Scrolla för att läsa mer

Nya superduon som behandlar acne!

Acneduo från Epionce

Acneduon Purifying Wash och Purifying Spot Gel från Epionce

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga!

En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla hudtyper inte bara den feta huden.

Vare sig om du har kronisk acne eller om endast upplever att huden i obalans lite då och då med finnar och plitor som plockar upp är de utmärkta att addera till din hudvårdsrutin. Går även fint att använda i förebyggande syfte, så bra att man kan ligga steget före 😉

Produkterna som gör jobbet

Purifying Wash är en rengöring med 0.6% salicylsyra men det är ju inte så mycket? Här det är verkligen så viktigt att inte bara maxa syrahalten och utan istället kika på vilket övriga ingredienser som finns i produkten. Allt handlar om hur ingredienserna i produkten är sammansatt. Utöver BHA-syran finner vi effektiva botaniska extrakt från bland annat vit pilbark, läkemalva, spearmint och mentol som verkar anti-inflammatoriskt och motverkar bakterier som kan orsaka acne. Rengöringen är perfekt till ansiktet men också att använda i duschen vid acne på dekolletage, bröst och rygg. Även Keratosis Pilaris på baksida armar och ben kan behandlas.

Efter rengöring och ansiktsvatten kommer Purifying Spot Gel som appliceras punktvis innan dina övriga produkter för bäst effekt och kan sedan appliceras under dagen upp till 4 gånger för att ge finnarna av riktig match! De aktiva ingredienserna som svavel och azelainsyra tillsammans med lugnande antibakteriella ingredienser som solros- och kokosolja reduceras inflammation och läkningsprocessen snabbas på. Nedan vill jag dela några före- och efterbilder från en klinisk studie som Epionce har gjort där de fått fina och snabba resultat, så kul att se!

Före & Efter med Purifying Spot Gel från Epionce

Före- och efterbild där man använt Purifying Spot Gel i endast 6 dagar, tänk resultatet efter någon vecka till, yeaah.

 

Före & Efter Purifying Spot Gel från Epionce

Före- och efter 13 dagar med Purifying Spot Gel på dekolletaget 🙂

 

Något annat intressant som Epionces grundare av märket, dermatologen Dr  Carl Thornfeldt, pratade om när han besökte oss på Skincity häromveckan var att dricka mynta-te två gånger per dag är kliniskt bevisat att ha samma effekt på att hämna acne-inflammationen  som många läkemedel med samma syfte på marknaden!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 svar till “Nya superduon som behandlar acne!”

 • (21) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Malin skriver:

  Är detta produkter som du även rekommenderar till tonåringar? Min 13-åriga dotter använder idag Leegeehaams GROW-serie (Tea tree). Hur är de här serierna jämfört med varandra?
  Vilken fuktcreme rekommenderar du från Epionce som komplement?

  • annica skriver:

   Hej Malin, ja dessa två produkter går även fint att använda för tonåringar i kombination med en dagcreme med spf och en nattcreme. Kika på passande Shield Lotion SPF50 och Renewal Lite Facial Lotion (passar en fet- till normalhy)

   Leegeehaams GROW-serie är också en bra serie till en ung hy, en skillnad mellan denna och Epionce är att Epionceduon innehåller något mer exfolierande syra och har just en “spot treamtment” som är perfekt för att jobba lite extra på envisa finnar 🙂 Kram Annica

 2. Lina skriver:

  pleasseeeeee erbjudande på neostrata:)

  • annica skriver:

   Så kul att du gillar Neostrata lika mycket som jag 🙂 🙂 Håll utkik i skincitys nyhetsbrev och på insta så missar du inget.

 3. Maja skriver:

  Hej 🙂
  Angående mynta-te? någon speciell?
  Då jag hittar bara te sorter som är blandat med massa annat?!

 4. Helen skriver:

  Går rengöringen att kombinera med skincutials? 🙂

 5. Louise skriver:

  Hej! Är detta något man kan använda om man har perioral dermatit? Använder Exuviance hudvårdsserie (sensitive). Tack!

  • annica skriver:

   Hej Louise, Mitt råd är att se till att huden lugnar sig och bli fri PD innan du startar med nya produkter. I övrigt är duon snäll för huden med en perioral dermatit är ofta väldigt känslig och triggas lätt. Kram Annica

 6. Paula Nilsson skriver:

  Hej fina du! Vad är det bästa solskyddet mot hyperpigmenterad hud? Alltså bästa! Kungen av solskydd och solskydd med stort S? Hade för några år sedan ptr cc cream (som jag älskade) och blev inte alls så pigmenterad efter min utlandsresa. Den ägde! Vet att du brukar ha Jan Marini? Vad rekommenderar du?
  Kram på dig! Paula

  • annica skriver:

   Hej Paula, Fina du, vilka ord, tack! Hur kan jag välja mellan så många älsklingar. Huvudsak är att solskydd används och regelbundet! Men sedan är det ju även så att huden behöver skyddas helt från solen för att inte bli pigmenterad. Skinceuticals Brightening uv spf 30innehåller även, förutom spf också ‘Hyperbright Complex’ som hämmar hyperpigmentering för att bibehålla hudens klarhet. Kram Annica

 7. Åsa skriver:

  Hej Annica!
  Vill ha hjälp att hitta ett serum jag kan använda dagligen och som ger liknande plumpande effekt som jag får av
  https://skincity.se/sv/master-wannabe-master-aqua-fit-mask
  Jag gillar verkligen resultatet i huden, men inte slit och släng mentaliteten det medför med engångs förpackningar. Vill hitta ett i flaska.
  Jag har heller inte tiden att lägga sheetmask.
  Har chattat med flera på kundtjänst, men de rekommendationer jag fått tycker jag inte motsvarar vad jag vill ha ut när jag läser om dem.

  Min morgon rutin just nu:
  Verso micellar-water
  Verso fuktserum
  By wishtrend c-vitamin serum
  Osmosis fuktcreme
  Nimue solskydd

  Är 45 med fuktfattig hud utan andra bekymmer.
  Vad kan du ge mig för förslag?

  Hälsningar Åsa

  • annica skriver:

   Hej Åsa, visst är Master Wannabe Honey Fit Mask helt magisk! Serumet Vita-Propolis Ampoule från samma märke tycker jag ger liknade effekt, ett riktigt mumsigt serum med propolisextrakt och andra multivaitminer just likt det är i Wannabe Honey. Ampoulen innehåller även ingredienser så som panthenol vilket binder fukt i huden, havtorn som ger huden ny vitalitet, medan niacinamid minimerar porer samt hjälper till att jämna ut hudtonen.

   Superbra övriga produkter du har din hudvårdsrutin, applicera Vita-Propolis Ampoule som sista serum efter efter By wishtrend c-vitamin och Verso Hydration Serum. Kram Annica

   • Åsa skriver:

    Hej igen Annica!

    Nu var det ju förvisso aqua masken och inte honey jag hade länkat till…. Är på jakt efter mer fukt och plumpande. Vita propolis ampoule har jag haft i omgångar och tycker inte den ger mig vad jag vill ha. Senaste flaskan har jag gett till dottern…
    Vet inte om det är fuktserumet jag kanske borde byta ut istället eller Osmosis creme?? Men jag gillar konsistensen och känslan av Osmosis att jag ogärna byter den!! Hellre nytt serum under.
    Känner mig rätt besviken på effekten av Versos fuktserum. Tyckte jag fick mycket bättre resultat av tex Grow hyal B5 ampoule.

    Kram Åsa

 8. Fia skriver:

  Hej!
  Jag har en del finnar framförallt i pannan, kommer till och från men det kan vara allt från en till fem stycken i taget. Dom kan bli rätt stora ibland vilket stör mig. Använder framförallt Maria Åkerberg och funderar på att addera MÅ:s clearing serum. Vad tror du blir bäst? Det som står i inlägget, fortsätta med MÅ eller har du något annat förslag?
  Kram Fia

  • annica skriver:

   Hej Fia. Då förstår jag, det är ju inte kul när de där envisa finnarna dyker upp lite då och då. Helt rätt tänkt av dig att addera ett serum till din hudvård, på så sätt behandlar du huden på djupet och Serum Clearing passar fint ihop med en övrig rutin från Maria Åkerberg.

   Hur känns de andra produkterna I din rutin? Om produkterna känns för “rika” är tipset att byta ut de lite lättare och tvärtom om huden känns torr.
   Toppen även att använda en djuprengörande mask 1-2 gånger i veckan: Face Mask Clearing Kram Annica

   • Fia skriver:

    Tack! De andra produkterna känns ganska bra. Har nyligen börjat med MÅ Night cream och använder Neostrata sheer hydration SPF 35 som dagkräm. Använder även MÅ anti-rouge serum. Bör jag använda det dagtid och clearing till natten, tvärtom eller båda två ggr/dag? Vilken ordning i såna fall?
    Kram fia

 9. Jessica skriver:

  Hej Annica. Önskar råd.
  Min yttorrhet börjar sakta men säkert bli bättre.
  Jag har från skinceuticals phyto corrective men villrådig vilket serum med Niacinamid.
  Paulas choice 10% booster och droppa i phyto eller ett extra serumlager med verso hydro?
  Tack snälla!

Ny naturlig serie från Priori

För några månader sedan lanserades nya uppdaterade Priori, har ni hittat några favoriter från märket än? Nu har de även lanserat en ny naturlig serie produkter, TTC. Med hjälp av den senast forskningen i bioteknik har de lyckats ta fram en resultatinriktad linje med rena ingredienser så som gurkmeja och dess aktiva element curcumin. Teknik […]

Se hela inlägget »

Behind the scenes plåtning

Förra veckan hade jag en plåtning för ett litet projekt ni kommer få se mer utav framöver, så stay tuned 😉 men idag får ni följa med behind the scenes och se lite av vad som komma skall! Bilder från plåtningen     Bilderna blev så fina tack vare fantastiska Ann sköld som ofta gör […]

Se hela inlägget »

Ni vet sedan tidigare inlägg hur galet exalterad jag är över att iS Clinical finns hos oss på Skincity nu, ÄNTLIGEN! Någon som testat på något gottigt från märket än? iS = innovative skincare, därför älskar jag märket så mycket! Bara namnet säger sitt, men det tåls att upprepas att märket använder sig av det […]

Se hela inlägget »

Ungefär 1 gång i månaden fixar jag mina fossingar fina så denna vecka får ni hänga med på min fina-fötter-guide! Jag förbereder alltid med en peeling, lyxar jag lite extra myser jag en stund innan med ett varmt fotbad. Puts väck med all torrhet och fnasighet med Jan Marinis dubbelexfolierare Bioglycolic Resurfacing Body Scrub med […]

Se hela inlägget »

Nya borstar från MAKETHEMAKE

Hur många av er använder MAKETHEMAKEs borstar? Ni har väl inte missat att det tillkommit fyra nya borstar i kollektionen! 🙂 Sheer Foundation Brush En uppföljare av populära Foundation brush, hur många av er har testat? Till skillnad från Foundation brush har inte sheer foundation brush lika täta strån och är också mindre i omfång. Personligen […]

Se hela inlägget »

Tata Harper Resurfacing mask, jag blir speechless. Naturlig salicylsyra exfolierar och huden får en ny lyster och en mjukare känsla med färre tilltäpptheter. Ge huden en extra energikick och applicera masken ovanpå Tata Harper Regenerating Cleanser Dermaceutic Mask 15, ett kraftpaket av syror som djuprengör grundligt och effektivt i en bas av betonitlera. Denna masken […]

Se hela inlägget »

De finns de masker som ligger mig lite extra varmt om hjärtat och dom vill jag rikta strålkastaren mot! Den fuktfattiga hudens hero är Skinceuticals geliga dröm Hydrating B5 masque, flera fuktgivande ingredienser i ett fuktgivande komplex tillsammans med lugnande och reparerande vitamin B5. Kärlek vid första ögonkastet och kärlek som aldrig svalnar med mumsiga […]

Se hela inlägget »