Scrolla för att läsa mer

Bästisarna som trollar med huden: Niacinamide + BHA

Verkligen två goda vänner som kompletterar varandra så fint på huden, niacinamide och BHA syran!

Porer är en del av vår vackra hud och vi alla har dom, men jag vet att det kan vara besvärligt för många när de upplevs vidgade, då säger jag bara Wow till Paulas Choice Niacinamide booster om man önskar fokusera på vidgade porer! Niacinamide förstärker hudens elasticitet och bidrar därmed till att porerna drar ihop sig och upplevs som mindre och fina linjer grundas. En riktig skin loving ingrediens, som har en så fin relation med vår hud.

Niacinamide eller vitamin B3 som är den aktiva formen har förutom effekten på hudens elasticitet och förstorade porer även effekt på hudton och pigmenteringar, ger en uppljusande och klar utstrålning. Min all time favorite Hour long moisturizing gauze sheet mask kombinerar pantenol, hyaluronsyra, c-vitamin, e-vitamin och niacinamide!

Sen om man tar och ger Niacinamide kompisen BHA så blir det liksom ändå trevligare… det blir faktiskt så trevligt så det inte är klokt! Jag vet mångas hudar som skulle skriva under på att dessa två är deras bästisar. BHA i sig städar rent och lämnar inga orenheter efter sig! BHA syran har inte den fuktbindanden verkan som vår AHA-syra, att huden känns torr och stram är alltså inte så konstigt. Medik8 kompletterar med lugnande Allantoin och återfuktande Glycerin tillsammans med BHA syran, fritt fram och syra på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

38 svar till “Bästisarna som trollar med huden: Niacinamide + BHA”

 • (38) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Cecilia Romanus skriver:

  Älskar boostern från Paulas! Fråga: Jag har också blivit tipsad om retinol + AHA mot porer och fina linjer. Hur skiljer sig resultaten på dessa kombinationer? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Cecilia, Att exfoliera huden är såklart viktig för att rengöra på djupet! Skillnad mellan AHA och BHA är att BHA syran är fettlöslig, når djupare i poren medan AHA syran briljerar bättre på hudens yta och binder till sig fukt vilket resulterar i ett plumpat resultat och grundare linjer och lyster. Retinol arbetar också cellförnyande, bringar fram nya friska celler, på sikt en spänstigare hud och minskade porer med det. Olika ingredienser kan jobba lika, Niacinamide har ingen cellförnyande egenskap men arbetar spänstgivande likt retinolet. 🙂 Kram Annica

 2. Emma skriver:

  Vad är det för skillnad mellan Niacinamide och Retinol.
  Speciellt när det kommer till ‘skin texture’ och fina linjer och rynkor?

  Vad bör man börja med när man ser dom första fina linjerna i pannan t.ex.?

  • annica skriver:

   Hej Emma, Retinol arbetar cellförnyande och är cellkommunicerande och bygger upp huden vilket skapar stärkta celler och jämnare egenskaper på huden som struktur och ton. Precis som Niacinamide, men här har ingrediensen en påverkan på takten de viktiga enzymerna NADH och NADPH bryts ner i cellerna. NADH och NADPH är involverade i många processer i våra celler, bland annat bildningen av kollagenet och bildningen av de lipider som stöttar hudens barriärfunktion, processer som gör att vår hud håller sig elastisk. Med niacinamide på huden håller sig huden mer elastisk längre eftersom enzymerna hålls i liv längre! 🙂 Det är inte fel att arbeta med båda ingredienserna men för de första fina linjerna kan Niacinamide ge fina resultat på sikt. 🙂 Kram Annica

 3. May britt skriver:

  Hej.
  Hvordan baker jag inn Niacinamide med exuviance?
  Kram

  • annica skriver:

   Hej May Britt, Niacinamide används som en booster i ett annat serum eller creme morgon och kväll, men kan också användas ensamt på huden innan din creme. 🙂 Kram Annica

 4. Louise skriver:

  Hej Annica!

  Jag har torr, känslig hy. Har du något liknande tips på ingredienser som är “bästisar” för torr hy, som jobbar på torrhetslinjer, mjukare upp och ger lyster?

  Mvh Louise

 5. Anna skriver:

  Ska man använda BHA och niacinamide ihop alltså, jag brukar ha BHA på morgonen och niacinamide på kvällen.
  Om man tar dem i samma rutin, rekommenderar du morgon eller kväll?

  • annica skriver:

   Hej Anna, Det är absolut inte fel som du gör, men man kan också använda niacinamide efter sin BHA exfoliering både morgon och kväll om huden tolererar exfoliering två gånger om dagen. 🙂 Kram Annica

 6. Annika Löf Berkson skriver:

  jätte intressant!

 7. Della skriver:

  Hej.
  Jag har följande rutin och undrar om jag ska lägga till niacinamid i min rutin?
  Skinceuticals mouse rengöring + den mjölkiga
  Sensai essence vatten
  Skinceuticals: CE Ferulic, retexturing activator, blemish and age serum, Phyto correctiv serum, ha intensifier, b5 hydrating serum.
  Skinceuticals retinol serum (avlång tub),
  Emollience cream/the face cream

  Skinceuticals gröna lugnande mask + genomskinliga fuktmask.
  MakePreems sovmask i gel form som du bloggade om för ett tag sen.

  Jag har en del porer och röda ärr efter finnar (samt en del finnar ibland) och en och annan linje i pannan.

  Saknar min rutin något?

  Hoppas att du orkar läsa hela mitt inlägg

  Använder såklart inte allt samtidigt utan morgon/kväll

  • annica skriver:

   Hej Della, Du har en fantastisk rutin av produkter och jag tycker inte du behöver komplettera med ytterligare produkter i din rutin. Ibland använder man gärna alldeles för mycket att det bli övermäktigt för huden istället. Arbeta med dina produkter från Skinceuticals där många av produkterna arbetar fantastisk på spänsten, balansen och elasticiteten av huden. 🙂 Kram Annica

 8. Cristina skriver:

  Hej, vad kan man göra på barnhud? Har en snart 10 åring som fått ett par pormaskar på näsan. Tänker den huden är känsligare än vuxenhud? Hur får man bort och motverkar?

 9. Nina skriver:

  Hej Annica! Jsg undrar vad du tycker om Epionce? Jag har blivit rekommenderad dem av er samt även skinceuticals och är lite grann i valet och kvalet. Har hört så lite just om epionce.. men det lutar mer åt epionce när jag såg att det fanns flertalet alcohol denat i inci hos skinceuticals. Men jag vet inte! Vad tycker du? Vill jobba anti age ❤️ Och har en ”normal” hy i övrigt. Mvh Nina

  • annica skriver:

   Hej Nina, Två faaantastiska märken! Men alla tycker vi olika om allt såklart, alla märken är också unika med sina ingredienser, sammansättningar och filosofier! Epionce är en liten doldis allt men har verkligen sina guldkorn och som gör under för huden! Är du nyfiken på märket tycker jag inte du ska tveka, 🙂 lär känna märket lite mer från en tidigare intervju jag skrev ett inlägg om, Meet the founder Epionce Kram Annica

 10. Anna skriver:

  Hei Annica. Ønsker meg Elixir Cosmeceuticals hos dere. Er det mulig å få til? Elsker skincity <3

  • annica skriver:

   Hej Anna, Jag blir så glad när ni berättar om vad ni önskar se för märken på Skincity, jag är alltid nyfiken på nya märken! Ingenting är omöjligt. 😉 Kram Annica

 11. Anna skriver:

  Hej Annica,

  Jag har ganska nyligen fått diagnos rosacea. Kan inte använda aha då jag blir röd av den. Undrar därför hur niacinamide fungerar att använda om man har rosacea?

  Mvh/
  Anna

  • annica skriver:

   Hej Anna, AHA syran kan vara skarp på huden och blir du irriterad utav den skulle jag inte råda dig till att använda det på din känsliga hud. Där är BHA syran snällare men känslighet är individuellt, starta försiktigt och varsamt, använd niacinamide och BHA syran var för sig första tiden för att huden ska vänja sig. 🙂 Kram Annica

 12. Anna a skriver:

  Hej Annica,

  Jag har ganska nyligen fått diagnos rosacea. Kan inte använda aha då jag blir röd av den. Undrar därför hur niacinamide fungerar att använda om man har rosacea?

  Mvh/
  Anna

 13. Sanna skriver:

  Hej Annica! Jag undrar om jag kan kombinera niacinamide och syror? Tex använda glycolic acid först eller bha gel för att sen lägga på niacinamide på kvällen? Eller bör jag använda niacinamide på morgonen? Jag har nämligen azelaic acid också.. så jag försöker kombinera niacinamide, glycolic acid, bha gel ibland & sen niacinamide.. är förvirrad, vill inte skapa kaos på huden haha 🙂 Kram!!

  • annica skriver:

   Hej Sanna, Att använda niacinamide tillsammans med exfolierande syra går finfint. Men som med allt är invänjningen alltid viktig. Niacniamide kan användas både morgon och kväll men starta med 1 gång om dagen så huden får vänjas vid den nya ingrediensen. 🙂 Använder du redan ett serum med azelainsyra efter exfoliering till kvällen kan ju niacinamide passa fint till dagen istället. Kram Annica

 14. Carola Bengtsson skriver:

  Hej Annika, det låter ju super, själv är jag 50+ och undrar då vad jag ska fortsätta med för produkter efter dessa?

  • annica skriver:

   Hej Carola, Vad använder du för produkter i övrigt idag morgon och kväll, och vad önskar du för resultat utav din hudvårdsrutin? 🙂 Kram Annica

 15. Ida skriver:

  Hej!
  Jag har en fråga om ansiktsmasker. Jag har köpt några från skincity och undrar när i ordningen av sin hudvårdsrutin man ska applicera ansiktsmask (jag har köpt masker som man ska skölja av, tex lermask). Ska jag först tvätta ansiktet och sedan applicera mask (och sedan skölja av den) för att sedan fortsätta med toner etc. eller ska jag använda masken efter jag använt toner? Lite luddig fråga men jag hoppas att du förstår

  • annica skriver:

   Hej Ida, Klokt att du hör av dig när du har frågetecken! 🙂 Helt riktigt, rengöring är alltid steg 1, följ upp med din toner som balanserad och återfuktar huden efter din rengöring. Lägg din mask, när den verkat i önskad tid sköljer du med vatten, gärna att du följer upp med din balanserande toner igen, därefter serum och creme. Kram Annica

 16. Lena skriver:

  Hej Annica, har stora porer på näsan. Svarta prickar och det blir liksom hål av dom på näsan när dom töms. Dom ör lätta att tömma. . Behöver något för att behandla just näsan. Vad är bäst? Bha? Aha? Kombo? Retinol? Tack på förhand

 17. Erika skriver:

  Kan man kombinera niacinamide, bha & aha syra i en och samma rutin? Vilka dagar ska man ha vilken då isf?

  • annica skriver:

   Hej Erika, Fördela gärna upp dina syror, en morgon och den andra kväll exempelvis. Niacinamide kan användas efter en exfolierande syra. 🙂 Kram Annica

 18. Franci skriver:

  Hej!

  Har äntligen fått hem mina produkter från dermaceutic som består av

  Tri vita C30
  Activ retinol serum 1,0
  Turn over
  Och PC skin perfecting 2% BHA liquid

  Jag undra i vilken ordning jag bör använda dessa och hur ofta? Min tanke var att använda PC och Tri vita c30 under dagen och turn over + retinol på kvällen men är osäker om jag tänker rätt.

  Sen undrar jag hur ofta man använder produkterna? Och om jag behöver lägga till Niacinamide i min rutin?

  Lider av vuxen hormonell akne med massor av white heads (talgproppar) som “sticker” ur huden och hittils varit omöjligt av bli av med.

  • annica skriver:

   Hej, Vad kul att du ska börja med nya produkter. Helt rätt tänkt med Tri vita C30, toppen att använda denna varje morgon. Angående 2% BHA liquid så börja med att applicera denna några dagar i veckan och öka upp om det behövs men det är inget måste, många får fina resultat genom att endast använda produkten några få gånger i veckan.

   Activ retinol serum 1,0 rekommenderas att använda till kvällen. Använd 1-3ggr/vecka beroende på hur tålig huden är. Serumet ska inte användas vid samma tillfälle som Turn over, så min rekommendation är att välja olika kvällar för dessa produkter. Alla dessa produkter ovan är aktiva så viktigt att vänja in produkterna och komplettera med lugnade och fuktgivande produkter. 🙂

   10% Niacinamid Booster går fint att addera till din hudvårdsrutin, kan appliceras både morgon och kväll. Kram Annica

 19. Kimberley skriver:

  Hej Annika!

  Jag har nyligen börjat med neostratra och bla deras peeling pads. Min fråga är om jag kan använda padsen från medik 8 med bha blandat med neostrata. En på kvällen och en på morgonen?
  En annan fråga är vad du rekommenderar för kräm efter man gjort en dermapen behandling? Ytan Syra!
  Hälsningar Kimberley

  • annica skriver:

   Hej Kimberley, i första hand så rekommenderar jag inte att använda syraprodukter från olika märken i sin dagliga hudvård så tyvärr är det inte att rekommendera. Tipset är istället att använda en som din dagliga produkt och sedan boosta huden någon gång i veckan med de andra padsen (om din hud är tålig och ingen irritation uppstår). Mitt bästa tips på creme att använda efter dermapen behandling är K-Ceutic Kram Annica

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »