Scrolla för att läsa mer

Vintertips för torr hud

Det här är räddaren i nöden för huden i vinterkylan mina vänner. Ett stärkande och reparerande balm för alla hudtyper och tillstånd men framförallt torr och känslig hud, en produkt alla ska ha nu om kylan och vinden biter tag i kinden! Så fort jag kommer tillbaka ifrån semestern är det denna produkt som jag kommer att återgå till..

Arnika i produkten lugnar huden och basen består av ekologisk kokosolja som ger näring till huden tillsammans med antioxidantrik avokadoolja. Här snackar vi näring till huden! Balmet har en fyllig, härlig formula, som en skyddande sköld omsluter balmet huden, lugnar irriterad, torr och sprucken hud. Visste ni att den även är en fantastisk multiprodukt för fler användningsområden…. Ja vem har inte torra händer och spruckna nagelband nu, använd cremen även till händerna och fötterna om dom också är torra, eller till torra, frissiga hårtoppar.

Alla märkets produkter består av peptider. Inte svårt att lista ut av märkets namn, Hydropeptide. Namnet har faktiskt sin betydelse, “Hydro” står för att bevara och återfukta, “Peptid” – över 60 peptider som arbetar förebyggande på ålderstecken. Peptider har jag ju skrivit om i ett tidigare inlägg HÄR, dessa små “budbärare” är delar av proteiner, de har en viktig cellkommunicerande förmåga. De överför information till cellerna om hur de ska fungera på bästa sätt. Filosofin hos märket är att främja optimal hudhälsa på cellnivå, att stärka hudbarriären och föryngra. Resultatet av detta är inte bara en hud som ser bra ut och känns fantastisk men den är också stark och frisk inifrån och ut.

Tänk er vilken hero Sooting balm är för huden!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 svar till “Vintertips för torr hud”

 • (26) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Josefine skriver:

  Hej, jag har precis köpt hem rengöring och kräm från dermalogica. Nu är jag intresserad av ett serum också. Gärna något som återfuktar ordentligt och verkar förebyggande mot orenheter (finnar osv) men som inte innehåller någon typ av syra. Jag tror inte min hy gillar det så mycket tyvärr. Behöver inte vara från dermalogica för jag tycker de produkterna är lite väl dyra för min plånbok.. så om det finns nåt bra serum som du tror skulle passa mig men som ändå inte är alltför dyrt, skulle va toppen 🙂 ha det bra!

  • annica skriver:

   Hej Josefine, Vad kul med nya produkter från Dermalogica, tror och hoppas du kommer få fina resultat med dessa. Ett passande serum till dessa produkter som både ger fukt, lyster men även verkar talgreglerande är Vita-Propolis Ampoule Kram Annica

 2. Maja skriver:

  Hej! Jag har lite frågor angående ansiktsmasker.
  1. Vad är bäst för en yttorr hud: fuktgivande nattmask, fuktgivande ansiktsmask man tvättar bort eller en fuktgivande sheetmask?
  2. Är det bästa att variera mellan olika masker eller att använda samma varje gång?
  3. Om man ska variera mellan olika masker, spelar det någon roll om de är från samma märke eller från olika märken?
  4. Just nu funderar jag på att köpa face mask moist från maria åkerberg, natural vitamin 21,5 enhancing sheet mask från by wishtrend, master wannabe aqua fit mask från leegeehaam och freshly juiced vitamin e mask från Klairs. Vilken/vilka skulle du rekommendera att jag provar, för att återfukta min hud så mycket som möjligt, och gärna få lite lyster? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Maja, Mycket bra fråga 🙂 Här finns det många alternativ och det kan skilja sig något mellan märken. Kanske allihop just för att få variationen och arbeta på olika sätt på huden. Tex först en riktigt bra fuktgivande sheetmask, låt verka, klappa in överflöd(och glöm inte det som finns kvar i förpackningen) och till sist avslutar du med en riktigt bra återfuktande sovmask. Peelar du inte regelbundet är detta även något som är bra att göra innan för att öka upptaget. Master wannabe aqua fit mask Freshly juiced vitamin E mask ett par kvällar på rad och du kommer märke förbättringen 🙂 Bra fukt ger bra och vacker lyster! Kram Annica

 3. M skriver:

  Hej bästa Annica!
  Tack för din fina blogg! Och skincity såklart. <3

  Jag skulle vilja gå och göra min första dermapen-behandling för att bli av med lite envisa röda små acneärr. Håller redan på och syrar med BHA och AHA och använder en Niacinamid booster men känner att jag vill göra något riktigt ordentligt nu! Så jag undrar om du har tips på någon bra klinik/bra person att gå till?

  Kram
  M

  • annica skriver:

   Hej M, Akademikliniken har många bra behandlingar och mycket kompetent personal. https://ak.se/det-har-gor-vi/hud/dermapen/ Kolla även alltid med personen du träffar om eftervård. Tänk även på att kolla på vad du ska tänka på inför denna typ av behandling. Ibland kan det vara bra att ha en paus från andra mer aktiva produkter innan denna typ av behandling. Kram Annica

 4. Lizette skriver:

  Hej Annica, tack för en inspirerande blogg och fantastiskt bra bemötande, engagemang och snabb leverans på skincity!

  Jag har tidigare använt produkter från märket Nimue och PH formula som min terapeut använder och de har fungerat bra men har använt de ett bra tag så tycker det kunde vara spännande att prova något nytt. Gjorde ett hudtest pro och har använt det som grund men bytt ut och tillsatt produkter som jag varit nyfiken på.
  Vill dubbelkolla så jag använder rätt plus få lite feedback och tips på produkter att ev lägga till, kommer ex snart behöva ny dagkräm med SPF, gärna 50.
  Fokusområden; bli av med pormaskar och inkapslingar, torrhet, få mer lyster, minska fina linjer kring ögon.
  Har även ärr och kommer göra en kur på 6 ggr med micro needling så hoppas de minskar.
  * de produkter jag funderar på att lägga till.

  Morgon
  1 PC Perfect cleanser oil
  2 PC Calm Redness relief cleanser
  3 PC Exfoliering 2% BHA Lotion)
  4 Klairs supple preparation toner
  5 PC Calm repairing serum
  6 PC Moister Renewal oil Booster
  7 By Wishtrend Pure vitamine C 21,5
  *8 Ögonkräm
  *9 Dagkräm SPF50

  Kväll
  1 PC Perfect cleanser oil
  2 PC Calm Redness relief cleanser
  3 PC Exfoliering 2% BHA Lotion
  4 Klairs supple preparation toner
  5 PC Calm repairing serum
  6 PC Moister Renewal oil Booster
  *7 PC Clinical 1% retinol treatment
  *8 Verso Super eye serum
  9 Epionce Medical barrier cream

  Extra ca 2ggr/v
  PC Resist advanced smoothing treatment 10% AHA
  Codage Moisturizing mask eller James Read sovmask
  Leegeehaam Vita propolis ampoul
  Codage No3 serum

  Kan denna rutin fungera året runt? Eller bör något bytas inför vår/sommar?
  Sorry för långt inlägg men uppskattar din hjälp!

  • annica skriver:

   Hej Lizette, Tack för dina otroligt fina ord 🙂 Det värmer verkligen! Jättebra att du tog hjälp av hudtestet för att hitta en rutin för just din hud. Ser så gärna över din rutin. OBS! kolla alltid med kliniken du ska besöka för microneedling för att kunna kombinera detta med hudvården du har hemma. Tycker annars att få justeringar kan göra att du kanske inte behöver hoppas på denna lite mer avancerade behandling direkt.
   Dagcreme SPF50 som din hud kommer att älska, https://skincity.se/sv/k-ceutic Perfekt för att återställa, skydda samt återfukta din hud! Tittade igenom senaste hudtest och din nuvarande rutin. Min feedback och rekommendation på upplägg:
   Morgon
   PC Calm Redness relief cleanser
   Klairs supple preparation toner
   PC Exfoliering 2% BHA Lotion
   PC Calm repairing serum – Appliceras även kring ögon
   By Wishtrend Pure vitamin C 21,5
   https://skincity.se/sv/k-ceutic – Appliceras även kring ögon

   Kväll
   PC Perfect cleanser oil
   PC Calm Redness relief cleanser
   Klairs supple preparation toner
   PC Exfoliering 2% BHA Lotion
   PC Moister Renewal oil Booster – Appliceras även kring ögon. De kvällar du använder Verso Super eye, applicerar du denna olja över.
   Verso Super eye serum – tänk på invänjning kring ögon. appliceras endast var tredje kväll till en början.
   Epionce Medical barrier cream

   Extra:
   PC Resist advanced smoothing treatment 10% AHA – Kan ökas upp när du upplever huden som mer tålig och inte lika röd och irriterad.
   Codage Moisturizing mask eller James Read sovmask – Efter behov
   Leegeehaam Vita propolis ampoule – Efter behov
   Codage No3 serum – Efter behov

   Hur huden känns inför vår och sommar kan vara svårt att säga redan idag. Hudens behov förändras bland annat med produkter och årstid. Så återkom gärna inför ny årstid och uppdatering av huden så ser vi vad som passar då.
   Kram Annica

 5. Anna skriver:

  Hej, känner du till någon balm som motsvarar Nimues Reduct Derma balm? Som minskar hudrodnad, inflammation, stärker hudens försvar och kapillärväggar? Nimues produkter är tyvärr så svåra att få tag i. (Ni kommer inte att ta in det märket på Skincity?)

  • annica skriver:

   Hej Anna, Anti-redness rosa calming serum från Biodroga MD är en helt fantastisk produkt för just den hud som du beskriver. Appliceras lokalt på dessa områden. Jättebra med tips på märken, jag ser nästan dagligen över sortimentet och älskar när ni tipsar om nya märken till Skincity. Tack för det! Kram Annica

 6. Christine skriver:

  Hej! Tror du att ni kommer att få in klairs nya solskydd? Den ser så fantastiskt ut… Kram

  • annica skriver:

   Hej Christine, Så fort produkterna EU-anpassas tar de inte lång tid innan de kommer hit 🙂 Tyvärr en del regleringar som gör att lansering kommer så mycket senare hit. Men den som väntar på något gott.. Håller tummarna på snabb hantering! Kram Annica

 7. Sara skriver:

  Vilken “booster” skulle du rekommendera för som man kan göra men jämna mellanrum? Jag har köpt c-vitamin booster från carita som jag precis har börjat använda, om det är någon annan du rekommenderar också och hur ofta kan man använda den för att huden ska få en liten skjuts? 🙂
  Sen undrar jag vad du tycker om märken såsom la prairie eller la mer? jag har använt dom men funderar på om det finns lite billigare produkter som kan ge samma resultat? Jag fokuserar mest på anti-age 🙂 tack så mycket 🙂 🙂

 8. Lina skriver:

  Hej! Jag har väldigt yttorr hy, och har gått för mig att den här kan vara bra mot det: https://skincity.se/sv/skin-recovery-hydrating-treatment-mask
  Vet ni ungefär när den kommer in i lager igen? Tack för hjälpen! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Lina, Den har varit restad hos leverantör ett tag tyvärr men Rehydrating moisture mask innehåller nästan samma ingredienser bara att den är ännu mer närande för din hud. Många som gillar Skin recovery masken äääälskar Rehydrating 🙂 🙂 Värt att testa! Kram Annica

 9. Erica skriver:

  Hej! Kommer ni att få in Elta MD inom snar framtid? Deras sunscreen produkter är ju dem dermatologer ofta rekommenderar, speciellt för dem med rosacea och allmänt känslig hy. Skulle varit toppen då jag själv lider av rosacea och har testat det mesta men inget har funkat på mig förutom elta md! Svårt att få tag på dock så hade underlättat en hel del om ni fått hem det 🙂

  Tack på förhand.

 10. Petra skriver:

  Hej! Kan du ge tips på några bra spa i Sockholm? Tacksam för svar. 🙂

 11. Nadia skriver:

  Vilken foundation använder du? Använder du illuminations foundation eller vad är det som får din hy att se så skimmrig och fin ut?
  Jag har yttorr hy och undrar om det går bra att bla paulas Choice serum med produkter från Exuviance och Bareminerals?
  Tack för fantastiskt blogg! 🙂

  • annica skriver:

   Hej Nadia, Tack för dina fina ord, jag blir så glad 🙂 En av mina favorit foundations är Flawless Satin Foundation som ger så fin lyster! I många fall går det fint att använda dessa märken i samma hudvårdsrutin men jag rekommenderar inte i första hand att använda syraprodukter från olika märken. För mer vägledning hör gärna av dig till mina duktiga kollegor på Skincity. Kram Annica

 12. Karin skriver:

  Hej!
  Funkar detta balm om man är gravid? Är torr och har endel plötsliga eksem vid ögonen, tror de är gravidrelaterat. Eller är det någon annan av peptidprodukterna du rekommenderar? I övrigt använder jag rengöringsbalm, fuktserum, olja och fuktkräm från elemis. När jag inte är gravid så även retinolkräm från beaute pacifique, men den är på paus nu. Så vill eg hitta något lite aktivt att tillfälligt ersätta det med.

  • annica skriver:

   Hej Karin, Åh, ja det stämmer bra 🙂 Perfekt där huden behöver lite extra vård. Detta blir även en passande start från märket utifrån hudens behov just nu. Kram Annica

 13. Ingrid skriver:

  Hej Annica!
  Jag har en hud som lätt blir torr och röd. Har haft en rutin med Leegeehaam och PC som fungerat bra under hösten, men nu med kylan krånglar huden igen. Skulle detta kunna vara ett alternativ att komplettera med? El har du ngt annat förslag?

  • annica skriver:

   Hej Ingrid, Det är jättebra att du ser över din rutin denna tid på året, huden behöver ofta så mycket fukt den kan få. Ett perfekt komplement att addera till dina nuvarande produkter 🙂 🙂 Kram Annica

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »

INSTYTUTUM result-driven Skincare

Idag har vi lanserat ett helt nytt märke på Skincity. Tänk er innovativt, lekfullt och med riktig power i produkterna. En fin liten serie med noga utformade med endast 10 produkter. Så om ni är sugna på att testa något helt nytt eller vill levla upp era befintliga rutiner så ska ni spana in detta […]

Se hela inlägget »

Vinnarna är….

Wow vad kul att få läsa om era lördags treats. Så roligt att få läsa om vad ni lyxar till lite extra med för huden. Fortsätt gärna att använda hashtagen #saturdayskintreat så kan vi tipsa varandra om våra favorit hemma behandlingar. Jag har nu slumpmässigt dragit fem vinnare som har vunnit era önskeprodukter denna gång. Och jag säger grattis […]

Se hela inlägget »

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är! Ögonområdet får sig också en […]

Se hela inlägget »