Scrolla för att läsa mer

Nyheter på hudvårdshimlen

Himlen är så stjärnklar med så många härliga nyheter nu, både för vårt yttre och inre, jag blir så peppad!

Ni minns lanseringen av Osmosis? Jag skrev ett inlägg om märket och två produkter jag föll pladask för! Om ni missade det så kan ni läsa det HÄR. Jag är fortfarande lyrisk över detta fantastiska märke och en till produkt från märket jag fått upp ögonen för är en av deras cleanser, Purify enzyme cleanser.

Precis som jag nämnde i tidigare inlägg har märket ett holistiskt tankesätt, effektiv resultatinriktad hudvård utan att störa hudens barriär eller skapa inflammation. Cleansern exfolierar skonsamt med naturliga enzymer från papaya och ananas, rengör med kiwi och kumquatextrakt, huden lämnas mjuk, klar och strålande, toppen för er som tampas med pigmenteringar.

Stärkande, skyddande och resultatinriktat = En vinnande kombination! Nu finns godingen Clinical ceramide-enriched firming moisturizer anpassad för ögonområdet! Ceramide-Enriched Firming Eye Cream med retinol och c-vitamin som samverkar och stärker hudbarriären i ett så kallat collagen support complex. Optimerar fuktnivån med hyaluronsyra, glycerin och squalane. Är så fint stärkande med 5 olika typer av ceramider.

Märket har fått ytterligare ett tillskott av 10% Azelic Booster, denna lilla doldis känner ni nog igen från en tidigare produkt med annat namn. Huvudingrediensen azelainsyra borde höjas till skyarna och lysa klar som neon i ett skyltfönster, för den är SÅ bra! Ingrediensen verkar anti-inflammatoriskt, milt exfolierande, anti-bakteriellt och antioxidativt, som ett trollspö på ojämn hudton som pigmenteringar efter ärr och finnar.

Vem önskar sig inte en boost av energi nu? Boosta rutinen med Neals Yard Remedies, Organic greens blend – Detox tillskott. En pulverblandning som blandas i din smoothie eller strös över morgongröten för att främja kroppens ämnesomsättning och en god maghälsa!

Ger ny energi både till kroppen och huden, för insida speglar ju vår utsida. Detta är en riktigt grön supermix av alger, grönt te, vetegräs, persilja & spenat, riktigt mumma för kroppen är också chlorella och spirulina som är rika på klorofyll, proteiner och aminosyror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Nyheter på hudvårdshimlen”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Marit skriver:

  Hej, å tack för alltid interessant läsning 🙂 Låter spännande med Organic greens blend, älskar smoothie till frukost, undrar om den smakar mycket av något som sätter mycket smak på evt. smoothie?
  Många nya märken lanserade nu, man blir alltid så nyfiken på dom, men med min känsliga problem hud får jag hålla mig lite lugn.. Ett märke som har hjälpt mig med bla. eksem och som jag gillar är Norska Marina Miracle, är det något ni fundrerar på att ta in hos Er?

  • annica skriver:

   Hej Marit, Då är denna mixen perfekt för dina smoothies!! Den smakar grönt.. 😉 men med en mild smak när man tänker på det stora innehållet av grönt den faktiskt innehåller. Mango och citron tycker jag kamouflerar och gör smaken godare 🙂
   Vad kul att du berätta om produkter som funkar för dig, vi ser ständigt över vårt sortimentet och jag är alltid nyfiken på nya märken. Ett märke jag helt klart ska kika in! Kram Annica

   • Marit skriver:

    Tack för ditt trevliga svar Annika 🙂 Låter underbart, då blir det att beställa grönt till mina smoothies, det är bästa starten på dagen.
    Marina miracle är ju också väldigt gröna produkter, med mycket gojsiga örter, med beroendeframkallande doft, underbar på huden, och dom fungerar verkligen. Sen tycker jag det är kul och spännande med produkter från våra nordiska land.
    Önskar Dig en underbar helg <3 kram Marit

 2. Kristin skriver:

  Det känns som att det bara blir fler och fler produkter som är “milt exfolierande”. Jag tycker det känns som att man lätt tappar greppet om hur mycket man egentligen exfolierar huden när man använder dessa produkter. Hur ska man tänka vid val av exfolierande produkter för att inte riskera att överexfoliera?

  • annica skriver:

   Hej Kristin, Jag förstår din tanke, verkligen! Denna rengöring som exfolierar kan använda dagligen, många märken arbetar med dagliga exfolieringar också hela märken som exfolierar med alla sina produkter, de är alltså så pass milda att kunna användas varje dag. Men man ska absolut också se utefter sin hudtyp, tillstånd och tolerans också använda produkter därefter, allas hud trivs inte heller med daglig exfoliering. Då passar kanske en peeling som användas 1-2 gånger i veckan bättre. 🙂 Kram Annica

  • Ranveig skriver:

   Interessant lesing 🙂 Jeg er enig at det vegynner å bli vel mye forskjellige produkter å forholde seg til. Hver uke er det noe som er bedra enn det andra osv 🙂
   Har lest fra flere hold at man ikke skal blande c-vitsmin og retinol i samme rutine, eller samme produkt. Retinol bryter ned virkningen av c-vitamin, hvis det brukes samtidig. Dette har jeg også fått vite fra deres kundeservice her på Skincity. Anbefaling er c-vitamin dag, og retinol kveld. Ikke samtidig, virker ikke bra sammen, som også min hudlege fortalte meg for ikke lenge siden.
   Når det nå kommer nye produkter hos dere hele tiden, ønsker jeg meg Elixir cosmeceuticals. Veldig bra ingrediensliste 🙂

 3. Malin skriver:

  Du/ni har inte funderat på att starta en podd? Skulle vara så kul att lyssna på tips, nyheter, trender osv

 4. Maria skriver:

  Hej använder mig idag av paulas C, serien clam och även då bha lotion då jag alltid varit rätt torr vilket syns när jag sminkar mig annars känner jag mig fet under dagen, men den senaste tiden har jag fått mycket inflammerade och hårda finnar som envisas och inte försvinner utan lämnar ifrån sig en röd prick eller sitter kvar i flera veckor… finns det något jag kan lägga till/byta ut för att bli av med dem
  Mvh Maria

  • annica skriver:

   Hej Maria, Jag skulle satsa på mer fukt i din rutin just nu, det låter som din hud är yttorr och talget fastnar då lätt i hudens porer. 🙂 Hur ser din rutin av produkter ut morgon och kväll från Paulas Choice? Använder du din BHA exfolitering dagligen? Kram Annica 🙂

 5. Tuva skriver:

  Hej Annica!

  Du kanske kommer ihåg mig, och min kommentar om min envisa akne jag skrev för några veckor sedan. Du rekommenderade mig att ta bort, jag tror det var, två steg från min hudvårdsrutin. Det hjälpte verkligen! Efter bara några dagar hade många finnar försvunnit (och nuförtiden drabbas jag inte av lika många som förut) och inflammationen pga aknen var lindrigare! Jag har dock en del blemmor kvar och viss inflammation och har märkt att på vissa ställen kvarstår brun/lila/röda små märken och områden, men jag tycker som sagt det blivit mycket bättre! Tack så mycket för att du hjälpte mig! När man snabbare ser åtminstone små förbättringar blir det enklare att undvika att bli frestad att köpa nya produkter hela tiden som antagligen stressar och därmed förvärrar min hud. Nu hoppas jag på att mina produkter tillsammans med tiden fortsätter att förbättra .
  Kram Tuva

  • annica skriver:

   Hej Tuva, Vad glad jag blir av att läsa din kommentar! Så härligt för dig att huden känns lugnare och inflammationerna dämpats!! 🙂 Kanske börja vänja in din Tea tree 95 essence från leegeehaam som binder fukten i huden, lugnar och har en utjämnande effekt på hudtonen. 🙂 Kram Annica

Allt om ceramider

Hudens bästa kompis den här årstiden är helt klart, trumvirvel, ceramider! Mångas hudbarriär har säkert räddats av denna hero men för er som inte har pejling på ingrediensen så ska jag berätta vilken grym verkan den har! Ceramider kan efterliknas murbruk i en tegelvägg. Tänker att våra alla lager av hudceller är tegelstenar och mellan […]

Se hela inlägget »

Kika in i badrumsskåpet hos Madelene

Halloj! Vet hur mycket ni har uppskattat att få kika in i badrumsskåpen hemma hos mina kollegor och att de kan berätta om sina smultron produkter. Och ge er sina absolut bästa tips! Så idag lämnar jag över ordet till Madde som jobbar på kundrelationer och som många av er säkert redan har varit i […]

Se hela inlägget »

Must haves för kroppen!

Hur många upplever att huden på kroppen känns torr och stram, räck upp en hand! Man glömmer lätt kroppen men trots varma kläder så blir huden på kroppen också väldigt torr och stram under vinterhalvåret. Två darlings från det franska märket Codage jag inte kan vara utan räddar min torra hud. Den här peelingen från […]

Se hela inlägget »

Meet the founder: Osmosis

Idag mina vänner bjuder jag på en riktigt MAFFIG och SÅ spännande intervju med Dr. Ben Johnson. Han som anses vara en av världens mest banbrytande medicinska estetiker. Osmosis har en modern syn på hur man behandlar huden för att upprätthålla en god hudhälsa. Här berättar han även varför inre hälsa måste vara en prioritet […]

Se hela inlägget »

Lansering av NeoStrata

Nyp mig i armen men rubriken talar sanning, vi har precis lanserat NeoStrata! Oily skin solution är en sån grymmis som alla borde ha! Så bra att kunna dutta på om man får en finne eller två. Det är det fina, man använder den partiellt i kombination med sitt ansiktsvatten. Har man acne/finnar så kan man […]

Se hela inlägget »

Elins favoriter i januari

Hej darlings! Idag lämnar jag över order till min kära kollega Elin Damlin som säkert många av er redan känner till. Hon är otroligt erfaren hudterapeut och (tillika chef över alla duktiga hudterapeuter på Kundrelationer!). Här nedan kommer hennes härliga tips och favoriter för att preppa huden med nu i vinter. CONCENTRATED CLEANSING FOAM Denna rengöring […]

Se hela inlägget »

Så gör du ansiktsbehandling hemma

Skäm bort huden med en ansiktsbehandling hemma, jag guidar er steg för steg! Steg 1 Rengör – Första och viktigaste steget i din rutin, rengöringen! Gärna en dubbelrengöring som rengör effektivt och grundligt, alla spår av makeup och orenheter som puts veck! Starta med en oljerengöring på torr hud och massera för att lösa upp […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 2

Under förgående år fick vi minst sagt in flera härliga lanseringar.. Här kommer min del 2 med produkterna ni inte få missa. Ett märke som verkligen varit saknat och efterfrågat av både oss hudterapeuter och konsumenter det är PRIORI och jag är så glad att det är tillbaka på Skincity! Mineral Skincare SPF 25 är en gammal goding som […]

Se hela inlägget »

Best of skincare 2018 – del 1

Idag tänkte jag att vi skulle se tillbaka på året som varit med alla härliga lanseringar, kika på de där produkterna som bara är för grymma och nu har en given plats i badrumsskåpet. Först ut 2018 var lanseringen av SkinCeuticals, ett märke som snabbt har blivit mångas stora favorit med deras effektiva produkter. Skinceuticals hudvård […]

Se hela inlägget »