Fråga Hudterapeuten – Intervju med mig i Aftonbladet

  • | Annica

I senaste numret av Aftonbladet Mode & Skönhet kan ni hitta en intervju med mig.  Jag svarar på några av de vanligaste frågorna jag får om hudvård så jag tänkte lyfta ett axplock av dom här på bloggen för er!

 

Fråga Hudterapeuten – intervju med mig i Aftonbladet Mode & Skönhet

Fråga:

Jag har väldigt känslig hud, särskilt i ansiktet och när jag använder solskydd får jag ofta små röda prickar/finnar. Eftersom jag måste använda solskydd dagligen, pga att jag bränner mig lätt, så betyder det att jag ser finnig ut hela sommaren. Finns det något solskydd för mig som jag inte blir flottig eller finnig av?

Svar:

En känslig hud måste skyddas extra noga mot både sol, vind och kyla. De flesta märken har idag speciella serier för känslig hud. Här rekommenderar jag Hydropeptides Solar Defense Tinted som har en lätt formula med lugnande egenskaper.

Fråga:

Jag undrar vilka produkter du själv helst använder i vår och sommar och varför?

Svar:

Solskydd, solskydd, solskydd! Kanske ett givet svar ifrån en hudterapeut, men faktum är att det är vår absolut främsta ’age-smarta’ produkt. Vill du vara rädd om huden i sommar så investera i ett bra solskydd och preppa huden med en antioxidant. Min favoritantioxidant är SkinCeuticals C E Ferulic.

Fråga: 

Jag undrar varför vissa krämer och foundations korvar/smular sig? Är det för att de inte funkar med underliggande serum eller varför beter sig en del produkter så?

Svar:

Ofta när en produkt börjar rulla på huden beror det på den produkt som man har applicerat under. Man kanske har lagt ett för rikt lager eller inte väntat tillräckligt länge för att produkten ska gå in. Att ha en peelad hud är också viktigt så man inte har gamla hudceller som ligger och ”skräpar” på huden annars är det omöjligt att få ett fint resultat med foundation. Ett annat tips är att klappa in eller rättare sagt trycka in produkten istället för att gnugga in den fram och tillbaka för att undvika att sina produkter rullar.

Fråga:

Går det verkligen att bli av med solfläckar/pigmenteringar med hudvårdsprodukter och i så fall vilka ska jag testa? Det finns ju så många och de är rätt dyra, så vill inte chansa.

Svar:

När det kommer till att behandla våra pigmenteringar sker tyvärr inga mirakel över en natt. Det krävs tid, tålamod och självklart rätt val av produkter. Så svaret är ja, det går ofta att behandla pigmenteringar, men i vissa fall är det svårare. En produkt som jag själv har fått jättefint resultat med är Correct level 3 Vitamin A Serum ifrån Osmosis. Detta högteknologiska serum innehåller aktiva ingredienser som jämnar ut och ljusar upp.

 

Läs hela intervjun med mig i Aftonbladet Mode & Skönhet Nr 1 2019 (finns i handeln till och med 15 april) Vill ni att jag tar upp fler vanliga frågor i bloggen? Skriv gärna i kommentarsfältet. 🙂