Scrolla för att läsa mer

Kika in i badrumsskåpet hos Linda

Hej alla underbara!

Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum.

Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder mig av en del produkter som jobbar både åldersreducerande och förebyggande. Jag har som många av er favoriter från Paula´s Choice och kommer att berätta om lite godingar som jag inte klarar mig utan.

Jag använder mig b.la av C15 Super Booster som jag upplever har hjälpt mig att få en jämnare och klarare hudton. Samtidigt vet jag att detta ger mig ett bättre skydd tillsammans med mitt solskydd under dagen. Denna produkten innehåller så klart C-vitamin som namnet avslöjar men även E-vitamin och ferulic acid, tillsammans ger det mig ett bra skydd mot yttre påverkan. Den innehåller även peptider vilket jag verkligen vill ha i min hudvård, då det har effekten att strama upp huden. Alltså är C15 Super Booster ett ess i mitt badrumsskåp.

Jag vill inte missa att nämna denna stjärna, CLINICAL 1% Retinol den använder jag i min kvällsrutin. Den lägger jag in ca 4 dagar i veckan, vilket är lagom för min hud. Man kan använda retinol några dagar i veckan men inte för sällan. Det gör ingen nytta att lägga in retinol då och då utan det bör användas regelbundet, dock inte varje dag om inte huden tillåter det.

Eftersom jag har fått dille på att behandla mina linjer runt ögonen vill jag så klart ha en superprodukt till det. Super Eye Serum från Verso är enligt mig magisk. Det gäller dock att vänja in denna lilla godingen sakta i huden till en början, då den innehåller retinol. Jag har den morgon och kväll. Självklart skyddar jag huden med spf under dagen. Det bästa skyddet för huden runt ögonen när solen tittar fram är att komplettera spf i hudvården med ett par snygga solglasögon.

Som regel ska man alltid ha solskydd i den dagliga rutinen men det är extra viktigt när man jobbar med retinol och syror. Jag har en liten älskling som hänger kvar året runt i min rutin och det är RESIST Super-Light Daily Wrinkle Defense, jag brukar applicera den som sita steg på morgonen. Jag blandar den även den med min foudation från Jane Iredale, finishen blir magisk. Jag är förutom hudterapeut även make up artist och har gått igenom de flesta foudationbaser men denna har blivit min absoluta favorit.

Jag skulle kunna fortsätta i evigheter med att ge er tips på mina favoriter! Men det kanske blir i något annat inlägg. Jag vill passa på att tacka Annica för att jag fick kika in här och visa er vad jag använder. Jag vill naturligtvis också tacka er som väljer att läsa det, så kul att ni är lika hudnördiga som vi är.

Tack för denna gång!

Kram Linda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

73 svar till “Kika in i badrumsskåpet hos Linda”

 • (73) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anja skriver:

  omg stackars människa som ser så opererad ut!

  • may-britt skriver:

   För en galen dum kommentar 🙁
   Och hon ser inte ut som om hon har hade något opprasjon
   Du bör kunna skilja mellan opprasjon och filler.
   Och Filler är ingen opprasjon.
   Eftersom du komma med en sådan kommentar bör du vet vad du pratar om.
   Innan du kritiserar andra, gå och se dig i spegeln

  • Caroline skriver:

   Vilken onödig och framförallt otroligt elak kommentar. Dessutom uppenbarligen helt osann som gissningsvis grundar sig i ren avundsjuka.

   Skickar ett extra stort tack till Linda för ett inspirerande inlägg, läser gärna mer från dig!

   • Maja skriver:

    Vrf ska man vara avundsjuk
    Så löjligt inte alla är avundsjuka när man kommenterar hon är ju opererad eller?

    • annica skriver:

     Hej Maja, Jag tycker det är upp till var och en vad man vill göra och inte, också tycka och tänka men att man ska påpeka det med en nedlåtande ton, det tycker jag är riktigt trist. Kram Annica

   • annica skriver:

    Hej Caroline, Verkligen så trist och ledsamt, fint av dig med din stöttning. 🙂 Kram Annica

  • Marit skriver:

   Fy f… vilken elak komentar, varför måste man komentera och vara så elak mot varandra, jag blev riktig ledsen av att läsa denna komentar. Tycker Linda är fin och vi är alla olika, fast lika mycket värda ändå. Kram och trevlig helg till Linda och alla andra fina goa människor 🙂

  • annica skriver:

   Hej, vad är det du skriver? stackars? tycker det är så fräckt att kommentera så som du gör. Med vänlig hälsning, Annica

  • Denise skriver:

   Oj vilken bitter kommentar, känns som avundsjuka. 🙂 Fin du är Linda!

   • annica skriver:

    Hej Denise, Eller hur! Kram annica

   • annica skriver:

    Hej Denise, SÅ trist. Alla får göra som de vill, vad de vill å när de vill. Linda är så fin och fantastisk på alla sätt. Jag tror som du om man lägger tid på att kommentera elaka saker om andra har nog mer issues själva egentligen, så mest synd om dem men det är så lågt..

 2. Maria skriver:

  Passerat över 40 strecket.. Hoppas jag verkligen ser ut som dig när jag är 40år. Är 26år och vi har väldigt lik hy! Hoppas du gör fler inlägg 🙂

 3. Selin skriver:

  Vackraste och mest inspirerande kvinnan som finns!

 4. Lina skriver:

  Sett är detta som stör mig så otroligt! för man försöker luras lite! ändå ifall jag vet att ni inte försöker lura oss kunder!
  Utan jag menar som är en skönhetsbehandlare och äger en klinik i sthlm, så ser jag på henne att det är INTE massa produkter som BARA hjälpt henne med “ålders tecken”
  Utan mitt öga ser fillers, botox, kanske microneedling kemisk peeling, ser ut som en näs OP osv
  men ni försöker få det att se ut som att det bara är produkterna! Sååå fel!

  • annica skriver:

   Hej Lina, Det är ingen som försöker lura någon. Om det är något som händer just nu så är det att du försöker anklaga oss för saker som vi inte gör. Hon får väl göra vad hon vill, precis som du. Hon berättar om sin hudvård som hon är nöjd med och gillar och har gett fina resultat på hennes hud. I övrigt vad hon gör , har gjort eller inte gjort har varken DU eller jag med att göra. Vet du vad jag tycker är fel.. det är hur du uttrycker dig i påståenden om oss som inte stämmer, vi försöker inget annat än att just berätta om Lindas hudvårdsrutin som hon gillar och inspirera andra, resten är din tolkning av det. Så lågt, jag skäms när jag läser sånt här hur man kan hugga … som att vi bygger vår verksamhet på att lura våra kunder. Det är PRECIS TVÄRTEMOT allt vi jobbat för sen start. Hälsningar annica

   • Sabina skriver:

    Så bra skrivet Annica! Jag blir också ledsen av vissa anklagande, låga och onödiga kommentarer i denna tråd. Undrar ofta vad det är som driver folk att skriva så elaka kommentarer och hoppa på både folks utseenden och ”tankeläsa” era intentioner med inlägget. Jag läste inte någonstans någonting i inlägget som fick mig att se hur ni skulle försöka lura era kunder eller andra. Jag såg bara en vacker kvinna som ville dela med sig av sina favoritprodukter. Sorgligt att tonen blir så låg så ofta. Fortsätt stå på er och göra ett fantastiskt jobb med butiken och bloggen. Stor kram!

   • Margaretha skriver:

    ♥♥♥

    • Margaretha skriver:

     Hej! Jag vet att ni gör allt för oss kunder! Det finns ingen webb- butik eller fysisk butik, som jag har så stort förtroende för! You go girl!♥

 5. Caroline skriver:

  Hej,
  Först av allt, tack Linda för ett både bra och inspirerande inlägg. Just det här med retinol har jag funderat på. Hur ofta skulle ni säga är minimum att man använder retinol per vecka för att det ändå ska få effekt?

  Återigen, tack för ett toppenbra inlägg!

  Caroline

 6. Malin skriver:

  C15 super booster: använder du den som serum eller blandar du den i ditt serum och kansle även i dag/nattcreme?
  Om du inte använder den som serum, vilket serum är din favorit?
  Hälsn Malin

 7. Molly skriver:

  Tack för intressant och bra inlägg. Jag undrar om retinol, kan denna från Paulas vara bra att börja med om man är nybörjare med retinol. Vänligen Molly.

 8. Emily skriver:

  Passerat 40! Trodde du va max 25-30! Hopps jag också ser ut som dig när jag fyller 40! Använder paulas choice flitigt och kommer fortsätta med det!

 9. Daniella skriver:

  Hej Linda/Annica.
  Vill börja med att säga att man blir mörkrädd när man läser en del kommentarer här. Det är så sorgligt att en del människor tror att det är ok att utrycka sig som dom vill bara för att dem är skyddade bakom en skärm.
  Min första tanke när jag såg bilden på Linda var wow, vilken slät och fin hud ville genast läsa vidare eftersom hennes hy ser helt flawless ut
  Nu till min fråga..
  Linda nämner att man ska använda retinol regelbundet för att det ska ge effekt. Jag har skinceuticals retinol (det är med på bild i Lindas badrumsskåp) men använder det max 1 gång i veckan. Är det för sällan och hur ofta är lagom? Hur vet jag om min hy tål fler gånger?

  • annica skriver:

   Hej Daniella, Jag håller med dig, det är mer synd om dom människorna. Men så tråkigt!
   Det stämmer, alla retinolprodukter är olika kraftfulla och beroende på sin egen huds tolerans ska man använda produkten därefter. En gång i veckan är super, testa ytterligare en gång i veckan och känn hur huden reagerar på det. Kul! 🙂 🙂 Kram Annica

 10. Fia skriver:

  Wow!! Hade aldrig gissat att hon är över 40! Hoppas jag ser lika fräsch ut som 40-åring! Det är jättekul att få läsa om era olika rutiner då det verkligen visar på att hudvård är individuellt och att man måste hitta det som passar ens egen hud bäst 🙂

  • annica skriver:

   Hej Fia, Visst är det så, och jag blir minst lika inspirerad av mina kollegors badrumsskåp. Det är så kul när dom gästar! 🙂 Kram Annica

 11. Eva skriver:

  Hur blir konsistensen då du blandar pc resist med den foundation från JI? Har en blandhy m tendens bli blank, men jag blev nyfiken eftersom du ser så fin ut i hyn. Antar du har denna kombo på bilden? Jag har bare minerals liquid foundation med tinted solskydd/dagkräm från hydropeptide under. Ger med fin yta. Hade pc resist tidigare och gillade den mycket! Hur vet man när man kan blanda dagkräm m foundation tex?

  • annica skriver:

   Hej Eva, Glow time från Jane Iredale är ju lite cremigare i sin formula, mixen blir lite lättare och en mix du nog då hade trivs bättre med. 🙂 Man kan mixa foundationbas med dagcreme som man vill och önskar. Kram Annica

 12. Emelie skriver:

  Hej! Kan man få se lite hur BB creamen från Jane iredale ser ut??

 13. Daniella skriver:

  Hej Linda och Annica!
  Blir så ledsen över en del kommentarer här. Jag älskar alla inlägg på bloggen men framförallt när hudterapeuterna gästar bloggen. När jag såg Linda så tänkte jag ”nu äntligen är det Lindas tur”. Jag har chattat med Linda på skincity.se flera gånger och hon har hjälpt mig så mycket. När hon skriver så känner jag att hon verkligen vill hjälpa till från hela sitt hjärta. Så härlig och ödmjuk. OCH så överraskad jag blev när Linda skrev sin ålder, dels att hon bjuder på sig själv men också för att jag inte trodde hon var en dag över 30. Fortsätt med erat underbara jobb. Jag känner mig inte lurad utan har fått så himla mycket hjälp utav er. Jag har alltid haft dålig hy och nu som 34 åring känner jag att min hy är som bäst. Ett tips från Linda till mig var bla att öka med Paulas Choice Retinol till tre dagar i veckan. Oj vilken skillnad det gjort. Kram kram 🙂

 14. Lena skriver:

  Alltså, snälla, ta bort dessa elaka kommentarer från din blogg Annica.

  • annica skriver:

   Hej Lena, Jag tänkte att jag skulle, för jag håller med dig. Jag blev så arg och ledsen över detta, så otroligt trist verkligen. Men så ångrade jag mig, vet du vad, dom ska få ett svar och jag hoppas dom skäms, det är inte ok. Men skulle det fortsätta så kanske jag raderar alla, det vet jag faktiskt inte. Det är inte en stämning eller attityd jag önskar här i alla fall.. Kram Annica

 15. Maria Bengtsson skriver:

  Hej!
  Tack för intressant inlägg! Har väntat på tips för oss som är 40+. Fäst er inte vid avundsjuka kommentarer! Har aldrig träffat Linda personligen men får intrycket att du är vacker både på insidan och utsidan!!! Tack för tipsen som du så generöst delar med dig av!
  Kram

 16. Lotta skriver:

  Linda!
  Du är oerhört vacker!
  Det är troligen därför några personer kände ett behov att klanka ner på dig. Är man för snygg blir man ett hot på något sätt. Jag tycker du är magisk! ❤
  Så kul att få titta in i ditt badrumsskåp!

 17. Stina skriver:

  Men vad är problemet ska man ärligt inte kunna påpeka att hon ser opererad ut när hon är det
  Plus så har hon fillers I ansiktet
  Jag tycker bara personligen synd om dem.som tror att såhär ser man ut vid 40 med bara era krämer

  Jag är inte avundsjuk eller bitter hahaha utan man ska kunna säga ordet botox eller fillers utan att låta som vi är avundsjuka

  • maria skriver:

   Frågan är väl snarare: vad är syftet med att påpeka detta? Ingen blir glad eller hjälpt av det, troligtvis inte ni som “påpekar” detta heller… gå till dig själv och fundera på varför det är så viktigt att skriva en sådan kommentar. Tycker för övrigt att hon var jättefin och gillar verkligen de här inläggen 🙂

  • annica skriver:

   Hej Stina, Jag tycker det är upp till var och en vad man vill göra och inte, också tycka och tänka men att man ska påpeka det med en nedlåtande ton, det tycker jag är riktigt trist. Kram Annica

 18. Mia skriver:

  Kan PC’s clinical retinol treatment användas kring ögonen?

  • annica skriver:

   Hej Mia, Huden kring ögonen är tunnare och känsligare, jag rekommenderar att inte gå för nära ögonen, följ ögonbenet man känner omkring ögat. 🙂 Kram Annica

 19. Ida skriver:

  Jag har en fråga gällande hudvårdsrutin. Många gånger ser jag att vissa blandar olika märken i sin rutin. Ett märke för rengöring, ett märke för essance, ett annat märke för serum osv. Kan man göra så eller ska man hålla sig till ett märke och sedan variera olika märken gällande ansiktsmasker? Lite luddig fråga men jag hoppas du förstår

  • annica skriver:

   Hej Ida, Bra fråga! Generellt är det alltid positivt att följa ett och samma märke i sin grundrutin. Men oftast går det bra att mixa mellan olika märken om huden tolererar detta. Syror ska man dock gärna hålla sig till ett märke. 🙂 Kram Annica

 20. Olga skriver:

  Hej Linda, Annika,
  Jag är mycket nöjd kund hos er SkinCity! Senast jag fick hjälp med NeoStrata produkter av Linda vet inte vilka ni har två stycken iallafall skickade bilder på min dagliga hudvårdsprodukter och fick snabbt hudtest resultatet av Linda! Blev jag glad att ni fick NeoStrata! Jag hittade min två favoriter märke som passar för min hud det är Exuviance och NeoStrata! Bra Lindas inlägg!
  Ps håller mef Caroline mycket elak kommentar!
  Kram
  Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, Så kul att du trivs så bra med dina produkter och att du hittat det du trivs bäst med! 🙂 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    för 5 års läste jag din artikel om läppbalsam till torra läpparna och min första bestälning hos er var LäppDrink Jane Irade. Så jag är jätte glad att ni finns och hjälpa sina kunderna. Ps. började också samlas med era fina kockeski dockor har 90 st nu, dem är bara en exemplar inte dubbel. Kram

 21. Hanna Nilsson skriver:

  Å vad jag älskar sånna här inlägg! Nu blev jag övertygad om vilket mitt nästa retinol ska bli 🙂 Hur tänker ni angående retinol under vår/sommar? Använder givetvis hög spf varje dag året runt.

  • annica skriver:

   Hej Hanna, Solskydd är oavsett hudvård alltid viktigt, kanske ännu viktigare vid användning av retinol och syror som verkar cellförnyande och exfolierande. Men man kan absolut fortsätta använda retinol under vår och sommar. 🙂 Kram Annica

 22. Elin skriver:

  Wow vilket härligt utbud av skönhetsprodukter, så många tips! Tack för recensionerna och testerna 🙂

 23. Kristin skriver:

  Stort tack för tips! Har med Skincitys hjälp uppdaterat delar i min hudvård, vilket redan gör underverk och snart är jag redo för flera steg. 😛 Toppen med solskyddstipset, ska definitivt kolla in!

  • annica skriver:

   Hej Kristin, Det glädjer mig att höra, spännande med fler steg i din rutin! 🙂 Silikoner är inget man ska vara rätt för, läs ett tidigare inlägg här om ingrediensen. Annat solskydd i lätt formula från Juice Beauty Spf 30 oil free moisturizer Kram Annica

   • Kristin skriver:

    Hej, jag är inte rädd för silikoner, men just cykliska silikoner har ju Apoteket tagit bort ur sitt sortiment av en anledning och farligt eller ej, min hy reagerar med plitor vid för mycket av den varan. Tack för tips om Juice Beauty. Gillar deras CC, så ska kolla in krämen. Nästa fråga…hur vit blir man..?;)

    • annica skriver:

     Hej Kristin, Ja trivs man inte med ingrediensen och vet med sig att den är orsak är det klokt att avstå såklart. 🙂 Den är väldigt lätt i sin formula och absorberas snabbt och fint av huden, ingen vit hinna! 🙂 Kram Annica

 24. Kristin skriver:

  Hej igen, såg nu att Resist innehåller cykliska silikoner, vilket min hy inte gillar och jag försöker undvika efter blandad debatt om ingrediensen. Har ni tips på annat solskydd som funkar mixas med foundation?

 25. Bea skriver:

  Så vacker Linda är! Har hon instagram/blogg som man kan följa? Ni är grymma!!

  /Nöjd kund från skincity!

 26. Marie skriver:

  Älskar dessa badrums skåp inlägg. Så intressant att se vad som finns i dem och vad de tycker om produkterna du får låta exakt alla anställda vara med vilket tar nog x antal inlägg och sen när du är klar så kan du börja om igen för då har nog alla nya favoriter och nytt innehåll i badrumsskåpen

 27. Fia skriver:

  Fattar kommentaren även om den var illa formulerad. Man kan ju lätt dra den felaktiga slutsatsen att man blir lika stram och slätt som personen ovan genom att använda de produkter hon nämner (även om hon faktiskt inte påstått att hon fått resultaten av just dessa hudvårdsprodukterna utan ville jobba förebyggande) Jag har heller inget emot fillers och botox, men man bör vara realistisk gällande sina egna förutsättningar och vad bra hudvård egentligen kan uppnå! Tack för bra tips!

Så förebygger du acneärr

Acne är inte kul men tyvärr en vanlig hudåkomma som drabbar alla åldrar. Acnen kan även göra sig påmind långt efter den försvunnit i form av ärr. Idag ska vi kika närmare på vilka produkter som tar upp fighten med acnen och reducerar risken för ärr. Magiska plåster! Har någon prövat nya Clear Skin Shield Patch från By […]

Se hela inlägget »

Sommarens bästa solskydd

Nyp mig i armen, Jag har kommit till solskyddshimlen! Heliocare som nu finns på Skincity tänker på hudens skydd i helt nya vinklar, från insida till utsida & vice versa, 360 grader, all year round. Gillar skarpt deras tänk! Celebrate life! Filosofin bakom Heliocare är “Celebrate life”! Med det menar de att man ska kunna […]

Se hela inlägget »

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det […]

Se hela inlägget »