Scrolla för att läsa mer

Möt hudläkaren Margareta Frohm

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling.

Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom Sverige inte har någon riktig reglering på området kan det vara svårt att veta vart man ska gå och idag finns det tyvärr många aktörer utan legitimation. De som utför behandlingarna ska vara utbildade, legitimerade och professionella med lång erfarenhet speciellt när det gäller laser och olika injektionsbehandlingar. Hudläkargruppen som vi samarbetar med är en hudklinik där de både kontrollerar leverfläckar, screenar för hudcancer, behandlar rosacea, acne, eksem och tar bort olika hudförändringar tex så kallade vårtor och leverfläckar mm. Ni känner er trygga med att det alltid finns en hudläkare bakom varje behandling.

Hudläkargruppen har även en stor estetisk klinik och utför olika estetiska ingrepp med laser för acne, ärr, rynkor, ytliga blodkärl och pigment fläckar samt ger injektioner med filler o botulinum toxin. De utför också behandlingar mot svettning med miraDry mot svettning i armhålan samt coolsculpting, som är en slags frysning av oönskade fett depåer. Jag träffade Margareta Frohm Nilsson, som är ansvarig över Hudläkargruppen i förra veckan och passade då på att prata med henne om de behandlingar som jag får mest frågor om.

Vad kan man göra åt överdriven svettning? 

Överdriven svettning är ett vanligt problem. Det kallas även hyperhidros på medicinskt språk. Vanligast är de i armhålan, som heter axillär hyperhidros men även svettning i handflator och på andra ställen på kroppen förekommer. Miradry är en metod där man behandlar armhålan med mikrovågor. Det behövs en eller två behandlingar för att få i det närmaste svettfrihet och metoden tar också bort dålig lukt, som kan uppstå vid svettningar. Man kan också behandla armhålan med botulinum toxin injektioner men då behöver behandlingen upprepas regelbundet.  Botulinum toxin kan användas för behandling av svettningar i händerna och övriga ställen på kroppen där det inte går att behandla med miraDry.

Hur länge håller behandlingsresultatet och gör behandlingen ont?

Efter 1-2 behandlingar uppnår man bestående önskat behandlingsresultatet med Miradry. Botulinum toxin får man upprepa regelbundet och kan variera från person till person, men 2 gånger per år är ingen ovanlig frekvens för botulinum toxin behandling. Miradry görs med lokalbedövning . Botulnumtoxin kan göras utan lokalbedövning i armhålan men många önskar bedövningskräm innan injektionerna ges.

Vad är Cool Sculpting som många har börjat fråga om och hur går behandlingen till?

Coolsculpting är en metod för fettfrysning av oönskade fettdepåer som är godkänd både i Europa och USA. Mycket forskning ligger bakom metoden. Den fungerar bra genom att de depåer som inte alltid går att träna bort kan då i stället frysas bort. Det gäller tex magen, de så kallade lovehandles, dubbelhakan , ridbyxlår och insidan av låren. Efter kejsarsnitt blir det ibland ett hängande veck över ärret med en liten fettdepå som går bra att frysbehandla.

Man kommer alltid på en konsultation initialt. Det är viktigt att se att det finns förutsättningar för behandlingen. Själva behandlingen går till så att man applicerar ett munstycke /handtag över det område som ska behandlas Sedan fryses fettet under ca 30 min, huden är hela tiden skyddad. Metoden innebär att man slipper ett kirurgiskt ingrepp, det som kallas fettsugning. Coolsculpting har ingen konvalescenttid utan det går bra att gå till arbetet direkt. Man fryser alltså bort fett utan att skada omgivande vävnad och fettcellerna är borta för alltid.

Tack Margareta! Har ni vidare frågor eller funderingar till Hudläkargruppen eller Margareta så kan ni kontakta dem på info@hudlakargruppen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 svar till “Möt hudläkaren Margareta Frohm”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Caroline skriver:

  Hej Annica,
  Jag skulle behöva din hjälp. Älskar hudvård och använder gärna många produkter och layaring. Men nu har jag kört fast. Använder rutinen nedan och har gjort ett bra tag, men mina två huvudproblem känsligheten med röd hud och pigmentfläckarna kvarstår. Vad skulle du rekommendera att jag ändrar/justerar för att komma vidare? Uppskattar och tar tacksamt emot alla tips och råd .

  Rengöring morgon och kväll: pc calm resist optimal hudrating cleanser, pc calm soothing toner (normal-torr)
  Dag: pc c-vitamin booster, Pc moisture renewal oil booster, Biodroga even and perfect cc creme color correction
  Kväll: pc resist advanced smoothing treatment (varannan kväll), pc niacinamide booster, RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum (varannan kväll), dermaceutic regen ceutic

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Superbra produkter du har och ja visst är hudvård underbart! 🙂 Med några få justeringar tror jag du kommer få resultat på känslighet och att ojämnheter minskar. Pc resist advanced smoothing treatment är en toppenbra produkt men för en känslig hy kan det bli något mycket att använda den varannan dag, pröva att använda den var tredje dag. Ett annat tips är att addera ett lugnande serum, kika på Calm Repairing Serum 🙂

   Angående envisa pigmentfläckar så har du bra produkter men gäller att ha tålamod, det kan ta upp till ett år innan man ser resultat. Kan varmt tipsa om en av mina maskfavoriter, Freshly Juiced Vitamin E Mask, en såå bra mask som jämnar ut och boostar huden med effektiva ingredienser. Nu när vårsolen snart kikar fram, addera gärna spf50 till dagen för att skydda huden optimalt, så inga nya pigmenteringar uppstår och de gamla hålls i styr 🙂 Tex Sun Ceutic

   Återkom gärna med resultat, så kul att få höra. Kram Annica

 2. Emma Weinesson skriver:

  Hej,

  Jag ska köpa serum och ansiktskräm.
  Jag undrar om man kan kombinera Medik8 Calmvise Colour correct
  med Exuviance Antiredness Calming Serum? Jag har Rosacea och synliga blodkärl på kinderna.

  Med vänlig hälsning

  Emma

 3. Carina skriver:

  Hej! Jag ska ta bort ett födelsemärke snart (skära) och undrar om tips på produkt att ha efter för att hjälpa ärrläkningen? Mvh Carina

 4. Weronica skriver:

  Hej! Jag har en dotter på snart 11 år som simtränar 3-4 dagar i veckan. Hon har väldigt torr hud i övrigt och problem med böjveckseksem till o från. Nu har hon flera gånger fått röda knottror uppblåsssde i ansiktet efter simträning vilket försvunnit en stund efter insmörjning. Min fråga är: har du något tips om en mild och bra ansiktskräm till en så ung tjej. Känns fel att smörja in henne med vanlig hudkräm. Tips mottages tacksamt!

  Kram W

 5. Carina skriver:

  Hej Annica!
  Använder på dagen Medik 8 C-cetra+intense serum och Advanced day total protect SPF 30. Över det MD Biodroga CCcream SPF 20. Ska åka till soligare breddgrader och undrar om jag ska komplettera med ytterliga solskydd. I så fall vilken produkt rekommenderar du. Undviker att sola ansiktet aktivt.

  • annica skriver:

   Hej Carina, Det är ett fin skydd du har, men återappliceringen är nästan ännu viktigare när man är ute i solen långa dagar, då är en ultralätt & lättapplicerad produkt perfekt, Neostratas Sheer physical protection är ett lätt tonat solskydd som dessutom också ger ett fint utjämnat resultat på hudens ton som kan ersätta din cc creme under solsemestern! Kram Annica

 6. Maria skriver:

  Hej! Nu frågar jag eftersom det verkar råda delade meningar mellan terapeuterna hos er. Kan man sova med kcetic? Har gjort en laserbehandling för att ta bort kärl, och vill ha något som lugnar och stärker huden. Använder i vanliga fall kcetic på dagen. Men går den även att sova med. Vissa säger ja, vissa nej pga solskyddet. Mvh Maria

  • annica skriver:

   Hej Maria, Det är en dagprodukt pga solskyddet, men självklart gör den lika gott nattetid. Lite onödligt att spilla solskyddet för natten kan jag tycka. Kika in Regen ceutic som kan ta över nattpasset. 🙂 Kram Annica

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉 AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »