Scrolla för att läsa mer

Före & efter med Paulas Choice

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ”

Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter knappt 2 månaders behandlingstid med Paulas Choice och ett fantastiskt jobb hemma har hon uppnått detta resultat. Jag blir så otroligt glad för din skull fina du och TACK för att du är modig och vill dela din resa med oss andra. Här kommer hennes hudvårdsresa i egna ord och bilder:

Min hudvårdsresa:

Jag har aldrig tidigare haft problem med akne, endast lite småfinnar under tonåren. För 1 år sedan hamnade jag i en stressig period i mitt liv och fick hormonell obalans.

Från ingenstans blossade det upp en massa stora finnar/bölder både i ansiktet, på halsen och bröstet. Jag hade så ont och det var verkligen tufft, jag hade aldrig förstått hur mycket man kunde lida av akne innan jag själv fick det. Jag har gått till både vanlig läkare och hudläkare och aldrig fått den hjälp jag behövt. När det har varit som värst har jag knappt velat gå utanför dörren och jag har tyckt att jag ser så ohygienisk ut.

Det var min storasyster som tipsa mig om Skincity och Paula’s Choice produkter, hon sa att produkterna hade gjort stor skillnad för hennes hud (hon har perioral dermatit). Jag tänkte att jag ville ge det en chans och chattade med hudterapeuterna om vilken rutin som skulle passa min hud bäst. Detta fick bli mitt sista ”ryck” för sen kunde jag bara inte lägga mer pengar på min hud.

Jag började använda produkterna direkt jag fått hem dom och samtidigt slutade jag helt och hållet med mjölkprodukter i min kost.

Det är faktiskt knappt 2 månader mellan mina bilder. Jag har fortfarande några småfinnar kvar men jag är säker på att dom också kommer ge med sig så småningom.

Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster. Äntligen är det roligt att sminka sig igen! Jag hade aldrig ens hört talas om Skincity, och nu är det en av mina absoluta favorit hemsidor. Hjälpen man får är helt fantastisk och ingen fråga är dum. Tack för att ni finns!

Min hudvårdsrutin:

Morgon: 
Rengöring: Redness relief cleanser normal to oily
Exfoliering: Calm 1% bha lotion i hela ansiktet förutom näsa och haka.
På näsa, haka, hals använder jag skin perfecting BHA liquid
Dagkräm: Calm mineral moisturizer normal to dry

Kväll: 
Rengöring: Redness relief cleanser normal to oily
Serum: Calm repairing serum
Nattkräm: Calm restoring moisturizer normal to dry

Vid behov tar jag även på lite clear blemish treatment på kvällen innan nattkrämen

Och weightless body treatment 2% BHA smörjer jag in mig med varannan dag ungefär efter att jag duschat.

 

3 andra tips:

 1. Använd små ”ansiktshanddukar” till enbart ansiktet.
 2. Byt örngott ofta.
 3. Drick mycket vatten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 svar till “Före & efter med Paulas Choice”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lia skriver:

  wooow! og hva anbefales hun om å bruke for å fjerne røde arr etter kvisene i ettertid da?

 2. Lotta skriver:

  Paula’s är verkligen fantastiskt!

 3. Pernilla Ljungblad skriver:

  Hej, finns det någon “åldersgräns” för att börja använda BHA-syran? Min 14-åring har problem som vi har försökt behandla på olika sätt. Mvh Pernilla

  • annica skriver:

   Hej Pernilla. Om man har finnar, plitor vid 14års ålder så går det fint att börja med en mildare bha-syra så som de från Paulas Chocie. Generellt om hon/han inte har använt syraprodukter innan så rekommenderar jag att börja med Calm Redness Relief 1% BHA Lotion. Komplettera med en rengöring samt dagcreme med spf och nattcreme för en bra hudvård. Hör gärna av er till Skincity och info@skincity.se så kikar någon av våra duktiga hudterapeuter på en skräddarsydd rutin 🙂 Kram Annica

 4. E skriver:

  Borde man inte vara fri från röda hårda irriterade små finnar när man har torr hy/yt torr?

  • annica skriver:

   Hej E, En torr hud har en lägre produktion av talg men fortfarande kan det lilla talg inflammeras i huden och vi ska inte heller glömma att våra hormoner, vårt välmående och livsstil påverkar vår hud. Mycket stress kan visas på huden, detsamma med kost och perioder av sämre sömn. Yttorrhet är en annan femma, ytan är torr men undertill kan huden ha en aktiv talgproduktion, talget fastnar under den torra ytan och inflammeras. Kram Annica

 5. Agnes skriver:

  Hej Annica! Har precis börjat använda calm-serien plus klairs supple preparation toner efter BHA (använder 2% liquid o har gjort i ett år ungefär). Jag har mycket vuxenacne-problem och undrar om jag innan kanske har använt för mycket produkter för min hud med massa olika serum osv, är det smart att prova en något enklare rutin med calm-serien typ rengöring, toner, BHA, klairs, olja (klarar mig inte utan), dag/nattkräm? Och sen vid behov återinföra serum etc.? Vad tror du? 🙂

  • annica skriver:

   Hej Agnes, Det har du helt rätt i. Flera steg och produkter kan stressa en redan irriterad hud och att trappa ner sin rutin kan istället lugna och balansera huden mer. Jag hoppas det ska ge positiv effekt för din hud. 🙂 Kram Annica

 6. Julia Höök skriver:

  Hej! Jag har fastnat för paulas choice och skrev och fråga dig för några år sen om dina favoriter från märket och hur din hudvårdsrutin skulle se ut om du bara kört på dom. Nu har dom ju kommit med så mycket nya produkter så skulle va jätte kul att höra va dina favoriter är idag? Jag har nog väldigt lik din hud för de produkter du tipsa om sist passa mig perfekt så skulle ju va kul och se om du hittat några andra favoriter som ja också borde testa 🙂

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »