Så fixar du brynen – Steg för steg-guide!

  • | Annica

Om det är någonting jag inte går utanför dörren utan så är det mina bryn. Nu har jag ju kört microblading på i mina bryn där jag inte hade många strån kvar så dom är alltid med mig men dom behöver fortfarande sitt underhåll regelbundet med färg.

Steg för steg, så fixar jag mina bryn:

Steg 1

Rengöring av huden & brynen som första steg, efter det klipper jag mina bryn, ni läste rätt, jag klipper dom! Borsta de rakt uppåt med en bryn borste, efter det klipper jag de strån som är långa och ostyriga, brynen blir så mycket snyggare med en liten klippning tycker jag.

Klippa ögonbryn

Steg 2

Innan färgning ”grovnopprar” jag mina bryn och finputsar till formen efter färgningen. Här kommer ett supertips för att lyckas få bort alla små ljusa fjun på brynen. Jag använder Laura Merciers loose setting powder, eller vilket puder som helst, borsta på rikligt med MAKETHEMAKE Powder Brush och vips trollas alla små ljusa fjun fram när det lägger sig ett lager puder på och de blir lättare att noppra bort, pudret gör stråna mer greppvänliga med pincetten dessutom!

Puder på ögonbrynen. Fixa snygga ögonbryn

Här vill jag lyfta en ny älskling, Skincitypincetten som lanseras inom kort. Oj den är så bra, lätt, smidig & precis.. trubbiga pincetter gör mig GALEN. Denna tar alla strån och har ett bra pris så håll utkik!

Steg 3

Rengör huden fri från pudret och torka torrt, nu applicerar jag vaselin omkring brynen med en snedställd pensel. Skulle brynfärgen komma utanför brynen fäster inte färgen på huden tack vare vaselinet och man kan lätt pensla bort färgen med den sneda penseln.

Ta hjälp av en plexiplatta som arbetsyta, ett måste för mig i alla fall. Alla stegen blir lixsom lite lättare när man kan mixa och trixa med vaselin och färgen på plattan för att få rätt mängd på huden och brynen. Ett så bra redskap att använda till makeup också, exempel när du arbetar med din foundation.

Steg 4

Nu blandas färgen! Refectocils brynfärg är bäst och jag gillar ju mörka bryn så jag använder Naturbrun. Den blir riktigt mörk, nästan svart men med en lite mjukare ton. Så fint blir det! Självklart avgör också tiden, ju längre tid färgen får ligga på brynen desto mörkare.

1cm färg i en liten färgkopp + 5 droppar Väteperoxid och mixa med orangepinnen till en jämn creme.

Steg 5

Nu kommer det roliga, färgen ska appliceras på brynen. Starta alltid utifrån tinningen och in mot näsroten. Brynen är i många fall glesare och tunnare längst ut mot tinningarna så börja där, annars blir det lätt för mörkt mot näsroten och då ser man lätt sur ut.

I det här steget kan du leka lite konstnär och framhäva eller tona ner formen hur du önskar genom att applicera färgen som du vill lägst dina bryn. Här duttar och pillar jag länge med orangepinnen tills det blir perfekt.

Fixa till ögonbrynet underifrån

När färgen är applicerad tar jag min snedställda pensel med vaselin och drar lägst brynets konturer så de blir raka och snygga, följ upp med en tops lägst konturerna för att få bort eventuell färg som inte ligger på brynen, den avslutande touchen lixsom. Dubbelchecka så konturerna är raka och snygga även uppifrån och från sidan, jag tar hjälp av en spegel så brynen ser perfekta ut.

Steg 6

Nu är båda brynen klara och ska verka, 2-10min, hur crazy är du? Jag låter färgen verka 10 minuter om inte mer, ibland 20 🙂 . Dom blir riktigt mörka, kanske lite för mörka den första dagen men det håller också längre!

Båda ögonbrynen klara! Låt färgen verka!

Steg 7

Tag orangepinnen eller the facial pad och avlägsna färgen från brynen. Starta med det brynet du började applicera färg på, se till så att färgen sitter lika länge på båda brynen! Därefter tvättar du bort resterna från huden. Tycker man det är för mycket färg som sitter på huden kan man följa upp med en mild enzympeeling, ex Osmosis Purify enzyme cleanser.

Steg 8

Grattis! Du har nu ett par nya bryn! Nu om du vill så ta din pincett och brynborste för att finslipa på formen eller om fler strån behöver plockas bort. Mer om hur du formar dina bryn som ett proffs kan du läsa om HÄR!

Överskådlig checklista av vad du behöver:

Lycka till med färgningen, låt mig veta hur det gick! 🙂