Scrolla för att läsa mer

Fråga Hudterapeuten – Intervju med mig i Aftonbladet

I senaste numret av Aftonbladet Mode & Skönhet kan ni hitta en intervju med mig.  Jag svarar på några av de vanligaste frågorna jag får om hudvård så jag tänkte lyfta ett axplock av dom här på bloggen för er!

 

Fråga Hudterapeuten – intervju med mig i Aftonbladet Mode & Skönhet

Fråga:

Jag har väldigt känslig hud, särskilt i ansiktet och när jag använder solskydd får jag ofta små röda prickar/finnar. Eftersom jag måste använda solskydd dagligen, pga att jag bränner mig lätt, så betyder det att jag ser finnig ut hela sommaren. Finns det något solskydd för mig som jag inte blir flottig eller finnig av?

Svar:

En känslig hud måste skyddas extra noga mot både sol, vind och kyla. De flesta märken har idag speciella serier för känslig hud. Här rekommenderar jag Hydropeptides Solar Defense Tinted som har en lätt formula med lugnande egenskaper.

Fråga:

Jag undrar vilka produkter du själv helst använder i vår och sommar och varför?

Svar:

Solskydd, solskydd, solskydd! Kanske ett givet svar ifrån en hudterapeut, men faktum är att det är vår absolut främsta ‘age-smarta’ produkt. Vill du vara rädd om huden i sommar så investera i ett bra solskydd och preppa huden med en antioxidant. Min favoritantioxidant är SkinCeuticals C E Ferulic.

Fråga: 

Jag undrar varför vissa krämer och foundations korvar/smular sig? Är det för att de inte funkar med underliggande serum eller varför beter sig en del produkter så?

Svar:

Ofta när en produkt börjar rulla på huden beror det på den produkt som man har applicerat under. Man kanske har lagt ett för rikt lager eller inte väntat tillräckligt länge för att produkten ska gå in. Att ha en peelad hud är också viktigt så man inte har gamla hudceller som ligger och ”skräpar” på huden annars är det omöjligt att få ett fint resultat med foundation. Ett annat tips är att klappa in eller rättare sagt trycka in produkten istället för att gnugga in den fram och tillbaka för att undvika att sina produkter rullar.

Fråga:

Går det verkligen att bli av med solfläckar/pigmenteringar med hudvårdsprodukter och i så fall vilka ska jag testa? Det finns ju så många och de är rätt dyra, så vill inte chansa.

Svar:

När det kommer till att behandla våra pigmenteringar sker tyvärr inga mirakel över en natt. Det krävs tid, tålamod och självklart rätt val av produkter. Så svaret är ja, det går ofta att behandla pigmenteringar, men i vissa fall är det svårare. En produkt som jag själv har fått jättefint resultat med är Correct level 3 Vitamin A Serum ifrån Osmosis. Detta högteknologiska serum innehåller aktiva ingredienser som jämnar ut och ljusar upp.

 

Läs hela intervjun med mig i Aftonbladet Mode & Skönhet Nr 1 2019 (finns i handeln till och med 15 april) Vill ni att jag tar upp fler vanliga frågor i bloggen? Skriv gärna i kommentarsfältet. 🙂

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

17 svar till “Fråga Hudterapeuten – Intervju med mig i Aftonbladet”

 • (17) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ann-Sofi Gustafsson skriver:

  Hej!
  Är väldig skrynklig i ansiktet, mycket fräknar, vad göra?

  • annica skriver:

   Hej Ann-Sofi, hur ser din hudvårdsrutin ut idag? 🙂 För hudton och rynkor är retinol magiskt bra, om man bara ska satsa på 1 produkt.. ex produkten jag nämner i inlägget från Osmosis Correct level 3 vitamin a serum men för att bibehålla huden frisk och välmående är också solskydd väldigt viktigt, året om alla dagar. Kram Annica

 2. Linda skriver:

  Hej!
  Jag har en fråga om hyggees fresh one step facial essence och all-in-one essence. Produkterna är ju egentligen meningen att använda på egen hand, men finns det någon nackdel med att ha kombinera dessa med andra serum? Nu tar jag klairs toner, följt av hyggees fresh one step och sedan all-in-one. Därefter har jag versos blemish fix, sedan versos hydration och antioxidantserum. Är det ok att använda produkterna på detta sätt, och är ordningen i så fall rätt?

  Tack för hjälpen! Hälsningar Linda

 3. Lena skriver:

  Jag har väldigt ofin struktur på min hud. Mycket gamla ärr. Alltså jätteful utan smink.. är 43 år. Vad kan jag göra? Är det bara salongsbehandling som kan hjälpa mig? Tål inte bha.
  Kram

  • annica skriver:

   Hej Lena, Tål du inte BHA syran så är AHA syran ett fint alternativ som du har i din Bioclear Face Lotion, arbetar fint på hudens struktur och ton, tillsammans med behandling på salong har du de bästa förutsättningarna till fina resultat, självklart kan du få fina resultat även utan behandling på salong. 🙂 Komplettera med klargörande c-vitamin C-esta face serum och mask, Luminate face mask då och då för en jämnare och slätare hudton och struktur. Kram Annica

   • Erika skriver:

    Hej! Nu är inte jag expert på detta, men jag vet att det är 2% BHA i JM Bioclear Lotion, använt den själv. Så hon borde väl rådas till att byta bort den, om hon nu inte tål BHA som hon säger?

 4. Marie skriver:

  Jag använder Neostrata, morgon och kväll. Trivs jättebra. Vilket solskydd rekommenderar ni till ansiktet i sommar? För visst är det viktigt att tillföra detta, även om dagcremen innehåller SPF? Jag tänker på syrorna, och då måste man väl tillföra extra solskydd…? Vad är risken annars? Att man bränner sig lättare pga syrorna?

  • annica skriver:

   Hej Marie, Har du solskydd i din dagcreme är det ett bra fullgott daglig skydd för huden. 🙂 Vistas du längre tid i solen på stranden med bad och sol är ett högre skydd alltid positivt men också återapplicering för att bibehålla högt skydd av huden hela dagen. Fint kompletterade skydd ovan din dagcreme då är Sheer physical protection spf 50. Solskyddet skyddar oss för att inte brännas men också från pigmenteringar och hudåldrande. Syror hjälper huden med avstötning av gamla hudceller, i och med detta blir huden mer solkänslig. 🙂 Kram Annica

 5. Kristin skriver:

  Hej Annica, jag har själv haft mycket problem med att hitta solskydd som inte rullar av huden. Har haft stor nytta av de listor på bästa solskydd som du tidigare publicerat, och jag undrar om du kan göra ett nytt sådant inlägg? Ni på Skincity har ju fått in många nya märken sedan de senaste listorna skrevs. En annan fråga jag har är hur pass ordentligt ett solskydd behöver masseras / tryckas in? Ofta måste man ju arbeta in produkten ordentligt för att det inte ska bliv en vit hinna, men jag har även hört att man inte ska massera in för mycket eftersom produkten då hamnar på händerna istället för i ansiktet. Stort tack på förhand!
  Vänliga hälsningar Kristin

  • annica skriver:

   Hej Kristin, Bra förslag. Det ska jag absolut ta i åtanke och slipa på. Alla produkter är olika och man får kort och gott testa sig fram vad som passar bäst just med sin egna hud tillsammans med just den produkten man använder, att lätt massera in en produkt och sedan klappa in produkten är ett fint mellanting jag ofta tycker funkar bra! 🙂 Kram Annica

 6. Petra skriver:

  Vilket solskydd rekommenderar du åt barn? även produkt som kan vara bra att använda i ansiktet efter en dag ute i solen.

 7. Caroline skriver:

  Hej,
  Jag har en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Lyssnade på en amerikans hud-podd där de pratade om Hydroquinone som en fantastisk ingrediens i kampen mot pigmenteringar. Har inte hört/sett om det här ämnet tidigare, är det inte godkänt i Sverige?

  Tack för hjälpen

  Caroline

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ja precis Hydroquinone vilket är Hydrokinon på svenska har fin effekt på att reducera ojämnheter och pigmenteringar. Kika på Advanced Pigment Corrector från Skinceuticals som bland annat innehåller 1% hydroxyphenoxy propionic acid (derivat av hydrokinon) Kram Annica

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga! En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »