Scrolla för att läsa mer

Syrorna som gör under för huden!

Kan man grotta ner sig för mycket i härliga syror, jag tror inte det 😉

AHA syra tillsammans med sina syrakompisar BHA och PHA är uppskattade favoriter för sina fina och snabba resultat. Syror är nämligen supereffektiva på att exfoliera, vilket betyder att de hjälper huden att bli av med gamla hudceller. De ökar även hudens fuktnivåer, reducerar finnar och plitor, jämnar ut ojämn textur och vissa hjälper till att lugna hunden fint.

För att få bästa möjliga effekten är det dock viktigt att välja just den syran som passar din hudtyp och tillstånd. Låt oss kika närmare på några favoriter.

Har någon hunnit pröva Resist Advanced Smoothing Treatment 10 AHA från Paulas Chocie som lanserades förra året? En exfolierande cocktail med 10% AHA syra som minimerar pigmenteringar och ger fantastisk lyster. Sedan 2% BHA syra som löser tilltäpptheter och reducerar förstorade porer.

Det är alltså en aktiv produkt men då den även innehåller lugnande ingredienser så som allantoin, havreextrakt och lakrits blir det en välbalanserad produkt för fina resultat. Måste passa på att säga att just laktris som är lite av min nya favorit och en superingrediens för huden och jobbar både mjukgörande, cellförnyande och är känt för sin antiinflammatoriska egenskaper.

Till en annan favorit, Resurfacing Glow Toner! Skrev nyligen om denna i samband med lanseringen av Instytutum som ni kan läsa mer om HÄR men en såå bra produkt att den tål nämnas igen. Här finner du 6% glykolsyra vilket är den minsta AHA syremolekylen och tränger därmed långt ner i huden och ger mer djupgående effekt. Som en bonus innehåller Glow Toner även 2% niacinamid för att synbart reducera fina linjer, rynkor och porer. Med denna i morgonrutinen du får ett GLOW som håller hela dagen!

Tänkte vi skulle kika på en syra som lätt glöms bort men ack så bra den är. LHA syra (Lipo Hydroxy Acid) en fettlöslig syra precis som BHA syra, vilket gör den är lika bra på att rengöra porer och balansera talproduktionen. Skillnaden är att LHA syran inte går ner lika djupt i huden vilket ger minimal irritation och passar därför den känsliga huden bra. Syran jobbar även ålderskorrigerande så passande för en mogen hy.

Blemish + Age Defense från SkinCeuticals innehåller just LHAsyran och arbetar målinriktat på att behandla och motverka uppkomsten av finnar, samtidigt som den verkar aktivt på fina linjer, vidgade porer och acneärr.

Nu när vårsolen snart är här, (får vi hoppas!) glöm inte att toppa din hudvård med ett högt solskydd för att undvika pigmenteringar 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

42 svar till “Syrorna som gör under för huden!”

 • (42) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Hej Annica!
  Älskar vad syror har gjort för mitt ansikte
  Men vilket solskydd ska jag använda? Det finns så många att välja på!
  Vilket använder du Annica?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Jag kan aldrig hålla mig till ett, jag kan inte hålla fingrarna borta från nya produkter. 😉 Men under höst och vinter har jag använt denna godbit som jag gillar skapt! Paulas Choice Defense essential glow Kram Annica

 2. Lotta skriver:

  Älskar den där från Paulas choice!
  Brukar ha den på kvällen och den här https://skincity.se/sv/resist-daily-pore-refining-treatment-2-bha- dagtid. Ska jag fortsätta så eller bara köra på advanced smoothing treatment? Den har ju bha i sig tänker jag…

 3. Malin skriver:

  Hej, finns det något som du kan rekommenderas för känslig hy som ändå är ”grov” med vidgade porer i tzon? Jag kör just nu nedan. Jag blir lätt röd i hyn och kan ibland reagera på vissa produkter med knotter eller så, men vill samtidigt få till en jämnare hudton/struktur. Behöver köpa nytt serum (har tidigare kört exuviance serien för känslig hy med vespera serumet, dock är det slut och jag passar på att testa nya produkter då jag inte riktigt tyckte jag fick tillräckliga resultat med exuviance (flagnade så mkt) trots att jag körde i över ett år.

  Just nu kör jag lite mildare. Lägger ibland till daily microfoliant

  Klair gentle black deep cleanser oil
  Dermalogica ultra calming cleanser
  klairs supple preparation facial toner
  the ordinary 100% Plant Derived Squalane
  Paulas choise skin recovery hydrating treatment (typ varje kväll pga torr!!)

  Morgon
  The ordinary 100% Plant Derived Squalane
  Dermaceutic K-ceutic

  Försöker köra milt på morgonen då jag ibland blir röd av vatten/beröring.

  Känner att hyn känns något bättre men finns säkert justeringar som kanske gör små underverk 🙂

  Tack för all hjälp!

 4. Ulrika skriver:

  Hej Annica, hur är PC Resist advanced smoothing treatment 10% AHA jämfört med JM Bioglycolic bioclear face lotion? Hälsningar Ulrika

  • annica skriver:

   Hej Ulrika, Jan Marini innehåller även azelainsyra vilket Advanced smoothing treatment inte gör, syrahalterna skiljer sig också lite åt mellan produkterna, så viss skillnad finns det mellan dom. 🙂 Kram Annica

 5. Helen Söderström skriver:

  Är denna toner från skinceuticals bra om man har acne och lätt för röda ärr men ändå lätt för att bli yttorr? 🙂

 6. Lina skriver:

  Bästa Annica!
  Om man ställer Glow toner och Paulas resist aha daily soothing treatment mot varandra och önskar arbeta på ökade fuktnivåer och anti-age. Vad är att föredra? Glow toner förstår jag innehåller glykolsyra. Men vilken aha har Paulas och hur är den i jämförelse med glykolsyran?
  Tack för all hjälp man får och all kunskap du förmedlar!
  Lina

  • annica skriver:

   Hej Lina, Båda innehåller glykolsyran, Glow toner innehåller även hyaluronsyran för ökad fukt till huden som jag hade rekommenderat dig. 🙂 Kram Annica

 7. Linn skriver:

  Hej!
  Jag använder Resist Advanced Smoothing Treatment 10 AHA – men tycker den är klurig att applicera. Om jag använder bomnulspads tycker jag att den suger upp allt och att jag behöver använda så mycket för att känna att den ger något på huden. Använder jag fingrar så är det svårt att få ut den eftersom huden suger upp direkt.

  Hur mycket per gång ska jag använda och hur kan jag applicera den på ett bra sätt utan att behöva använda för många droppar?

  Vänliga hälsningar Linn

  • annica skriver:

   Hej linn, Mitt tips är att fördela produkt på huden direkt ur pipetten! 🙂 Jag fördelar 1-2 fulla pipetter på huden, då får jag med ansikte, hals och dekolletaget. 🙂 Kram Annica

  • Lina skriver:

   Tips är att använda gasväv när du ska applicera syran. Men nyfiken på vad Annica säger såklart.

 8. Boel skriver:

  Hej!
  Får man använda syror när man är gravid? i såna fall vilka?
  Finns det några generella regler kring hur man ska tänka just med hudvård när man är gravid?

  • annica skriver:

   Hej Boel, Ja det får man, men alla varumärken har olika restriktioner. Anledningen är att inga testers gör på gravida, det betyder inte att produkten är farlig på huden utan att huden i många fall kan bli mer känslig under denna tiden också att man lättare kan få pigmenteringar. Att inte använda aktiva produkter på huden skyddar huden ytterligare mot UV ljus. 🙂 Kram Annica

 9. Lina skriver:

  Hej Annica! Jag undrar över pigmentering och hur man kan arbeta med syror där. Tänker på innanlår, som “alltid” varit lite mörkare då de gnids mot varandra. Kan man använda, säg sin BHA gel från Paulas Choice på detta, eller är det bara att acceptera pigementeringen där? Tack för en fin blogg!

 10. Fia skriver:

  Hej!
  Jag har som en liten “knöl” i pannan där jag tidigare hade en finne (som jag tyvärr klämde lite på). Finns det något jag kan göra nu i efterhand för att bli av med den här lilla “knölen”?
  Mvh Fia

 11. Jessica Johansson skriver:

  AHA är den syra jag ska använda tänker jag då min hud är åt det torra hållet. Behöver fukt och vill även jobba för att förebygga linjer. Vilken rekommenderar du om jag har hudvård från Medik8? Min tanke är att applicera AHA och sen Retinal 10 ovanpå det.
  Tack för en toppenbra blogg!!
  Hälsningar Jessica

  • annica skriver:

   Hej Jessica, Från Medik8 är med både mekaniska korn och syror toppen. Är du nyfiken på annat märke och inte använder syror idag är Paulas Resist advanced smoothing treatment 10 aha en varm rekommendation om du inte testat. Obs på kombon syra och retinol, detta är kraftfullt och gärna att man vänjer ingredienserna var för sig innan de kombineras. De förstärker varandra. 🙂 Kram Annica

   • Jessica Johansson skriver:

    Tackar för svar och tips om AHA från PC 🙂 Du gjorde mig nyfiken när du skrev att Medik8 har bra syror. Men vilken ska jag välja då? Rengöringen creamcleanse hamnade inte på min favvolista. Har Medik8 AHA i nån form? I så fall har jag missat det.

    • annica skriver:

     Hej Jessica, Scruben från Medik8 innehåller både AHA och BHA syra och används 1-2 gånger i veckan, de har flera syrabaserade produkter men det är denna produkten från märket jag hade rekommenderat dig om du är lite torrare i din hudtyp. 🙂 Kram Annica

 12. Anna skriver:

  Hej! Jag undrar om man tar Priori gel perfector före Paula choice C15 booster på morgonen?

  • annica skriver:

   Hej Anna, Precis! Använd din gel perfector som första steg efter rengöring och toner. Följ därefter upp med ditt serum. 🙂 Kram Annica

 13. Tanja skriver:

  Hej Annica.
  Blev intresserad av RESURFACING GLOW TONER. Kan jag använda den tillsammans med JMR’S produkter?

  Mvh Tanja

  • annica skriver:

   Hej Tanja, Gärna att man håller sig till syror från ett och samma märke. Använder du syror från Jan Marini idag råder jag inte att mixa in syror från fler märken, vila i det fallet såfall från dina andra syror för att testa på Glow toner. 🙂 Kram Annica

 14. Ewa-Maj Falk skriver:

  Hej!
  Jag är intresserad av en konsultation hos er, hur gör jag?Har inga speciella hudbesvär men en hel del solskador med ’bruna fläckar’ i ansiktet.
  Önskar också få hjälp med ’glowet’ i huden ( är 65 år och vill se lite fräschare ut)
  Tacksam för återkoppling

  Med vänlig hälsning, Ewa-Maj Falk

  • annica skriver:

   Hej Ewa-Maj, Du kan kontakta mina fina kollegor via mail, telefon och chatt för konsultation. Uppgifter finner du Här! 🙂 Har du inte gjort Hudtestet så får du genom att svara på frågor om din hud en passande, skräddarsydd rutin utefter din hudtyp och tillstånd du önskar resultat på skickad till dig av mina kollegor på Skincity. Kram Annica

 15. Mona skriver:

  Hej fina annica:)

  Jag har en fråga
  Jag använder neostrata och exuviance ocg lägger mycket tid och pengar på min hud men aldrig får en balans då jag ofta plötsligt får plitor små röda finnar
  Men nu så märker jag att det oftast blir såhär när jag har tränat, efter dushen så är min hud en prickig korv irriterad och röda små finnar
  Jätte irriterande
  Nästan så jag inte vill träna mer och det är inte en rolig tanke
  Snälla vad kan jag göra?
  Vrf blir det så

  • annica skriver:

   Hej Mona, Absolut viktigt med rengöring av huden morgon och kväll. 🙂 Men huden kan också bli överarbetad. Tränar du ofta och huden upplevs irriterad vid ytterligare rengöring kan ett micellärt vatten passa bättre som rengöring morgon och i samband med träning. Kika in Verso Micellar water som bibehåller fukt till huden och rengör fint. 🙂 Kram Annica

   • Mona skriver:

    jag rengör bara morgon och kväll, då jag försöker träna kvälls tider, och alltid ren hud då jag ser till att inte ha make up på
    jag blir röd och varm i ansiktet ganska snabbt och efter jag duschat hemma så ser jag röda prickar överallt och ibland finnar
    så tråkigt:(

    • annica skriver:

     Hej Mona, Rodnad kan bero på den cirkulationsökning som händer i kroppen vid träning och efter varm dusch. Skinceuticals Redness neutralizer är svalkande och en lätt lotion passar fint efter träning och dusch om man ofta upplever rodnad och irritation efter tillfällena. Kram Annica

 16. Victoria skriver:

  Hej! Tack för en superblogg 🙂 Har en fråga som inte alls har med ditt inlägg att göra. Tänkte beställa läppstift från er hemsida. Vill ha något jag kan ha på kvällen/ vid festliga tillfällen, något mer vågat och med färg. Gärna rött. Har ljusblont hår med ljus hud och blå ögon. Tror jag har ganska neutral hudton, kanske åt det kalla hållet. Har du tips på läppstift och färg? Tar gärna tips på nyanser som passar både kall och varm ton eftersom jag inte riktigt vet vad jag har 🙂 Kram

 17. Li skriver:

  Hej. Kan man kombinera olika syror? Jag tänker på PC skin perfecting 2% BHA liquid med något mer för att syra mera?

  Sen skulle jag önska lite kombinationer vid olika hudtyper nu till våren, serum/syra/dagkräm mm. Vad man kan blanda och vad man inte ska blanda med varandra 🙂
  Du är så grym! Älsksar din blogg

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »

Bomullsrondellen 2.0

Jag älskar produkter och redskap som kan användas på flera sätt och underlätta hudvårdsrutinen, The Facial Pad är ett sådant redskap. Padsen är gjorda i cellulosafibrer som finns naturligt i träd. 🙂 Cellulosafibret och rayon som också kallas för konstsilke gör dom ultramjuka & följdsamma på huden. Rayon kommer även det från cellulosafibret. Padsen kompletterar […]

Se hela inlägget »

Senaste Lansering: iS CLINICAL

Woohoo Äntligen!!!! Så exalterad över att kunna berätta att vi har lanserat iS Clinical. Alltså sååå många år som jag har kämpat för att vi ska få till en lansering av detta supermärke på Skincity. Å varför jag har kämpat…. Jooo dels för att jag personligen tycker att det är grymma produkter med grymma resultat. […]

Se hela inlägget »

Gympass för huden!

Att jobba med ett “Power Couple” som boostar varandra till maximerat resultat är ju något vi som pratat om tidigare men nu hörrni lägger vi in en till växel och jobbar med TRE produkter, tänk vilket resultat som då kan ges! En vinnande trio är Syra + Retinol + Peptider, ingredienser som ger huden ett […]

Se hela inlägget »

Hej alla underbara! Jag heter Linda och i dag har jag fått äran att gästa här på Annicas blogg. Jag är hudterapeut på Skincity och det känns så spännande att jag får chansen att få nå ut till er med mina tips även i detta forum. Jag har passerat det magiska 40-stecket så jag använder […]

Se hela inlägget »

“ Nu för tiden är det en fröjd att tvätta ansiktet, huden är så len och jag har fått en helt ny lyster.! ” Här kommer en fantastisk hudvårdsresa ifrån vår kära kund på Skincity. Hon hörde av sig till oss och berättade hur dåligt hon har mått över sin hormonella obalans i huden. Efter […]

Se hela inlägget »

Idag tänkte jag berätta lite mer om vårt samarbete som vi har med hudläkargruppen. Jag får nämligen dagligen in förfrågningar från er om medicinska och estetiska behandlingar. Många undrar vart man kan vända sig när man överväger eller har bestämt sig för att göra en behandling. Det är viktigt att man väljer rätt klinik. Eftersom […]

Se hela inlägget »

Pormaskar

Låt oss tala om huden och porer som många av oss förknippar med pormaskar. 😊 Vad är en por och pormask? En pormask bildas i våra porer som vi har över hela kroppen, en pormask kallas i hudterapeuternas värld för en komedon och är talg, hudens fett och smörjmedel. Porer är livsviktigt för oss, dels […]

Se hela inlägget »

Älskar att bada i olja

Kalla dagar drömmer jag mig bort till ett varmt bad, vilka av er är med mig där? Vad är inte härligare än ett varmt bad när det är så kallt och ruggigt ute. Är det något som slår ett bubbelbad så är det ett bad med oljor. Lika mumsigt och gosigt för den vintertorra huden […]

Se hela inlägget »