Scrolla för att läsa mer

Så fixar du brynen – Steg för steg-guide!

Om det är någonting jag inte går utanför dörren utan så är det mina bryn. Nu har jag ju kört microblading på i mina bryn där jag inte hade många strån kvar så dom är alltid med mig men dom behöver fortfarande sitt underhåll regelbundet med färg.

Steg för steg, så fixar jag mina bryn:

Steg 1

Rengöring av huden & brynen som första steg, efter det klipper jag mina bryn, ni läste rätt, jag klipper dom! Borsta de rakt uppåt med en bryn borste, efter det klipper jag de strån som är långa och ostyriga, brynen blir så mycket snyggare med en liten klippning tycker jag.

Klippa ögonbryn

Steg 2

Innan färgning ”grovnopprar” jag mina bryn och finputsar till formen efter färgningen. Här kommer ett supertips för att lyckas få bort alla små ljusa fjun på brynen. Jag använder Laura Merciers loose setting powder, eller vilket puder som helst, borsta på rikligt med MAKETHEMAKE Powder Brush och vips trollas alla små ljusa fjun fram när det lägger sig ett lager puder på och de blir lättare att noppra bort, pudret gör stråna mer greppvänliga med pincetten dessutom!

Puder på ögonbrynen. Fixa snygga ögonbryn

Här vill jag lyfta en ny älskling, Skincitypincetten som lanseras inom kort. Oj den är så bra, lätt, smidig & precis.. trubbiga pincetter gör mig GALEN. Denna tar alla strån och har ett bra pris så håll utkik!

Steg 3

Rengör huden fri från pudret och torka torrt, nu applicerar jag vaselin omkring brynen med en snedställd pensel. Skulle brynfärgen komma utanför brynen fäster inte färgen på huden tack vare vaselinet och man kan lätt pensla bort färgen med den sneda penseln.

Ta hjälp av en plexiplatta som arbetsyta, ett måste för mig i alla fall. Alla stegen blir lixsom lite lättare när man kan mixa och trixa med vaselin och färgen på plattan för att få rätt mängd på huden och brynen. Ett så bra redskap att använda till makeup också, exempel när du arbetar med din foundation.

Steg 4

Nu blandas färgen! Refectocils brynfärg är bäst och jag gillar ju mörka bryn så jag använder Naturbrun. Den blir riktigt mörk, nästan svart men med en lite mjukare ton. Så fint blir det! Självklart avgör också tiden, ju längre tid färgen får ligga på brynen desto mörkare.

1cm färg i en liten färgkopp + 5 droppar Väteperoxid och mixa med orangepinnen till en jämn creme.

Steg 5

Nu kommer det roliga, färgen ska appliceras på brynen. Starta alltid utifrån tinningen och in mot näsroten. Brynen är i många fall glesare och tunnare längst ut mot tinningarna så börja där, annars blir det lätt för mörkt mot näsroten och då ser man lätt sur ut.

I det här steget kan du leka lite konstnär och framhäva eller tona ner formen hur du önskar genom att applicera färgen som du vill lägst dina bryn. Här duttar och pillar jag länge med orangepinnen tills det blir perfekt.

Fixa till ögonbrynet underifrån

När färgen är applicerad tar jag min snedställda pensel med vaselin och drar lägst brynets konturer så de blir raka och snygga, följ upp med en tops lägst konturerna för att få bort eventuell färg som inte ligger på brynen, den avslutande touchen lixsom. Dubbelchecka så konturerna är raka och snygga även uppifrån och från sidan, jag tar hjälp av en spegel så brynen ser perfekta ut.

Steg 6

Nu är båda brynen klara och ska verka, 2-10min, hur crazy är du? Jag låter färgen verka 10 minuter om inte mer, ibland 20 🙂 . Dom blir riktigt mörka, kanske lite för mörka den första dagen men det håller också längre!

Båda ögonbrynen klara! Låt färgen verka!

Steg 7

Tag orangepinnen eller the facial pad och avlägsna färgen från brynen. Starta med det brynet du började applicera färg på, se till så att färgen sitter lika länge på båda brynen! Därefter tvättar du bort resterna från huden. Tycker man det är för mycket färg som sitter på huden kan man följa upp med en mild enzympeeling, ex Osmosis Purify enzyme cleanser.

Steg 8

Grattis! Du har nu ett par nya bryn! Nu om du vill så ta din pincett och brynborste för att finslipa på formen eller om fler strån behöver plockas bort. Mer om hur du formar dina bryn som ett proffs kan du läsa om HÄR!

Överskådlig checklista av vad du behöver:

Lycka till med färgningen, låt mig veta hur det gick! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 svar till “Så fixar du brynen – Steg för steg-guide!”

 • (13) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ellen skriver:

  Kan man blanda vilka produkter (serum främst) som helst i paulas serie eller är de bara inom de olika områdena?

  Tex clam serien kan man använda allt från den serien i ansiktet?

  • annica skriver:

   Hej Ellen, Ja det går fint att använda produkter från olika (eller samma) serie för att få en hudvårdsrutin som passar just din hudtyp och tillstånd. Kram Annica

 2. Tanja skriver:

  Hej! Tack för dina tips! Vad heter nyansen du har på din Refectosil brynfärg?
  /Tanja

 3. Anna skriver:

  Hej, nu när du tatt in så många nya märken sista tiden och de känns som de ena är bättre än de andra men ändå inte för alla låter så unika o fantastiska, hur ska man då gott samvete o stanna kvar vid sina gamla o till utseendet intetsägande PC-produkter? Är dom fortafarande bra o står sig i en jämförelse med alla nya flashiga märken eller borde man byta till NeoStrata… SkinCeuticals… is Clinical…?! Har haft pc i perioder sen ni släpppte det och är nu inne på en längsta relationen m mågonsin i hudvård – 3 år i streck utan byte! Kan jag trots alla nya märken ”lita på” att PC står sig i kvalitet o resultat mot dessa också?? Tack på förhand!

  • annica skriver:

   Hej Anna. Just så, alla märken som finns på Skincity har något som gör dem unika med effektiva och härliga produkter 🙂
   Vad kul att du använder Paulas Chocie produkter, det är verkligen bra produkter. Upplever du att du får de resultat som du önskar från Paulas Chocie går det utmärkt att fortsätta med dessa produkter som absolut är ett bra val när det kommer till resultatinriktad hudvård.

   Sedan är det ju så kul med nya märken så varför inte pröva någon härlig mask från ett annat märke som ett komplement 🙂 Kan varmt tipsa om fuktboosten Hydrating B5 Masque eller den djuprengörande Clarifying Clay Masque , båda från SkinCeuticals. Önskar du kika på ett helt nytt märke är du varmt välkommen att göra hudtestet Kram Annica

 4. Olga skriver:

  Hej Annica,
  jag brukar väntat 20 min på ögonbrynen färger ock efter måste smörja hud med jojoba olja därför det är svider efter ammoniak! Vad är bäst vänta kanske lite mindre 10 istället 20 min? Kram
  Olga

  • annica skriver:

   Hej Olga, Huden kan bli irriterad utav väteperoxiden, absolut. Bra att du följer upp med lugnande och återfuktande produkt, känns det bättre med färgen på i 10 min istället för 20 så är en lösning att istället färga brynen mer ofta för att hålla den mörka fina färgen. 🙂 Kram Annica

   • Olga skriver:

    Hej Annica igen,
    hur ofta kan jag färga ögonbrynen mellan 2 eller 4 veckor utan sladdar dem? Jag brukar använda Xbrow serum för bästa resultat. Kram
    Olga

    • annica skriver:

     Hej Olga, färgen håller upp till 6 veckor men känner du att nyansen behöver bättras på efter 4 veckor går det fint. Färgning skadar inte brynen och så kul att du hittat ett brynserum som ger resultat! 🙂 Kram Annica

 5. Louise skriver:

  Åh, är så nyfiken på att läsa om din microbladingupplevelse och resultat. Gjorde det i höstas och jag undrar fortfarande varför jag inte gjorde det tidigare

  • annica skriver:

   Hej Louise, visst är det helt underbart vilket fint resultat microblading kan ge 🙂 Tack för tipset om nytt inlägg 🙂 Kram Annica

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »