Hur kan man kombinera olika märken med aktiva ingredienser?

  • | Annica

En fråga som jag får dagligen är just ”kan jag kombinera olika märken med aktiva ingredienser?” Jag förstår er helt, det finns såå mycket mumsigt och man vill ju bara ta stjärnorna från alla märken, idag ska vi bena ut vad som gäller!

Aktiva produkter som går att kombinera

 

Ny i gamet eller van användare?

Är du ny till avancerad hudvård eller har en känslig hy rekommenderar jag att hålla sig till ett märke och gärna samma serie. Detta då produkter i samma serie är framtagna för att komplettera och boosta effekten i huden, vilket är toppen om det till exempel är lugnande ingredienser till en känslig hy.

Har du däremot en hud som är van med aktiva produkter och är tålig, ja då kan du ta ut svängarna och kombinera olika märken i din dagliga hudvård. Älskar känslan av att vara en kemist för att hitta den perfekta kombinationen för just min hud.

Jag applicerar på morgonen den dagliga exfolieringen Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA  från Paulas Choice. Denna sveper bort torra hudceller och ger magisk lyster! Sedan till kvällen applicerar jag härliga nattcremen Bionic Face Cream från NeoStrata med PHA-syra som ger fukt utan att känns tung. AHA- och PHA-syra är en ypperlig kombo då AHA aktivt förnyar och PHA med sina fuktgivande egenskaper balanserar huden. Applicerar man syrorna vid olika tillfällen kan man välja syraprodukter från olika märken, på så sätt får du en aktiv men skonsam hudvård för ett maxat resultat.

Jag visar syraprodukter som går att kombinera

 

A-vitaminkompisar!

Även olika typer av A-vitamin kan gå att kombinera i en och samma hudvårdsrutin. Jag har hittat en superkombo som passar min hud perfekt, så fina resultat. Först applicerar jag Codage Serum n°10 Eyes- Anti-aging & Energy som innehåller Retinyl palmitat (ett mildare förstadium till retinol) och vår allas favorit, hyaluronsyra. Detta toppas med Super Eye Serum från Verso. En ögoncreme med A-vitaminkomplexet Retinol8. Tillsammans behandlar de både huden på djupet och ytan vilket ger de en wow-effekt på allt från fina linjer, mörka ringar och pigmentering.

A-vitaminprodukter som går att kombinera

Har ni hittat en egen superkombo som gett fina resultat? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Känner man sig det minsta osäker på om vissa produkter går att kombinera, hör med en hudterapeut! Skincitys duktiga tjejer finns tillgänglig per mail, chatt och telefon varje dag i veckan, hur bra 🙂

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

60 svar till “Hur kan man kombinera olika märken med aktiva ingredienser?”

  • (60) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Emma skriver:

    Hej! Jag använder epiduo 0,1%/2,5% varje kväll. Kan jag använda ett serum som innehåller bland annat vitamin C samtidigt (heter flow boost från Lumene)? Om inte, gör det skillnad om jag endast använder serumet på morgonen istället?
    Mvh

  2. Gabriella skriver:

    Hej! Tack för trevlig och lärorik blogg!
    Undrar, finns det enligt er någon big no-no gällande kombination av hudvård? Läser ibland (kanske i synnerhet på engelska sidor) att vissa syror och aktiva ingredienser absolut inte ska kombineras då de kan spela ut varandras effekt eller rubba hudens pH. Men när jag läser detta förstår jag det nästan som att man kan kombinera i väldigt stor utsträckning, och att huden själv säger till om någon produkt/kombo inte är lämplig?

    • Annica skriver:

      Hej Gabriella, jag förstår verkligen att det kan vara svårt att själv bena ut vad som gäller med kombinationer och är man det minsta osäker rekommenderar vi alltid att man håller sig till ett märke. Produkterna inom samma märke går oftast toppen att kombinera och kan dessutom hjälpa varandra till det resultat man önskar. Generellt ska man inte kombinera produkter med syror från olika märken då pH-värdet och syrornas koncentration är avgörande både för resultatet och för eventuella biverkningar. Har man en tålig hud kan man testa med olika kombinationer av ingredienser, men man måste vara väldigt lyhörd på sin hud och backa om man skulle stöta på patrull i form av rodnad, torrhet eller andra symptom på att huden kanske inte tål kombinationen. Det bästa är alltid att kontakta någon av oss hudterapeuter på Skincity för rådgivning – vi hjälper så gärna till! Kram, Annica

  3. Johanna skriver:

    skulle det fungera att på kvällen, om man använder en glykolsyra toner – avsluta hela rutinen med en retinyl olja? Eller blir det kaka på kaka om man använder retiniod serum vissa dagar?

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Det funkar absolut men tolererar huden, det är så individuellt, testa dig fram och ta det varsamt i början. Just retinol och syra är en grym kombo men också kraftfull. 🙂 Kram Annica

  4. Anna Erika skriver:

    Måste vara berätta att jag gjorde en kemisk peeling och gick därefter lite på för fort med mina aktiva produkter hemma.. nu har jag bara använt neostrata bionic face cream som på bara några dagar återställt och lugnat huden. Är så imponerad! Kommer köpa full size när mitt lilla prov är slut

    • annica skriver:

      Hej Anna, Att leka kemist hemma i badrummet lär man sig vad huden tolererar och inte, att vara för ivrig kan man få sota för 😉 Jag har varit där också! ha ha! Kram Annica

    • Anna Erika skriver:

      Glömde säga att min magiska kombo är ecuviance peel pads och dermaceutics 1.0 retinolserum. Har gjort under mot hormonella utbrott!

  5. Linda skriver:

    Min favoritkombo just nu är paulas 5% aha under beaute pacifique clinical super 3 booster 🙂

  6. Madelene skriver:

    Hej fina du!
    Hoppas att du mår bra.
    Behöver hjälp med rengöring och dagkräm.
    Har idag dermalogica ultra calming cleanser och k-keuftic till dagen. Har haft PD men varit i balans sedan ett år tillbaka.
    Fundera på om jag kan byta till något annat eller fortsätta med detta? Har endel produkter från neostrata och skin ceufticals.
    Funderade på special cleansing från dermalogica?
    Eller vad tror du?
    Varm kram madelene

  7. Malin skriver:

    Hej Annika!
    Jag har känslig hy och mycket pigmentfläckar (överläpp, panna, okbenen) som jag vill jobba på. Använder just nu Klairs som min dagliga rutin och jag gillar detta märke på min känsliga hy. Har även C-vitaminolja från Medik8 som jag adderar dagtid. Har du tips för vad jag kan lägga till mot pigmentfläckarna?

  8. Malin skriver:

    Hej Annica!

    Detta har inget med inlägget att göra men har frågor angående min hudvårdsrutin och hur jag skulle kunna göra den bättre. Hoppas att du kanske kan hjälpa mig.
    Känner att jag inte får några bra resultat. Fortfarande mycket rodnad och reaktiv hy med pormaskar.

    Morgonrutin:
    Hygge All-In-One Cleansing Water
    Dermalogica ultracalming serum
    Dermalogica Calm water gel & över de har jag sedan skinceuticals Mineral Radiance UV Defense.

    Kväll:
    Dermalogica Special Cleansing Gel
    Paulas Choice calm toner
    Phyto Corrective Gel
    Dermalogica Calm water gel.

    1-2 gånger i veckan använder jag paulas choice BHA 1% lotion
    1-2 gånger i veckan använder jag Klairs vitamin E mask.

    Har en väldigt känslig hy men mycket rodnad på kinder och ytliga blodkärl på kinderna. Även reaktiv hy som reagerar lätt på väderomslag. Har även väldigt mycket pormaskar på näsan ja tycker är jobbigt och tycker inte att ja ser någon skillnad med PC lotion 1%.

    Förlåt för en väldigt lång kommentar.

    Med vänlig hälsning

    • annica skriver:

      Hej Malin,
      Du har superbra produkter, alla passar en känslig hy fint! Hur länge har du använt dessa produkter? Det gäller att ha tålamod och ofta behövs att man ger produkterna flera månader för att ge resultat 🙂 Hur känns produkterna på huden, torr eller blank tex?, kännas det som att du är ”kompis” med dem alla? Känns huden mycket känslig kan det vara bra att pausa från PC lotion 1% helt i några veckor. Kommentera igen eller så hör du av dig till mina kollegor på Skincity så guidar de dig! Kram Annica

      • Malin skriver:

        Tack för svar! 🙂
        Jag har använt dermalogica produkterna sen december förra året. Sen har de andra produkterna successivt fått tillkomma.
        Jag gillar verkligen serumet ifrån skinceuticals (inte haft så länge än dock).
        Jag tycker att jag blir blank i t-zonen av dermalogica calm water gel men när jag tar på foundation sen så ser jag torr ut i t-zonen istället för att de ”kakar” sig. Svårt att förklara. Känns som att det är för att ja inte får bort gamla hudceller ordentligt. Kan de stämma? Funderar på om jag skulle ta bort PC till dermalogica enzympeeling daily?

  9. Jennie skriver:

    Hej!
    Lite nyfiken på märket M Picaut, något du känner till? Planerar att ta in?
    Tack för bästa hudvårdsplattformen!

    • Kristin skriver:

      M Picaut är ett jättebra märke, finns ju redan väldigt många web-butiker som säljer deras produkter. Kan tipsa om att Hudvårdsbutik och Pigga butiken har 20 % rabatt på M Picaut tills imorgon 30 maj.

    • annica skriver:

      Hej Jennie, Tack för fina ord och tipset, ska kika in de märket! 🙂 Kram Annica

  10. Maria skriver:

    Peter Thomas Roth Pumpkin enzyme mask med AHA i 7min och efter sova med Paulas Choice Skin recovery hydrating treatment mask. Vaknar upp med världens lyster och helt återfuktad. Torrhetslinjen i pannan är borta och sminket lägger sig så fint.
    Annars Paulas Choice 2% BHA tillsammans med Verso retinol både ansikts- och ögonserum är en vinnande koncept varje kväll.

  11. Lian skriver:

    Hei, flinke Annica! Håper du vil svare meg på dette spørsmålet, da jeg er veldig usikker på å blande ulike merker og syrer 😉
    Jeg er veldig nyfiken på PTRs Retinol fusion pm! Har spurt dere på skincity om det sterkeste retinol og denne er blitt nevnt. Ønsker fjerna røde flekker og arr i ansiktet. Kan jeg bruke denne tilsammen med:
    – Kveldsrutinen: syrepads (som inneholder Salicylic Acid USP, 2%), serum (Gluconalaktone/PHA 10%, Niacinamide 4% og salisylsyre 0,5%)?
    – morgenrutine: et serum/krem (niacinamide 4%, glyserol 4% og salisylsyre 0,5%)?
    nevnte produkter er fra norske elixir, håper dere får inn den serien en dag. Kan PTR serumet benyttes sammen med disse? Takker for svar!

    • annica skriver:

      Hej Lian, Retinol från annat märke kan du använda tillsammans med din rutin från Elexir. Retinol + syra är en väldigt fin kombo, men också kraftfull! Där måste man se efter sin egna huds tolerans och testa sig fram och ta det varsamt fram. Lycka till! 🙂 Kram Annica

  12. Kristin skriver:

    Trodde det var big no no att använda retinol från olika märken. Skulle det då funka att använda Medik8 Crystal Retinal6 under Beaute Pacifique Paradoxe Night eller krockar dom?

    • annica skriver:

      Hej Kristin, Det går att använda men att kombinera kan bli lite för kraftfullt för huden. Men tolererar din hud kombinationen kan du köra på! 🙂 Kram Annica

  13. Hanna Nutti skriver:

    Glow toner ifrån INSTYTUTUM på kväll och osmosis level 2 a vitamin serum på morgonen. Äääääälskar den kombon

    Tror du de blir för mycket att lägga till bha?

    • annica skriver:

      Hej Hanna, wow! Så kul att höra. Känner du att huden behöver och tolererar BHA i rutinen går det att använda, men då vid olika tillfällen. 🙂 Kram Annica

  14. Lian skriver:

    Hei, flinke Annica! Håper du vil svare meg på dette spørsmålet, da jeg er veldig usikker på å blande ulike merker og syrer 😉
    Jeg er veldig nyfiken på PTRs Retinol fusion pm! Har spurt dere på skincity om det sterkeste retinol og denne er blitt nevnt. Ønsker fjerna røde flekker og arr i ansiktet. Kan jeg bruke denne tilsammen med:
    – Kveldsrutinen: syrepads (som inneholder Salicylic Acid USP, 2%), serum (Gluconalaktone/PHA 10%, Niacinamide 4% og salisylsyre 0,5%)?
    – morgenrutine: et serum/krem (niacinamide 4%, glyserol 4% og salisylsyre 0,5%)?
    nevnte produkter er fra norske elixir, håper dere får inn den serien en dag. Kan PTR serumet benyttes sammen med disse? Takker for svar!

    • annica skriver:

      Hej Lian, Retinol från annat märke kan du använda tillsammans med din rutin från Elexir. Retinol + syra är en väldigt fin kombo, men också kraftfull! Där måste man se efter sin egna huds tolerans och testa sig fram och ta det varsamt fram. Lycka till! 🙂 Kram Annica

  15. Maria skriver:

    Peter Thomas Roth Pumpkin enzyme mask med AHA i 7min och efter sova med Paulas Choice Skin recovery hydrating treatment mask. Vaknar upp med världens lyster och helt återfuktad. Torrhetslinjen i pannan är borta och sminket lägger sig så fint.
    Annars Paulas Choice 2% BHA tillsammans med Verso retinol både ansikts- och ögonserum är en vinnande koncept varje kväll.

  16. Jennie skriver:

    Hej!
    Lite nyfiken på märket M Picaut, något du känner till? Planerar att ta in?
    Tack för bästa hudvårdsplattformen!

    • annica skriver:

      Hej Jennie, Tack för fina ord och tipset, ska kika in de märket! 🙂 Kram Annica

    • Kristin skriver:

      M Picaut är ett jättebra märke, finns ju redan väldigt många web-butiker som säljer deras produkter. Kan tipsa om att Hudvårdsbutik och Pigga butiken har 20 % rabatt på M Picaut tills imorgon 30 maj.

  17. Malin skriver:

    Hej Annica!

    Detta har inget med inlägget att göra men har frågor angående min hudvårdsrutin och hur jag skulle kunna göra den bättre. Hoppas att du kanske kan hjälpa mig.
    Känner att jag inte får några bra resultat. Fortfarande mycket rodnad och reaktiv hy med pormaskar.

    Morgonrutin:
    Hygge All-In-One Cleansing Water
    Dermalogica ultracalming serum
    Dermalogica Calm water gel & över de har jag sedan skinceuticals Mineral Radiance UV Defense.

    Kväll:
    Dermalogica Special Cleansing Gel
    Paulas Choice calm toner
    Phyto Corrective Gel
    Dermalogica Calm water gel.

    1-2 gånger i veckan använder jag paulas choice BHA 1% lotion
    1-2 gånger i veckan använder jag Klairs vitamin E mask.

    Har en väldigt känslig hy men mycket rodnad på kinder och ytliga blodkärl på kinderna. Även reaktiv hy som reagerar lätt på väderomslag. Har även väldigt mycket pormaskar på näsan ja tycker är jobbigt och tycker inte att ja ser någon skillnad med PC lotion 1%.

    Förlåt för en väldigt lång kommentar.

    Med vänlig hälsning

    • annica skriver:

      Hej Malin,
      Du har superbra produkter, alla passar en känslig hy fint! Hur länge har du använt dessa produkter? Det gäller att ha tålamod och ofta behövs att man ger produkterna flera månader för att ge resultat 🙂 Hur känns produkterna på huden, torr eller blank tex?, kännas det som att du är ”kompis” med dem alla? Känns huden mycket känslig kan det vara bra att pausa från PC lotion 1% helt i några veckor. Kommentera igen eller så hör du av dig till mina kollegor på Skincity så guidar de dig! Kram Annica

      • Malin skriver:

        Tack för svar! 🙂
        Jag har använt dermalogica produkterna sen december förra året. Sen har de andra produkterna successivt fått tillkomma.
        Jag gillar verkligen serumet ifrån skinceuticals (inte haft så länge än dock).
        Jag tycker att jag blir blank i t-zonen av dermalogica calm water gel men när jag tar på foundation sen så ser jag torr ut i t-zonen istället för att de ”kakar” sig. Svårt att förklara. Känns som att det är för att ja inte får bort gamla hudceller ordentligt. Kan de stämma? Funderar på om jag skulle ta bort PC till dermalogica enzympeeling daily?

        • annica skriver:

          Hej Malin, Ge serumet från Skinceuticals lite mer tid, jag tror du kommer få fina resultat utav det. 🙂 hmmm, att man upplever huden både blank och torr tyder oftast på fuktbrist i huden. Låt även dina produkter få tid att absorberas av huden innan nästkommande steg i din rutin, ibland kan det bli för mycket av huden att absorbera att det istället ligger på huden som en hinna. 🙂 Kram Annica

  18. Malin skriver:

    Hej Annika!
    Jag har känslig hy och mycket pigmentfläckar (överläpp, panna, okbenen) som jag vill jobba på. Använder just nu Klairs som min dagliga rutin och jag gillar detta märke på min känsliga hy. Har även C-vitaminolja från Medik8 som jag adderar dagtid. Har du tips för vad jag kan lägga till mot pigmentfläckarna?

    • annica skriver:

      Hej Malin, superbra produkter du har redan! 🙂 Kika även på den milda men effektiva enzympeelingen Daily Microfoliant som över tid jämnar ut och minskar pigmenteringar. Lystermasken Radiance Renewal Mask är också toppen för att reducera pigmentering. Kram Annica

      • Malin skriver:

        Tack för tipsen ☺️ Använder jag enzympeelingen varje dag efter rengöring?

        • annica skriver:

          Daily Microfoliant kan du använda upp till varje dag men då du har en känslig hy rekommenderar jag att börja med varannan dag 🙂 Hoppas på fina resultat till dig. Kram Annica

  19. Madelene skriver:

    Hej fina du!
    Hoppas att du mår bra.
    Behöver hjälp med rengöring och dagkräm.
    Har idag dermalogica ultra calming cleanser och k-keuftic till dagen. Har haft PD men varit i balans sedan ett år tillbaka.
    Fundera på om jag kan byta till något annat eller fortsätta med detta? Har endel produkter från neostrata och skin ceufticals.
    Funderade på special cleansing från dermalogica?
    Eller vad tror du?
    Varm kram madelene

  20. Linda skriver:

    Min favoritkombo just nu är paulas 5% aha under beaute pacifique clinical super 3 booster 🙂

  21. Anna Erika skriver:

    Måste vara berätta att jag gjorde en kemisk peeling och gick därefter lite på för fort med mina aktiva produkter hemma.. nu har jag bara använt neostrata bionic face cream som på bara några dagar återställt och lugnat huden. Är så imponerad! Kommer köpa full size när mitt lilla prov är slut

    • annica skriver:

      Hej Anna, Att leka kemist hemma i badrummet lär man sig vad huden tolererar och inte, att vara för ivrig kan man få sota för 😉 Jag har varit där också! ha ha! Kram Annica

    • Anna Erika skriver:

      Glömde säga att min magiska kombo är ecuviance peel pads och dermaceutics 1.0 retinolserum. Har gjort under mot hormonella utbrott!

  22. Kristin skriver:

    Trodde det var big no no att använda retinol från olika märken. Skulle det då funka att använda Medik8 Crystal Retinal6 under Beaute Pacifique Paradoxe Night eller krockar dom?

    • annica skriver:

      Hej Kristin, Det går att använda men att kombinera kan bli lite för kraftfullt för huden. Men tolererar din hud kombinationen kan du köra på! 🙂 Kram Annica

  23. Hanna Nutti skriver:

    Glow toner ifrån INSTYTUTUM på kväll och osmosis level 2 a vitamin serum på morgonen. Äääääälskar den kombon

    Tror du de blir för mycket att lägga till bha?

    • annica skriver:

      Hej Hanna, wow! Så kul att höra. Känner du att huden behöver och tolererar BHA i rutinen går det att använda, men då vid olika tillfällen. 🙂 Kram Annica

  24. Johanna skriver:

    skulle det fungera att på kvällen, om man använder en glykolsyra toner – avsluta hela rutinen med en retinyl olja? Eller blir det kaka på kaka om man använder retiniod serum vissa dagar?

    • annica skriver:

      Hej Johanna, Det funkar absolut men tolererar huden, det är så individuellt, testa dig fram och ta det varsamt i början. Just retinol och syra är en grym kombo men också kraftfull. 🙂 Kram Annica