Scrolla för att läsa mer

Söndagsmasken

Idag blir det en återkommande favorit för huden. Paulas Choice Skin Recovery  Hydrating Treatment Mask med växt- och vitaminbaserade antioxidanter för att stärka huden och skydda mot fria radikaler. Essentiella fettsyror och lipider gör huden så härligt mjuk och återfuktad. Man hör ju bara på namnet hur mumsig den är!

Ögonområdet får sig också en extra liten treat idag med en älskling från Tata Harper, vår queen of green! Boosted contouring eye mask, jag har nämnt den tidigare i LANSERING TATA HARPER! Som ett litet suddgummi för torrhetslinjer och trötta ögon, perfekt en söndagskväll eller så ofta som behovet finns. Vakna piggare än någonsin! 😉 Produkten innehåller havtorn som är ett riktigt superbär om ni inte visste det, rikt på c-vitamin och omega 7 som reparerar och återfuktar en riktig torris. Ett rikt lager ska appliceras och masseras runt hela ögonområdet, riktigt grym på att reducera mörka ringar och påsighet.

Vad lägger ni för mask idag? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 svar till “Söndagsmasken”

 • (31) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Pernilla skriver:

  Älskar dina söndagsmaskinlägg! Jag använder ofta just Paulas Skin Recovery, men mer som nattmask. Det kan nog bli flera gånger i veckan, ibland faktiskt hela veckan! Har funderat om det är lämpligt att använda den så ofta men så länge huden mår bra av den så är det väl ok? Jag har extremt torr hud.

  • annica skriver:

   Hej Pernilla. Tack, blir så glad av dina fina ord! Det går inte att överanvända Skin Recovery Hydrating Treatment Mask 😉 Behöver huden extra näring är den utmärkt att sova med upp till varje natt, mums! Kram Annica

 2. Sanne skriver:

  Kör samma här! PC:s recoverymask är så bra!!

 3. Sofia skriver:

  Hej Annica,
  Jag är på jakt efter en riktigt bra fruktmask till mitt torra ansikte. Använder idag excuviance. Kan detta från Paulas Choice vara något för mig?
  Sen undrar jag också om det finns något som kan göra ärr mindre synliga? Inte smink då, utan något i hudvårdsväg.
  Tack på förhand

 4. Frida Nordström skriver:

  Har startat morgonen med Codage moisturizing mask. Efter 3 vakna nätter i sträck med magsjuka barn behöver jag all fukt jag kan få tag på.

  • annica skriver:

   Hej Frida, Codage moisturizing mask boostar huden med massor av fukt, näring och lyster så helt rätt val! Hoppas barnen kryar på sig snart 🙂 Kram Annica

 5. Karin skriver:

  Hej Annica!
  I sep, okt gjorde jag 2 st IPL behandlingar för rodnad och ytliga blodkärl. Men redan nu börjar kärlen komma tillbaka igen. Hjälp!! Har du något tips på bra produkter som minskar rodnad/ ytliga kärl. Jag är 43 år och har känslig yttorr hud. Jag använder Exuviance produkter.
  Gentle cleansing creme
  Soothing toning lotion
  Vespera bionic serum
  Multi protective day creme
  Ultra resoractive creme
  Skinrise bionic pads ( ett par ggr/v)
  Bionic oxygen facial ( 1ggr/v)
  Jag har också prövat antiredness calming serum

  Efter jag gjort IPL behandlingarna rekommenderade de mig att köpa DR. Zein Obagi produkter. Jag köpte då gentle cleanser, daily power defense, rozatrol, compexion renewel pads. Dessa produkter börjar nu ta slut och jag börjar redan få tillbaka rodnad/kärl. Har lagt ut så mycket pengar på dethär och ändå verkar inget hjälpa. Har du något supertips?

  • annica skriver:

   Hej Karin, det kan tyvärr vara lite klurigt att behandla ytliga blodkärl då det har en tendens att komma tillbaka. En serie som jag kan tipsa om just för att minska och förebygga rodnad och ytliga kärl är Refine Cellular Couperose från Babor. Kika på serumet/primern Couperose Dual Solution och 24hcremen Refine Cellular Couperose Cream. Går utmärkt att addera dessa till en övrig hudvårdsrutin från tex Exuviance. Tror och hoppas på ett hållbart resultat, återkom gärna med hur det går 🙂 Kram Annica

   • may-britt skriver:

    Hej.
    Jag vet inte vilken klinik du har varit på.
    Men de borde ha sagt till dig att inte använda
    syraprodukter medan du gör laser.
    Ingen masars eller ånga.
    Du bör inte använda produkter som är aktiva på något sätt.
    Du bör bara använda produkter som stärker och lugnar huden.
    Vissa av dem försvinner genast och det tar lite tid på huden och blir bättre.
    Jag har upplevt att om jag använder produkter med syra i eller aktiva krämer ser det ut som om de återvänder därför fick jag veta att jag ska använda produkter som lugnar ner huden och stärker huden.
    Och dagkräm med 50 sen när huden är känslig för ljus och solen.
    Såg att du har haft laser 2 gånger.
    Jag fick höra två gånger är inte tillräckligt de föreslog 5 gånger för och få taket på de små blodkärlen som dyker upp.
    Och ofta ser jag ingen förbättring förrän efter 4 till 5 veckor efter lasern, eftersom de tar tid at de reparerar sig och försvinner.
    Men om vi irriterar huden kommer laser att fungera som den borde.
    Jag använde Exuviance men dom rådde mig att använda milla produkter för känslig hud medan jag tar laser. Ingen AHA eller PHA syrer.
    De berättade också för mig att det kanske var att jag inte kunde använda produkter med syror eller retinol eftersom jag har en
      känslig hud som behöver stekas.

    • annica skriver:

     Hej igen May-Britt, Vid laser är det bra att inte använda allt för kraftfulla produkter under och efter behandling på området, inte eller utsätta huden som kan irritera huden och framförallt kärlen i huden, exempelvis vid hårt väder och klimat. Det är sant att kärl kan dyka upp på nytt och att mer än 1 behandling kan behövas, men det är också individuellt och hur mycket kärl man har man önskar behandla. Alla kliniker och salonger har sina restriktioner som jag rekommenderar att man lyssnar till och följer under och efter behandling. 🙂 Kram Annica

    • may-britt skriver:

     Skall vara 🙂
     Men om vi irriterar huden kommer laser inte att fungera som den borde.

     De berättade också för mig att det kanske var att jag inte kunde använda produkter med syror eller retinol eftersom jag har en
     känslig hud som behöver stärkas.

 6. Alexandra skriver:

  Har ni några planer på att ta in rubber masks? 🙂 jag fullkomligt älskar MD’s pick och deras masker aldrig fått så plumpad och återfuktad hud av något annat innan!
  Så helt såld på rubber masks efter detta!

 7. Josefine skriver:

  Hej! Har funderingar på att börja använda neostrata’s serie för känslig hy. Jag är väl en typisk bland hy men väldigt känslig och reagerar lätt på produkter. Vill ändå ha nåt som gör något för huden så känns ändå kul att använda syror fast väldigt milda. Dock undrar jag vilken dagkräm i serien du skulle kunna rekommendera till en hud som är väldigt känslig men samtidigt lätt blir fet vid t zonen? Och som lätt får plitor osv.. 🙂

 8. J skriver:

  Hej!:) En fråga om just den paulas choice-masken. Jag brukar lägga klairs vitamin e-mask först och sedan efter en stund lägger jag PC-masken ovanpå och sover med. Är det bra eller borde jag lägga dem var för sig olika kvällar eller tvätta av klairs först?

  • annica skriver:

   Hej J, Två väldigt fina och härliga masker, helt klart! Det är inte fel men du får ut maximalt av båda maskerna om du varvar dom olika dagar. 🙂 Kram Annica

 9. Karoline skriver:

  Hej!
  Vilket C-vitamin skulle du rekommendera av Trivita C30 och CE Feurulic?
  Har svårt att förstå vad som skiljer dem åt då båda verkar väldigt bra?
  Tack 🙂

  • annica skriver:

   Hej Karoline, Det beror lite på vad man önskar för resultat utav sitt serum. Men båda ger skydd mot fria radikaler, c-vitamin har ju en fantastisk skyddande verkan på huden men också spänstgivande och ger fin lyster och klarhet till hudens ton. C E Ferulic i en lättflytande form med 15% L-askorbinsyra, 1% tokoferol och 0,5% ferulinsyra, Tri Vita i en gel med Vitamin E & ferulsyraestrar, hela 30% c-vitamin gör den väldigt kraftfull på huden. 🙂 Kram Annica

   • Karoline Malmberg skriver:

    Hej! Jag vill ha den bästa . Är 30 och vill jobba anti-aging men vet inte vilken av ovan man ska välja?
    Har du något tips för när man ska välja den ena eller den andra?
    Karoline

    • annica skriver:

     Hej Karoline, Av de båda kommer du få en fin effekt på ålderstecken och hudton. Dermaceutic är absolut kraftfullare på huden men har du inte använt dig utav c-vitamin tidigare rekommenderar jag C E Ferulic som fortfarande ger otroliga resultat men arbetar samtidigt mildare utan att irritera eller ge torrhet. 🙂 Kram Annica

   • Della skriver:

    Jag är också nyfiken på vad som skiljer dem åt? Vad får man för resultat utav dem olika serumen?

    • annica skriver:

     Hej Dalla, Resultat du kan förvänta dig av båda är fantastisk lyster och effekt på hudens ton och pigmenteringar, det har c-vitaminet gemensamt, men med en högre halt c-vitamin blir den kraftfullare på huden, C E Ferulic bibehåller lite mer fukt. Så förutom halterna vitaminer skiljer sig deras formulas. 🙂 Kram Annica

 10. may-britt skriver:

  Hej.
  Har en annan fråga.
  Jag har tänkt och beställa Sensai sin SILKY BRONZE CELLULAR PROTECTIVE CREAM FOR FACE SPF 50 och bruke den som dag krem.
  Vet du har brukt eller brukar den selv hva gjør du tar du serum og annen dag kräm unner?
  Jag önsker og kunne bruka den på dagen selv om jag inte solar sen jag är mycke ute och efte laster skal man beskytte huden veldig bra. Evene nu i ferbuari då solen tittar fram 🙂
  Men önsker och kunne bruke mitt serum och dag kräm och denna över. Går det?
  Eller brukar du bara denna?
  Jag solar inte mitt ansikt men solen får nu tak på mig när jeg är med hästen kurs eller tävling inte lätt och finna skugga 🙂
  Kram

  • annica skriver:

   Hej May-Britt, Denna är så fin på huden men ganska lätt så använd med fördel dina serum under produkten! Det är bra att du tänker på solskydd även nu vintertid, vi behöver alltid skydda oss mot solens strålar. 🙂 Kram Annica

 11. Nanc skriver:

  Hej! Vilket märke tycker du är bäst av skinceuticals, epionce och codage?

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »