Scrolla för att läsa mer

Anti-pollution – hudvården som skyddar mot föroreningar

Produkter som skyddar mot föroreningar

Produkter som skyddar mot föroreningar

Nu när våren är här på riktigt kan vi se fram emot härliga dagar utomhus, som vi väntat! Och som vi alla vet är det då hög tid för att plocka fram solskyddet med den högre faktorn men visste ni att miljöföroreningar också kan vara en stor bidragande faktor till att huden åldras i förtid. Mikroskopiska partiklar av damm, smuts och olika typer av fria radikaler som finns i luften omkring oss kan skada vår hud och bryta ner våra celler.

Det låter ju inte så muntert men räddning finns, idag tänkte jag att vi skulle grotta ner oss i de bästa Anti-pollution-produkterna just nu! Produkter med mycket antioxidanter och vitaminer som tillsammans med ett solskydd neutraliserar skadliga ämnen och skyddar barriären.

Hudvårdsrutinen med citysmarta produkter

Vi börjar med rengöringen, för redan här kan du börja med att ge huden en djuprengöring och tillföra mumsiga ingredienser! Cleansing Complex  är en storsäljare bland iS Clinicals produkter och jag förstår varför. Med vitaminer så som A, C och E och både BHA- och AHA-syra får sig huden en nystart.

Ett serum sedan från samma märke, Super Serum Advance är en riktig superhjälte. Med en hög halt C-vitamin (L-Ascorbinsyra) i den perfekta kombinationen med övriga ingredienser så som Kojicsyra som jämnar ut hudtonen och peptider kommer inga föroreningar genom.

Den perfekta kompisen att applicera över är Tetra Fx250 Spf-45 Universal från Priori som skyddar mot UV och HEV-ljus. Innehåller även DNA-reparerande enzymer för att motverka förtida hudåldrande orsakat av miljöfaktorer. Finns i en transparent nyans och en lätt tintad för den som önskar. 

Hur bra att sedan att addera en mist under dagen som även fightar mot föroreningarna? Min favorit just nu är Somnifera Root Mist från HydroPeptide, en återfuktande och lugnande ansiktsmist som hjälper till att skydda mot blått ljus (HEV) och just pollution. Bästa produkten vid skrivbordet eller i väskan under rundan på stan.

Detoxmask från Exuviance

Till kvällskvisten avslutar jag med en detoxande mask och vad passar då bättre än Detox Mud Treatment från Exuviance. Sååå härlig med aktivt kol, olika typer av renande lera och NeoGlukosamin som tillsammans renar och balanserar huden samt effektivt minimerar negativa effekter av föroreningar. Har ni prövat några av produkterna, kommentera gärna vad ni tycker 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

8 svar till “Anti-pollution – hudvården som skyddar mot föroreningar”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Therese skriver:

  Hej finaste!❤
  Min fråga har inget med ditt inlägg att göra men jag ville höra med dig om du hört talas om Booster Pro?
  Önskar dej en fin helg!
  Stor kramis från Therese Isaksson

  • annica skriver:

   Hej fina Therese, åh så kul, jag ska kika in de märket 🙂 Önskar dig en fortsatt fin helg. Kram Annica

   • Therese skriver:

    Jag har själv ingen aning om det är något att ha blev “inlurad” på en salong i Oslo som prövade övertala mig till både det ena och det andra. Lovade guld och gröna skogar men ikke sa nikke, mig lurar man inte utan att först ha checkat med min hudguru!❤
    Kramar från mig till dej!

 2. Therese skriver:

  Hej Annica!

  Jag har haft väldigt mycket kontakt med er på SC, känner mig nästa lite jobbig men kan verkligen inte bestämma mig hur jag ska göra med min hudvårdsrutin. Jag gjorde ett hudtest, ändå osäker. Jag är 28år och har problemhud- medel acne, torr men också oljig efter ett par timmar samtidigt som mitt smink kackilerar. Jag har pigmentfläckar nedanför ögonen/på kindbenen. Jag har använt neostrata i 1,5 år nu, har fortfarande acne och problem. Med hjälp av en tjej hos er har jag fått in micellar water och klairs i min rutin eftersom jag är så torr. Vad tycker du om min rutin? Bör jag ändra allt eller lägga till?

  Eventuellt en punktbehandling till pigmentfläckarna och en mer återfuktande ansiktskräm med spf?

  Morgon:
  Codage micellar water
  Klairs supple preparation facial toner
  Neostrata bionic face serum
  Neostrata sheer hydration spf 35

  Kväll:
  Neostrata clarifying cleanser
  Neostrata oily skin solution
  Neostrata bionic face serum
  Neostrata bio-hydrating Cream

  Allt jag vill är bara att få en acnefri och bra hud.

  Otroligt tacksam för svar!

  • annica skriver:

   Hej Therese, du är inte jobbig, vi finns här för att guida dig 🙂
   Superbra hudvårdsrutin du har redan så det behövs bara några små ändringar. Pröva att använda Neostrata bio-hydrating Cream till både morgon och kväll för mer fukt och balans i huden. Till dagen applicerar du denna innan “sheer hydration spf 35”. Börja så och se om det reducerar torrheten, om det efter några veckor inte känns bättre kan du istället gå över till creme Ultra Moisturizing Face Cream.

   Neostrata oily skin solution är en bra produkt men använd endast denna på partier med acne/tilltäpptheter och inte i hela ansiktet, kanske du redan gör men vill nämna det ändå 🙂 Vill även passa på att tipsa dig om Freshly Juiced Vitamin E Mask från Klairs. En mask som du kan använda som nattcreme då och då för att boosta huden lite extra. Ger massor av fukt och har hjälper till att jämna ut hudtonen. Masken innehåller även niacinamid som har en en balanserande, porsammandragande och talgreglerande effekt på huden. Återkom gärna med hur det går, så kul att få följa. Kram Annica

 3. Felicia skriver:

  Jag har en fråga som jag alltid undrat, om jag applicerar en foundation utan spf ovanpå mitt dagliga solskydd. Försvinner solskyddet då? Till saken hör att jag kan inte ha en enda foundation ur någon normal makeuplinje för de är ca 4 nyanser för mörka för min väldigt vita hud och de få jag hittat som matchar min hudton har ingen spf i sig. Jag behöver använda foundation då jag har rosa/röd hud i ansiktet som gör att ansiktet är mörkare än kroppen.

  • annica skriver:

   Hej Felicia. Bra fråga, det går utmärkt att applicera makeup över ditt solskydd. Du får samma skydd från solskyddet som utan makeup över:) Tips på en mycket ljus foundation med en kall underton är Natural Finish Foundation i nyansen P10. Kram Annica

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »