Scrolla för att läsa mer

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂

Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar din rengöringsrutin så fint vid användning av micellärt vatten eller toner efter rengöring. Dessa smarta pads ersätter den klassiska bomullsrondellen, mycket tunnare och suger inte upp lika mycket av ditt ansiktsvatten. Jag använder dom alltid med micellärt ansiktsvatten istället för tjockare rondeller i bomull.

Vad jag gillar lite extra mycket med The Facial Pad, är att de är multifunktionella, de är även grymma som sheetmasks! Cellulosa absorberar inte vätska lika lätt som andra material vilket gör dom perfekt passande som egna små sheets. Dränk en pad med valfritt essence/toner (ett eller flera) och placera på huden där du har behovet. Tex återfuktande under ögon/kinder, talgreglerande på näsa/haka, så smidiga. Så smarta också när man är på resa och vill minimera packningen, ta med padsen så har du pads för ditt micellära vatten, ditt ansiktsvatten och för sheetmask!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Bomullsrondellen 2.0”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anita skriver:

  Vilket bra initiativ, ett riktigt miljö- och klimattänk. Det vill jag ge er en eloge för!
  Under andra världskriget, när vi inte hade tillgång till bomullstyg startade KF en fabrik i Värmland som hette Svenska Rayon. Där tillverkades tyger o kläder i Rayon.
  Den lades senare ned när vi började importera bomullstyg.
  Bomull är ju skönt men kräver ofantliga mängder vatten som vi bör spara på.
  Så marknadsför gärna denna produkt som miöjösmart.
  Anita

 2. Lisa skriver:

  Hej!
  Undrar om de är i ett skikt eller flera? Helt släta i ytan?

 3. Daniela skriver:

  Heej..

  Vilken fin nyhet.. Verkligen genomtänkt.

  Vilken produkt har du på dina pads under ögonen?

  Jag känner att jag skulle verkligen skulle behöva mer fukt under ögonen!!
  Funkar d med sensais cellular performance lotion II el klairs SUPPLE PREPARATION FACIAL TONER?

  Tack för att ni kommer med såå bra saker som underlättar enshudvårdsrutin o höjer kvaliten på den!!

  Kraaaaam

  • annica skriver:

   Hej Daniela, TACK fina du! Jag har Klairs supple preparation facial toner på mina pads. fukt fukt fukt! 🙂 🙂 Kram Annica

 4. Olga skriver:

  Hej Annica,
  Idag kom mina pads beställning och wow vilken skillnad från vanliga bomull! Dem inte suger tonic, mycket finns ansiktvatten på huden på och min känsliga hy blev inte röd. Bra kvalitet på era pads!
  Kram

 5. Maria skriver:

  Hej! Har Torr och känslig hud men ändå finnar på pannan och hakan som sen blir röda prickar. Har kört med paulas bha gel och clear tvätt för torr hy samt alla fuktgivande serum, och sist den gröna boosten för ärren, men inget hjälper, är fortfarande lite Torr och det kimmer hela tiden upp nya finnar som vägrar försvinna eller som blir till röda prickar… kan jag lägga till något nytt mot finnarna eller ska jag byta serie helt?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Jag hade gett dig rådet att trappa ner användningen av din BHA syra, huden har brist på fukt och överproducerar istället talg vilket skapar en obalans. För att lugna huden använd din BHA var 3e dag och ge huden mer fukt med Skin recovery hydrating treatment mask som återfuktar och lugnar, gärna 2-3 ggr/v för att balansera din torrhet. 🙂 Kram Annica

 6. Sara skriver:

  Hej! Är så taggad på att testa paulas choice då jag sett fantastiska resultat, MEN då kommer frågan vilka produkter jag ska använda mig av.
  Har en hyffsad torr och känslig hy men har samtidigt finnar i pannan och hakan som för ont eller är variga och oftast små hårda.
  Finnarna blir även röda prickar efter de försvunnit.
  Vilka produkter rekommenderar du som gör så finnarna försvinner men inte torkar ut min hy.
  Kram Sara

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »