Scrolla för att läsa mer

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett riktigt gympass!

Jag har valt ut tre favoriter som tillsammans reducerar allt ifrån pigmenteringar, ärr, fina linjer, rynkor och ger en magisk lyster!

Efter min rengöring applicerar jag ansiktsvattnet Purifying Lotion från Codage. Berikat med mjölksyra (AHA), salicylsyra (BHA) och zink elimineras gamla och torra hudceller, porer djuprengörs och talgproduktionen balanseras för en renare och klarare hud.  Svep gärna bomullsrondellen över nagelband och torra knogar efter du har använt den i ansiktet för att även ge händerna lite extra kärlek.

Sedan följer jag upp med Powerful Retinoil från Instytutum. Alltså de märket, wow vilka produkter! Denna mumsiga olja jobbar på alla typer av ålderstecken för en jämnare, slätare och plumpad hud med fin lyster. Just att produkten även innehåller ingrediensen bakuchiol gör den ännu bättre. Bakuchiol boostar A-vitaminets effekt för mer resultat utan sidoeffekter så som torrhet eller irritation.  Applicera några droppar och massera in produkten över både ansikte, hals och dekolletage. Har du en torrhy så kan du även addera någon droppe i din creme för lite extra näring.

För att toppa detta så adderar jag några droppar av Peptide Booster från Paulas Choice. Och denna mina vänner innehåller en kraftfull blandning av åtta typer av peptider som hjälper till att stärka upp vår hudbarriär. Avsluta med en härlig creme så som Quench Intense Moisturizer från Osmosis med återfuktande ämnen, som hyaluronsyra och jojobaolja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Gympass för huden!”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Agnes skriver:

  Hej! Trodde inte att man kunde kombinera syra med retinol samtidigt. Jag använder paulas choice bha 2% liquid på morgonen och The ordinary Granactive Retinoid 2% in Squalane på kvällen. Kan jag köra dessa ihop? Kram

  • annica skriver:

   Hej Agnes, Första tiden med syra och retinol rekommenderar jag inte att man kombinerar dom. Är man dock van användare av både retinol och syra kan man använda om tillsammans eftersom ingredienserna förstärker varandra på huden. 🙂 Kram Annica

 2. Nadia skriver:

  Är detta något man ska göra morgon och kväll innan fuktgivande dag/natt kräm eller ska den göras någon gång då och då?
  Kan man ha Ultra Resturative kräme från Exuviance på detta? Kan man ha en dag eller natttcreme från Paulas Choice över som avslutning?
  Tack flr en superbra blogg.
  Jag har en önskan. Kan du snälla göra en full make-up video och lägga upp? Jag tror att vi är många som vill se en full make up lesson på video. 🙂

  • annica skriver:

   Hej Nadia, Detta är ett riktigt gympass för huden och träningsvärk är inte ovanligt, så gärna att du vilar några dagar mellan passen. 😉 Vänj huden och du kommer med tiden kunna använda produkterna mer ofta tillsammans allt eftersom 🙂 Creme från både Exuviance och paulas choice funkar som avslutande creme. Kram Annica

 3. Marie skriver:

  Hei, har du en krem eller serum med retinol som du vil anbefale som førstegangsbruk av retinol? Jeg er 27 år, og har en kombinasjonshud med store porer og mange sorte prikker.

 4. Ulrika skriver:

  Hej Annica. Jag har en fråga kring Retinol. Hur vet man vilka retinolprodukter man enkelt kan byta mellan och vilka som krockar, dvs måste försvinna helt ur hyn innan man introducerar en ny ”sort”? Jag kunde enkelt byta från Dermaceutic Retinol 1.0 till JM Age Intervention Retinol. Däremot har det varit jättesvårt att återgå till Versos ögoncreme efter att ha använt JM Eye Age Intervention, huden kring ögonen svullnar och kliar. Jag tänker att det beror på att Verso och JM använder olika sorters retinol… Nu skulle jag vilja byta ut JM Age Intervention Retinol till PC Clinical 1%, vad tror du? är det samma sorts Retinol i dessa produkter och ett byte går lätt, eller ska jag förbereda mig på nytt kaos?
  Hälsningar Ulrika

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Retinol finns kvar i kroppen i 72h, alltså tre dagar. Versos eye serum är kraftfullt, bra att följa upp med återfuktande ögonprodukt ovan denna och en mer varsam invänjning om du upplever irritation vid användningen. 🙂 Kram Annica

   • Ulrika skriver:

    Hej igen. Tack för super-snabbt svar och vad glad jag blir att du inte svarade ”vänta 2 veckor” . Att Retinol finns kvar i 3 dygn hade jag helt missat. Angående ögonen, du tipsade mig tidigare om Biodroga MD Moisture Perfect Hydration Eye Care som komplement till Verso. Den är toppen för mig och har varit min räddning Tack för hjälpen!
    Kram Ulrika

 5. Ranveig skriver:

  Takk for gode tips, igjen! 🙂 jeg tenker prøve å legge aha syre 5% og retinol over en gang i uken. Blir spennende å se jvordan huden reagerer på dette. Har en ganske sensitiv hud i kinnene, som reagerer på mye 🙂
  Har et spørsmål om Versos super eye serum, er dette et serum som man skal legge øye krem over, eller holder det med bare serumet? Er ganske tørr rundt øynene.

  • annica skriver:

   Hej Ranveig, Spännande! Det ger en fin skjuts åt resultaten med retinol och syra tillsammans. Versos ögonserum är väldigt lätt och är du torrare i din hud rekommenderar jag en återfuktande ögoncreme ovan. 🙂 Kram Annica

 6. Nina skriver:

  pleasseeee erbjudande på PC och neostrata:)

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »