Scrolla för att läsa mer

SkinMedica – nu på Skincity!

Nu är märket här, ni har förstått vid det här laget att jag är EXALTERAD över att vi nu kan erbjuda ett av USAs mest erkända cosmeceuticalmärken SkinMedica på Skincity! Varumärket som har sina rötter i klinikvärlden – hos dermatologer och hudläkare – och som har så mycket kliniska studier och forskning bakom sig.  Det är faktiskt ett av vår branschs mest ansedda varumärken inom avancerad hudvård och jag har i flera år försökt få SkinMedica till Europa. Det känns så spännande att äntligen som exklusiv återförsäljare få erbjuda detta varumärke till våra kunder!Produkter från SkinMedica

Historia

Märket grundades 1999, då föddes den banbrytande vetenskapligt baserade hudvårdslinjen SkinMedica. Medgrundaren dermatologen Dr. Richard Fitzpatrick (ja det är THE Fitzpatrick som ligger bakom The Fitzpatrick Scale som har hjälpt hudläkare och hudterapeuter världen över sedan 1975 att avgöra hur känslig en viss hudton är för UV-ljus)  hade då en vision att utveckla ett sätt att sakta ner åldringsprocessen och aktivera hudens eget sätt att läkas inifrån. Ett så fint citat från dermatologen:
“Den mest givande delen av det vi gör är att se förändringarna i patientens självkänsla och lycka.”  Ett märke som förutom resultaten bryr som om människors glädje och lycka till en friskare hud!

Vad gör SkinMedica unikt?

Man kan inte gå tillbaka i tiden såklart, men SkinMedica har som filosofi att utveckla produkter som samverkar med din hud för att korrigera skadorna från det förflutna och förbereda huden för framtiden.  De har ägnat åratal åt att forska fram och formulera produkter som ger optimala resultat på huden – allt backat av kliniska data. ”Vår vetenskap är komplex, men resultaten är enkla.”  De jobbar inte med quick-fixes, utan resultat som står sig i långa loppet och som bibehåller huden frisk och hälsosam.

Upptäck vad Din hud behöver

Märket är grundat av experter inom hudens biologi med flera års forskning och kliniska data. SkinMedicas hudbiologer och formuleringsforskare är ständigt innovativa med ett gemensamt mål att hjälpa varje individ att nå optimala resultat. SkinMedica rekommenderar något som kallas för The GRASS Regimen för att uppnå optimal hudhälsa – en filosofi de var tidiga med som är byggd på fem väsentliga komponenter:

 1. Tillväxtfaktorer för hudföryngring (Growth Factors) Obs! Finns ej i de produkter som finns på Europeiska marknaden idag
 2. Retinol för förnyelse (Retinol)
 3. Antioxidanter som försvar mot fria radikaler (Antioxidants)
 4. Specialprodukter för att behandla specifika problem, som rodnad. (Specialty products)
 5. Solskydd för UV-försvar (Sun Protection)

 

Två favvo-produkter från SkinMedica

Lytera 2.0 Pigment Correcting Serum

För att spinna vidare på specialprodukter är detta mitt nya superserum som bara sopar golvet med alla pigmenteringar. Oemotståndligt bra! Jag är personligen speciellt exalterad över detta nya serum mot riktigt envisa pigmenteringar som verkligen har fått så fina resultat på alla olika hudtoner. Den innehåller bla nyckelingredienserna Tranexamic acidPhenylethyl Resorcinol, Niacinamide och Tetrapeptide-30. Just Tranexamic acid, eller tranexamsyra som det heter på svenska, tror jag kommer bli nästa stora grej inom pigmenteringar! Det har länge använts för att stoppa blödning (tex vid riklig mens), men man har ganska nyligen upptäckt dess fina effekt vid melasma då molekylen även hämmar melaninproduktionen (hudens pigment) via enzymet tyrosinas – det är så smart!

Lytera 2.0 Pigment Correcting Serum

Ny favvo för att bekämpa envisa pigmenteringar

Ha5 Rejuvenating Hydrator

En annan nyvunnen favorit från sortimentet är Ha5 Rejuveneting Hydrator med hyaluronsyra. Hyaluronsyra är en fantastisk molekyl vi har naturligt i vår hud som arbetar som återfuktare men också för att bibehålla vår barriär stärkt och välmående. Med åldern sänks den naturliga halten av hyaluronsyra i vår hud. SkinMedica arbetar med molekylen på ett unikt sätt och får ut maximalt med resultat för en hud med brist på hyaluronsyra.

5 typer av Hyaluronsyra

Ett helt nytt sätt att återfukta huden på alla plan för maximalt resultat.

 1. Time release hyaluronsyra frisätts över tid för långvarig återfuktning.
 2. Sodium hyaluronate, stor molekylvikt (HMW) för direkt återfuktning
 3. Uncross-linked hyaluronsyra (medium molekylvikt) ger en mjuk, slät och återfuktande effekt på huden.
 4. Lågmolekylär hyaluronsyra ger en lugnande effekt och djupare återfuktning.
 5. Tvärbunden hyaluronsyra ger den långvariga återfuktningen i upp till 8 timmar!

Vitisensce technology

Denna exklusiva teknologi utnyttjar potenta antioxidanter som finns i stamceller från vindruvor och algextrakt som stödjer hudens förmåga att fylla på sin egen hyaluronsyra. Typ ett sjätte sätt av tillföra hyaluronsyra till huden!

HA5 Rejuvenating Serum SkinMedica

Fem olika sorters hyaluronsyra – slurp för huden

Verkligen ett märke i framkant och helt rätt i tiden! Blir ni intresserade av att prova någon produkt eller vill ni att jag ska skriva mer om något specifikt från märket? Kommentera gärna nedan. 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

23 svar till “SkinMedica – nu på Skincity!”

 • (23) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Så spännande, sugen på serumet mot pigmenteringar. Går det att använda året runt?
  Funkar den ihop med paulas bha liquid?
  Så tacksam för svar.
  Med vänlig hälsning, Emma

 2. Josefina skriver:

  Kan man lägga in lytera-20-pigment-correcting-serum tillsammans med neostratas produkter?

 3. Caroline skriver:

  Är så glad över att du lyckats ta in det här märket!

  Jag som borttas med pigmenteringar och då även melasma bara måste prova Lytera 2.0 Pigment correcting serum. Kan du hjälpa mig med vart jag bäst lägger in den in min rutin.
  Kan jag bara addera den eller ersätter den någonting som jag redan använder?

  Tack för hjälpen.

  Min rutin:
  Rengöring morgon och kväll:
  PC calm redness relief cleanser, PC calm soothing toner
  Dag:
  PC Resist Brightening essence, Medi8 calmwise serum, vill lägga till ett c-vitaminserum men vet inte vilket, PC Defense essential glow moisturizer spf 30 (tänkte byta ut mot SC Mineral Radiance UV Defense spf 50 för att öka på solskyddet ytterligare)
  Kväll:
  Cool derma glycolic essence (syraprodukt med aha och bha-syra, funderar dock på att lägga undan den här nu under sommaren), PC Resist Brightening essence, pc niacinamide booster, PC omega+ complex moisturizer.

  • annica skriver:

   Hej Caroline, Ja som jag längtat och kämpat! Jag skulle applicera Lyteria 2.0 Pigment correcting serum efter ditt PC Resist Brightening essence & Medik8 calmwise serum. Kan även varmt rekommendera iS Clinical Genexc serum som är maxat med c-vitamin och antioxidanter för en starkare och jämnare hud! – Detta skulle jag applicera som första serum efter ditt pre-serum Brightening essence. 🙂
   Kram Annica

 4. Sabina skriver:

  Blir väldigt sugen på att testa serumet mot pigmenteringar, går den att kombinera med Exuviance produkter?

 5. Anna skriver:

  Hej! För att uppnå den bästa resultat mot pigmenteringar, fina linjer vill jag kombinera denna hudvårdsmärke tillsammans med Instytutum? Kan du ge förslag på vilka produkter ska man satsa på? Jag har redan börjat med c-illuminating 3D moisturizer. Hudvårdsrutin skulle vara anpassat till höst/vinter.
  Så tacksam för svar.
  Mvh Anna

 6. Maria skriver:

  Hej!
  Undrar om du läst Hudbibeln av Johanna Gillbro om inte gör det.
  Alla dessa hyaluronsyror är alldeles för stora molekyler för att göra någon nytta i huden.
  Och denna hudvårdsrutin som ni propagerar för med lager på lager av produkter som alla innehåller en mängd av konserveringsmedel som dessutom är så små att de kan penetrera huden de har ju som enda uppgift att skydda krämerna i burkarna så att de ska hålla så länge som möjligt på hyllorna och inte till att vara till någon nytta för huden.
  Vad tänker du om detta?

  • annica skriver:

   Hej Maria, Ja det är en bra bok 🙂 Det är sant, hyaluronsyra är en väldigt stor molekyl men denna finns i olika vikt för att lättare kunna penetrera djupare i huden. I sin fulla storlek gör den inte detta men många märken arbetar även med ingrediensen i sina produkter för att stimulera hudens egna produktion av hyaluronsyra.
   Det finns en liten mängd konserveringsmedel i produkten för den ska hålla kvalité och inte härskna. Det är givetvis inte ett måste att använda en 13-stegs rutin, Skincity har även ett bastest där endast 4 produkter rekommenderas till den som önskar en mindre hudvårdsrutin 🙂 Kram Annica

 7. Jessica Lindgren skriver:

  Jag tycker att det största problemet med alla fina nyheter att man redan har en fungerande hudrutin och det är klart att jag skulle vilja testa med för det första vet jag inte hur det passar ihop med det jag redan använder och sen skulle jag önska små provförpackningar så man kan testa hur man reagerar utan att lägga ut så mycket pengar.

  • annica skriver:

   Hej Jessica, jag kika gärna på om något från SkinMedica skulle passa till din rutin eller om du mailar mina duktiga kollegor på skincity, info@skincity.se
   Vilken hudtyp har du? Har du en känslig hy?
   Vilka produkter använder du idag?
   Något specifikt du önskar jobba på med dina hudvård?

   Sedan är det så att alla märken kommer inte passa just din hy vilket gör att man inte ska pröva allt nytt, toppen då att du hör med oss innan ditt köp 🙂
   Tyvärr så har Skincity begränsat med prover och dessa varierar från dag till dig. Ett tips när man prövar ett nytt märke är att börja med en produkt för att känna på märket. 🙂
   Kram Annica

 8. Elin skriver:

  Hej!
  Man blir ju så sugen på detta serum!
  Jag använder neoastrata, jättenöjd
  men nu när solen kommit fram så ser jag att jag fått pigmenteringar i pannan och några på kiderna.
  Men tycker du att man ska behandla sina pigmenteringar nu med detta nya serum eller vänta tills hösten?

  • annica skriver:

   Hej Elin, Så kul att höra, Lytera är ett magiskt serum! 🙂 Den går fint att kombinera med en övrig rutin från Neostrata och det bästa är att serumet går utmärkt att använda året om 🙂 🙂 Tror på fina resultat. Kram Annica

 9. may-britt skriver:

  Hej.
  Har du några råd mot torra ögon?
  Är torr under ögonen och uppe på ögonen benet något i ögonen krok.
  Jag har känsliga ögon med det jag menar att jag har pollenallergi och kan reagera på några ögonkräm som innehåller naturliga saker.
  Jag har använt Exuvince ögonkräm som ger fukt men den fixar inte det.

  Kram.

 10. Lisa skriver:

  Väntar spänt på en rabattkod på nykomlingen neostrata också juuu, vore trevligt med en sån! Kram

  • annica skriver:

   Hej Lisa, Ett kärt tillskott. 🙂 🙂 Håll utkik på sociala medier och nyhetsbrev så missar du inte om det dyker upp erbjudanden snart. Kram Annica

Så kul med nya BUS produkter, fyra produkter som jag är hooked på som är mina must haves i vår och sommar för flawless gyllene ton! Vita Liberata Body Blur Sunless Glow Hur smart med en foundation till kroppen? Body Blur Glow har dessutom uppdaterat sig med en ny produkt i Blur-familjen, Body Blur Sunless […]

Se hela inlägget »

Jag och mina kollegor på Skincity får ofta frågan om man kan använda retinol på dagen. Svaret är JA, du kan använda produkter med A-vitamin även på dagen men det finns regler, låt oss kika närmare vad som gäller. Som många av er redan vet så är ju A-vitamin en magisk ingrediens som ger effekt […]

Se hela inlägget »

SKINCITY CELEBRATION

Wihooo vilket firande! Skincity fyller 8 år och växer så det knakar, det är så kul och spännande. Otroligt kul att så många av er varit med så länge och gillar det vi gör! 😊 Självklart firar vi med fina erbjudande när vi fyller år. Våra ikoniska produkter får träda fram, men erbjudandet gäller bara […]

Se hela inlägget »

Tidigare i år var jag på en intressant föreläsning med KTF (Kemisk Tekniska Företagen)och KoHF (Kosmetik- och hygienföretagen) som hölls av Peter Jansson & Maria Brolin,  specialistläkare inom dermatologi. De tog upp de senaste rönen om våra solvanor kring solskydd och hudcancer. Våra solvanor Varje år görs en enkät av Kosmetik- och hygienföretagen där de frågar ett […]

Se hela inlägget »

Jag vet att många av er frågat och varit nyfikna på min rutin och vad jag använder för produkter morgon och kväll just nu. Som hudterapeut blir man ju lixsom aldrig riktigt nöjd och håller sig knappt trogen någon produkt men ibland slår hjärtat lite extra för vissa produkter som får stanna kvar på badrumshyllan […]

Se hela inlägget »