Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i kontakt med sedan tidigare. 🙂

Hej, Madelene heter jag och idag tänkte jag berätta lite om min hudvårdsrutin och hur den ser ut just nu. Jag behöver alltid anpassa min rutin efter årstiden och när det blir kallare ute behöver jag jobba mer med fukt, näring och att stärka min hudbarriär. Jag har en känslig och reaktiv hud som är ganska torr. Detta gör att jag verkligen behöver jobba med stärkande produkter för min hud och att jag måste backa lite med de aktiva produkterna under vinterhalvåret.

Codage är ett märke jag ofta återkommer till och särskilt under denna tiden på året. De har verkligen bra produkter som ger fukt, lugnar och stärker min hud. Jag älskar att jobba med syror i min rutin men eftersom jag är så känslig så behöver jag alltid ta det försiktigt och på vintern backar jag väldigt mycket med detta för att kunna fokusera på barriären mer.

Mina räddare i nöden såhär års är serum nr 7 – Soothing & anti-redness. Denna lugnar verkligen min hud, stärker den och ger mig också fukt. De dagar jag är extra torr kombinerar jag den med Oh my cold serumet från Codage också. När jag applicerar produkter på min hud så sticker och svider det alltid på mig. Jag blir också väldigt röd i början men det lägger sig efter en stund. Detta är en vanlig reaktion som uppstår just för att huden tar åt sig av alla de aktiva ingredienserna och fukten i produkten, det skapas en reaktion kan man säga, dock inte en allergisk sådan.

Något jag också gör är att boosta huden mer extra fukt genom att sova med en mask 1–2 kvällar i veckan. Då blir det självklart alltid Codage moisturizing mask. Denna har enzymer i sig vilket gör att den hjälper de aktiva ingredienserna att komma djupare ner i huden. Den är verkligen som ett duntäcke för huden enligt mig, kan inte va utan denna.

På morgonen rengör jag mig med Codage micellar water och följer sedan upp med mina serum och som creme använder jag just nu Renewal calming cream från Epionce (Grym creme för en torr och känslig hud samt om du har eksem med) följt av solskydd ifrån Priori.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Madelene”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Linnea skriver:

  Hej, tack för ett bra inlägg! Jag har också känslig hud som är rödflammig, yttorr och lätt får tilltäpptheter. Jag har nyligen köpt Beaute Pacigique Submersive Serum Paradoxe och undrar om den funkar för en känslig hud, eller är det för aktiva ingredienser i den?

  • annica skriver:

   Hej Linnea, Det är en snäll och passande produkt för din känsliga hud, ger ett fantastiskt antioxidantskydd och stärker upp en skör hud. 🙂 Kram Annica

 2. Charlotte GN skriver:

  Hejsan.
  Tack för alla bra tips. Kan man sova med Codage moisturizing mask? är det så att man kan sova med alla masker som är moisturizers eller är det vissa undantag.

  Mvh
  Charlotte

  • annica skriver:

   Hej Charlotte, Fuktmasker kan man absolut sova med. Så härligt att ersätta nattcremen med då och då! Men ta gärna en lite mindre mängd på huden så huvudkudden inte får all produkt. 🙂 Kram Annica

 3. Olga skriver:

  Hej,
  Hydtation Mask från Godage är min favorit! Återfuktar hud ordentligt, ger lyster, burk har spaden och masken ser ut som sofle hård konstinens, behöver bara lite klick! Älskar denna goding mask!
  Ps. vad är parfymer Madelene har i badrummet skåpet?
  Kram
  Olga

 4. Petra skriver:

  Hej! Jag vet att ni har slutat med Filorga professional i ert sortiment nu. Men jag har fått tag på en burk med Skin Perfusion GR-youth mask och jag undrar om man kan använda den som nattmask/nattcreme? Eller måste man tvätta av den efter att man har haft den på ett tag?

  • annica skriver:

   Hej Petra, Det ör en så rik och mumsig mask som binder fukten fint i huden och ger näring. Det går bra att använda den över natten, ta gärna en lite mindre mängd produkt så huden hinner absorbera produkten innan john blund kallar! Kram Annica 🙂

 5. Therese skriver:

  Va kul att få kika i Maddes badrumsskåp! Det var otroligt många underbara produkter där måste jag säga!❤ Tack för att ni delar!❤

 6. Carro skriver:

  Första badrumsskåpet på bloggen som känns som något för min hud – jättekul! Skriver genast upp flera intressanta produkter att prova framöver. Tack för att du delar med dig! ♥

 7. Molly skriver:

  Hej,
  Har ni några märken helt utan cykliska silikoner? I så fall vilka?

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »