Anti-pollution – hudvården som skyddar mot föroreningar

  • | Annica
Produkter som skyddar mot föroreningar

Produkter som skyddar mot föroreningar

Nu när våren är här på riktigt kan vi se fram emot härliga dagar utomhus, som vi väntat! Och som vi alla vet är det då hög tid för att plocka fram solskyddet med den högre faktorn men visste ni att miljöföroreningar också kan vara en stor bidragande faktor till att huden åldras i förtid. Mikroskopiska partiklar av damm, smuts och olika typer av fria radikaler som finns i luften omkring oss kan skada vår hud och bryta ner våra celler.

Det låter ju inte så muntert men räddning finns, idag tänkte jag att vi skulle grotta ner oss i de bästa Anti-pollution-produkterna just nu! Produkter med mycket antioxidanter och vitaminer som tillsammans med ett solskydd neutraliserar skadliga ämnen och skyddar barriären.

Hudvårdsrutinen med citysmarta produkter

Vi börjar med rengöringen, för redan här kan du börja med att ge huden en djuprengöring och tillföra mumsiga ingredienser! Cleansing Complex  är en storsäljare bland iS Clinicals produkter och jag förstår varför. Med vitaminer så som A, C och E och både BHA- och AHA-syra får sig huden en nystart.

Ett serum sedan från samma märke, Super Serum Advance är en riktig superhjälte. Med en hög halt C-vitamin (L-Ascorbinsyra) i den perfekta kombinationen med övriga ingredienser så som Kojicsyra som jämnar ut hudtonen och peptider kommer inga föroreningar genom.

Den perfekta kompisen att applicera över är Tetra Fx250 Spf-45 Universal från Priori som skyddar mot UV och HEV-ljus. Innehåller även DNA-reparerande enzymer för att motverka förtida hudåldrande orsakat av miljöfaktorer. Finns i en transparent nyans och en lätt tintad för den som önskar. 

Hur bra att sedan att addera en mist under dagen som även fightar mot föroreningarna? Min favorit just nu är Somnifera Root Mist från HydroPeptide, en återfuktande och lugnande ansiktsmist som hjälper till att skydda mot blått ljus (HEV) och just pollution. Bästa produkten vid skrivbordet eller i väskan under rundan på stan.

Detoxmask från Exuviance

Till kvällskvisten avslutar jag med en detoxande mask och vad passar då bättre än Detox Mud Treatment från Exuviance. Sååå härlig med aktivt kol, olika typer av renande lera och NeoGlukosamin som tillsammans renar och balanserar huden samt effektivt minimerar negativa effekter av föroreningar. Har ni prövat några av produkterna, kommentera gärna vad ni tycker 🙂