Shampoo Energy

Ett vårdande schampo och duschgel som rengör kropp, hår och passar perfekt som ansiktsrengöring för en blandad hudtyp, så bra att ha med i träningsväskan eller för er som vill att det ska gå fort och önskar en multiprodukt.

Precis som vi dubbelrengör huden så gör vi likadant för vårt hår, inte sant? Första steget, bort med alla hårvårdsprodukter och föroreningar som precis som på huden fäster i vårt hår. Som andra steg blir vårt hår och hårbotten grundligt rengjort. Kokos och majs rengör och bibehåller naturlig och stärkt hud och hårbotten utan att torka ut. Eteriska oljor från bland annat lavendel och citrongräs piggar upp och ger en frisk doft. Så mumsig!

Hair Conditioner

Jojobaolja och fänkål vårdar, ger en så fin glans till håret och gör det lättkammat. Har du lätt för tovor i håret, tips! Använd några droppar Hair conditioner som ett balsamspray efter dusch, minus sprayfunktionen… Motverkar dessutom statisk elektricitet, vem behöver inte denna produkten just nu? Bye bye frissigt och statiskt hår!

Happy shopping och passa på att skämma bort och vårda ditt hår från friss och kallt väder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 svar till “Lucköppning Maria Åkerberg 25%”

 • (23) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Johanna Eriksson skriver:

  Vaddå “minus sprayfunktionen”?
  hur menar du då?

  • annica skriver:

   Hej Johanna Eriksson, Eftersom produkten inte har ett spraymunstycke går den ju inte att spraya som ett “spraybalasam” 🙂 men principen är den samma. Kram Annica

 2. Diana skriver:

  Hej Annika!
  Varför har ni inte det omtalade märket the ordinary? Står i valet och kvalet om dessa produkter som är så billiga jämfört med andra märken. Vad tycker du om dessa?

  • annica skriver:

   Hej Diana, Så glad när ni återkommer med inputs och tips på nya varumärken. Känner till produkterna men det är inget som jag idag ser kommer att komma in på Skincity. Men återkoppla gärna med din rutin och vad du önskar att arbeta på till info@skincity.se så kan mina fantastiska kollegor hjälpa dig och se vad du kan göra för att anpassa en hudvårdsrutin till dig.
   Kram Annica

  • Sofie skriver:

   Undrar jag också över:)

 3. Annika Löf Berkson skriver:

  Jaa Jag rekomenderar också verkligen Maria Å ´S produkter
  Tack för tipps jätte bra!

 4. Bella skriver:

  Hej Annica!

  Jag använder idag Dermaceutic foamer 5 dag och natt, Dermaceutic c25 och kompletterar dagrutin med Exuviance SHEER DAILY PROTECTOR SPF 50 för att jag blir fet i t- zonen (k-ceutic, regen Ceutic och hyal ceutic har gett mig blank hud).
  Till natten använder jag just nu Dermaceutic Retinol 1.0. Annars använder jag normalt Turn over eller light ceutic beroende på vad som står i badrumshyllan.
  Har porer över t- zonen, är något känslig precis på nedre kinderna (där blir jag rödprickig, ibland kliig), kan bli röd ibland om jag typ gjort för mycket med ansiktet, typ peelat, tvättat, lagt mask och sen avslutar med något som inte är enkom återfuktande.
  Huden reagerade inte så mycket på retinol 0,5 men 1.0 ger lite rödhet. Har använt den 1 vecka nu. Bör kanske alternera med nåt.

  Till ögonen använder jag din gamla kombo Verso eye (dag) och medik8 eye tr (natt).
  Har medik8 lermask och någon återfuktande från Dermalogica (som jag inte riktigt gillar pga gör mig dels blank, lägger sig som en fet hinna typ och kliar på nedre kinderna).
  Jag har ganska slät hud (tror jag) men har små mimik- rynkor i pannan och mellan ögonbrynen. Har tappat lite volym under ögon och vid nasolabiala del. Det ser jag framförallt i vissa vinklar, typ om jag tittar mig i fönsterrutor etc.

  Jag vill eventuellt hitta en ny dagkräm. Jag vill arbeta förebyggande mot förslappad hud runt ögon, kind, mun-parti (om det ens går!) och förebyggande överlag.
  Älskar ansiktsmasker men äger typ inga. Sugen på Paulas choice hydrating mask men vill ha en till för förebyggande.
  Prisklass typ Dermaceutic/medik8.
  Är sugen på Paulas choice och hur bra är det jämfört med Dermaceutic? Kan jag blanda dem lite och med vad isåfall? Är jag helt ute och cyklar?
  Jag skickar gärna bild men jag vill att du hjälper mig. Har stort förtroende för Skincity men vill ha just Din hjälp.
  Jag skrev till dig på Instagram och såg att du svarat mig att lämna en kommentar här.

  Jag är 31, för övrigt 🙂

  • annica skriver:

   Hej Bella, Detta var en otroligt bra beskrivning av din hud och du ger mig möjlighet att kunna hjälpa dig vidare på bästa sätt 🙂 Även om du upplever Regen ceutic och Hyal ceutic som rika till dagen är in rekommendation att använda någon av dessa istället för dina lite mer aktiva kvällsprodukter. Även om jag kan förstå att du önskar att ha så många aktiva steg som möjligt är det fortfarande så viktigt att ha en bra fuktbalans för att kunna uppnå de resultat du är ute efter. Jag tycker annars att du har en bra rutin utifrån behov, så att byta märke tror jag inte kommer att ge dig så mycket. Rehydrating mask från Paula’s Choice går superbra att addera. Hyal ceutic kan du även använda som ett lättare serum för att ge huden extra fukt när du behöver det. Eftersom du inte har haft retinol så länge i din rutin tänk på att inte använde den för ofta.
   Min rekommendation på passande dagcreme för dig: SkinCeutical Ultra facial defense SPF50
   Kram Annica

   • Bella skriver:

    Tack för svar Annica! Jag uppskattar det verkligen!

    Jag undrar hur det är att alternera retinolen och tex light ceutic eller turn over (gillar den bättre!). Jag har för mig att jag läst att turn over och retinolen inte ska avlösas direkt utan bör ha 14 dagar emellan. Stämmer det?
    Jag vill förstås inte go bananas med produkter och skada huden. Vet att fukt är A och O men har svårt att hitta nåt som kan passa mig utan att behöva ha ett halvt badrumsskåp med saker som bara står. Ska det vara olja i eller inte är också en fråga jag aldrig riktigt får klarhet i. Även om jag är fet i t-zonen så är jag yttorr och ibland stramar det om jag fuskat med återfuktning.
    Jag använder foundations på dagarna och där har exuviance sheer- krämen varit ganska bra ett par timmar, sen blir det oljigt som tusan och det liksom slutar inte! Frustrerande.
    Vad ska jag särskilt akta mig för vid användning av retinol? Jag tänker att jag kan använda den 2 ggr/vecka till natten och resten tex hyal ceutic?

    • annica skriver:

     Hej Bella, Retinol + light ceutic eller turn over ska inte kombineras. Det är en väldigt kraftfull kombination. Komplettera med Hyal ceutic de dagar du använder din retinol som nattcreme, det är en lätt produkt men djupt återfuktande och passar fint till din blandade hudtyp. En hud behöver både fukt och näring (fett). Men beroende på hudtyp olika mycket. En torrare hud behöver mer näring & fukt medan en fetare hud behöver mindre näring och kanske mer fukt istället, det beror på hudens egna produktion av talg, hudens egna fett.
     Framförallt är invänjningen viktig vid retinol. Starta med 2 gånger i veckan och vila mellan dina användningar och boosta huden med mycket fukt, det är vanligt att huden kan kännas lite mer torr vid användning av retinol. 🙂
     Kram Annica

 5. E skriver:

  Hej bästa Annica!
  Tack för din grymma blogg!

  Jag undrar hur länge syror, tex 10% AHA från PC eller pixi glow tonic håller efter att man öppnat produkten? Kram
  E

  • annica skriver:

   Hej E, Superbra fråga! Det finns en symbol som visar detta på produkten. En så kallas “öppet-lock”-symbol. Står det tex 6M är den hållbar 6 månader från att du öppnat den. Kram Annica

 6. Gitte skriver:

  Hejsan!
  Jag såg i ett tidigare inlägg att du rekommenderade By Terry Terrybly densiliss concealer anti-wrinkle dark cirkle och blev väldigt sugen på att prova! Undrar bara vilken nyans jag ska ta? Har ljus hy och Sensai Flawless Satin Foundation 103 Sandbeige som foundation..
  Vänligen Gitte

  • annica skriver:

   Hej Gitte, Nyans 3 Natural beige tycker jag går som mest i ton, de ljusare nyanserna tror jag du kommer uppleva lite för kalla. Kram Annica

   • Gitte skriver:

    Toppen! Den ska jag prova! Tyvärr är den slut just nu men har den under bevakning
    Fick fin hjälp på chatten om en ersättare för mitt favoritrouge, Laura mercier second cheek colour, Heather pink som utgått , sorgligt nog.. Men är iaf nyfiken på vilket rouge du har på bilden om codage ?( lucköppning) Jättefint!
    Kram Gitte

    • annica skriver:

     Hej Gitte, Fortfarande Laura Mercier favoriten på denna bild, än finns det lite kvar 🙂 Även om produkten inte längre finns kvar till försäljning. Kram Annica

 7. Hanna skriver:

  Hej! Har en fråga om kokosolja, kokosfett och kokosvax. Jag använde ett tag kokosolja i ansiktet vilket gjorde att jag fick mycket finnar så slutade med det. Men när det gäller ansiktsprodukter, ska jag inte välja produkter med tex kokosfett eller kokosolja i ?

  Tack för svar!!

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Det kan vara svårt att säga hur en enskild ingrediens påverkar huden. Ofta är det sammansättningen och för vem rpodukten är framtagen på som du ska gå på. Är du osäker på vad som passar dig kan du alltid komma med oss på Skincity. Skicka gärna in mitt hudtest om du tidigare inte har gjort det.
   Kram Annica

 8. Maria skriver:

  Hej. Vilken är din just nu bästa punktbehandlare när en ”inombordare” (finne) dykt upp? Något riktigt effektiv att lägga på en enstaka elaking som gör att den förhoppningsvis drar sig tillbaka snarast. Gillar inte Biodrogas stick. Finns det något som verkligen fungerar, en quick fix när man annars har en fin rutin?

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »