Scrolla för att läsa mer

FÖRE OCH EFTER: KLAIRS & LGH

“Jag ska inte säga att resultaten kom fort men nu ett år senare talar resultatet för sig själv! ”

Idag tänkte jag dela med mig av en fantastisk hudvårdsresa som vår kund Angelica har skickat in för att visa oss andra. Det värmer i hjärtat när jag ser hennes fina resultat och hennes leende på bild nr 2.. Ni som är i en liknande situation och kämpar med er hud vill jag passa på att påminna er om att  ha is i magen. Det gäller att ha tålamod med era produkter och ge dem tid… Här kommer Angelicas inspirerande hudvårdsresa:

Behandlingstid: Exakt 8 månader mellan bilderna

Här kommer Angelicas story:

Min hudhistoria sträcker sig långt tillbaka då jag i stort sett sen puberteten haft acne (är 34 idag), den har varit mer eller mindre aktiv men alltid funnits där. Fått receptbelagda salvor och krämer och även testat massa olika märken hit och dit. Senaste året var det dock som att det blev värre och jag började må extremt dåligt över min hud. Kontaktade hudläkare som skrev ut tetralysal. Funkade bra under tiden, men en månad efter jag slutat kom allt tillbaka, före-bilden på mig är alltså efter tetralysal-kuren. Hudläkaren sa då att isotretinoin var sista utvägen. Jag tvekade och ville tänka på saken då jag hört så mycket om jobbiga biverkningar av det.
En kollega på jobbet, som jobbat som hudterapeut innan, frågade om jag hört talas om k-Beauty och tyckte jag skulle testa Klairs. Jag tänkte att jag ger det en chans innan jag ringer hudläkaren och får recept på isotretinoin. Sagt och gjort, beställde ett start-kit från Klairs (oily skin) och körde igång. Jag ska inte säga att resultaten kom fort men jag började se lite skillnad i huden, fick en mycket jämnare hudton och fick mindre och mindre finnar. Efter hand har jag lagt till mer och mer i rutinen och är nu uppe på 10-12 steg och har även blandat in Hyggee, Leegeehaam och byWishtrend i min rutin. Älskar min lilla stund i badrummet. Har varit i kontakt med hudterapeuterna på SC måånga gånger och fått allt skräddarsytt till efter mig. Och nu ett år senare talar resultatet för sig själv! Och jag slapp äta isotretinoin.

Dagrutin:
Klairs oljetvätt
Klairs gentle black sugar charcoal soap
Varannan dag kör jag med mandelsyran från byWishtrend i detta steget.
Klairs toner
Leegeehaam tea tree essence
Varannan dag när jag inte kör med mandelsyra börjar jag med Klairs vitamin c-serum här
Klairs rich moist soothing serum
Leegeehaam vita propolis ampoule
Här tar jag antingen Klairs rich moist soothing cream eller Leegeehaam vita propolis Cream
Klairs illuminating supple blemish cream

Kvällsrutin:
Nästan samma som dagrutinen, byter ut Leegeehaam vita propolis ampoule till Leegeehaam grow hyal B5 ampuole.
Kör med k-Beauty sheetmask två-tre dagar i veckan, vilken beror på hur min hud mår för tillfället.
Ögonkräm från etude house
Istället för rich moist soothing cream eller vita propolis cream kör jag Klairs midnight blue calming Cream till kvällen.
Avslutar med Klairs vitamin E mask de dagar jag kör med c-vitamin serumet.
De dagar jag kör med mandelsyra avslutar jag med Hyggee all in one Cream som nattmask.

På dagarna har jag även Hyggee all in one mist med mig som jag sprayar på när jag vill ha lite uppfräschning. När jag får något utbrott här och var kör jag även med byWishtrend teca 1% barrier Cream för att hjälpa huden läka snabbare.

Tack igen fina du, för att du delade med dig av din hudvårdsberättelse i syfte att hjälpa andra i samma situation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “FÖRE OCH EFTER: KLAIRS & LGH”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. C skriver:

  Åh vad härligt för dig Angelika! Jag är 40+ och har forfarande problemhud. Den var fet och oren som yngre. Har också ätit allsköns mediciner. Nu som äldre är huden torr, känslig och tyvärr forfarande acnebenägen. Klairs och LGH är mina favoriter. Jag har testat andra och dyrare märken också men återvänder. Klairs rich most soothing serum var den definitiva vändpunkten för mig. Jag fick resultat redan efter en vecka! Galet jag vet! Begynnande finnar läker ofta ut redan innan det blivit något allvarligare av dem. Kram!

 2. Johanna skriver:

  Vilket resultat! Började själv med k-beauty strax efter ni lanserade dem och det blev verkligen en ”aha” upplevelse. Haft besvär med eksem och utslag till och från hela livet men inte använt kortisonkräm i ansiktet sen dess! Anv både från Klairs, LJH, hyggee och make p:rem. Hoppas ni fortsätter ta in fler! Den ögonkrämen hon har i sin rutin från etude house har jag läst mkt om, är det ngt ni planerar ta in..? KRAM

  • annica skriver:

   Hej Johanna, Hudvård som verkligen levererar och jag blir så glad att ni fått så fina upplevelser med dessa märken 🙂 Jag ser ständigt över vilka märken som finns på Skincity och så roligt när ni återkommer med produkter ni gillar. Kram Annica

 3. Viktoria skriver:

  Hej! Jag undrar om huden ”vänjer sig” då man använder retinol och bör ta paus då och då från retinol?
  Sedan undrar jag om man ska ha något över retinol tex oljeserum?

  • annica skriver:

   Hej Viktoria, Det skulle jag inte säga 🙂 Men ofta har huden behov av fler ingredienser och kan vara bra att variera pga av denna anledning. Men retinol är något jag annars tycker att man absolut kan fortsätta med. Så länge du har en anpassad produkter efter just din hud och behov. Kram Annica

 4. Elin skriver:

  Åh vad härligt att läsa om dessa solskenshistorier. Jag blir så rörd av detta eftersom jag vet vad hyn gör för en tjejs självförtroende! Och vi slipper äta massa onödiga kemikalier.

  Go go go Skincity!!!!!!!

 5. Michelle B skriver:

  Hej Annica!

  Jag tror att det är dags för mig att få en uppfattning på vilka produkter jag ska använda och kombinera tillsammans utan att ’’överkonsumera’’. Min hy är en klassisk blandhy, någon finne då och då och ganska ’’väderbaserad’’ hy. Jag har en del ganska envisa ’’mörka fläckar’ från finnar pga min hudton som är lite brunare pga mitt ursprung från Latinamerika.

  AM:
  Mina rengöringar på morgonen varvar med
  BR Lait u
  BR Eau Micellaire (används vid behov)
  (Har även en ta ta Harper regenerating cleanser som jag inte öppnat ännu, vet ej om jag ska avvakta med den?)
  BR P50
  Hydration Serum från Verso
  Tri vita från Dermaceutic (ibland)
  Dagcreme retinol spf 30 från Verso
  Samt Super eye serum från Verso under pågående invänjning.

  PM
  Jag har börjat vänja in Mela Cream (dag 12 nu, varannan kväll) som har fina ingredienser vilket jag tror kan vara bra för mina ’’mörka fläckar’’. Så min rutin ser just nu ut såhär
  Cleansing balm från Elamis varannan kväll när jag använde Mela Cream
  (Lägger på en ’’nattmask’’ från PC eller radial dragons blod varje/varannan dag nu på vintern).
  När jag ej har Mela Cream så är rutinen ganska lik morgonen, däremot tar jag bort Tri vitan och dag cremen från Verso och lägger till BR Creme Dermapurifiante men målet är som sagt att börja köra med Mela Cream varje kväll framöver då jag ej märkt av någon reaktion.

  Det känns som jag har för mycket? Hur skulle du rekommendera att jag ändrar om?

  Tusen tack för all inspiration du och dina kollegor ger mig!

  • annica skriver:

   Hej Michelle B, Du har ju en helt fantastisk hudvårdsrutin! 🙂 Jättebra att uppdatera rutinen efter behov och göra små justeringar på vägen. Jag ser till att någon av mina duktiga kollegor återkommer till dig med ett mer utförligt svar. Jag ser även till att lämna min input.
   Kram Annica

 6. Malin skriver:

  Hej, jag testar just nu en liten ny rutin efter att ha kört exuviance (för känslig hy) i ca 2år. Jag har snart slut på vespera serumet (vilket har funkat fint för mig), men funderar på om jag ska testa något nytt serum som känns bra och ger fint resultat.

  Dermalogica precleanse
  dermalogica ultracalmin cleanser
  Ca 1 ggr/vecka daily microfoliant
  Klairs preparation facial toner
  codage serum 1 (test)
  Vespera serum
  Ultra restorative cream (kväll)
  KCeutic (test) (morgon)

  Jag har gillat exuviance padsen och ultra restorative cream, men funderar på att byta till någon liknande ansiktskräm?

  Är lite känslig, blir lätt röd, men har ”grov” hy med vidgade porer, enstaka finnar.

 7. Vilket fint resultat. Jag har börjat använda några av klarins produkter och är så nöjd med dem.

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »