Hur kan man kombinera olika märken med aktiva ingredienser?

  • | Annica

En fråga som jag får dagligen är just ”kan jag kombinera olika märken med aktiva ingredienser?” Jag förstår er helt, det finns såå mycket mumsigt och man vill ju bara ta stjärnorna från alla märken, idag ska vi bena ut vad som gäller!

Aktiva produkter som går att kombinera

 

Ny i gamet eller van användare?

Är du ny till avancerad hudvård eller har en känslig hy rekommenderar jag att hålla sig till ett märke och gärna samma serie. Detta då produkter i samma serie är framtagna för att komplettera och boosta effekten i huden, vilket är toppen om det till exempel är lugnande ingredienser till en känslig hy.

Har du däremot en hud som är van med aktiva produkter och är tålig, ja då kan du ta ut svängarna och kombinera olika märken i din dagliga hudvård. Älskar känslan av att vara en kemist för att hitta den perfekta kombinationen för just min hud.

Jag applicerar på morgonen den dagliga exfolieringen Resist Daily Smoothing Treatment 5% AHA  från Paulas Choice. Denna sveper bort torra hudceller och ger magisk lyster! Sedan till kvällen applicerar jag härliga nattcremen Bionic Face Cream från NeoStrata med PHA-syra som ger fukt utan att känns tung. AHA- och PHA-syra är en ypperlig kombo då AHA aktivt förnyar och PHA med sina fuktgivande egenskaper balanserar huden. Applicerar man syrorna vid olika tillfällen kan man välja syraprodukter från olika märken, på så sätt får du en aktiv men skonsam hudvård för ett maxat resultat.

Jag visar syraprodukter som går att kombinera

 

A-vitaminkompisar!

Även olika typer av A-vitamin kan gå att kombinera i en och samma hudvårdsrutin. Jag har hittat en superkombo som passar min hud perfekt, så fina resultat. Först applicerar jag Codage Serum n°10 Eyes- Anti-aging & Energy som innehåller Retinyl palmitat (ett mildare förstadium till retinol) och vår allas favorit, hyaluronsyra. Detta toppas med Super Eye Serum från Verso. En ögoncreme med A-vitaminkomplexet Retinol8. Tillsammans behandlar de både huden på djupet och ytan vilket ger de en wow-effekt på allt från fina linjer, mörka ringar och pigmentering.

A-vitaminprodukter som går att kombinera

Har ni hittat en egen superkombo som gett fina resultat? Berätta gärna i kommentarerna nedan!

Känner man sig det minsta osäker på om vissa produkter går att kombinera, hör med en hudterapeut! Skincitys duktiga tjejer finns tillgänglig per mail, chatt och telefon varje dag i veckan, hur bra 🙂