Scrolla för att läsa mer

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter.

CONCENTRATED CLEANSING FOAM

Denna rengöring passar verkligen alla hudtyper och ger en mjuk, fluffig känsla på huden. Den fylliga konsistensen är som en dröm och den rengör effektivt utan att lämna minsta spår av makeuprester. Hudens egen skyddsbarriär bevaras intakt, någonting som är viktigt för mig när jag väljer rengöring.

 

SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER

Det här är inte bara min favorit utan hela Skincitys! För min hud är detta den optimala tonern eftersom den både lugnar och bäddar in min hud i massvis med fukt. En perfekt ’prepp’ innan jag applicerar mitt serum. Ett essence water när det är som allra bäst!

INTENSE MOISTURE SERUM

Detta bästsäljande serum har en tendens att återkomma i min rutin regelbundet under året som en räddare i nöden när min hud tappar fukt och elasticitet på grund av kyla och torr luft. Mer eller mindre direkt känner jag att fukten i huden ökar – både på ytan och på djupet. Gillar även att den innehåller algextrakt som ger min hud ett extra skydd mot föroreningar.

VITAMIN 75 MAXIMIZING CREAM

En creme jag direkt föll pladask för! Den återfuktar och skyddar huden med favoriten makadamiaolja och antioxidanten E-vitamin. Den ’plumpar’ även upp huden, så den passar perfekt de dagar jag inte bär makeup, likväl som att den utgör en perfekt bas under makeup. En prisvärd creme som verkligen är lätt att tycka om!

ENRICHED FIRMING MASK

Är man inte på ständig jakt efter den ultimata fuktmasken? Denna mask har verkligen imponerat stort på mig! Den maxar fukten och spänsten direkt och när jag använder den regelbundet blir min hud inte lika lätt stressad. Otroligt bra när huden känns trött eller vid tillfällen då jag är i behov av extra lyster. Den friska citrusdoften är mer än ljuvlig!

 

HAIR & BODY SHAMPOO ROSEMARY

Detta schampo passar alla hårtyper, även om man har en känslig hårbotten. För mig är det viktigt att mitt schampo rengör effektivt utan att torka ut och det är precis vad detta gör! Det stimulerar dessutom blodtillförseln i hårbotten, vilket resulterar i en frisk känsla efter tvätt. Den milda formulan är fri från sulfater och lämpar sig även för hela kroppen som duschgel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 svar till “Elins favoriter i januari”

 • (16) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Elle skriver:

  Hej Annica!

  Om jag har färgen Vanilla 02 i bare minerals complextion rescue – vilken är den närmaste färgmatchningen om jag vill beställa Sensai satin foundation?

  mvh,
  Elle

 2. Charlotte GN skriver:

  Som alltid super bra information. Tänkte höra lite om Eponice enriched firming mask. Använder PC skin recovery mask mycket på vintern. Förutom fukt behöver lite mer anti-age och detta låter som nåt för mig. Är detta en sov mask med?

  Stor tack
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Superhärlig är den, ger också spänst till huden samtidigt som barriären stärks! Ger sin fulla effekt efter 10 minuter på huden men väldigt härlig att använda över natten om man önskar det. 🙂 Kram Annica

 3. Leyla skriver:

  Hej igen Annica,
  Nu är jag väldigt nyfiken på Medik8 nya produkt Retinoate Youth Activating Cream Intense (Svarta).
  Dels på vad skillnaden är mellan den svarta, och den vita som heter R-Retinoate Cream (finns 2 på skincity).

  Utöver detta har jag en till fråga:

  Använder bara Jan M. i min hudvårdsrutin och kvällstid ser min rutin ut såhär:

  Bioglycolic Facial Cleanser
  C-Esta Face serum
  Bioclear Face Lotion
  Age Intervention Retionol Plus
  Age Intervention Face Cream
  Age Intervention ögoncreme

  fråga: Vad är skillnaden mellan Age Intervention Retionol Plus och Medik8 nya retionolprodukt?
  Är Medik8 mer effektiv?

  Och kan jag ta in Medik8 retinol, alltså byta ut min JM Age Intervention Retionol Plus mot Medik8? Om ja, kör jag den som samma steg som tidigare retionolprodukt?

  MÅNGA FRÅGOR 🙂
  Uppskattar hjälpen.
  /L

  • annica skriver:

   Hej Leyla, Skillnad mellan de två är att Retinoate Youth Activating Cream Intense är en nattprodukt, här har man lyckats kombinera retinyl retionate (som finns i den tidigare r-Retinoate Youth Activating Cream) men också retinal, en riktig dunderkombination! Till skillnad från Jan Marini är detta en annan formula av ursprungs formeln A-vitamin, Jan Marini arbetar med all-trans-retinol. I kroppen förvandlas a-vitaminet i flera steg, retinyl retionate & retinal i kombination ger resultat 11 gånger snabbare och 8 gånger kraftfullare än standardretinol. Medik8s retinol kan användas tillsammans med din övriga rutin från Jan Marini. Den arbetar i samma steg eller som en nattcreme. 🙂
   Kram Annica

  • Leyla skriver:

   Jag ska tillägga att jag är 30+ och har bra hy (normalhy, inga finnar, stora porer osv). Dock vill jag gärna motverka rynkor, slapphet osv. Tack!

 4. Frida skriver:

  Hej.
  Jag är 23 år och har ytliga blodkärl under ögonen/kinderna. Vad kan man göra åt det?

  • annica skriver:

   Hej Frida, Du gör rätt i att använda milda och snälla produkter för huden som inte irriterar huden utan stärker och dämpar rodnad och eventuell irritation. Paulas Choice Calm serie är perfekt där, kika också in Paulas lugnande och stärkande Calm redness relief serum. 🙂 Kram Annica

 5. Ulrika skriver:

  Hej Annica

  Jag skulle behöva hjälp med att hitta en bra ansiktsolja att använda framför allt dagtid nu när det är kallt. Jag är 48 år och vill jobba mot torrhet, ökad fasthet samt allmänna ålderstecken. Lite nyfiken på Tara Harpers Beautifying face oil, men du kanske har annat förslag som passar bättre? Skulle också vilja ha hjälp på var jag stoppar in den. Ska jag byta ut något eller lägga till ytterligare ett steg? Använder mestadels Jan Marini idag.
  Morgon:
  JM C-esta rengörning
  Klairs toner
  PC Niacinamide booster
  JM C-esta serum
  JM Bioclear face lotion
  Verso hydration serum
  Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye
  PC Defense Essential Glow

  Till kvällen använder jag JM Age Intervention Retinol Plus samt JM Age Intervention face cream istället för PC Defense.

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Oh! Tata harper Beautifying face oil är så mumsig och gosig, jag har använt min så mycket. Tidigare skrev jag hur perfekt den passar som massage, Så gör du ansiktsbehandling hemma Så den lilla oljan passar till så mycket och ger huden så mycket. 😀 Kram Annica

   • Ulrika skriver:

    Hej Annica
    Jag lade en beställning nu på morgon av oljan och lite annat smått och vilken glad överraskning som väntade. Spring Gift! Alltså man blir ju bara så glad varje gång man beställer av er !
    Vill även passa på att tacka för tipset om Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye, som komplement till Versos ögoncreme nu på vintern. Den är toppen! Tack för hjälpen och önskar dig en fin dag. Kram Ulrika

    • annica skriver:

     Hej Ulrika, Fina du så glad jag blir av dina ord! 🙂 Också kul att höra att de två blev en så fin kombination för din hud! 🙂 🙂 Kram Annica

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 1

Idag tänkte jag att vi skulle se tillbaka på året som varit med alla härliga lanseringar, kika på de där produkterna som bara är för grymma och nu har en given plats i badrumsskåpet. Först ut 2018 var lanseringen av SkinCeuticals, ett märke som snabbt har blivit mångas stora favorit med deras effektiva produkter. Skinceuticals hudvård […]

Se hela inlägget »