Nya superduon som behandlar acne!

  • | Annica
Acneduo från Epionce

Acneduon Purifying Wash och Purifying Spot Gel från Epionce

Epionce har gjort det igen, nylanserade Purifying Wash och Purifying Spot Gel är verkligen något utöver de vanliga!

En duo för alla med acne, till både ansiktet och kropp. Dessa två kliniskt bevisade produkter hämmar inflammation i huden utan att för den skull irritera eller torka ut hudens barriär, vilket gör att de passar alla hudtyper inte bara den feta huden.

Vare sig om du har kronisk acne eller om endast upplever att huden i obalans lite då och då med finnar och plitor som plockar upp är de utmärkta att addera till din hudvårdsrutin. Går även fint att använda i förebyggande syfte, så bra att man kan ligga steget före 😉

Produkterna som gör jobbet

Purifying Wash är en rengöring med 0.6% salicylsyra men det är ju inte så mycket? Här det är verkligen så viktigt att inte bara maxa syrahalten och utan istället kika på vilket övriga ingredienser som finns i produkten. Allt handlar om hur ingredienserna i produkten är sammansatt. Utöver BHA-syran finner vi effektiva botaniska extrakt från bland annat vit pilbark, läkemalva, spearmint och mentol som verkar anti-inflammatoriskt och motverkar bakterier som kan orsaka acne. Rengöringen är perfekt till ansiktet men också att använda i duschen vid acne på dekolletage, bröst och rygg. Även Keratosis Pilaris på baksida armar och ben kan behandlas.

Efter rengöring och ansiktsvatten kommer Purifying Spot Gel som appliceras punktvis innan dina övriga produkter för bäst effekt och kan sedan appliceras under dagen upp till 4 gånger för att ge finnarna av riktig match! De aktiva ingredienserna som svavel och azelainsyra tillsammans med lugnande antibakteriella ingredienser som solros- och kokosolja reduceras inflammation och läkningsprocessen snabbas på. Nedan vill jag dela några före- och efterbilder från en klinisk studie som Epionce har gjort där de fått fina och snabba resultat, så kul att se!

Före & Efter med Purifying Spot Gel från Epionce

Före- och efterbild där man använt Purifying Spot Gel i endast 6 dagar, tänk resultatet efter någon vecka till, yeaah.

 

Före & Efter Purifying Spot Gel från Epionce

Före- och efter 13 dagar med Purifying Spot Gel på dekolletaget 🙂

 

Något annat intressant som Epionces grundare av märket, dermatologen Dr  Carl Thornfeldt, pratade om när han besökte oss på Skincity häromveckan var att dricka mynta-te två gånger per dag är kliniskt bevisat att ha samma effekt på att hämna acne-inflammationen  som många läkemedel med samma syfte på marknaden!