Scrolla för att läsa mer

Busa bort vinterglåmet

Måste säga att jag är mäkta imponerad av Vita Liberatas senaste brun utan sol produkt. Efter ett flertal tips från olika kollegor så testade jag.. Gränsen mellan hudvård och brun utan sol är outstanding och lättare applicering och snyggare resultat får man leta efter.

Alltså BUS kräver ju alltid lite effort såklart men här behöver man inte vara någon expert för att våga sig på.. Tänk på att alltid peela huden innan applikation.. resultatet håller längre och blir jämnare med lite förarbete. Eftersom produkten innehåller fuktgivande och lugnande ingredienser så skippa body lotion innan och gå istället raka vägen på appliceringen.

Pumpa ut 1-2 pump på Vita Liberatas Tan mitt (hur snygg). Invisi Foamin Tan Water har vatten-till-lödder-formula. Det gör det hela super enkelt att applicera ut i cirkulära rörelser och få jämnt och fint. Den kristallklara formulan torkar väldigt snabbt och färgar inte av sig. I like!! Låt verka i minst 4 – 8 timmar innan du duschar igen.

Vita Liberata måste jag säga är experter inom lyxig brun utan sol hudvård. De lägger fokuset på att skapa produkter med riktigt bra ingredienser. Där av det lite högre priset men det är inte för inte som de har fått ett flertal prisbelöningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 svar till “Busa bort vinterglåmet”

 • (24) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lizette skriver:

  Hur är den i förhållande till phenomenal 2-3 weeks, bättre?

  • annica skriver:

   Hej Lizette, Phenomenal 2-3 weeks finns i både lotion och mousse form beroende på vad man bäst trivs med. Phenomenal 2-3 weeks är färgad till skillnad från Invisi Foaming Tan Water. Det är just den kristallklara formulan jag gillar, känns fräscht! Men Phenomenal 2-3 weeks har en fördel att den torkar snabbare på huden och med en pHenO2 -teknologi som får färgen längre varaktig på huden. Smaken är som baken men det är lite olikheter mellan dom två. 🙂 Kram Annica

   • Lizette skriver:

    Tack, då får jag prova mig fram helt enkelt. Har blivit inspirerad av din blogg så ska försöka undvika att sola
    men vill ha lite fräsch färg på kroppen så tänkte ge mig på ett försök på bus.

    • annica skriver:

     Hej Lizette, Vad fint av dig att skriva, Tack! Solen är härlig och självklart ska man njuta av den, men med motta och glöm inte högt spf. 😉 Kram Annica

 2. Irene Åstedt skriver:

  Kan man ha Vita Libertas Invisi i ansiktet?

 3. Victoria skriver:

  Hej! Ser ut som en härlig produkt 🙂 Måste man ha handsken eller fungerar det utan? Tycker det är lite meckigt med handske de få gånger jag provat… Hur är den i färgen? Har ungefär samma hudfärg som du, ska jag välja ljus eller medium då? Samma vinter som sommar eller kan man ta en mörkare på sommaren om man fått lite färg? Mvh Victoria

  • annica skriver:

   Hej Victoria, Jag rekommenderar handsken, moussen är lätt och det är lätt hänt att färgen blir ojämn utan. Handsken hjälper till med en jämn fördelning och gör det lättare med cirkulerande rörelser få ut produkten på huden. Light/medium är fint passande, jag använder samma nyanser året om men önskas en mörkare ton under sommarhalvåret är medium/dark fin. Vid tätare appliceringar förstärks nyansen på huden. 🙂 Kram Annica

 4. Ella skriver:

  Hej! Har en fråga och hoppas att du kan hjälpa mig. Jag använder Exuviance och har köpt Medik8 retinol 6 TR Serum, blir det helt tokigt? Framförallt att det är ett annat märke och att det är 6 TR. Alltså att det inte är Medik8 lättaste serum så att säga. Vill även tillägga att jag har tålig hy.

  • annica skriver:

   Hej Ella, Bra att du hör dig för! Retinol kan kombineras mellan märken, men man ska alltid vänja in och var varsam med användningen i kombination med syror som du i ditt fall har i dina produkter från Exuviance. Starta med användning 2 gånger i veckan i 2 veckor. Känns det bra kan du därefter trappa upp användningen. Tips är att lägga en fuktmask de kvällar du använder retinol för extra lugnande och återfuktande effekt till huden. Skinceuticals fuktgivande Hydrating b5 masque är en riktig vinnare! Kram Annica

 5. Julia skriver:

  Hej! Såg till min stora besvikelse att ni ska sluta sälja BR Men det är väl ett lite speciellt ett så kanske inte så många som handlar! Jag älskar det iaf och fick lite smått panik här.. har varit i kontakt med kundtjänst vilket varit till stor hjälp men ibland tycker folk olika och man blir något förvirrad haha. Undrade därför om du kunde svara på en fråga, är torr och 30 år, har inte direkt problem med fina linjer än men vill väl jobba lite på detta samt (som alla) ha så små porer som är möjligt Har som sagt inte alls fet/oljig hud utan tvärtom men kan ändå uppleva något förstorade ur mot kinderna. Har redan dermopore just runt det området samt elastine marine och colostrum som jag blandar som återfuktande. Så till frågan, vilken creme ska jag satsa på? Har fått tips om dermopurifante som jag sedan innan varit nyfiken på, någon sa att den ger lika mycket fukt som tex elastine marine (haft förut) men har porsammandragande effekt. Blir bara lite avskräckt när jag läser beskrivningen om att den är talgreglerande osv. Samtidigt vill jag ju ha någon som är renande, skulle echinoderm vara ett bättre val? Eller helt enkelt placenta? Nu blev det långt men hoppas du kan ge mig ett råd!
  Tack!

  • annica skriver:

   Hej Julia, Jag tycker det är minst lika tråkigt! Det är ett fantastiskt märke. Att en produkt är talgreglerande är en fin egenskap och inget du ska bli avskräckt för. Du beskriver din hud mer torr, jag råder dig till Crème Echinoderm Au Complexe Bio-Marin som du själv är inne på om du är nyfiken på en ny produkt från märket. Annars är cremen Elastine marine du tidigare använt fint passande för din hud. 🙂 Kram Annica

 6. Fatima skriver:

  Kommer denna finnas i fair/light?

 7. Della skriver:

  Hej Annica.
  Undrar om du har tips på bra fuktmasker

 8. Sanna skriver:

  Hej fina du!
  Jag skriver till dig & hoppas du kan hjälpa mig. För 3 år sen när jag var väldigt stressad fick jag plötsligt väldigt dålig hy(finnar på kinder) jag bytte p-piller från prionelle till yasmine och började använda neostrata hudvård och sen dess var min hud jättefin igen, aldrig finnar utan några plitor i pannan bara ibland & få porer.
  I december för 1 år sen satte jag in kopparspiral för jag var trött på hormoner, jag bytte även produkter till PC rengöring, bha liquid gel, exuvince bionic serum, vichy krämer och allt har gått fint. I höstas när jag började plugga på uni(stress) så fick jag dålig hy igen vid oktober, nu är det kaos med en ny finne varje dag på kinder och det har lämnat massa röda märken och jag mår jättedåligt över detta. Idag var jag på hudkonsultation hos en klinik som sa direkt att dem tror det är hormonellt pga min kopparspiral, att det har rubbat mina hormoner, att koppar kan ta bort saker i min kropp.
  Nu vet jag inte vad jag ska göra, produkterna verkar det inte vara fel på, men hur ska jag lösa detta, jag ser ingen lösning? Ska jag börja med Yasmine resten av livet för att huden ska må bra eller hur ska man lösa detta & vad ska jag göra åt märkena som blir kvar i ansiktet? Snälla hjälp, du är bäst!!! KRAM

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Så tråkigt att höra att du mår så dåligt över detta. Hormoner ställer verkligen till det och alla är vi olika vad kroppen reagerar på. Mådde kroppen bättre med p-piller så kanske det är ett bättre val för dig om din barnmorska inte har övrig rådgivning för dig.
   Hudvården är självklart viktig men jag tror inte dina utbrott kommer därifrån, utan beror mer på hormoner och stress i din kropp. BHA syran är effektiv, för röda ärr är mitt varma råd denna produkt som kan användas tillsammans med din BHA exfoliering, Paulas Choice 10 azelic booster
   Kroppens insida speglar vår utsida, tillskott att komplettera i din kost som också ger fin effekt på huden är zink och B-vitamin. Zink kan du hitta i dessa tillskott, Aknicare combi som också är ett fint komplement för dig just nu. 🙂 Kram Annica

   • Sanna skriver:

    Tusen tack för att du tog dig tid att svara mig! Eftersom jag använt produkterna länge innan så känns det verkligen som att det isåfall är spiralen och nu blev jag ännu mer säker på det efter ditt svar. Har börjat med zinktabletter nu sen 3 dagar tillbaka men förmodligen så åker den ut.
    Åter tack igen, du är bäst! KRAM <3

    • annica skriver:

     Hej Sanna, Oro i kroppen skapar en stress det också, det glädjer mig att du känner dig lugnare och tryggare efter mina svar. Vad fin du är, tack! 🙂 Kram Annica

 9. Elisabeth skriver:

  Å denna var ju med i bästa Skin City Adventskalendern!!Inte provat ännu,men detta blir ju superspännande!Kan säga,att utan James Read&BUS hade jag inte överlevt vintern!

  • annica skriver:

   Hej Elisabeth, Jag blev själv glatt överraskad hud bra jag tyckte om denna produkten, vad spännande! Jag hoppas du kommer gilla den minst lika mycket. 🙂 Kram Annica

 10. Johanna skriver:

  Hej Annica!

  Vill fråga dig med anledning av att jag upptäckte att Biologiqe Reserche ska utgå ur ert sortiment. Jag och även ett par vänner till mig blev så förvånade och ledsna, eftersom vi är så förtjusta i märket och blivit glada att Skincity möjliggjort att det är så mycket lättare att få tag i produkterna. Förvånade eftersom det är ett sä otroligt bra effektivt märke som känns givet på Skincity! Kan inte du förklara vad som ligger bakom beslutet? Vänligen Johanna

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Jag tycker det är minst lika tråkigt, det är verkligen ett fint märke! Anledningarna till vårt avslutade samarbete är flera men bl a beror det på att vi har haft problem att få hem produkter. Mycket har varit slut i långa perioder utan att vi kunnat påverka detta. Det ser vi ohållbart för oss och er som våra kunder att det ska vara så fortsatt. Det är den avgörande anledning till att märket försvinner från vårt sortiment. 🙂 Kram Annica

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »