Scrolla för att läsa mer

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa.

Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som är mer än bara en foundation – det är även en hudvårdande produkt som reparerar och skyddar huden samtidigt som den jämnar ut hudtonen. Hudvårande makeup när den är som bäst helt enkelt!

Nyansen som passar mig bäst är Shade 2

Lagom till vinterkylan i år lanserades Epoince, den torra och känslig hudens räddare! Märkets filosofi är enkel, en stark hud är en vacker hud. Målsättningen är att reparera hudbarriären och stärka försvaret mot yttre påfrestningar. Kika gärna lite extra på Enriched Firming Mask med vårdande sheasmör och färgtistelolja som lugnar, återfuktar och stärker en försvagad hudbarriär.

Den perfekta energiboosten efter en lång dag på jobbet eller före festen. 

När vi ändå är inne på vårdande produkter så passar även nya Make p:rem perfekt in. Få och milda men samtidigt kraftfulla ingredienser som ger fina resultat utan att störa hudens barrier. Bästa sovkompisen från märket är helt klart Peel Me Radiance Peeling Sleeping Pack, en lätt nattmask som ger en effektiv lysterboost samtidigt som den mjukgör, ökar på cellförnyelsen och återfuktar effektivt.

Pha-syra innehåller större molekyler än flera andra syror, som aha och bha, vilket minskar risken för irritation och passar därför bra för en mycket känslig, irriterad och torr hud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Best of skincare 2018 – del 2”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Carro skriver:

  Kan man använda masken från make P:rem om man använder Mandelic Acid från by Whishtrend några gånger i veckan? Om man pausar från Mandelic just dessa dagar? Sugen att prova masken men har känslig hud och vill inte mixtra alltför mycket. Tack för alla tips, älskar bloggen!

  • annica skriver:

   Hej Carro, TACK! 🙂 En mask någon gång i veckan som är syrabaserad tillsammans med annan syra går bra. Det är den dagliga rutinen man ska vara lite försiktig med mixen. Använd masken men vila då från Mandelic Acid. 🙂 Kram Annica

 2. Leyla skriver:

  Hej Annica!
  Använder Jan Marini Bioglycolic Facial Cleanser varje morgon och kväll.
  Tycker du att det är nödvändigt med precleanse som: Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil, eller blir det kaka på kaka (tänker om JM är väldigt effektiv rengöring i sig).
  Tusen tack för en superbra blogg!

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Suuuperbra fråga! Det mycket effektiv rengöring men jättebra att fortfarande använda en precleanse som kan arbeta mer på överflödigt talg, make-up et 🙂 Då kan din andra rengöring arbetar mer för din hud och tillstånd. Kram Annica

 3. Tuva skriver:

  Hej. Sedan 4 november 2018 (lite mer än 2 månader) har jag kört med följande hudvårdsrutin utan att ändra något.

  Morgon
  Grow tea tree 30 cleansing foam Leegeehaam
  Resist weightless advanced repairing toner PC
  DeFense antioxidant Pore purifier PC
  Grow tea tree 95 essence leegeehaam
  Phyto corrective skinceuticals
  Calm mineral moisturizer SPF 30 normal to oily pc
  Skin to d for Peter Thomas Roth primer

  Kväll
  Precleanse dermalogica
  Grow tea tree 30 cleansing foam lghm
  Resist weightless advanced repairing toner PC
  Skin perfecting 2% BHA gel PC
  Grow tea tree 95essence LGHM
  phyto coreective skinceuticals
  Skin hydrating masque dermalogica eller tea tree 80 cream LGHM

  Mask 1-2 ggr/v grow matcha clay pack lghm och skin hydrating masque dermalogica

  Problemet är att det inte har skett någon förbättring överhuvudtaget, snarare en försämring av min akne. Jag förstår inte vad det är jag gör för fel, jag byter örngott varje dag, jag spritar av telefonen flera gånger per dag, jag rör aldrig ansiktet samt har _aldrig_ under hela perioden glömt att köra med hela hudvårdsrutinen två ggr per dag, äter inte socker, mjölk, tränar regelbundet, mår bra, stressar inte mycket, sover ordentligt etc.

  Vad är det jag borde göra för att lindra/få bort aknen? Är det något med rutinen som inte är bra, några produkter som jag borde ha eller undvika, borde jag ha en 3-stegsrutin istället för att huden blir stressad? Är rutinen inte skräddarsydd efter mina behov? Jag börjar bli lite frustrerad, nästan 3 månader kanske inte är jättemycket tid men det borde väl ha skett åtminstone en liten positiv förbättring? Eller?

  Jag har mild till måttlig akne, blandhy samt känslig hy. Jag är 16 år.

  Kram

  • J skriver:

   Hej! Hade också mild acne i din ålder, vid ca 20 år provade jag exuviance retinolserum som fungerade jättebra för mig. Upplevde också att exuviance enzyme peel fungerade bra. Kanske inget du ska inkorporera nu men ville bara tipsa. Lycka till! / Julia

   • annica skriver:

    Hej J, Kul att höra vad du använt och fått resultat utav. Det glädjer mig att du delar med dig av dina erfarenheter. 🙂 Kram Annica

  • annica skriver:

   Hej Tuva, Jag kan förstå att det börjar kännas tufft men huden får så lätt en försämring i början och första åtta veckorna kan det vara tufft att vänta ut i början. Men du har anpassat rutinen väl efter de behov som du beskriver men jag tror fortfarande att du kan behöva dra ner något på din rutin för att sedan kunna trappa upp. Huden är i som störst obalans under 2-8 veckor innan den blir bättre och detta är en utrensning huden ofta behöver. Så det är viktigt att inte ändra allt för mycket just nu utan försök att vänta ut liiite till. Korta gärna ner rutinen något just nu till följande:

   Morgon
   Grow tea tree 30 cleansing foam Leegeehaam
   DeFense antioxidant Pore purifier PC
   Phyto corrective skinceuticals
   Calm mineral moisturizer SPF 30 normal to oily pc

   Kväll
   Precleanse dermalogica
   Grow tea tree 30 cleansing foam lghm
   Skin perfecting 2% BHA gel PC
   phyto coreective skinceuticals
   NY*: https://skincity.se/sv/calm-redness-relief-nighttime-moisturizer-normal-to-dry-skin

   Det kan även vara bra att tänka på att inte försöka använda dessa tillsammans med andra läkemedel då det lätt kan bli lite för mycket för din hud. Fukten är en otroligt viktig del för att huden lättare ska komma i balans och inte lika lätt bli tilltäppt. Återkom gärna och berätta hur det går 🙂
   Kram Annica

 4. Jenny skriver:

  Hej Annica! Vilken av peeling maskarna är den bästa tycker du? Är lite känslig i huden men är sugen på Tata Harper, Juicy Beauty, make Prem och Codage. Kram fr Jenny

  • annica skriver:

   Hej Jenny, Åh massa mysiga alterantiv som jag verkligen gillar men Make Prem tycker jag absolut att du ska testa om du inte gjort det innan 🙂 🙂 Mild men så effektiv! Kram Annica

 5. Della skriver:

  Hej.
  Jag undrar vad som är skillnaden mellan Jane Iredals mineralpuder och PrioriS?

  • annica skriver:

   Hej Della, Båda mycket bra foundations som verkligen förlänger din hudvård. Något som verkligen passar alla, även den riktigt känsliga. Täckningen kan du arbeta med på liknande sätt, båda SPF och ger en fantastisk finish. Priori har däremot något som jag verkligen ÄLSKARRR. Den ger huden en mer återfuktande känsla på din hud, riktigt cremig känsla(men missuppfatta inte denna beskrivning då den absorberas så fint av huden). Så riktigt bra på den där yttorrheten som jag vet att så många tycker är svår att ha make-up över.
   Kram Annica

 6. Sofia skriver:

  Hej Annica! Jag frågar nu dig eftersom du är så otroligt kunnig: jag använder för närvarande produkter från Dermaceutic och ÄLSKAR varumärket. Jag har rätt fet hy, benägenhet till finnar och har därför tidigare undvikit alla former av oljor. Trots detta har jag inte blivit av med finnarna. Men sedan jag har börjat använda Hyal Ceutic (och Advanced Cleanser) har min hy blivit finare än någonsin. Inser att man inte behöver vara så nitisk vad gäller oljor, så länge det är rätt typ. Det enda jag tycker är jobbigt med Hyal Ceutic är att den inte är så jättedryg och att det är så lite i flaskan. Det blir liksom rätt dyrt, speciellt eftersom man inte kan ta isär den och “klämma ur” det sista. Vilken är den mest likvärdiga 24 h-fuktkrämen på marknaden skulle du säga? Gärna i en smidigare förpackning, men med samma typ av intensiva fukt och utan igentäppning. Vore SÅ tacksam för svar! Tack snälla. <3 Kram!

  • annica skriver:

   Hej Sofia, Vikten av fukten i sin hudvårdsrutin är viktig och speciellt vid orenheter. Bra att du tänker på detta. 🙂 Jag hade rekommenderat dig Cliniccare X3m egf pure serum som arbetar återfuktande med hyaluronsyra i lätt formula likvärdigt Hyal Ceutic. Kram Annica

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 1

Idag tänkte jag att vi skulle se tillbaka på året som varit med alla härliga lanseringar, kika på de där produkterna som bara är för grymma och nu har en given plats i badrumsskåpet. Först ut 2018 var lanseringen av SkinCeuticals, ett märke som snabbt har blivit mångas stora favorit med deras effektiva produkter. Skinceuticals hudvård […]

Se hela inlägget »