Scrolla för att läsa mer

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet för oss alla. Enjoy! 🙂

After working with various brands while owning a chain of medi-spas, I realised I could do it better. With my first company, Cosmedix, I was offering solutions based on what the textbooks said about the skin and following the advice of chemists who were also stuck. My ‘aha’ moment came about seven years into my first brand when I realised that my skin was still ageing and that the results of my line, regardless of the expense of the ingredients, was temporary. At that point I decided to look at what could be done to change the current paradigm in skincare and started Osmosis Skincare around 10 years ago.

I decided to approach each skin condition with a fresh canvas and the results exceeded my expectations. I haven’t stopped innovating because we do not have answers for everything yet, but we have managed to find permanent solutions for many of the most challenging skin conditions. The key was not just focusing on the skin, but looking inside the body for imbalances.

No one else in the world is doing what we are doing. Most people do not realise that skin care products have an average penetration rate of less than 5%, so much of the expensive material used is wasted on the surface. That’s why Phosphatidylcholine is a key ingredient for us, as it increases penetration of products by as much as 600%. Another key ingredient is Trioxolane. I patented this for its permanent treatment of age spots, uneven texture and large pores. I am also very pleased with our liposomal Retinal because of its proven collagen stimulation ability. Lastly, our clinically and patented Zinc Finger Technology is important because it reverses acne scarring, tightens the skin by 110%, tightens eyelids by 15% and makes broken capillaries disappear.

The skin and body are one unit. The skin offers clues to internal imbalances that can be mapped on the face, in many cases. Balancing the body holistically can lead to beautiful skin and, more importantly, change people’s lives. This is what Osmosis is all about.   

Our Harmonized Water has been one of the best highlights and, at the same time, greatest challenges for me over the last decade. I truly am a science geek who wants to improve the physiology of the human body and skin. I understand that at a superficial level, the one I was taught in medical school, many things are explained through chemical reactions and hormone receptor activations. However, the most exciting changes in medicine will be working with the energetic origin of our cells, the quantum energy fields that are no longer considered theories. This is what our Harmonized Water is all about. We use frequencies to modulate the body, correct pathogen and toxin influences, and even reduce stress. The reason this is a challenge is because most of the world cannot imagine that water is a good carrier of frequencies or even that frequencies can influence cell activity. Mind you, this is not because the science has not been done, it is because physicians and quantum physicists are not working together to combine what we know. We have done two, double-blind, placebo controlled clinical trials that prove we have a unique ability to help millions of people and slowly but surely, the world is finding out that this is a real science.

I am interested in educating the world about the true causes of acne, rosacea, melasma, eczema, and ageing. I think our results have proven that our unique theories are soon going to become accepted fact. I know that is a bold claim, but we are helping so many people every day by using our protocols that my confidence is high. Where my attention is at the moment, however, is finding better ways to heal the liver, because it is responsible for melasma and liver spots and right now people’s livers are way overburdened with toxins and medications, so they are difficult to heal.

In the future, I am going to add products to Osmosis Skincare that further transform the health of the body and the skin, so that we not only see a resolve in skin conditions and a restoration of youthfulness, but actually raise the vibration of our cells to a point where we will often heal ourselves and instil a sense of joy that permeates everything we do.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Meet the founder: Osmosis”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ellen skriver:

  Hej Annica, jag använder mig av PC clam serien då jag är Torr speciellt när jag sminkar mig. Känner mig annars rätt fet i slutet på dagen, sen under tvätt torr igen osv.
  men min hy är nu i obalans och jag har fått rätt mycket Hårda och röda finnar som envisas och inte försvinner eller lämnar röda prickar. Finns det något jag kan byta ut eller lägga till för att bli av med finnarna. Funderar på att byta från bha lotion till liquid skulle det bli bättre? Eller finns det något annat bra mot finnarna Kram Ellen

  CALM Redness Relief Cleanser
  CALM Soothing Toner
  Skin Perfecting 2% BHA lotion
  CALM Mineral Moisturizer SPF 30
  CALM Restoring Moisturizer
  RESIST Anti-aging Eye

  • annica skriver:

   Hej Ellen, Det låter som en yttorrhet du har, talget i porerna fastnar då lätt och bildar inflammationer och som du beskriver “hårda och röda finnar” Azelic booster är sååå bra på röda ärr efter finnar och lugnar huden fint. Används som första steg efter din exfoliering morgon och kväll. 🙂 Jag tycker inte du ska byta från din BHA lotion riktigt än, fortsätt med denna men komplettera gärna med mer fukt till din hud för att finna balansen. Morgon och kväll tycker jag du använder Hyaluronic acid booster innan din creme. 🙂 Kram Annica

 2. Annika Löf Berkson skriver:

  Mycket Mycket intressant!!!!!!!!
  Bra och utförlig förklaring vem ,som en skrivit artikeln har förklarat det ypperligt!
  Man blir intresserad!

  • annica skriver:

   Hej Annika, Vad kul att du tyckte inlägget var intressant. Visst blir man ooootroligt taggad på detta fantastiska varumärke! 🙂 Kram Annica

 3. Pernilla skriver:

  Hej!
  Behöver rouge tip och färger från dig använder just nu bare minerals. Jag är ljus(använder dock brun utan sol), blond och fräknig.
  Sen undrar jag hur sensai foundation är? Har testat såå många foundation och känns som jag aldrig riktigt hitta den rätta. Gillar täckande samtidigt som jag vill ha lyster.

  • annica skriver:

   Hej Pernilla, Sensai foundation är en goding jag alltid faller tillbaka till. Med en lätt fyllighet ger den en medium täckning, men är byggbar och ger också en fin full täckning och otrolig glow till huden. Rouge jag också lätt faller tillbaka till är Laura Mercier Blush colour infusion i nyansen strawberry! Extra tips för ett superglow är att dutta med PTR Prism cream på kindbenen, ovanför amorbågen, under ögonbrynsvingen och på läpparna. 🙂 Kram Annica

 4. Monica skriver:

  Hej Annica!
  Oj, vilka spännande produkter. Jag har tänkt testa deras A vitamin kräm men skulle även vilja ha deras Rescue
  Epidermal Repair Serum men jag hittar inte den.
  Däremot finns REPLENISH ANTIOXIDANT REPAIR SERUM.
  Vad skiljer dem åt?

  Hälsar
  Monica

  • annica skriver:

   Hej Monica, Dom är fantastiska!! Alla produkter i Osmosis sortiment har vi inte ännu, alla produkter som säljs inom EU måste gå igenom Läkemedelsverket och bli godkända för att få säljas, det tar tid och detta för att märket har din bas i USA och lagar och regler skiljer sig mellan olika länder när det kommer till hudvårdsprodukter. 🙂
   Båda dessa har så fint skydd mot fria radikaler och föroreningar samt reparerar huden så fint men Rescure är snäppet vassare på att lugna inflammationer i huden. Kram Annica

   • Monica skriver:

    Ok, jag förstår. Då ska jag prova repair serum under tiden så kanske Rescue dyker upp så småningom.
    Vill passa på att tacka dig och dina kollegor för snabb, trevlig och proffsig service.
    Jag beställde Osmosis A vitamin kräm igår och fick den idag. Vilken service!

 5. Amanda skriver:

  Hej Annica!
  Jag hörde av mig till Tata Harper för att fråga om de säljer produkterna ifrån deras sida och skickar till Sverige. Det gjorde det! Så glad!!! De har massa fina erbjudanden som ni inte har, produkter som ni inte har, och man tjänar en massa på det.

  Sade även jag inte är nöjd med er och de skulle ta detta för att se över om ni ska vara fortsatta leverantörer. Ni expanderar mycket Annica, och det är ju roligt, men jag tycker ni helt tappat förankring, tar bara in en massa märken som kostar pengar. Finns så många bra sitter idag som är bättre, erbjuder mer, eller säljer sina produkter själva än Skincity. Förr i tiden när ni startade var ni one of a kind men nu är ni riktigt usla.

  Mvh
  Karin

  • annica skriver:

   Hej Karin, Tack för att du hör av dig. Jag uppskattar synpunkter tankar och feedback good and bad det får mig att vilja utvecklas och göra mer och bättre. 🙂 Kram Annica

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad! Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 1

Idag tänkte jag att vi skulle se tillbaka på året som varit med alla härliga lanseringar, kika på de där produkterna som bara är för grymma och nu har en given plats i badrumsskåpet. Först ut 2018 var lanseringen av SkinCeuticals, ett märke som snabbt har blivit mångas stora favorit med deras effektiva produkter. Skinceuticals hudvård […]

Se hela inlägget »